Roland Garros: Peter Wessels uitgeschakeld

Icoon Sport nieuws De uitschakeling van de laatste Nederlander op de Franse open tenniskampioenschappen is een feit. In straight sets ging bij het herenenkelspel Peter Wessels onderuit. Hij verloor van de 18-jarige getalenteerde Fransman Richard Gasquet: 6-3, 7-6, 6-1.

Wessels (nummer 82 op de wereldranglijst), voor het eerst sinds jaren helemaal blessurevrij, speelde als vanouds zijn spelletje: aanvallend spel (aan het net). Die tactiek had tegen Gaquet (nummer 31 op de wereldranglijst) niet helemaal het juiste resultaat. In de eerste set ging het tot 4-3 op service, waarna de Fransman hem brak na enkele prachtige winners geslagen te hebben. De service-break was voldoende voor de setwinst.

In de tweede set leek Wessels beter in het spel te komen en leek meer vat te krijgen op het gevarieerde spel van Gasquet. Dat resulteerde in een break en zo kon de Nederlander op 5-3 gaan serveren voor de tweede set. Dat mislukte jammerlijk. Gasquet wist terug te breken en zodoende moest er een tie-break aan te pas komen. De Fransman won die overtuigend met 7-1. Wessels was ziedend na het setverlies.

De derde set was dan ook snel gespeeld. De scherpte van de tweede set was er bij Wessels uit. De Fransman profiteerde daar optimaal van en liet de Nederlander alle hoeken van de baan zien. Met 6-1 als setstand liet hij op niet misverstane wijze zien wie er de betere van de twee was. Het klasseverschil was simpelweg te groot.

Voor al het nieuws over Roland Garros, dagelijks op FOK! sport!