Derde man al-Qaeda opgepakt

Mrln en dvdfreak hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn Pakistan is woensdag een van de topmannen van al-Qaeda opgepakt. Abu Faraj al-Libbi, een Libiër, wordt nu door Pakistaanse ondervragers verhoord. Al-Libbi weet vermoedelijk waar Osama bin Laden en diens tweede man, al-Zawahiri, zich bevinden.

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Pakistan liet weten dat er behalve al-Libbi nog vier andere mannen zijn aangehouden. Hij verwacht dat er de komende dagen nog meer arrestaties worden verricht. Vooral in het grensgebied met Afghanistan wordt druk gezocht naar aanhangers van al-Qaeda.

De 40-jarige al-Libbi zou de man zijn achter de aanslagen op de Pakistaanse president Musharraf, in december 2003. In het voorjaar van 2002 zou al-Libbi van Afghanistan naar Pakistan gevlucht zijn, waar hij zich met Bin Laden en al-Zawahiri zou hebben schuilgehouden.

George Bush noemde de arrestatie een 'cruciale overwinning'. De Verenigde Staten loofden een beloning van acht miljoen euro uit voor de tip die tot de arrestatie van al-Libbi zou leiden.

Abu Faraj al-Libbi
Abu Faraj al-Libbi