Winkeldieven zetten detectiepoortje uit

De Politie Haaglanden heeft woensdag alle andere politiekorpsen, detailhandel en beveiligingsbedrijven gewaarschuwd voor winkeldieven die detectiepoorten kunnen uitzetten.

Een woordvoerder het korps Haaglanden verklaarde donderdag dat de dieven dat doen met een klein apparaat dat niet opvalt, omdat ze het in een schoudertas met zich meedragen.

De politie geeft deze waarschuwing uit omdat er twee winkeldieven met een dergelijk apparaatje woensdag rondliepen in Leidschendam. Volgens de politie ziet het toestel er professioneel uit en het vermoeden bestaat dat er meer van in omloop zijn.

De politie heeft na de aanhouding van het tweetal het apparaatje meerdere malen getest, en in alle gevallen konden zij zo de winkel uitlopen omdat het alarm niet af ging. Nog onduidelijk is hoe het apparaat precies werkt. De mannen waren ook voorzien van een hulpmiddel waarmee ze labels van kledingstukken konden halen.

Al eerder stuitte de politie Haaglanden op een dergelijk toestel om alarmpoortjes uit te zetten. Dat was afgelopen december. Dat zag er echter niet zo professioneel uit als hetgeen de verdachten van woensdag bij zich hadden.