Wennemars na skate-off naar WK Sprint

Schaatser Erben Wennemars heeft zich geplaatst voor de wereldkampioenschappen sprint, volgende week in Salt Lake City. Wennemars versloeg in een skate-off tijdens Worldcupwedstrijden in het Canadese Calgary het Nederlandse talent Beorn Nijenhuis. Zowel Nijenhuis als Wennemars waren tijdens het Nederlands kampioenschap ten val gekomen, waardoor een skate-off nodig was.

Wennemars haalde gisteren zowel op de 500 als op de 1000 meter de eerste plaats bij de wedstrijden in de Olympic Oval in Calgary. Nijenhuis kon daar met een tiende en een zevende plek niet aan tippen. Beide rijders kwamen vandaag op de 500 meter niet in de buurt van hun tijd van gisteren, maar wisten zich op de 1000 meter wel te verbeteren. Wennemars won echter op die afstand opnieuw, en claimde zo de laatste plek voor het wk. Bepalend voor de skate-off was een klassement over de snelste tijden op de beide gereden afstanden.

Op het Nederlands kampioenschap plaatsten Gerard van Velde, Jan Bos en Jacques de Koning zich reeds voor het wk van volgende week. Wennemars, de wereldkampioen van 2004, is mede gezien zijn drievoudige Worldcupwinst van dit weekend opnieuw een belangrijke titelkandidaat.

Erben Wennemars
Erben Wennemars was Beorn Nijenhuis te snel af