Ook Vlaamse radiostations zamelen geld in

Ook in Vlaanderen gaan de publieke en commerciële radiozenders samenwerken om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de Tsunami in Azië. De landelijke radiozenders Donna (publiek), Q-music en 4FM (commercieel) zenden hun programmering morgen van zes uur 's ochtends tot zeven uur 's avonds uit onder de gezamenlijke naam 'Radio 1212'. De radiomarathon loopt op dezelfde dag als het TV-programma 'Tsunami 1212' dat VRT (publiek) en VTM (commercieel) zullen produceren en gezamenlijk uitzenden.

Radio 555In Nederland zonden zeven radiozenders vorige week donderdag gezamenlijk uit onder de naam 'Radio 555'. Daarmee werd ruim vijf miljoen euro opgehaald. Het enige verschil was dat de Nederlandse zenders ook vanuit een gezamenlijke studio uitzonden. De Vlaamse zenders blijven allemaal in hun eigen pand zitten.

Tijdens Radio 1212 kunnen bedrijven platen op de netten aanvragen tegen betaling. Voor een minimumbedrag van 250 euro per plaat wordt hun favoriete song uitgezonden.

De radio-actie zal ook op televisie te zien zijn. Op het Vlaamse TV1 zal de studio van Radio Donna te zien zijn en op Kanaal Twee de studio van Q-Music.