Frits van Turenhout (91) overleden

Frits van Turenhout is zondag op 91-jarige leeftijd in zijn woonplaats Blaricum overleden. De man las 25 jaar lang de voetbal- en totouitslagen voor op de radio en televisie en werd bekend om de wijze waarop hij de uitslag 0-0 uitsprak: 'noel - noel'. Het bezorgde hem de eretitel "Mr. Null Null". Zijn familie maakte vandaag zijn overlijden bekend.

Op 14 juni 1913 zag Van Turenhout het levenslicht in Amsterdam. Hij trad ruim voor de Tweede Wereldoorlog in dienst van de KRO en werkte zich daar op tot studiochef. Dit bleef hij tot zijn pensionering in 1978. Hij voetbalde als keeper tot zijn zestigste in een veteranenelftal van de Omroep Sport Organisatie en was jarenlang speaker bij de wedstrijden van voetbalclub HSV de Zuidvogels in Huizen.

Hij was een veelzijdig man, want hij trad ook nog eens op als zanger. Onder de naam Fred Starewood zong hij mee met het Klaas van Beek dansorkest, het Gerard van Krevelen Orkest en het Orkest Zonder Naam. Van Turenhout was ridder in de Orde van Oranje Nassau.


Frits van Turenhout 1913 - 2004

-
Beluister hier een fragment van Van Turenhout die de voetbal- en totouitslagen voorleest.