Klopjacht eindigt met bloedvergieten

Icoon Buitenlands nieuwsLuciano Liboni, de terminaal zieke man die al twee jaar op de vlucht is voor de Italiaanse politie, is doodgeschoten. Vorige week donderdag schoot Liboni een agent dood, toen deze de vervoersdocumenten van zijn motorfiets wilde controleren. Wat volgde was een massale, tien dagen durende klopjacht op de man die al talloze keren aan de politie was ontsnapt, en daardoor de bijnaam 'de wolf' had gekregen.

Subheader

Zijn signalement werd dagelijks via de televisie verspreid. Gisteren werd hij in het centrum van Rome gesignaleerd, waarna politieagenten hem wilden arresteren. Hij nam echter een Franse toeriste in gijzeling en zette een pistool tegen haar hoofd. ''Wat maakt het uit, ik ben toch al dood. Ik maak haar dood,'' riep Liboni naar de agenten terwijl hij de vrouw midden op straat gegijzeld hield. Vervolgens schoot een van de politieagenten hem in het hoofd. De vrouw raakte niet gewond.

De schietpartij vond plaats bij het Circus Maximus, een drukbezochte toeristische trekpleister. Vorige week zaterdag was de man ook al in het centrum van Rome gesignaleerd. Toen ontsnapte hij door de auto van een net langsrijdende familie te kapen.

Liboni had een rugzak bij zich met daarin acht brillen om zich te vermommen. Ook had hij 33.000 euro bij zich, waarschijnlijk buitgemaakt bij overvallen.

Subheader
Luciano Liboni werd gisteren doodgeschoten