Oranje: De Boer of Sneijder vervangt Bouma

Icon EK 2004 PortugalFrank de Boer of Philip Cocu. Oranje-coach Dick Advocaat wilde gisteren nog niet prijsgeven wie de geblesseerde Wilfred Bouma vanavond vervangt in de verdediging van zijn elftal. Het lijkt waarschijnlijk dat Cocu een linie terugzakt, omdat De Boer niet de meest geschikte kandidaat is om de snelle Letse spits Verpakovskis te bewaken.

Michael Reiziger zal in ieder geval de plek van de geschorste Johnny Heitinga overnemen. Wesley Sneijder is de aangewezen persoon om Cocu op het middenveld te vervangen, als deze laatste op de plaats van Bouma gaat spelen. Voor Nederlands recordinternational Frank de Boer zou de wedstrijd tegen Letland zijn 111e interland kunnen worden. Indien Nederland wordt uitgeschakeld waarschijnlijk ook zijn laatste. Het is nog onduidelijk of De Boer bij een basisplek ook meteen de aanvoerdersband van Cocu overneemt. Voor de start van het toernooi verkondigde Advocaat dat De Boer zijn eerste aanvoerder is mits de verdediger speelt.

Oranje is vanavond afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd Duitsland - Tsjechië. Indien Duitsland die wedstrijd wint plaatst Nederland zich niet voor de kwartfinales van het EK. De Tsjechische voetballer Rosicky denkt echter dat de Duitsers te moeizaam scoren om van Tsjechië te kunnen winnen.

Vermoedelijke opstelling:
Van der Sar;
Reiziger, Stam, Cocu en Van Bronckhorst;
Sneijder, Seedorf en Davids;
Van der Meyde, Van Nistelrooij en Robben.

Kijk voor meer EK-nieuws op sport.fok.nl!