[update] Ambassade VS Den Haag afgesloten

Studentje en vrot-vrot hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen avond zijn alle toegangswegen tot de Amerikaanse ambassade in Den Haag afgesloten. Al het verkeer wordt tegengehouden. Het is onduidelijk wat de reden hiervoor is. Brandweer en een anti-terreureenheid zouden inmiddels ter plekke zijn.

Volgens onbevestigde bronnen zouden zich twee of drie personen op het dak van de ambassade bevinden. Ook zou een politiehelicopter zijn ingezet.

De Koninklijke Schouwburg, die in de directe nabijheid van de ambassade ligt, is niet ontruimd. Er wordt gesuggereerd dat deze actie verband houdt met de recente waarschuwingen voor mogelijke nieuwe terroristische acties rondom de kerstdagen.

Update 01.06
Inmiddels zouden de straten rondom de ambassade weer zijn vrijgegeven en de ingenomen politieposten weer worden verlaten.

Rond 22.00 uur gisteravond zou de politie een melding hebben ontvangen, waarna groot alarm is geslagen. De opgeroepen anti-terreureenheid is vervolgens het gebouw van de ambassade aan het Lange Voorhout binnengegaan.

Update 2.15
Bij het doorzoeken van het ambassadegebouw is niets verdachts aangetroffen. In het kader van het onderzoek wil de politie niet bekend maken wat de ontvangen melding precies inhield.