FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 26 december 2003

Automobilist rijdt door na dodelijk ongeval

Een 64-jarige Engelsman is afgelopen middag omgekomen bij een aanrijding in Maastricht. Zijn vrouw raakte gewond.

Het ongeval vond laat in de middag plaats op de Cannerweg in Maastricht toen het Engelse stel samen met hun dochters en schoonzoon een wandeling maakte. Zij brachten samen de kerstdagen door in Maastricht.

Toen het gezelschap achter elkaar in het donker op het fietspad liep - de weg heeft daar geen trottoir - werden de man en vrouw van achteren door een auto geschept. De bestuurder van het voertuig is onmiddellijk doorgereden.

De vrouw is met onbekende verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. De dochters en schoonzoon zijn door slachtofferhulp opgevangen. Getuigen van het ongeval wordt verzocht zich bij de politie te melden.

Man rijdt huis van ex binnen

Op eerste kerstdag is in de Amerikaanse staat Florida een man met zijn auto het huis van zijn schoonouders binnengereden. Daarbij kwamen zijn twee kinderen en hijzelf om het leven.

De man, Shahab Behzadpour, en zijn vrouw, Hope Custodio, lagen in een scheiding. De ouders van de driejarige zoon Sammi en de zesjarige dochter Nikki hadden gedeelde voogdij over de kinderen.

De wagen van Behzadpour, een Ford Crown Victoria, raakte een pilaar voor het huis en explodeerde. Volgens de broer van Hope Custodio reed de man bewust in op het huis en had Behzadpour al eerder gedreigd de kinderen en zichzelf iets aan te doen.

Behzadpour moest volgens afspraak de kinderen rond het tijdstip van het ongeluk bij de moeder afgeven.

Benzine flink duurder in 2004

Rhapsody had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De prijs van brandstof wordt in 2004 een flink stuk hoger. Dat meldt de BOVAG. Door de jaarlijkse 'inflatiecorrectie' van de belasting op de brandstof kost een tank benzine ruim twee euro meer. Diesel zal per tank anderhalve euro duurder worden.

De BOVAG wil nu dat de correctie afgeschaft gaat worden. De organisatie wil liever Europese accijnzen voor eerlijke concurrentie binnen de Europese landen.

De accijns voor euroloodvrij-benzine stijgt met 3,5 eurocent per liter, een accijnsverhoging van 1,5 eurocent. Voor diesel geldt een accijnsverhoging van 0,8 eurocent per liter tot 2,7 eurocent. De belasting is dan verantwoordelijk voor 74 procent van de brandstofprijs.

Fransman: 'Finding Nemo' is plagiaat

Een Franse kinderauteur, Frank Le Calvez, heeft Disney aangeklaagd, omdat het bedrijf plagiaat zou hebben gepleegd met de film 'Finding Nemo'. Le Calvez meent dat de figuren uit 'Finding Nemo' bijzonder veel gelijkenis vertonen met de hoofdrolspelers uit één van zijn boeken.

Le Calvez publiceerde vorig jaar het kinderboek 'Pierrot le poisson clown' (Pierrot de clownvis). Hij zegt dat hij in 1995 een octrooi nam op Pierrot de clownvis. In een reactie ontkende Disney de beschuldigingen. "De film werd volledig ontwikkeld door Disney en Pixar."

Op deze site is meer te vinden over 'Pierrot le poisson clown'.

Verliefde man laat zich beschieten door vriend

mrmiddel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Italiaan wilde zo graag dat zijn vriendin bij hem terugkwam, dat hij een 16-jarige vriend vroeg hem in zijn geslachtsdelen te schieten. Hij verklaarde eerst dat het om een jachtongeluk ging, in de hoop het medelijden van zijn ex-vriendin op te wekken. Later moest hij echter toegeven dat hij een vriend had gevraagd hem te beschieten.

De man werd naar het ziekenhuis gebracht. Artsen verwachten dat hij er zonder al te veel lichamelijke schade vanaf zal komen. De man en de vriend zullen overigens wel strafrechtelijk vervolgd worden. De ex-vriendin van de man liet weten hem nooit meer te willen zien.

''Brieven naar God niet wegsmijten''

André Rouvoet, fractieleider van de ChristenUnie (CU) in de Tweede Kamer, meent dat TPG Post brieven die gericht zijn aan God en waarvan de afzender niet te achterhalen is, niet meer mag weggooien. Hij zei dat vandaag op Radio 1.

Rouvoet wil dat de brieven naar God voortaan naar Jeruzalem worden gestuurd. Daar is een distributiecentrum dat ze verzamelt waarna een rabbijn ze ongelezen in de klaagmuur stopt; het geloof dat de afzender aanhangt is daarbij niet van belang. De CU-leider vindt dat dit getuigt van meer respect dan weggooien: ,,Ik zou daar voor zijn. Het is het minste dat je kunt doen.''

"Nederland schendt rechten van het kind"

Volgens directeur J. van Tilborg van de interkerkelijke vluchtelingenorganisatie Inlia schendt Nederland de rechten van het kind. De organisatie doelt op kinderen van uitgeprocedeerde ouders. "Onderdak en voeding zijn twee fundamentele zaken, die in het internationale verdrag van de rechten van het kind staan. Nederland stond ooit vooraan bij dat verdrag, maar treedt het nu zelf met voeten. We mogen graag met de vinger wijzen, laten we nu maar eens naar onszelf wijzen", aldus Van Tilborg tijdens de 51e stille tocht in voormalig kamp Westerbork in Hooghalen.

Inlia hielp duizend kinderen van uitgeprocedeerde ouders aan onderdak en voeding. De directeur wees erop dat deze kinderen de 'zwaksten van de zwaksten' zijn. "Ze hebben er niet voor gekozen om onderdrukt te worden, naar Nederland te vluchten en hier vervolgens zonder enige voorziening op straat te worden gezet. Daarmee onthoud je het kind alles waar het recht op heeft."

Bij de stille tocht waren ongeveer 150 mensen aanwezig.

Moslimomroep zou kans van slagen hebben

De Nederlandse Moslim Omroep (NMO) zou een aanzienlijke kans maken om een C-status te verwerven, dat blijkt uit de enquête die de Volkskrant onder jonge moslims hield, en waarover het ANP al eerder berichtte. Van de ondervraagden zegt 19% een financiële bijdrage over te hebben voor meer islamitische programma's op de Nederlandse televisie. Omgerekend naar het aantal moslims in Nederland zouden die 19% veel meer potentiële leden zijn dan de 50.000 die de NMO nodig heeft om een aspirant-C-status te krijgen.

De NMO heeft sinds 9 juni 2000 een uitzendlicentie. Die licentie is verleend op basis van artikel 39f van de mediawet. Dat artikel bepaalt dat kleine levensbeschouwelijke omroepen recht hebben op zendtijd zonder dat zij leden hoeven te hebben. Onder artikel 39f vallen naast de NMO onder meer omroepen als de IKON, het Humanistisch Verbond en BOS (Boeddistische Omroep Stichting). Al die omroepen hebben recht op een paar uur zendtijd per week. Vooralsnog heeft de NMO geen concrete plannen om een publieke omroep met leden te worden.

Uit de enquête blijkt verder dat 39% van de moslims bij verkiezingen op een Moslimpartij zou stemmen, mocht die er zijn. Ruim 17% geeft aan dat zeker niet te zullen doen. Volgens maar 4% van de ondervraagde moslims doet politiek Den Haag genoeg voor de islamitische medemens. Een ruime meerderheid (54%) stelt dat politieke partijen niet genoeg opkomen voor de belangen van moslims.

Van de moslims in Nederland voelt 38% zich geaccepteerd door Nederlanders, 30% voelt zich niet geaccepteerd. Ruim 25% van de Nederlandse moslims heeft enkel vriendschappen met andere moslims; 46% heeft een vriendenkring die voor het overgrote deel islamitisch is. Ruim 25% geeft aan dat sommige vrienden moslim zijn en de rest niet. Bijna de helft van alle moslims meent dat islamitisch onderwijs goed is voor de intgratie, een minderheid van 8% vindt het juist slecht voor de integratie.

Zie ook: Jonge moslim minder gelovig dan ouders.

Arsenal doet goede zaken

Arsenal heeft goede zaken gedaan in de Premier League door thuis met 3-0 te winnen van het in degradatienood verkerende Wolverhampton Wanderers.
De doelpunten voor Arsenal, met Dennis Bergkamp in de basis, werden gemaakt door 2 maal Henry en eigen doelpunt van Craddock.

Fullham, met Edwin van der Sar onder de lat, won met 2-0 van Southampton. Beide doelpunten werden gemaakt door Saha en allebei werden ze gescoord uit een penalty.

"Van Nistelrooy blijft bij Man. United"

Champy2004 wist ons vandaag het volgende te melden:

De contractverlenging van Ruud van Nistelrooy is volgens zijn coach Alex Ferguson zo goed als beklonken. De Brabander staat op het punt een nieuw vijfjarig contract bij Manchester United te tekenen, voor (volgens de BBC) 57.500 euro per week.

Ondanks de belangstelling van zowel Chelsea als Real Madrid, is Ferguson ervan overtuigd dat Van Nistelrooy bij Manchester United zal blijven.

[update] Neeltje Jacoba gestolen uit haven Enkhuizen

JopieK, neetoch en Thomas B. hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit de Compagnieshaven in Enkhuizen is het schip 'Neeltje Jacoba' gestolen. Het schip was ooit eigendom van topcrimineel Klaas Bruinsma en werd landelijk bekend door de affaire rond Mabel Wisse Smit. Zij verklaarde eerst Bruinsma te kennen van zeilwedstrijden, maar moest later toegeven een paar keer met Bruinsma de nacht op de 'Neeltje Jacoba' te hebben doorgebracht.

Het schip is tegenwoordig eigendom van een stichting. 's Zomers wordt het schip onder meer gebruikt bij de begeleiding van evenementen met traditionele schepen en 's winters wordt het nog steeds ingezet als reddingsboot. Eigenaar H. Roosendaal ontdekte de diefstal vanochtend en heeft geen idee hoe de daders er met het schip vandoor konden gaan.

Roosendaal heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. "Ik hou rekening met gekkigheid van een studentenvereniging of zo." Volgens de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is verkoop van het schip vrijwel onmogelijk, omdat het schip gezien haar bekendheid ondenkbaar vrij rond kan varen.

Update 14.00
Een studentenvereniging heeft inmiddels verklaard de Neeltje Jacoba te hebben ontvreemd. Ze heeft beloofd het schip op 2 januari weer terug te geven. De eigenaar van de Neeltje Jacoba zou op de hoogte zijn geweest van de diefstal.

Het originele bericht werd om vandaag om 11.51 uur geplaatst.

[update] Duizenden doden bij aardbeving Iran

Het zuidoosten van Iran is vandaag getroffen door een zware aardbeving. In de stad Bam zijn daarbij veel doden gevallen, zo melden Iraanse media. De beving had een kracht van 6.3 op de schaal van Richter.

Het historische deel van de stad is volledig verwoest. Veel mensen zijn bedolven onder het puin van ingestorte huizen. Het Iraanse Rode Kruis heeft reddingsteams naar het gebied gestuurd. De organisatie heeft nog geen indicatie van het aantal slachtoffers, maar er wordt verwacht dat dit getal hoog zal oplopen.

Update 11:55
De aardbeving, die plaatsvond in de provincie Kerman, heeft aan zeker 2.000 mensen het leven gekost, maar dat aantal zal zeker nog stijgen, tot wel 10.000 of nog meer. Er zijn ook veel gewonden gevallen. Meer dan 90% van hen verkeert in kritieke toestand

Vooral de historische stad Bam en omgeving is getroffen. Volgens gouverneur Karimi is 60% van de huizen in de stad totaal verwoest. Ook van de twee ziekenhuizen van Bam is weinig over. In totaal wonen 80.000 mensen in de stad.

Update 13:55
Inmiddels hebben verschillende landen hulp bij de reddingswerkzaamheden toegezegd. Rusland stuurt vandaag nog twee IL-76-transportvliegtuigen met reddingswerkers en hulpgoederen naar het getroffen gebied. Ook Duitsland heeft alle hulp toegezegd.

-
Iran wordt vaak getroffen door aardbevingen. Sinds 1991 zijn er al bijna 1000 bevingen geteld. Daarbij kwamen ruim 17.600 mensen om het leven en raakten nog eens 53.000 mensen gewond.

Het originele bericht werd om vandaag om 07.00 uur geplaatst.

Met dank aan xsportsmeneer en star_gazer voor het submitten van de updates.

Game Review: Freestyle Metal X

Publisher:Midway
Developer:Midway
Website:Midway
Platform:PS2


Een paar weken geleden werd mij gevraagd of ik Freestyle Metal X voor de playstation wilde reviewen. Mijn eerste gedachte was toch wel: "Euh, welk spel?"

Nadat een bepaald persoon mij overtuigde dat het toch best wel een leuk spel zou zijn, besloot ik het te doen. Ik heb er geen spijt van gekregen. Vanaf het moment dat ik de game in de Playstation stopte, heeft mijn playstation geen ander spel meer gezien.


Ferguson wil winterstop.

Alex Ferguson, coach van Manchester Unites pleit voor een winterstop in de Premier League. Hij wil, net zoals in andere landen, een pauze halverwege het seizoen inlassen.

Ferguson realiseert zich wel dat de wedstrijden op tweede kerstdag in Engeland heilig zijn. Maar zou graag wel een winterstop in januari willen hebben.

Bondscoach Eriksson van Engeland riep vorig jaar al op tot een winterstop in Engeland en Dennis Bergkamp, die aan zijn negende seizoen bezig is bij Arsenal, pleitte er in het verleden ook al eens voor.

Vijf doden door noodweer Antalya

turkije Het noodweer dat de Zuid-Turkse provincie Antalya de laatste drie dagen teistert, heeft al zeker aan vijf mensen het leven gekost. Drie anderen worden nog vermist. Dit zei de burgemeester van Bekir Kumbul vandaag tegen de televisiezender NTV.

De bijna onafgebroken regenval van de afgelopen drie dagen heeft voor hevige overstromingen gezorgd. Gouverneur Alaatin Yüksel van de provincie vertelt dat de wind snelheden van 93 kilometer per uur bereikte. Er is in de regio op één dag meer regen gevallen dan normaal in een maand.

Negenduizend liter diesel gestolen

Bij een tankstation in het Limburgse plaatsje Stein is 9000 liter diesel, ter waarde van 6800 euro gestolen.

De diefstal kwam aan het licht toen een tankwagen het station wilde bevoorraden. Het slot van de voorraadtank bleek geforceerd te zijn. Zeker is dat de diefstal deze week tussen maandag en woensdag heeft plaatsgevonden. Hoe de diesel gestolen en vervoerd is, blijft vooralsnog onduidelijk.

Modderlawine treft jeugdkamp Californië

In het Californische San Bernardino is donderdag een jeugdkamp getroffen door een modderlawine. Veertien mensen zijn gered, maar zeker tien personen worden op dit moment nog vermist.

Het gebied waar de lawine zich voordeed werd in oktober en november geteisterd door hevige bosbranden waarbij bijna 6000 hectare bos werd weggevaagd.
De hevige regenval zou normaal gesproken niet deze lawine tot gevolg hebben gehad, maar zijn tegengehouden door de bossen.

Alleen F1 voor Jos

Voormalig Minardi-Coureur Jos Verstappen heeft op zijn eigen Web-site laten weten dat hij alleen voor Formule 1 gaat, andere klasses zijn geen optie.

"Ik richt me volledig op de Formule 1. Andere klassen zijn totaal geen optie of alternatief voor mij. Als ik het gevoel had dat het helemaal niks meer wordt voor komend seizoen dan zou ik mijn plan moeten trekken, maar dat is dus niet zo. Ik zie momenteel absoluut geen enkele reden om me op andere raceklassen te concentreren. Ik concentreer me nu helemaal op Jordan, dáár liggen mijn mogelijkheden voor volgend seizoen."

Verstappen heeft meer verwachtingen van Jordan, maar vreest dat daar de Bridgestone-banden voor een probleem in competitiviteit kunnen zorgen:

"In elk geval zijn die hoger dan bij Minardi. Dat was ook de reden dat we besloten om Minardi te laten schieten. We hebben niet de zekerheid dat daar enige vooruitgang geboekt wordt. Tja, een andere wielophanging en luchtinlaat. Maar daar maak je nog geen halve seconde mee goed. En dat in de wetenschap dat de andere teams alleen maar dóórontwikkelen. Ik had er geen zin meer in, wéér een jaar achteraan rijden. Bij Jordan heb ik een veel grotere kans om mezelf en het team in de picture te rijden. Om te beginnen is het een groter en professioneler team, maar veel belangrijker is het technische verhaal van de auto. Die is een stuk sneller dan de Minardi, zeker met de nieuwe Jaguar motor. Het enige dat eventueel wat zorgen kan baren zijn de banden, de Bridgestones. Afgelopen seizoen had Jordan ook pech met de banden. Als dat verhaal wat beter op de rit staat dan kan Jordan zich straks weer meten met teams als Jaguar, Sauber, BAR en Toyota. In mijn ogen staat Michelin momenteel absoluut bovenaan, maar ik kan nu moeilijk inschatten hoe ver Bridgestone staat in zijn ontwikkeling. Misschien valt het allemaal wel mee."

"Ik weet dat Eddie Jordan zeer geïnteresseerd is in zowel mij als coureur als mijn sponsors. Half januari moet er duidelijkheid zijn, wat mij betreft. Begin januari begin ik alvast keihard te trainen. Ik wens iedereen fijne kerstdagen, een goed oud en nieuw en een gezond en sportief 2004!"


Rob Out (Mr. Veronica) overleden

Gisteren is Rob Out op 64-jarige leeftijd overleden. Dat laat Adam Curry via zijn weblog weten. Dit is inmiddels ook door zijn vrouw bevestigd.

Rob Out was voorzitter en -programmadirecteur bij Veronica, waar hij tot in de jaren 90 werkte. Onder leiding van Out werd Veronica, toen het in 1974 door de regering gedwongen werd om de uitzendingen vanaf de Noordzee te staken, de grootste omroep van Nederland.

Rob Out begon in december 1965 bij Veronica als dj, zijn eerste programma is "Hits a go go''. In 1970 wordt Out programmaleider bij de zeezender. Wanneer Radio Veronica op 31 augustus 1974 haar uitzendingen moet staken besluit Out met een legendarische radiotoespraak, waarvan vooral de laatste zin blijft hangen: '' Met het afscheid nemen van Veronica streft ook een beetje de democratie in Nederland.., en dat spijt mij....voor Nederland''.

Out blijft echter niet bij de pakken neerzitten en start samen met een aantal oud medewerkers, waaronder Lex Harding, een actie om van Veronica een legale omroep te maken. Na veel tegenwerkingen van de overheid slaag hij er in om eind 1975 een aspirant C-status te bemachtigen. In de jaren die er op volgen groeit Veronica onder zijn leiding uit tot de grootste omroep van Nederland.

In 1992 staakt Out 'vanwege privé-omstandigheden' zijn actieve werkzaamheden voor Veronica. De laatste jaren deed hij het rustiger aan en was politiek actief in zijn woonplaats Laren.

Buiten dj was Rob Out in de jaren 60 ook even een zanger. Hij bereikte zelfs in 1968 de nummer één positie in de hitparade met het voor de grap opgenomen liedje 'Kom uit de bedstee mijn liefste' onder de naam Egbert Douwe. In de jaren 70 neemt hij nog een singletje op met zijn dochter Birgit. Out is ook schrijver van het boek: 'Veronica, één jaar later' uit 1975.


-
Potret van Rob Out van de RTL nieuwssite.

'Antalya verdachten' blijven vastzitten

De twee Nederlandse vrouwen die in Turkije vastzitten op verdenking van heroïnesmokkel, blijven voorlopig in de gevangenis. De staatsveiligheidsrechtbank in Izmir, die de zaak overnam van de rechtbank in Antalya, heeft de zaak gisteren verdaagd tot 20 februari.

Het duo, Anne Maria S. en haar nicht Linda F., staan terecht voor een voorgenomen smokkel van 24 kilo heroïne. Ze hebben altijd ontkend iets van het drugstransport geweten te hebben. Eerder leek hun kans om snel vrij te komen groot, omdat de twee mannelijke verdachten verklaarden dat S. en F. niets met de smokkel te maken hadden.

De rechtbank in Izmir gaf gisteren aan onder meer eerst van Interpol te willen weten of de Nederlandse vrouwen nog andere criminele antecedenten hebben.

De Turkse autoriteiten beschouwen de 47-jarige Y.C. uit Schiedam als hoofdverdachte. C. heeft van 1997 tot 2001 al in Nederland in de gevangenis gezeten voor de invoer van 12 kilo heroïne.

Turkije heeft terreurgroep uitgeschakeld

Het ANP-radionieuws meldt dat de radicale groepering die verantwoordelijk is voor de vier zelfmoordaanslagen vorige maand in Istanbul, door de Turkse autoriteiten is ontmanteld. Bij die aanslagen - op twee synagogen, de HSBC-bank en het Britse consulaat - kwamen 61 mensen om het leven en vielen honderden gewonden.

Volgens de gouverneur van Istanbul, Muammer Güler, werden de zelfmoordaanslagen uitgevoerd door ''elementen die banden hadden met al-Qaeda''. Güler zegt dat de groepering die belast was met activiteiten in Istanbul nu totaal gebroken is.

In verband met de aanslagen zitten in Turkije nu 45 mensen vast. Van hen zijn er inmiddels al 35 aangeklaagd.

42% Filippijnen gelooft in de kerstman

Uit een enquête van een Filippijns onderzoeksinstituut is gebleken dat 42 procent van de volwassen Filippijnen gelooft dat de kerstman bestaat.

De meesten van hen zijn bewoners van het platteland en behoren tot de lagere economische klassen. Mensen uit de hoofdstad en de hogere economische lagen zijn meer wereldwijs en weten dat 'Santa Claus', zoals hij daar ook genoemd wordt, een verklede man is.

Chinese seriemoordenaar terechtgesteld

De 29-jarige Chinees die op 9 december schuldig werd bevonden aan de moord op zeventien jongens is vandaag in de Chinese provincie Henan terechtgesteld. De man was veroordeeld voor de doodstraf, welke werd uitgevoerd met een kogel.

Huan Yong bekende dat hij altijd grote bewondering had gehad voor moordenaars in films en er als kind al van droomde om een beroepsmoordenaar te worden. Dat bracht hem ertoe schooljongens uit internetcafé's naar zijn huis te lokken en ze daar om te brengen. De man kon worden aangehouden toen één van zijn slachtoffers wist te ontsnappen.

Aangezien de man jarenlang ongehinderd zijn gang kon gaan, leidde de zaak tot een storm van kritiek tegen de politie. Vijf functionarissen werden naar aanleiding hiervan ontslagen.

Begraven zoon zit in de gevangenis

pven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse Charles Wyckoff en zijn vrouw waren net terug gekomen van de begrafenis van hun 23-jarige zoon Kevin toen vanuit de gevangenis van de staat Oklahoma werd opgebeld: ''Hallo pa'', zei Kevin. ''We hebben vandaag net je begrafenis gehad'', reageerde zijn vader verbijsterd. ''Weet ik, heb ik gehoord'', zei Kevin.

Omdat de ouders vanuit de gevangenis werden opgebeld werd het telefoongesprek getaped. Een transcript werd afgelopen week vrijgegeven door het ministerie voor gevangeniszaken.

Kevin zit een straf van vijf jaar uit - onder meer wegens ontvoering. Een medegevangene had zich in zijn cel opgehangen en er had een persoonsverwisseling plaatsgevonden. De twee gevangenen waren van cel gewisseld maar de naambordjes waren nog niet vervangen. Beiden waren begin december in de gevangenis opgenomen en leken bovendien erg veel op elkaar.

De autoriteiten onderzoeken nu of de gevangenen zonder toestemming van cel hebben gewisseld of dat bewaarders nalatig zijn geweest.

Muzikale kerstboodschap niet gewaardeerd

rohypnol_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De kerstgedachte dringt lang niet bij iedereen door. Een 26-jarige man uit Noardburgum was zelfs helemaal niet blij met de kerstboodschap, die de lokale brassband in de kerstnacht muzikaal vertolkte.

De band speelde liedjes, toen er rond 1.30 uur een man in een auto op de groep inreed. Eén muzikant moest zelfs over een heg springen om niet te worden aangereden. Toen de auto daarop met hoge snelheid heen en terug door de straat bleef rijden besloot de band te stoppen met musiceren. De mogelijke dader kan binnenkort een bezoekje van de politie verwachten, zo liet men weten.

Zoektocht naar Beagle 2 gaat door

Star_gazer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een nieuwe poging om contact te maken met de Beagle 2, het voertuig dat donderdagochtend op Mars had moeten landen, is zonder succes verlopen. De Jodrell Bank telescoop in het Britse Cheshire probeerde donderdag twee uur lang een signaal vanaf Mars op te pikken, maar een levensteken van de Beagle 2 werd niet gehoord.

Wetenschappers blijven optimistisch over het project, ondanks de stilte tot nu toe. Vandaag zal opnieuw worden geprobeerd contact te maken. Om 19.15 Nederlandse tijd zal de NASA-sonde Mars Odyssey over de landingsplaats van de Beagle 2 komen. Dan hoopt men het verlossende signaal te ontvangen.

Donderdagochtend kwam de NASA-sonde al eens over de plaats, maar kon toen geen signaal oppikken. De grootste angst is dat het voertuig op Mars te pletter is geslagen, doordat hij te hard de planeet is genaderd. Er zijn echter nog veel andere mogelijk oorzaken. Zo kan het toestel zijn verbrand in de atmosfeer van de planeet of kan er een storing zijn in het computersysteem.

Mocht de Mars Odyssey vandaag alsnog geen communicatie met de Beagle maken, dan gaat de zoektocht door. Er zijn nog diverse mogelijkheden. Zo kan er nog gebruik worden gemaakt van een grote radiotelescoop in Stanford, California en zal het moederschip van de Beagle, de Mars Express, binnenkort in de positie verkeren om contact met haar 'baby' te maken.

De ideale situatie, de Beagle 2 (rechtsonder) op de planeet Mars

-
Het Nederlandse bedrijf Capcave verzorgt een 'webcast' in samenwerking met het Europese Space Agency (ESA) en het bedrijf Speedera.

96 doden bij vliegramp in Benin

Sop herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank! Ook yakuza, pekel en Rachid.nl bedankt voor de submit.

In Cotonou, Benin, is donderdag om 14.15 lokale tijd een boeing 727 kort na de start in zee gestort. Tenminste 96 mensen zijn omgekomen. Er zijn 22 mensen levend uit de zee gehaald, vier van hen zijn in het ziekenhuis overleden. Het strand ligt bezaaid met wrakstukken, bagage en lichamen.

De reddingsaktie verliep chaotisch omdat naast vissers en de marine ook vele familieleden de zee indoken om aan de reddingsaktie deel te nemen. Volgens sommige van de nabestaanden deden ze dat om te voorkomen dat de lichamen werden aangevreten door vissen.

Getuigen verklaren dat het landingsgestel van het vliegtuig een gebouw raakte, ontplofte en vervolgens recht in zee dook. Volgens luchthaven autoriteiten had het vliegtuig problemen met het landingsgestel.

Het vliegtuig, met als bestemming Libanon, had voornamelijk Libiërs aan boord die thuis de kerst gingen doorbrengen.

Politie volgt bloedspoor zwaargewonde

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belgische politie heeft woensdag vier mensen opgepakt op verdenking van de mishandeling van een man die zwaargewond was aangetroffen in een Brusselse tunnel. De politie vond de mannen door het volgen van een bloedspoor, dat hen naar een appartement in Sint-Jans-Molenbeek bracht.

In het appartement waren twee mensen druk doende met het verwijderen van veel bloedsporen. De agenten kon in hetzelfde gebouw nog eens twee mensen aanhouden. De politie onderzoekt nog of er meer slachtoffers waren. De grote hoeveelheid bloedsporen in het appartement zou hierop kunnen wijzen.

[update] Ambassade VS Den Haag afgesloten

Studentje en vrot-vrot hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen avond zijn alle toegangswegen tot de Amerikaanse ambassade in Den Haag afgesloten. Al het verkeer wordt tegengehouden. Het is onduidelijk wat de reden hiervoor is. Brandweer en een anti-terreureenheid zouden inmiddels ter plekke zijn.

Volgens onbevestigde bronnen zouden zich twee of drie personen op het dak van de ambassade bevinden. Ook zou een politiehelicopter zijn ingezet.

De Koninklijke Schouwburg, die in de directe nabijheid van de ambassade ligt, is niet ontruimd. Er wordt gesuggereerd dat deze actie verband houdt met de recente waarschuwingen voor mogelijke nieuwe terroristische acties rondom de kerstdagen.

Update 01.06
Inmiddels zouden de straten rondom de ambassade weer zijn vrijgegeven en de ingenomen politieposten weer worden verlaten.

Rond 22.00 uur gisteravond zou de politie een melding hebben ontvangen, waarna groot alarm is geslagen. De opgeroepen anti-terreureenheid is vervolgens het gebouw van de ambassade aan het Lange Voorhout binnengegaan.

Update 2.15
Bij het doorzoeken van het ambassadegebouw is niets verdachts aangetroffen. In het kader van het onderzoek wil de politie niet bekend maken wat de ontvangen melding precies inhield.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.