Meesterhacker opgepakt

Striker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Scotland Yard heeft naar eigen zeggen met de arrestatie van een 24 jaar oude man uit Engeland een meesterhacker in handen gekregen. De man, Lynn Htun, is volgens Scotland Yard het brein achter een aantal inbraken bij websites van bedrijven als McDonald's en Symantec.

Uit de woensdag afgegeven verklaring van de politie blijkt dat de man de dag ervoor in Londen is aangehouden tijdens een van de grootste beurzen voor internet- en computerbeveiliging in Europa. Hij werd opgepakt door een speciale eenheid van Scotland Yard die speciaal voor de bestrijding van computercriminaliteit is. Het onderzoek naar Htun heeft een jaar lang geduurd. Htun gebruikte de alias 'Fluffi Bunni' met daarbij een roze konijntje dat hij op de websites die hij kraakte achterliet.

De man is officieel aangehouden voor weigering om voor de rechter te verschijnen in een andere zaak, hij is nog niet voor computercriminaliteit aangeklaagd. Er wordt nog onderzoek gedaan of 'Fluffi Bunni' slechts een persoon was of dat het een groep betrof.