SGP/CU protest tegen naaktfoto's

In Rotterdam heeft de gemeenteraadsfractie van ChristenUnie-SGP protest aangetekend tegen naaktfoto's in de Kunsthal Rotterdam ter gelegenheid van een tentoonstelling over Playboyfotografie. In een brief aan het college vraagt de fractie van de CU/SGP om de naaktfoto's te verwijderen.

Directe aanleiding voor het verzet is een uitnodiging voor de opening van de tentoonstelling aan alle raadsleden met een foto van een naakte dame. De fractie vraagt zich af of het college ook vindt dat een dergelijke afbeelding op een uitnodiging in strijd is met de goede zeden van fatsoen.

Volgens de christelijke partijen gaat de expositie alleen maar om seks en lust. Ook zouden kinderen onder de 16-jaar alleen onder begeleiding naar de expositie mogen.

De tentoonstelling in de Kunsthal wordt op 22 maart door oud-voetballer, de columnist Jan Mulder geopend. Op de expositie zijn onder meer foto's te zien van naakte bekende Nederlanders die ooit in de Playboy hebben gestaan, zoals Patricia Paay, Monique Sluyter, Adèle Bloemendaal, Anna-Marie Goddard, Froukje de Both en Katja Schuurman.