Het examen Nederlands, door Face

Van Face kregen we een impressie van zijn examen Nederlands van vandaag.

De kop eraf

Woaah! Nederlands vandaag gehad, de kop is eraf zoals ze dat zeggen

Vanochtend om half negen op school, lekker rustig naar school gefietst, de zon scheen en heb een goed gesprek gehad over het weekend. Niks geen gestress ofzo, het was net alsof er een gewone proefwerkweek begon. Ook op school was iedereen vrij rustig, behalve onze examencoördinator, zij liep echt te stressen.

Met Nederlands was ik al na anderhalf uur klaar. Saaie teksten, dat wel en ik heb ook niet het lef om alvast de antwoorden op te zoeken, maar het ging wel redelijk dacht ik, maar whatever, ik mag een 3,4 halen.

Morgen daarentegen is hele andere koek, om half twee mag ik dan met Natuurkunde 1,2 beginnen en daar begin ik hem nou wel voor te stressen. Sta op het moment een 6,2 gemiddeld, wat betekent dat ik een 4,8 MOET halen om een 6 te staan (5,5 that is).

Ook ik vraag me toch echt af of ik wel genoeg geleerd heb, ik heb wel meer gedaan dan normaal, maar het is waarschijnlijk een beetje laat. 6 jaar lang niet veel uitgevoerd, sociale leven en m'n bijbaantje kwamen op de eerste plaats, maar dan ga je begin mei toch wel even stressen. Goede voornemens om toch maar veel en goed te gaan voorbereiden op je examen, maar 5 mei lag ik lekker in de zon in Turkije. Afgelopen vrijdag zat ik ook lekker voor een cafeetje in de zon, terwijl ik eigenlijk voor mijn examens had moeten blokken.

Ik denk dat ik te licht over mijn examens gedacht heb, maar daar kom ik dan wel vrij laat mee. Morgen, vrijdag en maandag zijn de belangerijkste dagen, dan heb ik Natuurkunde 1,2, Wiskunde B1,2, en Scheikunde 1,2 waar ik respectievelijk een 6,2, 5,1 en 5,6 voor gemiddeld sta.

Het worden dus hele spannende dagen voor mij, maar dat heb ik aan mezelf te danken.

Voor iedereen die nog examens moet doen, succes!