Luchtballon crasht bijna op A2 bij Eindhoven

CraZaay had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rond 20.30 uur vanavond kwam een luchtballon met tien passagiers van Virgin Balloon Flights Benelux uit Tilburg in problemen boven de A2 rond Eindhoven. De luchtballon was enkele uren daarvoor ergens anders in de buurt van Eindhoven vertrokken. Door het uitblijven van een bewegende luchtstroom bleef de luchtballon op dezelfde plaats zweven. De luchtballonvaarders probeerden in een geschikte luchtlaag terecht te komen door omhoog en omlaag te gaan, zonder succes. Ondertussen kregen de passagiers van de luchtballon morele ondersteuning van een luchtballon van het Duitse Audi Team, die ook geen hulp kon bieden. Door een gebrek aan gas voor de branders moest de luchtballon landen.

De luchtballonvaarder kon de luchtballon tien meter voor de A2 aan de grond zetten, maar kon de luchtballon in verband met de omliggende bomen niet leeg laten lopen. De met de auto toegesnelde 'crew' kon snel een nieuwe fles gas aansluiten waardoor de luchtballon de A2 over kon steken richting het hierachter liggende grasveld. De luchtballon kwam welliswaar over de A2 maar landde aan de verkeerde kant van de doorgaande weg van Eindhoven naar Veldhoven, waar tevens de op- en afritten van de A2 op uitkomen.

Met de hulp van tientallen buurtbewoners kon de luchtballon op enkele centimeters boven het asfalt van de 6-baans weg verplaatst worden naar het grasveld. De inmiddels gearriveerde politie hield het snel voor gezien en reed alweer verder toen de luchtballon nog midden op de 6-baans weg stond. Enkele toeschouwers wierpen zich op om het verkeer te regelen zodat de luchtballon niet door auto's werd aangereden.

Eenmaal op het grasveld aangekomen kon de luchtballon om 21.00 uur naar de grond gebracht worden en kon met inpakken worden begonnen. Dit verliep zonder problemen.

Op de vraag aan één van de passagiers of ze het niet jammer vond dat ze nu niet verder dan Eindhoven gekomen was antwoordde zij laconiek, "ach, Eindhoven is ook leuk om te zien. Weilanden zijn ook maar weilanden."