Voorzitter voetbalbond wil Romario op WK

Romario heeft onverwachts een belangrijke medestander gekregen bij zijn pogingen alsnog geselecteerd te worden voor het Braziliaanse elftal dat op het WK 2002 zal spelen. Ricardo Teixeira, de voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond, schaarde zich maandag achter de 36-jarige spits.

Teixeira, al 13 jaar voorzitter van de voetbalbond, riep de weigerachtige bondscoach Felipe Scolari op Romario te selecteren voor het eindtoernooi in Japan en Zuid-Korea. De bondsvoorzitter zei: ,,In al die jaren heb ik niets gehoord over problemen met Romario. Dat terwijl ik toch goed geïnformeerd ben.'' Eerder spraken al het Braziliaanse publiek en president Cardoso hun steun uit voor de selectie van de aanvaller.

Scolari weigert tot op heden Romario op te nemen in zijn selectie. Officieel om 'technische en tactische redenen', maar er gaan ook andere geruchten de ronde. Volgens de sportkrant Lance willen de andere spelers 'het grote ego Romario' er niet bij hebben. Anderen beweren dat zijn sponsordeal met Coca Cola een rol speelt, omdat aartsrivaal Ambev het Braziliaanse team ondersteunt.