ChristenUnie sluit samenwerking LPF uit

De ChristenUnie zal op geen enkele manier gaan samenwerken met Pim Fortuyn. Tijdens het verkiezingscongres in Apeldoorn maakte lijsttrekker Veling dit bekend. Fortuyn wordt uitgesloten omdat het hem zou ontbreken aan barmhartigheid. Wel had Veiling er begrip voor dat mensen de gevestigde politiek de rug toekeren.

"Er is alle reden om te klagen over de gevestigde politici, die met hun rug naar de samenleving toestaan", vindt Veling. De gevestigde partijen zijn volgens hem niet meer dan consumentenorganisaties die zich alleen nog baseren op opiniepeilingen. Hierdoor komen de zwakkeren in de samenleving in gevaar, aldus de zegsman van de ChristenUnie. Hij wil dat men blijft strijden voor deze groep en voor gezinsvriendelijke maatregelen, en tegen abortus en het gedoogbeleid.

Fortuyn komt op het lijstje der afgewezenen naast D66 te staan. Veling had eerder al laten weten deze partij uit te sluiten als samenwerkignspartner in verband met het homohuwelijk en euthanasie. Deze twee zaken zouden volgens hem mogelijk zijn gemaakt door de democraten.