[F1] Bosbranden en buien in Maleisië?

Het komende Grand Prix-weekeinde wordt verreden onder een rooktapijt. Kuala Lumpur is gehuld in rokerige dampen door een fikse veenbrand in de omgeving. Volgens de autoriteiten heeft de Formule 1 in het komend weekeinde weinig last van de luchtvervuiling.
Vanuit Kuala Lumpur kwam het bericht dat de stad is bedekt door een enorm rooktapijt, maar volgens een woordvoerder van het circuit Sepang is het zicht prima. De veenbrand wordt bestreden door veertig brandweermensen, maar zal niettemin nog dagen voortwoekeren.

De Grand Prix van Maleisië zou net als vorig jaar een spektakel op een nat circuit kunnen worden. De Grand Prix in Kuala Lumpur lijkt de race in Spa-Francorchamps naar de loef te gaan steken als regenevenement. Het weer in Maleisië is net zo wisselvallig als dat in België.
"Maart markeert het einde van de monsoon-periode", aldus de Maleise weerdienst. "Dan regent het vaker dan in de maanden daarvoor." Niettemin sluiten de weerkundigen ook niet uit dat het snikheet wordt. Als het droog blijft, kan het kwik oplopen tot 35 graden.

De Michelin-teams hopen niet op regen, vooral omdat de prestaties van Michelin banden in nat weer tegenvallen.
"Als het droog blijft, wordt het een spannende race", aldus de Duitse Michael Schumacher.

Maleisië is dus zoals vaak onvoorspelbaar. Het is tijdens snikhete dagen de zwaarste race van het seizoen, maar dit jaar maakt het ook nog eens de kans op de meest onvoorspelbare van het jaar; rokerige dampen en misschien zelfs een zeer nat regenevenement. Het wordt in ieder geval weer een spektakel. Zaterdag volgen de kwalificaties en zondag ochtend de race.

Zie ook:
De F1 manager van FOK!