Jongen belt 112 voor de grap 1477 keer

Vorige week heeft de politie uit Boxtel een 13-jarige jongen aangehouden, die in twee weken tijd het landelijke alarmnummer 112 maar liefst 1477 maal voor de grap had gebeld. Het ventje vroeg in de meeste gevallen hulp van de brandweer.

De jongen belde met het afgedankte mobieltje van zijn moeder (zonder beltegoed) vanuit zijn slaapkamer. Zoals bekend is het bellen naar 112 gratis. Via de provider van de telefoon kon de politie hem opsporen.

Het jongetje zal volgens een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) waarschijnlijk geen boete krijgen. Wel wordt hij doorverwezen naar een hulpverlener.

Eerder deze week werd in Schoonhoven al een 35-jarige man aangehouden die in één nacht de 112-centrale maar liefst 140 maal had lastiggevallen. Toen hij de eerste keer belde, kreeg hij te horen dat hij een ander nummer moest bellen, omdat het geen noodsituatie was. De man werd hierover zo boos dat hij maar bleef bellen met beledigende en bedreigende telefoontjes.

Het zijn de eerste aanhoudingen, sinds de politie twee weken geleden bekendmaakte dat misbruikers van het landelijk alarmnummer worden aangepakt.