Nederlanders kunnen euro niet vinden

Precies de helft van de Nederlandse computergebruikers weet nog niet hoe ze het euro-symbool in een document of e-mail moeten invoegen. En dat is niet zo verwonderlijk, want slechts tweederde van de bedrijven heeft een poging gedaan hun personeelsleden uit te leggen hoe ze hun computer gereed kunnen maken voor de nieuwe muntsoort.

Uit onderzoek van toetsenbordenfabrikant Logitech blijkt echter dat de rest van Europa het nóg slechter doet: gemiddeld weet 61 procent de euro-toets nog niet te vinden. Volgens Logitech wordt het belang van het euro-symbool op de computer onderschat. Zodra de euro op 1 januari dé Europese muntsoort wordt, zal het ontbreken van het officiële symbool in correspondetie voor veel ergernis gaan zorgen.

"We hebben het hier niet over een probleem dat in grootte vergelijkbaar is met de millennium-bug, maar het is zeker dat miljoenen mensen er tijdens het werk mee te maken krijgen", aldus Harry Klein van Logitech Benelux.

Er is een echter een eenvoudige oplossing voor het probleem. Sinds twee jaar is in besturingssysteem Windows het euro-teken standaard opgenomen. Als het toetsenbord niet beschikt over een toets met het euro-symbool, kan de gebruiker er een instellen en bijvoorbeeld van een sticker voorzien. De nieuwere toetsenborden beschikken echter over een aparte toets waarop het euro-teken aangegeven staat.