SBS6 pakt voetbal verkeerd aan

TV-zender SBS6 heeft kritiek gekregen van de eerste divisieclubs. Ze vinden dat het station de uitzendingen van hun voetbalwedstrijden slecht verzorgt en bovendien te laat brengt. De clubs zijn ook niet tevreden met de kijkcijfers en de aanvangstijden. Zo begon een uitzending pas om middernacht, waardoor er slechts 210.000 mensen keken

Deze ergernissen kwamen als reactie op de eis van SBS dat de clubs voortaan alleen nog op vrijdag spelen. Het station kan dan een vaste plek inplannen voor de uitzendingen, waardoor de kijker ook een vaste kijkavond heeft voor het Eerste Divisie Voetbal.

Volgens het Rotterdams Dagblad komt het contract op de tocht te staan als de clubs en de zender hier geen eensgezindheid over kunnen bereiken. "We willen een honderd procent garantie van de clubs. Er is dan geen speling meer mogelijk," dreigt Lex Muller, chef-sport van SBS6. Ook belooft hij dat, als de vrijdag de vaste avond wordt, het schommelen van de aanvangstijden niet meer zal voorkomen.

Vandaag praten de partijen met elkaar over de mogelijkheid voor clubsponsors om reclame te maken in en rond de sportuitzendingen. Dan is er geld voor verbeteringen.