Jackson schrijft nummer voor nabestaanden

Een groep Amerikaanse popsterren gaat een lied opnemen om geld in te zamelen voor overlevenden en nabestaanden van slachtoffers van de aanslagen in de Verenigde Staten. Ze doen dat op initiatief van megaster Michael Jackson.

Het nummer What more can I give moet volgens hem 50 miljoen dollar (ruim 121 miljoen gulden) opbrengen. De muziekgroep Destiny's Child en artiesten als Britney Spears, Nick Carter van de jongensgroep Backstreet Boys, Justin Timberlake van de jongensgroep N'Sync en Mya hebben al toegezegd aan de opnames te zullen meewerken.

Michael Jackson zal het nummer persoonlijk en zo snel mogelijk uitbrengen, zei zijn woordvoerder Howard Rubenstein zondag. Het initiatief is vergelijkbaar met de inspanningen van Jackson voor het lied We are the world, dat in 1985 uitkwam. Dat mede door Jackson geschreven nummer, waaraan vele popartiesten meewerkten, bracht 65 miljoen dollar (ruim 157 miljoen gulden) op voor de strijd tegen de honger in Afrika.

"We hebben steeds weer laten zien dat muziek onze zielen kan raken" zei Jackson. Het is volgens hem tijd die kracht te gebruiken als hulpmiddel om aan het "genezingsproces" te beginnen.