Britse wormmaker gearresteerd

Migi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat hebben Britse en Amerikaanse politiewoordvoerders dinsdag bevestigd, zo meldt het persbureau Associated Press. De man, die op 23 juli werd gearresteerd, wordt verantwoordelijk gehouden voor het maken van de W32.Leave.worm. De Leave-worm, die voor het eerst in juni van dit jaar opdook, richtte nauwelijks schade aan.

De Brit zal worden vervolgd onder de Britse wet voor computercriminaliteit. Hij kan tot maximaal vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld worden. De hacker is in afwachting van zijn rechtszaak weer in vrijheid gesteld.

Tot nu toe zijn er nog maar weinig virusschrijvers gearresteerd en veroordeeld. De maker van het Melissa-virus, David Smith, is bijvoorbeeld twintig maanden nadat hij schuld bekende nog altijd op vrije voeten. De rechtszaak tegen Smith werd keer op keer uitgesteld.

In februari van dit jaar gaf de Nederlander Jan de W. zichzelf aan bij het politiebureau in Sneek. De 20-jarige Fries is verantwoordelijk voor het maken en verspreiden van het Anna Kournikova virus. In september moet De W. voor de politierechter verschijnen. Daar kan hij maximaal zes maanden gevangenisstraf krijgen.