1 april, velen trapten er weer in

De bekendste 1 april grappen van 2001 op een rijtje.

- De al op fokzine gemeldde ''grap'' dat Jos Verstappen zou gaan rijden bij Ferrari

- Zweedse wetenschappers zouden een grassoort genetisch zo gemanipuleerd hebben, dat het bij windkracht 4 tot 5 automatisch omknakt. Daardoor hoeft het nooit meer gemaaid te worden en zorgt het afgeknakte deel automatisch voor bemesting. Ideaal voor golfbanen en ook goedkoop in onderhoud. De aankondiging van het revolutionare knakgras zorgde voor een storm aan telefoontjes bij de Nederlandse Golfvereniging en de gelijknamige Federatie

- Veel reacties kreeg de actie van de virtuele organisatie www.UnitedSmokers.com .
Het persbericht dat rokers voor eenderde van de normale prijs via Cuba sigaretten konden kopen, werd door een groot deel van de Nederlandse media overgenomen. Dat zorgde er volgens de bedenkers voor dat zeker 15.000 mensen zich via de website opgaven voor deelname aan de gezamenlijke inkoop van de sigaretten.

- Het oertijdmuseum De Groene Poort in Boxtel meldde dat er in het nabijgelegen Wells Ven "een groot zwemmend reptiel" was waargenomen, "sterk gelijkend op de waarnemingen van het monster van Loch Ness". Het museum verzon een volledige voedselketen voor het monster en fabriceerde een afbeelding van het beest dat vanaf de rijksweg A2 te zien was.

- Een aantal internetters verzond naar kennissen een fake e-mail van de BUMA STEMRA, die bezig zou zijn met een grote actie om de illegale verspreiding van muziek onder de Nederlandse gebruikers met Napster te stoppen. Via een monitoring systreem zouden illegale mp3's op de computer zijn aangetroffen, en ook het adres van de gebruiker zou bekend zijn. Aangeraden werd de mp3's te verwijderen omdat in samenwerking met de politie een aantal invallen gedaan zouden worden in diverse regio's om te controleren of de instructies uit de email inderdaad waren opgevolgd.
Diverse reacties lezend in forums (tweakers net) en nieuwsgroepen zijn er nogal wat mensen ingetrapt.

- In België zorgde een 1 aprilgrap van VRT voor nogal wat beroering. Zo zou op bepaalde ogenblikken de politie overstelpt zijn geweest met telefoontjes. VRT deelde zondag mee dat mensen amnestie konden krijgen voor hun opgelopen boetes. Die moesten wel voor 16.00 uur gedropt worden in een speciale brievenbus op het politiekantoor. Nogal wat mensen tuinden in de grap.

- SBS6 bracht in het Hart van Nederland een verhaal over een meerval die een grote hond, zwemmend in de Westeinderplas, had opgegeten. Meervallen zouden door de klimaatsverandering steeds groter worden in Nederland en een gevaar voor zwemmers opleveren.