Aanhoudingen bij drugscontrole in trein

Tijdens een gezamenlijke actie van de spoorwegpolitie en de Belgische rijkswacht zijn vrijdag dertig personen aangehouden. Dat gebeurde in de treinen van Roosendaal naar Antwerpen in het kader van de bestrijding van drugstoerisme en drugsoverlast in de trein.

Bij de controle werden 125 gram hasj, 361 gram wiet, 105 gram heroïne, 49 XTC-tabletten en 2 gram speed aangetroffen. De aangehouden mensen zijn overgedragen aan de Belgische spoorwegpolitie.

Vrijdag werd ook bekend dat de Franse, Belgische en Luxemburgse politie gaan kijken hoe zij optimaal kunnen samenwerken met het Nederlandse A-team. Dat houdt sinds drie maanden dagelijks drugstoeristen en drugsrunners op de autosnelweg tussen Antwerpen en Rotterdam en in de treinen via Roosendaal in de gaten. Dat is besloten is het zogenoemde Hazeldonkoverleg, zo genoemd naar de Nederlandse grensovergang.

De Franse politie gaat een maand meedraaien in het Nederlandse A-team. De Belgen r! ijden enkele keren mee met de onopvallende surveillanceauto's, terwijl Luxemburg zich in het kantoor van het team in Breda op de hoogte komt stellen. De leider van het team, inspecteur John Frijters, verwacht dat de Fransen permanent met een paar man in zijn ploeg gaan deelnemen.