stoplichten te snel op rood

Ikke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Utrecht staan stoplichten te dicht op elkaar om veilig te kunnen stoppen. Een automobilist kan vaak niet op tijd remmen voor het rode licht zonder ongelukken te veroorzaken.
De 65-jarige Theo Aridjis uit Bosch en Duin werd vorige week op de bon geslingerd omdat hij door rood reed. “Daar staan twee lichten acht meter, twee autolengtes, achter elkaar”, vertelt Aridjis.

“Een fractie van een seconde nadat de eerste op oranje springt, doet het tweede licht dat ook. Beide staan maar twee seconden op oranje en worden dan vrijwel tegelijkertijd rood, terwijl drie seconden oranje wettelijk verplicht is. Rij je bijvoorbeeld met 40 door het eerste, dan heb je 16 meter nodig om te kunnen remmen voor de tweede. Dat kan dus niet.”

Aridjis liet het er niet bij zitten en spande een rechtszaak aan. “De meeste mensen denken ‘het zal wel' als ze een boete krijgen. Ik niet, al helemaal omdat er toevallig wel erg veel gecontroleerd wordt bij de stoplichten waar ik het over heb. Het lijkt of de lichten zodanig zijn afgesteld zodat er bekeurd kan worden.”

De Utrechtse rechtbank doet volgende maand uitspraak. We zijn benieuwd