FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 14 juli 2000

langste maansverduistering van milennium

zetabit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

16 Juli zal de langste en meteen ook laatste maansverduistering van het millennium plaatsvinden (als je ervan uit gaat dat het volgende millennium pas in 2001 begint omdat de jaartelling bij 1 begonnen is).

De totale maansverduistering duurt maar liefst 1 uur en 47 minuten. Dit is op een paar seconden na de langst mogelijke maansverduistering. De laatste maansverduistering van ongeveer deze tijdsduur vond plaats in 1859 en voor de volgende zullen we tot na 3000 moeten wachten!

Helaas is deze maansverduistering alleen zichtbaar vanuit Australie en de Stille Oceaan.

Obsceen militair saluut

Het was de bedoeling de wijze van salueren binnen het Roemeense leger te veranderen. Maar door een tekstverwerkingsfout veranderde het saluut in een obsceen gebaar, zo moesten medewerkers van het Roemeense ministerie van defensie vrijdag toegeven.

,,Militairen groeten elkaar door hun handpalm naar hun pet te brengen, of met hun middelvinger naar hun slaap wijzend als ze geen pet dragen'', zo luidt artikel 43 lid 1 van de nieuwe legervoorschriften. ,,Het woord 'of' had hier niet moeten staan. Dat is alles'', zei defensiewoordvoerder kapitein Gelaledin Nazir. In het voorschriftenboekje komt een inlegvel met een erratum. Het saluut werd veranderd in verband met de pogingen van Roemenie om lid te worden van de NAVO.

ROFL

Zenden naar Lazio Roma

Wanneer FC Barcelona akkoord gaat met een transfersom van bijna dertig miljoen gulden, speelt de 23-jarige Boudewijn Zenden met ingang van komend seizoen voor de Italiaanse kampioen Lazio Roma.

Inmiddels zouden de bankgaranties voor dit bedrag al zijn gearriveerd in Catalonië. Pierre Zenden, de vader van de buitenspeler, en de Maastrichtse advocaat mr. Goumans spraken gisteren ruim een uur met Lazio-voorzitter Sergio Cragnotti alvorens deze voor een zakenreis naar Brazilië vertrok.

Volgens Pierre Zenden Boudewijn haalde de bespreking niet vanaf zijn vakantieadres komen zijn zoon en de Romeinse club er samen wel uit. "FC Barcelona is aan zet. Hij staat daar nog drie jaar onder contract en zij moeten bepalen of ze de transfersom voor Boudewijn voldoende vinden. Lazio Roma moet zich daarvoor volgens de FIFA-reglementen officieel nog bij de Catalanen melden."

Is FC Barcelona tevreden met een transfersom van bijna dertig miljoen gulden dan komt er komend weekeinde een vervolggesprek tussen Boudewijn Zenden en Lazio Roma. Daarin hoeven slechts de laatste details te worden geregeld voor een meerjarig contract van de Limburger. Daarna zal Zenden pas gepresenteerd worden aan het Romeinse publiek.

Freehosting onder vuur

BOON had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Klanten van Freehosting zijn de gebrekkige dienst van de hostingprovider meer dan zat. Zij dreigen met gerechtelijke stappen.
Een groep gedupeerde klanten van Freehosting probeert de geleden schade door storingen in kaart te brengen. Als het bedrijf blijft weigeren de schade te vergoeden, onderneemt de actiegroep gerechtelijke stappen.

Aanleiding voor de schade-eis is een langdurige storing bij Freehosting eind april. Na de ellende in april beloofde Freehosting beterschap, maar afgelopen weekend was het weer raak.
Een aantal webmasters kon dagenlang niets aan hun site doen, met als gevolg derving aan inkomsten. Een groep van 60 gedupeerde webmasters eiste hierna schadevergoeding.
Freehosting weigert een vergoeding te betalen omdat er sprake zou zijn van overmacht. Bovendien vinden ze de klachten van te vaag.

Jan Kooman, directeur van ontkent dat Freehosting veel problemen heeft: "Het gaat om een hele kleine groep die de media opzoekt. Alle andere 19.900 klanten zijn overwegend positief. Bovendien hebben andere providers hier ook geregeld last van."

Ook in nieuwsgroepen wordt geklaagd: het zou bij 'F#ckhosting' een administratieve chaos zijn, de helpdesk wordt bemand door 'mislukte stagelopers die nog niet eens kunnen doorverbinden' en de servers zijn zeer onbetrouwbaar.
Verder is in het weekend is niemand aanwezig om storingen te verhelpen.

Europa tegen spammail

Ikke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Europese Commissie wil dat de burger de mogelijkheid krijgt ongewenste reclame via zijn internetadres te weren. Het moet dan wel gaan om aansluiting via een betaalde internetprovider.
Gratis aansluitingen worden veelal 'bekocht' met eerst een stroom reclame voordat men aan surfen toekomt. Heeft men echter een betaalde aansluiting, dan moet men net als met de sticker op de brievenbus aan kunnen geven of men gediend is van allerhande commerciële berichten of niet.

De verantwoordelijke eurocommissaris Liikanen (Telecommunicatie) kondigde onlangs de zogenaamde 'opt in'-regeling aan, die het internetaanbieders onmogelijk moet maken automatisch reclame door te geven. Bedrijven kunnen nu snel en goedkoop doelgroepgerichte reclame sturen naar internetgebruikers via hun e-mailadres.
De lidstaten en het europarlement moeten nog wel instemmen met de plannen van Liikanen.

Vraag me af of het ook maar enig effect zal hebben... *zucht*

Computer aan laten staan levert geld op

BOON had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verschillende Amerikaanse bedrijven gaan computerbezitters betalen als zij hun PC 's nachts aan willen laten staan.
De Amerikaanse wetenschappelijke en medische bedrijven Paradon, Distributed Science en United Devices willen hun complexe computeractiviteiten via internet spreiden over tienduizenden computers wereldwijd.
Op die manier denken zij bijvoorbeeld het opstellen van complexe wetenschappelijke modellen aanzienlijk sneller te kunnen doen dan wanneer ze met een grote supercomputer zouden werken.

Het enige dat verlangd wordt is dat zij hun computer aan laten staan als zij hem niet gebruiken en af en toe een verbinding met internet maken, zo schrijft NewScientist. Om mee te kunnen doen moet eerst wat speciale software gedownload worden.
Hoeveel de bedrijven precies gaan betalen voor het gebruik van de computer is nog niet bekend. Te verwachten is dat de gemiddelde computerbezitter ongeveer tien dollar per maand krijgt.

Hmm, da's volgens mij nauwelijks voldoende om de extra stroomkosten te dekken...

Dode man moet belasting betalen

Nick27 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het bestuur van de Londense wijk Lambeth heeft een reeds overleden inwoner per brief meegedeeld dat hij niet meer in aanmerking komt voor een verlichting van de gemeentelijke belastingen. Hij is immers dood.

De nieuwe bewoonster van de flat waar de man tot zijn dood in april 2000 heeft gewoond, opende de brief. "Uw gemeentelijke belastingvoordeel is met ingang van 17 april 2000 stopgezet, omdat er een verandering is opgetreden in uw persoonlijke omstandigheden, want u bent dood", zo las de vrouw.
De geadresseerde kreeg nog wel de kans telefonisch bezwaar te maken tegen de beslissing.

"Dit is een verschrikkelijke brief", zei de bewoonster van de flat. "Mijn eigen man is in november overleden en ik zou diep geschokt zijn als ik zo'n brief aan hem had ontvangen."

De brief was volgens een woordvoerder van de gemeente eigenlijk bedoeld voor interne communicatie. Gemeenteraadslid Tony Franklin betreurt de brief. "Het is een ongelooflijk domme fout", aldus Franklin.

Dat kun je wel zeggen ja

stoplichten te snel op rood

Ikke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Utrecht staan stoplichten te dicht op elkaar om veilig te kunnen stoppen. Een automobilist kan vaak niet op tijd remmen voor het rode licht zonder ongelukken te veroorzaken.
De 65-jarige Theo Aridjis uit Bosch en Duin werd vorige week op de bon geslingerd omdat hij door rood reed. “Daar staan twee lichten acht meter, twee autolengtes, achter elkaar”, vertelt Aridjis.

“Een fractie van een seconde nadat de eerste op oranje springt, doet het tweede licht dat ook. Beide staan maar twee seconden op oranje en worden dan vrijwel tegelijkertijd rood, terwijl drie seconden oranje wettelijk verplicht is. Rij je bijvoorbeeld met 40 door het eerste, dan heb je 16 meter nodig om te kunnen remmen voor de tweede. Dat kan dus niet.”

Aridjis liet het er niet bij zitten en spande een rechtszaak aan. “De meeste mensen denken ‘het zal wel' als ze een boete krijgen. Ik niet, al helemaal omdat er toevallig wel erg veel gecontroleerd wordt bij de stoplichten waar ik het over heb. Het lijkt of de lichten zodanig zijn afgesteld zodat er bekeurd kan worden.”

De Utrechtse rechtbank doet volgende maand uitspraak. We zijn benieuwd

Harder werken door zoon

Als hun eerstgeborene een zoon is, gaan vaders harder en langer werken. Daarbij komt nog eens dat ze na de geboorte van ieder volgend kind zo'n 40 uur per jaar extra gaan werken.

Bij vrouwen maakt niet uit of het een zoon of een dochter is. In beide gevallen gaat zij minder werken en dus ook minder verdienen. Dit blijkt uit een onderzoek van twee gezinseconomen van de University of Washington in Seattle. Dat vaders zich blijkbaar harder gaan inspannen zodra ze een zoon hebben, kwam als een verrassing.

Ja, je zou toch verwachten dat dochters duurder zijn en dat vaders daardoor harder moeten werken .
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #216 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1317
special
Random Pics van de Dag #1316
special
Random Pics van de Dag #1315
special
Random Pics van de Dag #1314
special
Random Pics van de Dag #1313
©FOK.nl e.a.