Startpaginadochters naar Veronica ?

Enkele honderden vrijwilligers van startpagina.nl, die startpagina.nl groot hebben gemaakt en onlangs met een fooi van 1,000 piek zijn 'beloond' toen VNU de site opkocht voor naar verluidt 30 miljoen gulden, zullen mogelijk voor veronica.nl gaan werken.
Als dit inderdaad doorgaat is de grote kracht van startpagina verdwenen en zit de VNU in de maag met een site die nauwelijks iets waard is

De vrijwilligers vinden dat zij de drijvende kracht zijn van Startpagina (en dat zijn ze ook), maar zij ontvangen geen cent voor de overname, behalve dat fooitje dan.
Deze vrijwilligers zoeken over het gele web interessante webpagina's bij elkaar en plaatsen deze op hun eigen deel van de portal site. Hierdoor is startpagina de op één na best bezochte site van Nederland geworden, dat terwijl onlangs bleek dat de eigenaar ZELF geen links opzocht maar verkocht. Wilde je een link moest je ervoor betalen, zo meldde Webwereld vorige week.

Bronnen binnen Veronica en de vrijwilligers bevestigen dat er wordt gesproken over een overstap. De vrijwilligers zouden hun diensten kunnen aanbieden aan Veronica.nl, die wordt geëxploiteerd door de Veronica Vereniging en dus niet door de commerciële Holland Media Groep. .

De vrijwilligers zijn inmiddels ook een protest/aktiesite begonnen. Op startpagina2.nl spuien de vrijwilligers hun onvrede. VNU heeft inmiddels vriendelijk doch dringend verzocht dat startpagina2.nl van het web verwijderd wordt.