FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 23 april 2000

Martijn Bevelander laat zich kennen

Ik las net op Tweakers.net het volgende:

Martijn Bevelander, een gast van 20 die als beroep domeinkapen heeft, dreigt de redactie van het, overigens goeie, e-zine Smallzine met een rechtzaak, omdat ze het domein martijnbevelander.com hebben geregistreerd.

De registratie van het domein martijnbevelander.com door SmallZine is domeinkaper Martijn Bevelander in het verkeerde keelgat geschoten. Afgelopen woensdag ontving de redactie van het zeer populaire e-zine een brief, een fax en een e-mail van de advocaat van Martijn Bevelander.

SmallZine volgt al geruime tijd de handel en wandel van de omstreden internetondernemer met een kritisch oog. Smallzine maakte zelfs een special rond Bevelander, zoals ze wel vaker doen bij terugkerende onderwerpen. Het adres www.martijnbevelander.com leek hun uitermate geschikt om naar dit dossier te verwijzen.

Bevelander is met zijn internetbedrijfje betrokken bij diverse registraties van andermans namen als internetdomein, maar had dus zijn eigen naam vergeten te registreren. (Tsjah...dan krijg je soms een koekje van eigen deeg, hè? ) Zo is onder andere xylifresh.nl in bezit van Bevelander en dus niet van Maple Leaf dat de Xylifresh-kauwgum op de markt brengt. Ook beheert hij dagobertduck.nl, omdat deze eend zijn grote idool is.

Smallzine kon haast niet geloven dat martijnbevelander.com nog vrij was, en registreerde het dus snel. Bevelander wil dat nu weer ongedaan maken, desnoods met een kort geding. SmallZine is niet van plan hieraan mee te werken onder het motto: Bevelander heeft nu wel genoeg domeinnamen.

Rel rond Barca-wedstrijd maandag

In Spanje is een kleine rel ontstaan rond een wedstrijd van Barcelona, morgen. Barca moet morgen namelijk de return uit de halve finale van de Copa del Rey (de Spaanse beker) spelen tegen Atletico Madrid. Voorzitter Josep Lluis Nunez heeft zojuist echter verklaard dat de ploeg van van Gaal niet zal spelen. Negen spelers van de Catalaanse club hebben namelijk interlandverplichtingen (waaronder bijna alle Nederlanders) en Nunez denkt dat de ploeg zich zonder hen alleen maar belachelijk zou maken.

"We gooien Camp Nou (het stadion) gewoon open", aldus Nunez. "En we zullen, geheel volgens de regels, 11 spelers op het veld zetten. En dan leggen we de arbiter uit dat het zo geen zin heeft. We laten niet met ons sollen! Wij nemen onszelf serieus".

Barcelona moet tegen Atletico een 0-3 achterstand goedmaken. De Spaanse voetbalbond weigert het duel echter te verplaatsen naar een andere datum.

Wordt vervolgd...!

Teletubbie-pop bedreigt kind?

The Animated Gif*Friends meldden ons via de newssubmit het volgende:

Volgens een moeder uit Engeland heeft een Tinky Winky-pop haar peuter bedreigd. Zij is van plan een rechtszaak aan te spannen tegen de makers van de immens populaire Teletubbie-poppen, nadat de pop, volgens haar tenminste, ineens over wapens begon te praten.

"Ik wil de poppen uit de speelgoedwinkels hebben. Zo snel mogelijk. Ze zijn een gevaar voor onze kinderen", zo zei Michelle Taylor hoogst verontwaardigd. Taylor had een pratende Teletubbie-pop voor haar 2-jarige dochter gekocht. Ze schrok zich echter bijna dood toen de pop ineens zei: 'Ik heb een pistool (I have a gun). 'Ren weg, ren weg!'

Volgens Itsy Bitsy Entertainment, de makers van de poppen, is het een misverstand. Volgens hen zegt de pop in plaats van 'a gun', 'again'. Dat de poppen 'run away' roepen is normaal, omdat ze dat op televisie ook doen als ze verstoppertje spelen, zo zegt Itsy Bitsy. (I have again? Nog steeds een vreemd zinnetje als je het mij vraagt )

De advocaat van Taylor, Matthew Palmer, is net zo verontwaardigd als zijn cliënte. De speeltjes zijn absoluut weerzinwekkend. Ze doen me denken aan de pop Chucky uit de gelijknamige horrorfilm. Palmer is zich nog aan het beraadslagen over de precieze aantijging tegen Itsy Bitsy.

Ja ach...sommige moeders gaan wel héél ver in het beschermen van hun kind hoor...

Posh Spice eist gratis tickets

Spice Girl Victoria Adams d'r bagage werd afgelopen week tijdens een vliegreis vanuit Miami naar Manchester gestolen. Luchtvaartmaatschappij British Airways boodt haar een schadevergoeding aan van 100.000 pond (zo'n 370.000 gulden). Posh Spice vond dat aanbod echter niet royaal genoeg om haar leed ongedaan te maken. BA dacht dat de bagage van de zangeres was achtergebleven in Miami, maar afgelopen woensdag vond een werknemer van een vuilnisophaaldienst in een container op de luchthaven Heathrow een aantal persoonlijke bezittingen van Posh Spice, waaronder bijvoorbeeld haar agenda. De koffers en veel van de inhoud zijn nog steeds zoek.

Madam Adams wil nu als extra schadevergoeding voor het zoekraken van haar 3 koffers (van een kleine 7500 gulden per stuk, zonder inhoud) èn het schenden van haar privacy, gratis eersteklastickets voor haar, haar man (voetballer David Beckham) en haar zoontje voor de rest van hun leven!

Victoria's eigen vermogen (dus zonder Beckhams centen erbij) wordt geschat op ongeveer 20 miljoen pond, oftewel een dikke 74 miljoen piekies.

[Thanx to Woudy en The Animated Gif*Friends die ons hier tipten.]

Britney toch nog géén filmster!

Van de week berichtten wij nog dat Britney Spears een aanbieding had gekregen om mee te gaan spelen in de film Grease 3. Zij blijkt deze aanbieding nu te hebben afgeslagen! Britney zet haar ambities om actrice te worden voorlopig nog even in de ijskast. Ze vindt zichzelf nog niet succesvol genoeg als zangeres. Ondanks een reeks nummer 1-hits is de tienerster vastbesloten te bewijzen dat ze geen 'eendagsvlieg' is. Daarom weigerde ze de rol in Grease 3 en een rol in Dirty Dancing.

"Ik concentreer me nu volledig op de muziek. In de toekomst wil ik zeker films gaan maken," aldus Brit.

We wachten vol smart af

Startpaginadochters naar Veronica ?

Enkele honderden vrijwilligers van startpagina.nl, die startpagina.nl groot hebben gemaakt en onlangs met een fooi van 1,000 piek zijn 'beloond' toen VNU de site opkocht voor naar verluidt 30 miljoen gulden, zullen mogelijk voor veronica.nl gaan werken.
Als dit inderdaad doorgaat is de grote kracht van startpagina verdwenen en zit de VNU in de maag met een site die nauwelijks iets waard is

De vrijwilligers vinden dat zij de drijvende kracht zijn van Startpagina (en dat zijn ze ook), maar zij ontvangen geen cent voor de overname, behalve dat fooitje dan.
Deze vrijwilligers zoeken over het gele web interessante webpagina's bij elkaar en plaatsen deze op hun eigen deel van de portal site. Hierdoor is startpagina de op één na best bezochte site van Nederland geworden, dat terwijl onlangs bleek dat de eigenaar ZELF geen links opzocht maar verkocht. Wilde je een link moest je ervoor betalen, zo meldde Webwereld vorige week.

Bronnen binnen Veronica en de vrijwilligers bevestigen dat er wordt gesproken over een overstap. De vrijwilligers zouden hun diensten kunnen aanbieden aan Veronica.nl, die wordt geëxploiteerd door de Veronica Vereniging en dus niet door de commerciële Holland Media Groep. .

De vrijwilligers zijn inmiddels ook een protest/aktiesite begonnen. Op startpagina2.nl spuien de vrijwilligers hun onvrede. VNU heeft inmiddels vriendelijk doch dringend verzocht dat startpagina2.nl van het web verwijderd wordt.

Feijenoord - Ajax : 1-1

Ajax en Feijenoord hebben vanmiddag tegen elkaar met 1-1 gelijk gespeeld, een uitslag waar beide ploegen absoluut niks mee opschieten. Ajax kwam in de 11e minuut op voorsprong door een doelpunt van Laudrup. Bosvelt scoorde voor Feijenoord vlak na rust de gelijkmaker.

Doordat Ajax nu wederom 2 punten heeft laten liggen, is Heerenveen, met nog 3 wedstrijden te gaan, zo goed als zeker van Champions League. Heerenveen staat nu namelijk 5 punten voor op Ajax, 6 punten op Feijenoord.

Vitesse wist vanmiddag uit bij NEC niet te winnen, waardoor zij een 3e positie op de ranglijst hebben laten liggen. De Arnhemmers blijven nu 5e staan.

RKC kwam tegen zo-goed-als-zeker degradant FC Den Bosch niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De stand is nu als volgt (allen 31 wedstrijden gespeeld):
1. PSV kampioen
2. Heerenveen 63 pnt 61-34
3. Ajax 58 pnt 70-45
4. Feyenoord 57 pnt 58-38
5. Vitesse 56 pnt 61-41
6. FC Twente 56 pnt 50-33

>
degradatie/na-competitie-kandidaten

16. MVV 21 pnt 35-66
17. Cambuur/L. 19 pnt 29-62
18. FC Den Bosch 19 pnt 28-71

Alligators fotograferen is lastig...

De 26-jarige Amerikaan Gemini Wink ging een middagje alligators fotograferen in de moerassen van Florida. Het liep uiteindelijk uit op een angstige overnachting in een boom, want wat gebeurde er?
Nadat hij een heel stel reptielen op de gevoelige plaat had vastgelegd, bemerkte hij dat het onderhand wel èrg schemerig was geworden. De weg terug was niet goed meer te vinden, dus besloot Wink het hogerop te zoeken. Hij bond zich met tape vast aan de hoogste tak om niet alsnog ten prooi te vallen aan de hongerige dieren die onder de boom rondliepen. Zijn hulpgeroep werd, gelukkig voor hem, uiteindelijk gehoord door patrouillerende parkwachters. Met enige moeite konden zij de avonturier uit zijn benarde positie bevrijden.

Zoon van Pierce Brosnan in auto-ongeluk

Sean Brosnan, de 13-jarige zoon van James Bond acteur Pierce Brosnan in zaterdag ernstig gewond geraakt toen de auto waarin hij en vier andere tieners reden over een reling reed en 60 meter naar beneden lazerde. De bestuurder, James Hall - de 19 jarige neef van Brosnan, is gearresteerd wegens verdenking van rijden onder invloed.
Hij vertelde de politie dat 'ie de macht over het stuur had verloren toen hij probeerde uit te wijken voor vallend gesteende (een veel voorkomend iets aan de wegen langs de westkust van de VS).

Sean Brosnan is per helicopter naar het ziekenhuis vervoerd waar hij direct geopereerd werd. Hij heeft een gebroken heup, nekletsel en een gescheurde milt. Zijn toestand is momenteel stabiel, maar hij ligt nog op de intensive care.

De drie andere inzittenden zijn behandeld voor wat kleine wondjes...

Coulthard wint, Hakkinen 2, Schumi 3

De Schot David Coulthard heeft de Grand Prix van Engeland op zijn naam geschreven. In een uitermate spannende wedstrijd eindigde hij uiteindelijk voor team-genoot Mika Hakkinen en grootste concurrent Michael Schumacher.

Tegen alle verwachtingen in bleef het vanmiddag droog op het Silverstone-circuit. Nederlander Jos Verstappen viel in de 19e ronde helaas uit door een technisch probleem. De Braziliaan Barrichello, die vanaf pole position startte, viel ook uit door een mankement aan de wagen, evenals de als tweede gestartte Frentzen.

Opvallend was het team van Williams, dat door fantastisch werk van Ralf Schumacher en Button twee maal punten behaalde. De pas 20-jarige Jenson Button reed zijn eerste thuiswedstrijd zonder fouten en eindigde als vijfde. De verrassende 'rookie' schijnt in Engeland inmiddels mateloos populair te zijn.

De officiële uitslag:
Silverstone-circuit, 308,356 km

1. D.Coulthard,GB,McLaren 1.28.50'108"
2. Mika Hakkinen,Fin,McLar. + 1'477"
3. M.Schumacher,Dui,Ferr. + 19'917"
4. R.Schumacher,Dui,Willia. + 41'312"
5. Jenson Button,GB,Willia. + 57'759"
6. Jarno Trulli,Ita,Jordan +1.19'273"
7. G.Fisichella,Ita,Jordan + 1 ronde
8. Mika Salo,Fin,Sauber + 1 ronde

Door de overwinning van Coulthard is hij zes punten dichterbij gekomen aan M. Schumacher. Mika Hakkinen liep 2 punten in, de achterstand blijft nog steeds enorm.

Tussenstand WK na 4 races:
1. M.Schumacher,Dui,Ferrari 34 pnt
2. David Coulthard,GB,McLaren 14 pnt
3. Mika Hakkinen,Fin,McLaren 12 pnt

Voetenweek

Veel Nederlanders besteden te weinig aandacht aan voetverzorging. De voeten hangen er maar een beetje bij. Een op de drie mensen heeft een schimmelinfectie aan de voeten.

Drie op de vier mensen weten niet dat zo'n aandoening besmettelijk is. Daarom wordt er van 8 tot en met 12 mei de Week van de Voet georganiseerd. Iedereen kan gratis zijn voeten laten onderzoeken bij voetverzorgers van Landelijke Organisatie Voetverzorging .

Radio Control Spektakel in Autotron

Op zondag 23 en maandag 24 april (Paasweekend) organiseert het vaktijdschrift Radio Control in Autotron te Rosmalen een uniek evenement: Het Radio Control Mega Spektakel, een tweedaags evenement waarbij de radio control-sport in zijn geheel centraal staat.
De laatste ontwikkelingen op het gebied van de radiobestuurde modelbouw zijn hier te zien. Zowel binnen als buiten worden demonstraties gehouden en er zijn vele mogelijkheden voor de bezoeker om zelf te ervaren wat de rc-sport inhoudt.
Het attractiepark van Autotron en het AutoDome zijn dan weer geopend voor het hele seizoen. Tijdens het Paasweekeinde worden vele bezoekers in Autotron verwacht.

Doel van dit evenement is het promoten van de wereld die radiobestuurbaar is. Om de bezoekers enthousiast te maken voor deze wereld, worden er verschillende demonstraties gehouden. Het is de bedoeling dat de enthousiaste bezoeker zo goed mogelijk op wordt gevangen door de aanwezigheid van een groot aantal stands in Autotron, waar personen die geïnteresseerd zijn in het rc-gebeuren (op wat voor manier dan ook) direct terechtkunnen voor antwoorden op hun vragen.

Tijdens het evenement worden verschillende demonstraties gehouden, van onder andere 1:5 rc-brandstofauto’s en electro, indoor- en outdoorvliegen, indoor- en outdoorvaren, powerboat-races en off-road wagens. Tevens wordt er een miniatuurparcours aangelegd waar een aantal rc-vrachtwagens zullen rijden.

Tijdens het evenement zal er naast de rc-modellen en diverse demonstraties een WERELDRECORD poging gedaan worden. Een vrachtwagen van 20 ton wordt door drie RC trucks voorgetrokken.

Het evenement is zondag 23 en maandag 24 april van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs, speciaal voor dit evenement, inclusief toegang Autotron, bedraagt fl. 19,50, kinderen van 4 tot 12 jaar fl. 17,50.

Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch - Nijmegen. Voor informatie met openbaar vervoer bel: 0900 -9292 (75 ct. p.m.) of de Autotron infolijn: 073-5233300.

KOEL !

Ben viert pasen

Op zaterdag 22 april 2000 heeft Ben (een van de vele GSM aanbieders) 100.000 paaseieren verstopt. Vanaf woensdag 19 april werden via www.ben.nl aanwijzingen gegeven waar de eieren te vinden zullen zijn. Ben is sinds begin april bereikbaar in vrijwel het hele land, dus de eieren zullen ook door heel Nederland verspreid worden.
In 25 van de 100.000 eieren zit een tegoedbon voor een Nokia 8210 mobiele telefoon met een gratis éénjarig Ben regelmatig abonnement. In 100 eieren zit een tegoedbon voor een Ben vrij (PrePaid) pakket met een Siemens C25 inclusief f 65,- beltegoed. In de andere eieren zit een verrassing van Ben.

Tip: De eieren zijn Ben-blauw en zullen te vinden zijn op openbare plaatsen in heel Nederland van Delfzijl tot Maastricht en van Hongerige Wolf tot Susteren.

Lijkt me een eitje
Laatste reviews en specials
review
Undead Inc.
review
Doctor Who - Boom: suspense en maatschappijkritiek vormen samen een boeiend geheel
special
VrijMiBabes #210 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1278
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
©FOK.nl e.a.