FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


[Rec]

Film

[REC] beantwoordt de vraag wat je zou krijgen als je twee van de grootste bioscoophits van de afgelopen tijd, te weten ?I Am Legend? en ?Cloverfield?, met elkaar zou combineren. De film was echter in eigen land (Spanje) al lang uitgebracht voordat deze de bioscoop bereikten dus er is absoluut geen sprake van jatwerk. Integendeel: Regisseurs Jaume Balagero en Paco Plaza probeerden juist zo innovatief mogelijk te werk te gaan en juist vooral geen rip-off te maken van dingen die je eerder hebt gezien.

Net zoals ?Blair Witch Project? en ?Cloverfield? krijgen we steeds alleen de beelden te zien die door één van de hoofdpersonen gefilmd worden. Het verhaal handelt dan ook om een cameraploeg, die een reportage aan het maken is over de brandweer. Als de pompiers op een avond uitrukken om een oud vrouwtje uit een vlammenzee te bevrijden blijkt dat deze vrouw zich in een hels inferno bevindt vol zombies die natuurlijk staan te springen om brandweer en cameraploeg van kant te maken.

Wie eerder genoemde films niet eng genoeg vond kan alsnog voor de herkansing gaan door [REC] te zien. Reacties uit binnen- en buitenland logen er niet om; de film wordt als één van de engste films sinds lange tijd beschreven. Amerikaanse studiobazen waren zo onder de indruk dat zelfs nog voor deze film goed en wel in Spanje uitgebracht in de VS al begonnen werd met de opnames van een grote Hollywood-remake, die onder de titel ?Quarantined? in oktober 2008 een grote hit belooft te worden. Wie origineel wilt zijn gaat dus eerst [REC] kijken.

Genre Horror
Scenario Jaume Balagueró, Paco Plaza, Luis Berdejo
Regie Jaume Balagueró, Paco Plaza
Cast Manuela Velasco, Carlos Lasarte, Pablo Rosso, David Vert, Vicente Gil, Martha Carbonell, Carlos Vicente, Ferran Terraza, Jorge Yamam
Speelduur 78 minuten
Land van oorsprong Spanje
Label Castelao Producciones, Filmax, Televisión Española (TVE)
Releasejaar 2007
Bioscooprelease NL 17-04-2008
DVD-release NL 16-09-2008
IMDB-score 7.6
Aantal stemmen IMDB 98914
Meer informatie FilmTotaal
Kijkwijzer Vanaf 16 jaarGeweldAngst
User-waardering 7.2
Aantal stemmen3
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #211 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1285
special
Random Pics van de Dag #1284
special
Random Pics van de Dag #1283
special
Random Pics van de Dag #1282
review
Paper Mario: The Thousand-Year Door
©FOK.nl e.a.