2G

Ooit zo’n oeverloos geouwehoer gehoord tussen de politieke partijen in Nederland over 2G. (Gevaccineerd dus de QR-code, of Genezen.) Nog steeds hangen de PVDA de ChristenUnie en nog wat andere nietszeggende partijen aan: strenge handhaving, eigen verantwoordelijkheid nemen enz. enz. Van het laatste is inmiddels overduidelijk bewezen dat ‘wappies’ het gewoon niet doen: afstand nemen, mondmaskers, op tijd laten testen. Sorry voor mijn ‘wappies’, maar man man wat zijn een stelletje ……. Zo lijkt het. Het gaat vooral om vrijheid te kiezen wat je in je lichaam gespoten krijgt, het gaat dus om vrijheid. Kinderen komen nu ook bij bosjes de IC’s en de verpleegafdelingen op. Maar wij willen de vrijheid hebben! Het zijn ook vooral individuen die confrontaties met de politie zoeken, ze willen geen vrijheid maar anarchie. Je afzetten tegen het establishment daar gaat het om. Die vrijheid om je te laten vaccineren is secundair! En is dit dan zo vreemd?

Het is ook walgelijk wat het establishment de laatste decennia laat zien. Ook ik wilde van de week demonstreren tegen de ‘monsters van het grote geld’. Zie de sociale woningmarkt, de huizenprojecten waar alleen de rijken kunnen wonen.
Er is in Nederland heel wat misgegaan toen de VVD met name heil gaf aan de ‘participatiesamenleving’. Marktwerking in alles! Heil voor iedereen maar met name voor onze gelouterde en in de financiële watten gelegde kapitalisten. Deze vernielde binnen een oogwenk de sociale samenleving zoals wij die gewend waren. De zorg, onze woningen, de hele sociale cohesie werd eruit gesloopt! Bejaardenhuizen zijn zorg- cq. verpleeghuizen geworden waar je alleen nog inkomt met een zware indicatie. Gevolg? Hoogbejaarden breken massaal heupen in hun veel te grote en vaak oude huizen. Mantelzorgers worden leeggezogen om veel van deze bejaarden toch de nodige zorg te geven, vaak omdat het gewoon je familie is. Maar hee! Dit is een participatiesamenleving!

Nee, van mij mogen ze ‘wappies’ niet in de Van Dale opnemen. Veel van deze demonstraties zijn gewoon terecht. Het is een verschrikkelijke onrechtvaardige samenleving en dan is --het moeten laten vaccineren-- simpelweg de druppel.