Estelle Gullit uit elkaar

Even met het CDA in Limburg gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. Martijn van Helvert in de buurt?”

De fractie-assistent vroeg mij om een moment geduld. De heer Van Helvert diende even uit een achterkamertje te worden gehaald. Na enige tijd kreeg ik de voorzitter van de Limburgse CDA-Statenfractie aan de lijn. Chagrijnig informeerde de volksvertegenwoordiger uit ’s lands domste provincie, wat hij voor mij kon doen. “Niets. Ik zou wel heel diep gezonken zijn, als jíj iets voor mij zou kunnen doen. Je bent reddeloos verloren. Heb je dat dan niet in de gaten?” De mentaal getormenteerde CDA’er gaf aan, geen idee te hebben, waar ik op doelde. Dus ik vervolgde: “Niet zo heel lang geleden ging jouw partij qua provinciebestuur in zee met de PVV. Een horde politieke avonturiers van het allerlaagste allooi. Maar dat was voor dat CDA van jou totaal geen punt. De provincie besturen met een zooitje schorem is voor het Limburgse CDA immers de normaalste zaak van de wereld. Maar dan wel een grote bek hebben over iemand van de VVD.”  Brommerig stelde Martijn van Helvert dat iemand die zich schuldig maakte aan zelfverrijking en belangenverstrengeling gewoonweg geen gedeputeerde kon worden. Fout. “Nee, grapjas. Diegene over wie jij het hebt, hééft zich helemaal niet schuldig gemaakt aan zelfverrijking en belangenverstrengeling. Daar is uitvoerig onderzoek naar geweest, en van de beschuldigingen is gewoon niets gebleken. En hoe zat dat ook alweer in onze rechtsstaat? Nou?” Doodse stilte aan de andere kant van de lijn. Zo gaat dat natuurlijk altijd: als je een CDA’er een lastige vraag stelt, klinkt altijd de oorverdovende stilte van iemand die met de mond vol tanden staat. Zo ook nu. Dus restte mij niets anders, dan zelf mijn eigen vraag maar te beantwoorden: “In een rechtsstaat is iemand onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. En van enigerlei schuld is bij de kandidaat-gedeputeerde Van Rey dus niets gebleken. Dus is hij onschuldig. Dus ben jij een smerige leugenaar, die onterecht mensen te schande maakt. Niet Van Rey en zijn VVD moeten uit het Limburgse college worden geweerd, maar het CDA. Wegens onversneden hufterigheid.” Arm Limburg. Opgescheept zitten met volksvertegenwoordigers van het niveau-Van Helvert. En maar leuke spotjes uitzenden over dat het er zo goed wonen is. Tegen beter weten in. Nergens in ons land is de ontvolking zo sterk als in Limburg. Logisch. Wie wil er nou wonen in een provincie die wordt bestuurd door randdebielen?

Maar denk nu niet dat Limburg de enige plek is, die door zwakzinnigen wordt bestuurd. Welnee. We schakelen even over naar de Haagse As Soennah-moskee. Die hadden een tijd geleden de omstreden imam Sjeik Fawaz Jneid aangesteld. Maar goed. Bonje. Fatwa Haatennijd werd weggestuurd. Hij naar de rechter. Nou mag ‘ie weer terugkomen in die moskee om door te gaan met zijn haatzaaierij. Want het moskeebestuur had het procedureel niet helemaal goed aangepakt. Iets met een onrechtmatige bestuursvergadering of zo. Ik snap het niet. Sjeik Fatwa Haatennijd is natuurlijk een eersteklas lul. Al dan niet besneden. De hele tijd roepen dat de Sharia het ware rechtsstelsel is, maar als er rottigheid komt, wel naar de Nederlandse burgerrechter lopen. Dan ben je een woestijnwaanzinnige die meet met twee maten. Eigenlijk een soort matennaaier dus. En dan te bedenken dat die in jurken gehulde aanbidders van die woestijnpedofiel uit de zevende of achtste eeuw doorgaans zo fel gekant zijn tegen homofilie. Maar goed. Fatwa Haatennijd heeft nu even een tijdelijk succesje geboekt, maar het zal niet lang meer duren of hij en zijn haatmoskee gaan definitief uit elkaar.

Net als Ruud en Estelle Gullit. Ook uit elkaar. Na 12 jaar huwelijk. Raar stel. Gullit die zijn zakken vulde als trainer van het nationale voetbalteam van een of andere voormalige Sovjet-republiek die nu wordt bestuurd door een gestoorde dictator, tevens eigenaar van het nationale team. Estelle die zich naar verluidt in de gespierde liefdesarmen van een of andere criminele freefighter heeft gestort. Tsja, dan zit er weinig muziek meer in het huwelijk. Wel mooi gespindoctord door de zaakwaarnemer van Ruud: “Er waren al enige tijd moeilijkheden, maar in het licht van recente ontwikkelingen, is er geen andere manier voor meneer Gullit dan om tot zijn grote spijt een scheiding aan te vragen.” Mooi toch? In het licht van recente ontwikkelingen klinkt toch heel wat beter dan omdat zijn vrouw buiten de deur neukt. Maar goed, het blijft door en door verwend, over het paard getild klootjesvolk, die voetbaltypes.

En ja, dan moet ik helaas nog even een erg pijnlijk onderwerp aansnijden, qua voetbaltypes. Woensdagavond naar Nederland-Duitsland gekeken. Ik vond het erg saai dat ze de hele wedstrijd in slow-motion uitzonden. Pas later kwam ik er achter dat dat niet het geval was, maar dat onze voetballers in de nadagen van hun carrière nu eenmaal niet harder konden lopen. Sneu. Net als bejaarden. Onderzoek heeft aangetoond dat de tijd die voetgangers bij verkeerslichten krijgen om over te steken, voor veel oudjes te kort is. Als ze nog maar halverwege de overkant zijn, springt het licht voor het autoverkeer al weer op groen. Dat lijkt trouwens erger dan het is. Want de problemen rond onze onbetaalbare pensioenen zijn dus in één klap opgelost.