Een hijger op je mobiel

Teutje Kreukel werd een beetje nerveus. Ze zat al een kwartier in de wachtkamer te wachten tot de dokter haar zou roepen. Op zich is dat niet zo lang in een wachtkamer bij de dokter, maar even na haar was een vrouw binnengekomen met een meisje van een jaar of acht en dat zat de hele tijd te klieren terwijl de moeder haar doorlopend probeerde rustig te krijgen. Dat had echter een averechts effect. Gelukkig, de deur ging open. “Mevrouw Kreukel,” riep de dokter. Teutje stond op en ging de spreekkamer in. 
“Wat scheelt eraan, mevrouw Kreukel? Hebt u niet meer genoeg aan de Clonidine die ik u enige tijd geleden voorschreef in verband met de opvliegers? Nog andere klachten erbij gekregen?”
“Nee dokter, dat niet. Ik kom eigenlijk voor kalmeringsmiddelen, want er gebeuren de laatste tijd dingen waar ik bloednerveus van word. Maar wat kan ik bij die dragees tegen de opvliegers gebruiken?”
“Maar mevrouw Kreukel. Kunt u niet beter proberen de oorzaak van uw nervositeit weg te nemen? Dan hebt u helemaal geen pillen nodig. Wat scheelt er precies aan? Misschien kunnen we samen tot een oplossing komen.” De dokter keek Teutje vragend aan. Teutje aarzelde even. Misschien vond de dokter haar probleem wel een beetje kinderachtig. Zelf vond ze dat ook eigenlijk wel, maar ze kon er niets aan doen. Dan begon ze te vertellen.

“Nou, dokter. Het begon allemaal toen ik een nieuw mobiel nummer kreeg. Ik had het nog maar net toen ik een sms’je kreeg met de vraag of mijn man die avond weg was en een zekere Theo langs kon komen. Nou, u weet dat ik vrijgezel ben en ik ken helemaal geen Theo. Dus ik vond het maar een vreemd sms’je.” Teutje zweeg even en keek de dokter afwachtend aan. Deze lachte even en zei: “Maar mevrouw Kreukel. Wie weet was het de voorzienigheid? U hebt me wel eens verteld dat u heel graag nog eens uw prins op het witte paard tegen wilde komen en misschien was dit hem wel? Hebt u zijn nummer gebeld?” 
“Uhm, nou nee. Hij stuurde namelijk meteen daarna een foto met de tekst: “Om alvast in de stemming te komen.” Teutje bloosde ervan.
“Het was dus niet uw type?” vroeg de dokter.
“Nou, het was niet een foto van zijn hoofd. Als u begrijpt wat ik bedoel.” De dokter begreep het.
“Wat een lul!” zei hij met afschuw in zijn stem.
“Ja, dat dacht ik ook. Zeker vijfentwintig centimeter.” Het kwam eruit voor Teutje het wist. “Maar dat was nog lang niet alles,” zei ze er maar vlug achteraan. “Dezelfde avond werd er gebeld. Ik keek en zag dat de beller onbekend was, maar nam toch maar op. Meestal zijn dat mensen die in opdracht van een of ander bedrijf iets willen verkopen. Ik stond met het oude nummer wel ingeschreven in het Bel-me-niet Register, maar met het nieuwe nog niet.”
Teutje wachtte even en haalde een paar keer adem. Ze moest even moed verzamelen voor wat ze nu ging zeggen. De dokter zei echter niets, dus ging ze verder met haar verhaal.  
“Maar in plaats van de stem van een verkoper of verkoopster hoorde ik niets. Althans, niet veel. Wel iets. Een soort gehijg. En dat ging dan weer sneller en even later langzamer en soms werd er gekreund. Net alsof er iemand lag dood te gaan aan de andere kant.”
De dokter moest lachen om Teutjes naïviteit. “Nou, misschien nog niet dood maar al wel voor een gedeelte stijf, denk ik,” grapte de dokter.
Het duurde even voor het twintigeurocentje viel bij Teutje en toen moest ze weer blozen.
“Dus u bent nu erg zenuwachtig omdat wat vieze mannetjes uw nieuwe nummer kennen?” 
“Nou dokter, dit is nog niets vergeleken bij wat er nog komt. Maar mag ik misschien een glaasje water?”
De dokter werd nu wel een beetje nieuwsgierig, maar deed wat Teutje hem vroeg en ging een glaasje water halen.
Teutje nam een paar slokken en vervolgde haar verhaal.

“Sindsdien heb ik al heel veel sms’jes gehad met gekke vragen en voorstellen. Iemand vroeg of ik het erg vond als hij nylons droeg en pumps met hoge hakken tijdens onze spelletjes. Een ander vroeg of ik hem weer wilde bedwelmen met die heerlijke Reds Room Oudouriser met orgasmegarantie, want daarmee gingen echt alle remmen bij hem los. Nog een ander vroeg of ik op het feestje van een collega naakt uit een taart wilde springen. Die wist zeker niet dat ik net een dubbele hernia heb gehad. Ik werd er helemaal gek van, dokter.” Er kwamen zowaar traantjes in de ogen van Teutje.
De dokter kreeg medelijden en het was ook wel een vreemd verhaal natuurlijk. “Maar mevrouw Kreukel. Dat is allemaal wel erg vervelend voor u, maar hoe is het mogelijk dat u die telefoontjes en sms’jes krijgt? Het lijkt wel alsof men denkt dat u een prostituee bent. En dat is een pijnlijke vergissing.” 
“Nou, niet alleen dat, dokter. Er zijn nog ergere dingen gebeurd. Een paar weken geleden kreeg ik ineens een telefoontje van een of andere online winkel in kinky artikelen. Ze vroegen of ik de openstaande rekeningen nu eindelijk eens ging betalen, anders zouden ze de deurwaarder sturen. Er stonden nog rekeningen open van een lederlook masker met studs, een wetlook partyjurkje, een zweep, een sexy partysetje, een Latex Rubber Seducer Halter Bra en een setje Bad Kitty tepelklemmen met trillingen. Ik wist niet eens dat die dingen bestonden. Maar toen kwam de aap uit de latex mouw. Mijn nieuwe telefoonnummer bleek een oud telefoonnummer van iemand anders te zijn geweest. En natuurlijk heb ik meteen KPN gebeld, maar die zeiden dat ik bij vervanging wel weer een oud nummer zou krijgen, want alle nummers zijn al zo’n beetje in gebruik geweest. Dus wie weet kom ik van de regen in de drup. Inmiddels weet ik alles van die vrouw die het nummer eerst had. Maar dat wil ik helemaal niet en ik word er bloednerveus van, dokter. Dus geef me alstublieft een kalmeringsmiddel.” Teutje keek de dokter bijna smekend aan.
Deze fronste zijn wenkbrauwen. “Tja, mevrouw Kreukel. Ik denk niet dat u veel met een kalmeringsmiddel opschiet. Daar gaan die telefoontjes en sms’jes niet van weg. En dat gaat u dan bovendien een hoop geld kosten. Hebt u die online winkel al kunnen overtuigen dat u niet de persoon van de openstaande rekeningen was?”
“Ja dokter. Dat is wel gelukt omdat ze ook het adres hadden en dat was niet mijn adres. Dus daar ben ik gelukkig vanaf. Maar die seksuele telefoontjes en sms’jes blijven maar komen.” 
“Nou, mevrouw Kreukel, als u daar iets aan wilt doen dan denk ik dat u die telefoontjes gewoon het beste kunt beantwoorden. Laat die mensen maar naar uw adres komen. Dan zult u zien dat de telefoontjes snel minder worden en op het laatst ophouden. Dat is beter dan pilletjes.”

Dit voorbeeld is natuurlijk verzonnen, maar iedereen die tegenwoordig een nieuw mobiel nummer krijgt, loopt de kans op vreemde telefoontjes. Er is namelijk schaarste aan mobiele nummers en over een paar jaar kan het wel helemaal afgelopen zijn met de nummerruimte. Er zijn meer voorbeelden van problemen met oude nummers. En stel je voor dat je per ongeluk het oude nummer van Ad van den Berg krijgt, de voorzitter van de pedofielenvereniging Martijn. Of dat van Dion Graus. Of dat van Jeroen Pauw…. uhm…. nou, het kan misschien ook wel voordelen hebben.