PVVolendam

Onlangs ging Jakhals Erik in een van de afleveringen van de Wereld Draait Door de mensen in Volendam vragen wat ze van al die in opspraak geraakte Kamerleden van de PVV vonden. Immers, Volendam stemde bij de afgelopen verkiezingen massaal PVV.
De meeste mensen die hij sprak, haalden een beetje hun schouders op over het gedrag van Lucassen en zijn maten. Er was zelfs een oudere man die Erik aanviel. Althans hij probeerde iets in die richting, maar toen hij in de armen van Eric lag, bedacht hij ineens dat hij misschien niet sterk genoeg was en verder geen wapens bij zich had en zelfs geen paling om de Jakhals in zijn gezicht te slaan, dus trok hij zich snel terug en liep kwaad weg.

Hoe komt het nu dat het pittoreske dorpje aan het IJsselmeer massaal PVV stemt en dan ook nog al dat asogedrag van die lui goedkeurt?

De Volendammers hebben al vanaf het ontstaan van het dorp een gloeiende hekel aan buitenstaanders, behalve als ze paling of klompen kopen. Daarom neuken ze al vanaf het begin alleen maar met familie. Incest is een must in Volendam, want alleen op die manier kun je ervoor zorgen dat er geen kwade invloeden van buitenaf komen in de gemeenschap.
Het is dus altijd al een gesloten gemeenschap geweest.
Als je al geen andere Nederlanders binnen de grote familie duldt, dan moet je natuurlijk al helemaal niets hebben van mensen, die van nog veel verder komen en er ook nog eens anders uitzien.
Dat moslimvrouwen hoofddoekjes dragen kan niet de reden zijn, want in de Volendamse klederdracht kennen we de grote witte muts; en dan heb ik het niet over Gerda Smit.
Hoe mis het kon gaan als een Volendammer een relatie krijgt met iemand van buiten het dorp bleek wel uit de relatie die Jan Smit had met Yolanthe, nota bene een meisje dat helemaal op Ibiza is geboren. Dat kan natuurlijk niet. Daar hebben ze helemaal geen klompen en ook geen paling. Als je met een Volendammer een relatie krijgt, moet je op zijn minst verstand van paling hebben en dat had Yolanthe niet, want ze vond die van Jan niet lekker genoeg en ruilde hem voor een kleintje.

De reden dat Volendammers PVV stemmen heeft dus te maken met een diep wantrouwen tegen alles wat niet uit het dorp komt. Daarom maken ze ook alleen maar hun eigen muziek. Je weet wel, die kutpalingsound met hoogintelligente teksten zoals: Blijf je van, na, na, na, navond bij mij?
Onlangs is uit onderzoek gebleken dat baby’s bij het luisteren naar muziek niet alleen aparte tonen horen, maar ook al het geheel. Geen wonder dat er nooit iets beters aan muziek uit dat dorp komt. De hersenen van die kleintjes zijn al vanaf de geboorte geteisterd met de palingsound.

De reden dat Volendammers geen probleem hebben met het asociale gedrag van de Tweede Kamerleden van de PVV heeft waarschijnlijk te maken met hun eigen gedrag. Dat hebben mijn vrouw en ik in het Oostenrijkse stadje Maria Alm wel ondervonden.
Mijn vrouw en ik gaan al jaren twee keer per jaar skiën. Ik organiseer begin februari een skireis voor een groep van twintig tot dertig deelnemers en we gaan dan met z’n tweetjes tijdens de kerst voor die groepsreis alvast hotel en gebied verkennen.
Zo verbleven we tijdens de kerstweek van 2007 in Maria Alm. Onze skiweek duurde zoals altijd van zaterdag tot en met zaterdag. Die laatste zaterdag gingen we weer terug naar Nederland, maar de pendelbus kwam pas ’s avonds laat. We konden dus nog de hele dag skiën.
Natuurlijk moesten we wel de kamer al inleveren, maar we konden ons bij de sauna omkleden en daarna aan de bar wat drinken tot het diner. Er zaten al wat nieuwe mensen aan de bar en aan het accent was duidelijk te horen dat het Volendammers waren. We konden ook wel merken dat er na aankomst in het hotel al aardig wat alcoholische vloeistof naar binnen was gegaan. We schonken er niet veel aandacht aan en namen allebei een rood wijntje.
Op een gegeven moment voelde ik een bekende druk in de onderbuik. Ik moest plassen. Ik liep de trap af, langs de skikelder de gang in, op weg naar de wc. Ik hoorde wel kinderen schreeuwen in de speelruimte verderop, maar schonk er geen aandacht aan. Er was een hele rij pispotten, maar ik nam de eerste, meteen achter de deur. Die nam ik altijd als ik beneden moest plassen. Het was mijn vaste stek dus.
Ik was al bezig met een behoorlijke straal toen ik achter me wat hoorde en er ineens een meisje van een jaar of tien tegen mijn rug aan werd gesmeten. De muur was nat, maar mijn broek was gelukkig nog droog.
Wel stonden er nu twee meisjes naar me te staren en achter de meisjes stonden twee jongens van dezelfde leeftijd hard te lachen. Het ene meisje vertelde me dat ze een nichtje was van Jan Smit. Ik begreep niet wat dat met mijn lul te maken had. Misschien een stukje herkenning?
De jongens duwden nu het andere meisje tegen me aan, maar gelukkig was ik net klaar. Afslaan hoefde dus niet meer.
Het interesseert me totaal niet of mensen mij zien plassen, maar als er twee meisjes van een jaar of tien naar mijn paling staan te kijken, dan heb ik daar wel moeite mee. Voor je het weet maken de jongens opnamen met hun mobieltjes, werken de pisbakken weg met photoshop, zodat alleen een witte muur zichtbaar is, zetten de foto, of het filmpje op internet en ik ga voortaan door voor de pedofiel van Maria Alm. Ik zag bovendien dat ze een paar planten in de gang hadden vernield.
Gelukkig voor hen ben ik een vredelievend persoon en het waren kinderen, dus ik heb ze niet te hard geslagen. Hun ouders, de mensen die boven aan de bar zaten, waren dat namelijk niet van plan. Kutvolendammers.

Het jaar er op waren we weer tijdens de kerstweek in Maria Alm en ook zij waren er weer die laatste zaterdag. Ze hadden toen het speelgoed uit de speelkamer samen met wat closetrollen in twee wc-potten gegooid en er vervolgens hun behoefte op gedaan. Lachen!
Toen ik de ouders, die alweer halfzat aan de bar hingen, erover aansprak, vroegen ze zich hardop af, of ik niet op kon pleuren en me met mijn eigen zaken kon bemoeien.
Ik was wel beide jaren blij dat ik ze de rest van de week niet hoefde mee te maken.
Als je zelf zo bent, dan heb je natuurlijk ook geen moeite met Kamerleden die zo zijn.

Toch zijn niet alle Volendammers slecht natuurlijk.
Wij hebben vlakbij ons vishandel de Koning. De eigenaar komt ook uit Volendam. Hij heeft ook dit jaar weer de eerste prijs gewonnen van de AD-haringtest. Zo’n man kan niet slecht zijn. Bovendien heeft hij de mooiste dochter van Nederland.
Maar ja, hij woont niet meer in Volendam.