De beste sekstrends van 2023

Wil je de slaapkamer wat spannender maken en je sterker voelen terwijl je bezig bent? Natuurlijk ben je dat. Het goede nieuws is dat seksueel welzijn de basis zal zijn van waaruit alle toekomstige sekstrends voortkomen – en dat zien we graag. Volgens experts zullen we in 2023 een voortdurende verschuiving zien in de houding ten aanzien van flexibeler en ruimdenkender zijn als het gaat om ons seksleven, en wordt dat niet verdomd tijd? Deskundigen zijn van mening dat deze nieuwe seksuele bevrijding tot uiting zal komen in het normaliseren van seksuele handelingen, verlangens en houdingen die voorheen onopgemerkt of onuitgesproken bleven. Hieronder noemen we deze sekstrends! 

Geen penetratie 

Aangezien 40-60% van de vrouwen masturbeert, en slechts 18% (!) van de vrouwen een orgasme kan krijgen door penetrerende seks, is het geen wonder dat we een golf van niet-penetrerende praktijken zien. Aanraken, kussen, plagen en wrijven maken allemaal deel uit van de ‘buitenbaan’ en zijn een essentiële vorm van plezier en seksueel welzijn. Sterker nog, 45% van de Britten vindt het gemakkelijker om een orgasme te bereiken als ze masturberen; 56% van hen ziet het als een belangrijk onderdeel van hun seksuele ervaring. Daarom wordt seks zonder penetratie met bijvoorbeeld een penisverlengende penissleeve steeds populairder over de hele wereld! 


Anale masturbatie

We hebben begrepen dat 2023 helemaal draait om zelfliefde en zelfonderzoek, dus het is geen verrassing dat het verkennen van alle delen van het lichaam steeds meer geaccepteerd wordt - en dat is waar anale masturbatie om de hoek komt kijken. Dus hoe doe je dat precies? Er zijn veel manieren om deze nieuwe arena van plezier te verkennen; beginners hebben het gereedschap al bij de hand (letterlijk), omdat het gebruik van een gesmeerde vinger een geweldige manier is om te beginnen met oefenen. Eenmaal comfortabeler is het gebruik van seksspeeltjes voor anale masturbatie de volgende stap - iets dat we dit jaar nog veel vaker zullen zien. 


Wederzijdse masturbatie

Hoewel traditionele seks met je partner een beproefde vorm van intimiteit is, is er iets wellustigs aan het 'kijk maar niet aanraken'-aspect van wederzijdse masturbatie. Pak een speeltje zoals een cockring voor langdurige erecties voor jezelf en laat je partner een eigen seksspeeltje gebruiken terwijl jullie allebei genieten van de show - en van de sensaties. Probeer elkaar aan te kijken, staand of knielend, zoals je zelf wilt; Deze houding biedt niet alleen de beste visuele mogelijkheden, maar je bevindt je ook in de perfecte positie voor knuffels tijdens het masturberen. Luister naar elkaars hijgen, kreunen en zelfs brullen terwijl je een orgasme bereikt dat de hele ervaring intensiveert en de verbinding verdiept.


Praise kink

Je hebt waarschijnlijk wel eens last van blozen als je een compliment krijgt, toch? Maar wat als je een fysieke reactie ervaart in andere delen van je lichaam? Praise kinks – met meer dan 510 miljoen views op TikTok onder de hashtag  #praisek1nk, zal de rest van het jaar een groeiende trend zijn. De kink omvat het opgewonden raken door complimenten, bevestiging en algemene lof, vóór of tijdens de seks. Hoe graag de meeste mensen ook complimenten ontvangen, iemand met een praise kink zal er seksueel opgewonden van raken.