FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 19 september 2022

Random Pics van de Dag #733

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Spaanse basketballers weer de beste van Europa

De Spaanse basketballers hebben voor de vierde keer in de afgelopen zes edities de Europese titel gepakt. In de finale van EuroBasket 2022 in Berlijn werd Frankrijk verslagen: 88-76 voor de regerend wereldkampioen.

Spanje maakte het in de knockoutfase geregeld spannend, met overtime tegen Litouwen en een nipte zege op Duitsland, maar juist in de finale gaven ze al snel gas. Onder leiding van Toronto Raptors-speler Juan Hernangomez (27 punten) stond de ploeg halverwege op een 47-34 voorsprong.

Het Frankrijk van New York Knicks-speler Evan Fournier (23 punten) deed nog wel iets terug, maar het gat werd nooit gedicht en zo kon de Spaanse ploeg de vierde Europese titel vieren. Duitsland pakte overigens wel de derde plek: Dennis Schröder (26 punten) hielp het thuisland naar een 82-69 zege op Polen.

Advocaten uit Marengo-proces kwaad over RTL-documentaire

De documentaire over het werk van het Bijzonder Ondersteuningsteam (BOT) van justitie wordt niet door iedereen gewaardeerd. Advocaten Inez Weski heeft zelfs een klachtenbrief naar RTL gestuurd. Zo meldt AT5

In de documentaire 'Ewout: mee met de zware jongens' is onder meer te zien hoe haar cliënt Mario R. van het Justitieel Complex Schiphol naar een andere gevangenis werd gebracht. Vooraf werd door degene die de leiding had benoemd dat de verdachte uit het Marengoproces veel 'macht en middelen' had en dat er dus ontsnappingspoging plaats zou kunnen vinden. 

Volgens RTL Boulevard schreef Weski in de brief dat haar cliënt, die overigens niet zelf in beeld werd gebracht, niet wist dat het transport van afstand werd gefilmd en dat hij ook geen toestemming had gegeven. Programmamaker Ewout Genemans liet daarna weten de klacht serieus te nemen, hij zei dat de uitzending 'waar nodig' aangepast wordt

Jurriaan de Vries, advocaat van verdachte Zakaria el H. uit het Marengoproces, schrijft op Twitter dat Weski 'volledig gelijk' heeft. "Dat het BOT wil laten zien hoe groot het plassertje is verbaast niet, maar dat DJI hier überhaupt toestemming voor geeft is schandalig. Veiligheid is kennelijk een opportunistisch argument, zolang het uitkomt en een verdachte kan worden tegengeworpen."

Het Marengo-proces vindt al maanden in de Bunker in Osdorp plaats. Er gelden zeer zware veiligheidsmaatregelen. Ook vandaag vond er een zitting plaats. Aan het einde van de middag vloog er weer een politiehelikopter boven de rechtbank, die daarna vermoedelijk met een van de transporten boven de snelweg mee vloog.

60-plussers in de rij voor de nieuwe omikron booster

Na de boostervaccinatie van afgelopen december en januari, is het nu tijd voor een herhaalprik. "Die zijn eigenlijk hetzelfde, met als verschil dat de booster was gericht op de Wuhan-variant, die als eerste in China is gezien. De herhaalvaccinatie is óók gericht op de omikronvariant en heeft dus een bredere dekking", legt GGD-arts Samiena Alidjan uit op de priklocatie in Presikhaaf.

Dansleraar (58) jarenlang de cel in voor seks met minderjarige leerlingen

Een 58-jarige streetdance-dansleraar is vandaag in hoger beroep veroordeeld tot 45 maanden gevangenisstraf voor ontucht met twee minderjarige meisjes. Ze waren op dat moment tussen de 12 en 16 jaar oud. Zo meldt AT5

De verdachte heeft volgens het gerechtshof zijn positie als dansleraar misbruikt om het vertrouwen te winnen van de leerlingen. "Zij keken tegen hem op, hij zorgde dat zij verliefd op hem werden en ging een seksuele relatie met ze aan die geruime tijd duurde. Daarbij ontmaagdde hij zijn slachtoffers en had hij vele malen onveilige seks met hen."

De dansleraar zadelde zijn slachtoffers op met een groot geheim, aldus het gerechtshof. "Zij mochten niemand iets vertellen over de relatie, waardoor zij verstrikt raakten in een web van leugens. Het handelen van de verdachte heeft de ontwikkeling van zijn slachtoffers ernstige schade toegebracht. Zij worstelen ook nu nog met de gevolgen, vele jaren nadat de strafbare feiten zijn gepleegd."

De straf valt hoger uit dan de straf die de rechtbank eerder oplegde. Het ging toen om 32 maanden gevangenisstraf. De dansleraar ging in hoger beroep, maar dat heeft er dus voor gezorgd dat hij langer in de gevangenis blijft zitten. "Naar het oordeel van het hof doet de door de rechtbank opgelegde straf geen recht aan de ernst van het misbruik en de gevolgen daarvan", stelt het gerechtshof.

Nadat hij vrijkomt mag hij daarnaast vijf jaar geen dansles aan minderjarigen geven. 

Deepfake Elvis steelt de show in finale America's got talent

Metaphysic liet in de finale van America's Got Talent hun beste deepfake-prestatie zien tot nu toe!

Naast Elvis nemen ook juryleden Heidi Klum (voormalig supermodel), Sofia Vergara (Modern Family) en Simon Cowell een vocaal gedeelte voor hun rekening in deze deepfake met de nummers 'You're The Devil In Disguise' en 'Hound Dog'.

Of je talentenshows leuk vindt of niet, dit deepfake optreden is een knap staaltje werk.

Kabinet wil 'plafond' in energierekening vanaf 1 november

De coalitiepartijen willen dat het kabinet nog dít najaar de hoge energierekening van burgers aftopt door middel van een prijsplafond. Het kabinet is vandaag de hele dag met energiemaatschappijen in overleg over de vraag of dat ook uitvoerbaar is. Voor de grote energiebedrijven is dat geen probleem, de kleinere bedrijven hebben meer moeite om dat op korte termijn te regelen. 

De vier regerende partijen willen het liefst dat er per 1 november een zogeheten prijsplafond komt. Dit houdt in dat een huishouden dat niet meer gas en stroom verbruikt dan gemiddeld, nooit meer dan een maximumbedrag kwijt zal zijn aan de energierekening.

Het kabinet zal de energiemaatschappijen compenseren als de prijs van gas en elektriciteit hoger ligt dan het afgesproken maximumbedrag dat zij burgers in rekening mogen brengen.

Hoe hoog het 'verbruikplafond' zal worden, is nog niet duidelijk. In Den Haag worden diverse bandbreedtes genoemd, van plafonds tussen 1200 tot 1500 kuub gas en 2500 tot 3000 kilowattuur stroom per jaar. Tot die verbruikshoeveelheid bereikt is, betalen mensen dan het tarief dat begin dit jaar voor de invasie van Oekraïne moest worden betaald. Verbruikt men meer dan het 'plafond' dan zal voor het meerverbruik de huidige energieprijs moeten worden afgerekend. 

Amsterdam: 63 taxichauffeurs lopen tegen de lamp tijdens grote controle

Agenten en handhavers hebben zaterdagnacht en de nacht daarvoor vele tientallen taxichauffeurs in Amsterdam gecontroleerd. In totaal kregen 63 chauffeurs een proces-verbaal. Zo meldt AT5

Er werden meerdere rijbewijzen ingevorderd vanwege gevaarlijk rijgedrag of flinke snelheidsovertredingen. Een taxichauffeur werd opgepakt vanwege het rijden onder invloed van drugs.

Een andere chauffeur bleek al achttien dagen zonder chauffeurskaart te rijden, met fictief BSN en zonder ritregistratie. Van een ander werd zijn Amsterdamse taxivergunning en daklicht ingenomen. "Hij was namelijk geschorst, maar bleef stug doorrijden", laat de politie weten. 

Wat voor kleur heeft onze auto?

Van de 8,9 miljoen personenauto’s die Nederland op 1 januari 2022 telde, was een derde (3,0 miljoen auto’s) grijs. De 2,1 miljoen zwarte en 1,2 miljoen blauwe auto’s vormen samen ook ruim een derde van het personenautopark. Niet alleen de auto’s, maar ook hun eigenaars zijn de afgelopen jaren vergrijsd.

Grijs is al achttien jaar de meest voorkomende autokleur, maar in 2000 stond grijs nog op nummer drie, na rood en blauw. Toen waren er 1,1 miljoen grijze auto’s; 18 procent van alle auto’s. Begin 2022 was het personenautopark flink vergrijsd en was 34 procent van de auto’s grijs. De kleuren rood en groen komen steeds minder voor. Rood is gezakt van de eerste plaats in 2000 (met 22 procent rode auto’s) naar de vijfde in 2022 (6 procent). Het aandeel groene auto’s liep in die periode terug van 14 procent naar 3 procent.

Welke kleur heeft onze auto ( Beeld: CBS)
Welke kleur heeft onze auto (Beeld: CBS)

Ook autobezitter ‘grijzer’
De meeste personenauto’s (9 op de 10) zijn eigendom van een particulier. Die autobezitters zijn steeds ouder, de gemiddelde leeftijd is opgelopen van 46 jaar in 2000 naar 52 jaar begin 2022.

Steeds meer auto’s zijn het eigendom van ouderen. Het aantal personenauto’s van 65‑plussers in 2022 bedroeg 2 miljoen, een verdrievoudiging ten opzichte van 2000. In dezelfde periode verzesvoudigde het aantal auto’s van 85‑plussers naar 115 duizend.

Ouderen hebben naar verhouding wat vaker een grijze auto. Begin 2022 was 39 procent van de auto’s van 65‑plussers en 32 procent van die van 65‑minners grijs.

Leeftijd particuliere eigenaar auto ( Beeld:CBS)
Leeftijd particuliere eigenaar auto (Beeld:CBS)

Auto gemiddeld steeds ouder
De gemiddelde leeftijd van personenauto’s is toegenomen van 7 jaar in 2000 tot 11 jaar in 2022. Begin 2022 telde Nederland bijna 2,3 miljoen personenauto’s van 15 jaar of ouder, tegenover bijna 400 duizend begin 2000. In dezelfde periode nam het aantal jonge auto’s juist af. In 2022 waren er 1,2 miljoen personenauto’s jonger dan 3 jaar, tegenover 1,6 miljoen in 2000.

De leeftijd van personenauto's  (Beeld: CBS)
De leeftijd van personenauto's (Beeld: CBS)

Iran wil Amerikaanse garanties bij nieuwe nucleair akkoord

Onder president Trump hebben de VS eenzijdig het internationale nucleaire akkoord met Iran opgezegd. Dit mag niet meer voorkomen, mocht er een nieuwe editie van de overeenkomst komen. De Iraanse president Ebrahim Raisi eist "garanties" van de VS dat zij zich niet opnieuw uit de overeenkomst zullen terugtrekken. Zijn land heeft geen vertrouwen meer in de VS, zegt Raisi tegen CBS. Washington is echter niet bereid aan de eis van Teheran tegemoet te komen. De Amerikaanse regering zegt geen invloed te hebben op de beslissingen van toekomstige presidenten.

De overeenkomst moest voorkomen dat Teheran kernwapens zou ontwikkelen. Na de terugtrekking van de VS in 2018 is Iran geleidelijk aan zijn afspraken niet meer nagekomen. Het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie beschuldigde Teheran ervan door te gaan met uraniumverrijking tot ver over de grenzen die in de nucleaire overeenkomst zijn overeengekomen en zei dat ze er niet kunnen "garanderen dat het nucleaire programma van Iran uitsluitend vreedzaam is". In Wenen wordt al maanden onderhandeld om de overeenkomst nieuw leven in te blazen.

China waarschuwt voor 'huidcontact met buitenlanders' na eerste geval apenpokken

Ondertussen heeft apenpokken ook China bereikt. Om verdere verspreiding te voorkomen, adviseert de hoofdepidemioloog alle Chinezen om huidcontact met buitenlanders te vermijden. De verklaring stuit echter op duidelijke kritiek op het sociale netwerk.

Na de ontdekking van het eerste geval van apenpokken in China, heeft de hoofdepidemioloog van de nationale gezondheidsdienst de bevolking gewaarschuwd om niet in huidcontact te komen met buitenlanders. "Heb geen huidcontact met buitenlanders", schreef Wu Zunyou op de Weibo Short Message Service als eerste advies om besmetting te voorkomen. Het advies leidde tot heftige reacties op het Chinese internet. Gebruikers zagen discriminatie en bekritiseerden de informatie als niet erg wetenschappelijk.

De nationalistische commentator Sima Nan zei echter: "Het is goed om het land open te houden, maar we kunnen niet iedereen binnenlaten." Zoals de gezondheidsafdeling meldde, is er iemand met apenpokken aangetroffen tijdens een "internationale aankomst" in Chongqing. Er werd niet gemeld of de besmette persoon een Chinees staatsburger of een buitenlander was. Vanwege de COVID19-pandemie geeft China echter slechts extreem weinig visa af. Omdat alle reizigers die China binnenkomen minimaal een week in quarantaine moeten, werd de ziekte geïsoleerd gediagnosticeerd toen de persoon symptomen van apenpokken vertoonde.

"Het maakt me ziek om zulke woorden te lezen", schreef een user op internet. Anderen klaagden over bangmakerij. Er werd aan herinnerd hoe Chinezen of andere Aziaten in het buitenland waren gediscrimineerd na de eerste uitbraak van de Covid-19-pandemie in centraal China. Een leraar vreemde talen wees erop dat hij 12 jaar in China heeft gewoond, permanente verblijfsrechten heeft en het land al drie jaar niet mocht verlaten vanwege de pandemie: "Wat moet ik denken van de eerste zin?"

Het virus wordt overgedragen door direct contact van de huid of de slijmvliezen met besmette lichaamsvloeistoffen of de typische apenpokkenblaasjes. Volgens onderzoek is ongeveer 95 procent van de huidige geïnfecteerden met apenpokken besmet geraakt tijdens seksuele activiteit, waarbij vooral mannen die seks hadden met mannen werden getroffen.

Live: Grootste veiligheidsactie ooit in Londen voor uitvaart Queen Elizabeth

Vandaag treedt de grootste beveilingsactie die Londen ooit heeft gekend in werking voor de uitvaart van de overleden Queen Elizabeth. Er is veel politie op de been om alles in goede banen te leiden.

“Dit is al decennialang voorbereid en je wilt natuurlijk dat dit allemaal heel erg goed loopt”, zegt koningshuisdeskundige Jeroen Schmale bij Goedemorgen Nederland op NPO 1. De politiemensen dragen speciaal voor vandaag een wapen bij zich. Normaal gesproken doet Brits politiepersoneel het alleen met een stok en een taser.  

Groot-Brittannië neemt vandaag afscheid van koningin Elizabeth II met een staatsbegrafenis in de Londense Westminster Abbey. Vanochtend wordt de kist van de op 8 september op 96-jarige leeftijd overleden koningin van Westminster Hall naar de nabijgelegen kerk gebracht van Westminster Abbey. Ongeveer 2.000 gasten, waaronder staatshoofden en vorsten van over de hele wereld, nemen om 12.00 uur deel aan de uitvaartdienst.

Na de herdenkingsdienst in Westminster Abbey wordt de kist van de koningin naar Windsor Castle gebracht. Na een viering in de plaatselijke St. George's Chapel, vindt de begrafenis 's avonds plaats in besloten kring.

De Britse koning Charles III was diep ontroerd door het grote medeleven bij het overlijden van zijn moeder Elizabeth II. Voor het definitieve afscheid van de koningin wilde hij de "talloze mensen" bedanken die een steun en troost waren in de tijd van rouw, legde de koning uit. Zijn familie was ontroerd dat zo velen de levenslange dienst van Elizabeth II erkenden. De rij voor Westminster Hall, waar de kist van de koningin stond opgesteld, is inmiddels gesloten.

Deze staatsbegrafenis is de eerste in Groot-Brittannië sinds de dood van voormalig premier Winston Churchill in 1965. De begrafenisceremonies voor de koningin vinden plaats onder enorme veiligheidsmaatregelen - voor de Londense politie is het de grootste operatie in hun geschiedenis.

Gevolgen voor het hele land
Niet eerder is het Britse dagelijkse leven zo merkbaar beperkt als op deze maandag. 19 september dit jaar is uitgeroepen tot nationale vrije dag, scholen zijn gesloten en de meeste Britten zijn vrij. Winkelen is slechts beperkt mogelijk. Winkels zijn grotendeels gesloten, waaronder veel supermarkten, wat zeer ongebruikelijk is in het VK omdat ze meestal ook op zon- en feestdagen open zijn.

De London Stock Exchange blijft gesloten. Bovendien is het culturele aanbod streng beperkt: veel bioscopen, theaters of musea zijn vandaag niet open. Zelfs de grootste luchthaven van Londen, Heathrow, past zijn vluchtschema aan de staatsbegrafenis aan. Van tijd tot tijd zullen er wijzigingen en vertragingen zijn. Dit om te voorkomen dat de rouwstoet met de kist van de Koningin wordt gestoord door vliegtuiglawaai. De meeste pubs blijven wel open, sommige gaan zelfs eerder open dan normaal en zenden de uitvaartdienst en processie uit.

'VS zal Taiwan verdedigen bij invasie van China'

President Biden heeft in een interview gezegd dat het Amerikaanse leger Taiwan zal verdedigen zodra China tot een eventuele invasie wil overgaan.

Biden kreeg vragen over de situatie rond Taiwan in het programma 60 Minutes van tv-zender CBS, waarin hij zei dat de VS in actie zal komen bij een aanval "zonder precedent".

Vervolgens antwoordde hij bevestigend op een vraag of Amerikaanse militairen dan daadwerkelijk in Taiwan de verdediging aan zullen gaan.

De uitspraken van Biden komen op een lastig moment; de relatie tussen de VS en China is al extra gespannen door het recente bezoek van de Amerikaanse toppoliticus Nancy Pelosi aan Taiwan.

Het bezoek van Pelosi werd door China ervaren als een provocatie; Peking beschouwt Taiwan als afvallige provincie. In Chinese ogen is het daardoor niet mogelijk officiële diplomatieke banden te hebben met zowel China als Taiwan.

China begon na het bezoek van Pelosi aan een reeks militaire oefeningen rond Taiwan. Er werd daarbij zowel vanuit de lucht als op het water met scherp geschoten.

Biden zei eerder dit jaar ook al eens dat de Verenigde Staten bereid zijn Taiwan militair bij te staan bij een aanval van China, maar die woorden werden kort daarna afgezwakt door het Witte Huis. Meer hierover bij de NOS.

Rookverbod op onderwijsterreinen wordt goed nageleefd

Onderwijsinstellingen handhaven het rookverbod op hun terreinen goed. Dat blijkt uit inspecties bij 568 onderwijsinstellingen. Terreinen bij onderwijsinstellingen zoals basisscholen, voortgezet en hoger onderwijs moeten sinds augustus 2020 volledig rookvrij zijn. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt toezicht op de naleving van dit rookverbod.

Bij de inspecties in de periode van maart 2021 tot en met juli 2022 constateerden inspecteurs 8 overtredingen op het niet of onvoldoende handhaven van het rookverbod op het schoolterrein. Voor deze overtredingen heeft de NVWA een schriftelijke waarschuwing gegeven.

Aanduiding moet beter
Onderwijsinstellingen moeten het rookverbod niet alleen instellen en handhaven, zij zijn ook verplicht om duidelijk te maken dat er een rookverbod geldt. Bijvoorbeeld door borden op te hangen. Scholen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs hebben het rookverbod in mindere mate aangeduid. Waarschijnlijk omdat veel van deze schoolterreinen al rookvrij waren voor het rookverbod inging. De NVWA heeft deze onderwijsinstellingen opgedragen alsnog het rookverbod goed aan te geven op hun terreinen.

Risicogericht toezicht
De uitgevoerde inspecties geven een goed beeld van de naleving door onderwijsinstellingen. Op basis van dat beeld gaat de NVWA risicogericht toezicht houden. Bijvoorbeeld door te reageren op meldingen en het toezicht te richten op onderwijstypes waar de naleving achterblijft. Ook voert de NVWA herinspecties uit.

Het rookverbod op onderwijsterreinen
Het rookverbod op onderwijsterreinen moet helpen voorkomen dat jongeren gaan roken. Jongeren gaan namelijk sneller roken als ze anderen zien roken. De overheid wil jongeren ontmoedigen om te beginnen met roken. Want hoe jonger iemand begint met roken, hoe groter de kans op verslaving én hoe moeilijker het is om te stoppen met roken.

FOK! Wat een weer: Romantisch weer, wind en regen houden de liefde niet tegen!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Maandagochtend en middag zijn er nieuwe buien vanuit het noordwesten. Ook op maandag zal er, vooral aan de kust, nog een stevige wind staan.

De temperatuur blijft steken bij een graad of 16. De zon kan zich even laten zien, maar die kans is niet heel groot.

De pluim van het KNMI laat na maandag en de dagen daarna een rustiger en droger weertype zien, waarbij de temperatuur iets verder oploopt naar een graad of 18. Vooral woensdagnacht en ochtend is de kans op mist groot.

De orkaan Nanmadol is Japan aan land gegaan op het eiland Kyushu en zal hierna verder over het grote eiland trekken. Hierbij zal dit natuurgeweld een spoor van vernielingen achterlaten in de vorm van overstromingen, landverschuivingen en schade door orkaanwinden en tornado’s. 2 miljoen mensen hebben hun huis moeten verlaten.

Trouwen in het park ( Foto: Pixabay)

Trouwen in het park ( Foto: Pixabay)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!


Twaalf NASCAR-coureurs door in playoffs na chaotische race in Last Great Collosseum

Op de Bristol Motor Speedway, ook wel bekend als The Last Great Collosseum, is de derde en laatste race van de eerste playoffronde in de NASCAR Cup Series verreden. Zestien coureurs maakten nog kans op de titel, maar vier daarvan zouden definitief af gaan haken.

Negen coureurs waren wel min of meer zeker van een plek bij de laatste twaalf in de playoffs: Christopher Bell, William Byron, Denny Hamlin, Joey Logano, Ryan Blaney, Alex Bowman, Chase Elliott, Kyle Larson en Ross Chastain. Daniel Suarez, Tyler Reddick en Austin Cindric stonden nog aan de goede kant, Kyle Busch, Austin Dillon, Chase Briscoe en Kevin Harvick moesten klimmen - of, zoals sowieso in Harvick's geval, winnen.

Aric Almirola en Chase Briscoe vertrokken vanaf de eerste startrij, voor Alex Bowman, Denny Hamlin, Kyle Larson en Ryan Blaney. De eerste stage werd even onderbroken door lekke banden van JJ Yeley en Harrison Burton, die daardoor de muur raakten, en niet veel later overkwam playoffkandidaat Cindric hetzelfde. Kort daarna was Blaney vanaf plek vijf de sjaak, terwijl Almirola achter hem de muur in gleed.

Voor Blaney ging het ook nog eens fout bij de pitstop: de linkerachterband zat nog niet goed vast, dus hij moest terug én kreeg er een straf voor. Brad Keselowski ging er met de stagewinst vandoor, voor Bell, Busch, Briscoe en Larson - Blaney viel alsmaar verder terug met nog meer bandenproblemen. Met Chris Buescher, Kevin Harvick, Hamlin en Bubba Wallace voorop begonnen we aan de tweede stage, Blaney had inmiddels veel ronden achtertand.

In stage twee zorgde Burton voor nog een caution, terwijl de NASCAR-wagens in het algemeen flink af begonnen te takelen: Martin Truex stond binnen met problemen en terwijl hij er een boos interview over gaf kwam ook Wallace binnen rijden. Hamlin's rechtervoorband begaf het richting het einde van stage twee, en nadat niet iedereen banden kwam halen tijdens de daardoor veroorzaakte caution pakte Bell de stagewinst, voor Chastain, Briscoe, Elliott en Busch.

Met Bell en Elliott voorop konden we door, maar dat duurde niet lang: Kyle Busch's motor begaf het en hij parkeerde zijn hoop op de race én naar alle waarschijnlijkheid ook op de titel. Bij de herstart ging het gelijk al fout, onder meer Suarez, Bowman, Austin Dillon en Reddick liepen flinke schade op - voor Suarez, Dillon en Reddick kon ze dat de kans kosten om door te gaan in de playoffs, wat voor Kyle Busch aan de zijlijn juist mogelijk goed nieuws was.

Bell, Larson en Byron voerden het veld aan bij de volgende herstart, terwijl die drie en Hamlin, Logano, Elliott, Chastain en Bowman inmiddels zeker waren van hun playoffplek. Keselowski nam na een tijdje de leiding over, maar ook dat ging niet goed: lekke band met nog een kleine negentig ronden te gaan. Zo reed Bell weer voorop, voor Larson en Harvick, die móest winnen om in de playoffs nog door te kunnen gaan.

Het ging ook nu niet lang goed: Bell kampte met een klapband en de leider moest ook naar binnen. Hij hield de schade uitstekend beperkt en vertrok als zesde bij de herstart, met Buescher, Byron en Elliott voorop. Dit keer bleef het wél relatief rustig: Buescher reed naar de winst, de negentiende coureur die dit jaar een race pakte. Elliott werd tweede, voor Byron, Bell en Larson.

In de playoffs zijn Elliott, Logano, Chastain, Larson, Byron, Hamlin, Bell, Blaney, Briscoe, Bowman, Suarez en tóch Cindric door naar de laatste twaalf. Voor de onfortuinlijke Reddick, Kyle Busch en Dillon is het klaar, net als voor Harvick, die goed reed maar juist in de eerste twee playoffraces veel pech kende.

Laatste reviews en specials
review
Remnant II
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
©FOK.nl e.a.