FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 1 februari 2022

Run een veldhospitaal tijdens WO I in War Hospital

Uitgever Nacon en de ontwikkelstudio Brave Lamb presenteren een nieuwe trailer voor War Hospital, een survival- en strategy-game waarin spelers een veldhospitaal beheren tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De nieuwe trailer confronteert spelers met de harde realiteit van oorlog, waarin alle keuzes noodlottige consequenties kunnen hebben. Om voor de zieken en gewonden te zorgen, moeten spelers de middelen waarover ze kunnen beschikken zo goed mogelijk benutten. De beslissingen van spelers hebben directe gevolgen voor de gewonden, terwijl de verschrikkingen van de loopgraven nooit zijn te voorspellen. Naast het behandelen van patiënten, moeten spelers ook moeilijke beslissingen nemen die van invloed zijn op het moreel van het personeel, de beschikbaarheid van middelen en soms zelfs de loop van de geschiedenis.

Dankzij de hulp die de ontwikkelaars kregen van de British Imperial War Museums, biedt de game een realistischer beeld van de omstandigheden aan het front en in de loopgraven, en kunnen spelers gebruikmaken van de authentieke medische middelen die in die tijd beschikbaar waren.

War Hospital verschijnt in het vierde kwartaal van 2022 voor pc en consoles.

Australie en Fokker beschikbaar in Microsoft Flight Simulator

Microsoft Flight Simulator World Update VII: Australia is beschikbaar voor Microsoft Flight Simulator waarmee spelers nu over Australie kunnen vliegen.

Met deze update kun je vliegen boven het beroemde Great Barrier Reef, de uitgestrekte regio's van West-Australië bezoeken en de natuurlijke schoonheid van Mount Wellington bewonderen. Van de stoffige Outback tot glinsterende kustlijnen omzoomd met witte zandstranden, er zijn veel spectaculaire landschappen met .

Bovendien heeft Microsoft aangekondigd dat het Fokker F. VII vliegtuig, het tweede vliegtuig in de "Local Legends" serie, nu beschikbaar is in Microsoft Flight Simulator. De serie viert de geschiedenis van de luchtvaart en releases vallen altijd samen met iedere World Update. Local Legends zijn vliegtuigen die lokaal beroemd zijn, maar misschien niet zo bekend zijn bij een wereldwijd publiek.

De F.VII, vervaardigd door Fokker uit Nederland, geldt als een van de groten uit de vliegtuiggeschiedenis. De eerste Fokker F.VII, geschilderd in de kenmerkende blauwe KLM-kleurstelling, werd in 1924 door Anthony Fokker aan de luchtvaartmaatschappij KLM geleverd. Dit toestel werd gebruikt op de eerste vlucht ooit van Nederland naar Nederlands-Indië. De Fokker F.VII bundel is nu verkrijgbaar op de Microsoft Flight Simulator in-sim marketplace.

Road to Six Invitational-event begonnen in Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

Van vandaag tot en met 21 februari keren spelers terug naar de competitieve map: Stadium voor het Road to Six Invitational in-game event van Rainbow Six: Siege.

Zowel de Stadium-map uit 2020 als de versie uit 2021 zijn dit jaar speelbaar. Bovendien dragen de opbrengsten van de High Calibre Battle Pass, die reeds beschikbaar is, bij aan de prijzenpot van de Six Invitational 2022.

Gedurende het Road to Six Invitational in-game event proberen Operators te bewijzen wie de beste is op de twee versies van de map Stadium, de competitieve map die elementen uit verschillende Siege-maps bij elkaar brengt. Zo speelt men op de 2020 Stadium map in een nachtmodus met elementen van Hereford Base en Oregon, waar de 2021 Stadium map in een dagmodus de maps Coastline en Border met elkaar combineert. Op deze maps creëren kogelwerende ramen nieuwe situaties waarin spelers elkaar zien zonder de confrontatie met elkaar te kunnen aangaan. De wedstrijden worden gespeeld in de bommodus en hebben Pick & Ban.

Tijdens het gehele in-game event is de High Calibre Battle Pass nog altijd beschikbaar met een gratis en een Premium track, verkrijgbaar voor 1.200 R6 Credits. De Battle Pass bevat 100 tiers met in totaal 135 beloningen om vrij te spelen vóór 22 februari. Ook krijgen spelers dubbele Battle Pass-punten op 5 en 6 februari. Ten slotte draagt 30% van de omzet van de Battle Pass bij aan de prijzenpot van de Six Invitational 2022 (tot een maximum van $ 3.000.000).

De Six Invitational 2022 is een jaarlijkse bijeenkomst van spelers van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege. Van 8 tot en met 20 februari nemen de 20 beste teams ter wereld het tegen elkaar op in een competitieve LAN-omgeving, in overeenstemming met de richtlijnen van de gezondheidsorganisaties en lokale autoriteiten. Wegens de huidige Covid-wetgeving in Canada is het niet mogelijk om het evenement te organiseren in thuisland Canada, vandaar dat de Six Invitational 2022 zich afspeelt in Stockholm, Zweden. Om veiligheidsredenen zal er geen publiek aanwezig zijn. Rainbow Six Siege-fans kunnen echter wel digitaal inschakelen via Twitch en YouTube om de beste teams ter wereld te zien strijden om de wereldtitel. Daarnaast krijgen kijkers een glimp te zien van alles wat het ontwikkelingsteam in petto heeft voor Year 7.

Danny onthuld als personage in OlliOlli World

Nee, niet onze oppergoeroe Danny van FOK, Vandaag onthulden Roll7 en Private Division dat de bekende acteur Danny Trejo zijn opwachting zal maken in OlliOlli World, het aankomende actie-platform-skateboardspel dat uitkomt op 8 februari.

Spelers zullen ongelooflijke, kleurrijke en gedenkwaardige personages ontmoeten waaronder Danny Trejo, die een van de must-play zijmissies van OlliOlli World verzorgt. Kun jij hem vinden in Radlandia? Als je Danny vindt en zijn speciale zijmissie voltooit, kun je een speciaal cosmetisch item ontgrendelen om mee te pronken op je OlliOlli World-personage.

OlliOlli World komt uit op 8 februari, digitaal verkrijgbaar op Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc. De basisversie van het spel is te koop voor € 29,99, terwijl de Rad Edition verkrijgbaar is voor € 44,99.

Danny Trejo in OlliOlli World (Foto: Private Division)

Nieuw wapentype in Destiny 2: The Witch Queen

In de nieuwste trailer van Destiny 2: The Witch Queen zijn een aantal wapens en nieuwe exotic gear te zien die spelers kunnen gebruiken in de aankomende uitbreiding.

Daarnaast brengt The Witch Queen een gloednieuw type wapen: de Glaive. Glaives zijn first-person melee-wapens die door vijanden snijden en projectielen afvuren. Destiny 2: The Witch Queen verschijnt op 22 februari.

Op dit moment in Destiny 2 is er de Season of the Lost. Het huidige seizoen is klaar voor een ontknoping met gebeurtenissen die direct leiden tot de release van The Witch Queen.

Bungie viert ondertussen met Bungie 30th Anniversary drie decennia aan gaming met een event dat de avonturen uit het verleden herdenkt. De Anniversary bevat een nieuwe dungeon, de nostalgische Exotic Rocket Launcher Gjallarhorn, nieuwe armor sets en een nieuw arsenaal aan wapens, gear en cosmetics geïnspireerd door het verleden van Bungie.

Speel als Rambo in Far Cry 6

In samenwerking met StudioCanal is er een speciaal evenement tot leven gebracht in Far Cry 6. All the Blood, een nieuwe, gratis missie geïnspireerd op de eerste drie Rambo-films, is nu beschikbaar voor alle spelers.

In All the Blood ontmoeten spelers een Rambo-superfan en helpen ze hem in een met-bloed-doordrenkte wraakactie tegen het Yaraanse leger; rechtstreeks uit een actie-blockbuster uit de jaren 80. Sluipwerk wordt gemengd met over-the-top actie en verwijzingen naar iconische Rambo-momenten. Na het voltooien van de missie ontgrendelen spelers de Vengeance Bow, een dodelijk explosief wapen dat effectief werkt tegen helikopters en zware eenheden.

Vanaf vandaag is ook de Rambo-bundel verkrijgbaar, waarmee spelers toegang krijgen tot Rambo-geïnspireerde uitrusting voor Dani. Zo wanen spelers zich de meest beruchte guerrilla-soldaat uit de filmgeschiedenis met zijn iconische uitrusting, wapen, voertuig en meer.

Sinds de relase op 7 oktober 2021 heeft Far Cry 6 nieuwe Special Operations, een Danny Trejo-missie en twee grote DLC als onderdeel van de Season Pass, Vaas: Insanity en Pagan: Control, toegevoegd. De derde en laatste DLC, Joseph: Collapse, wordt binnenkort uitgebracht.

Far Cry 6 is verkrijgbaar voor Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Stadia, Amazon Luna, Windows PC via de Epic Games Store en de Ubisoft Store, en als onderdeel van Ubisoft+, Ubisofts abonnementsservice. Spelers die Far Cry 6 op de huidige consoles aanschaffen, ontvangen een gratis next-gen upgrade voor Xbox Series X of PlayStation 5.

Life is Strange Remastered Collection uitgebracht

Vandaag komt Life is Strange Remastered Collection uit en dat vieren Uitgever Square Enix en ontwikkelaar Dontnod met een launchtrailer.

Life is Strange Remastered Collection bevat Life is Strange en Life is Strange: Before the Storm. De games zijn aangepast met bijgewerkte personage-modellen, verbeterde motion-capture en meer. De twee games draaien om de bijzondere relatie tussen de vrienden Max en Chloe. In de stad Arcadia Bay, Oregon, kunnen spelers Max’ bovennatuurlijke rewind-vaardigheid en Chloe’s gevatte attitude gebruiken om twee mysteries te ontrafelen en een nieuwe draai aan de omstandigheden te geven.

De Life is Strange Remastered Collection biedt:

  • Bijgewerkte personage-modellen en verbeterde weergave van de omgevingen
  • Verbeterde motion-captured lip-sync en gezichtsanimaties
  • Nieuwe engine en verbeterde belichting
  • Updates voor sommige puzzels in de game
  • Life is Strange: Before the Storm Remastered bevat eerder uitgebrachte deluxe-content (bonus-outfits en de ‘Farewell’-bonus-episode)
  • Alle gelicenseerde muziektracks & soundtracks van de originele games

The Life is Strange Remastered Collection is verkrijgbaar voor Google Stadia, PlayStation 4, Xbox One, GeForce Now en pc via Steam. De PlayStation 4- en Xbox One-versies zijn ook compatibel met (respectievelijk) de PlayStation 5 en Xbox Series X|S. De Nintendo Switch-versie verschijnt op een later moment. Spelers die de Life is Strange: True Colors Ultimate Edition aanschaffen, ontvangen ook de Life is Strange Remastered Collection.

Anders Breivik's verzoek tot vervroegde vrijlating afgewezen: 'Nog te gevaarlijk'

Een Noorse rechtbank heeft het verzoek van Anders Breivik tot vervroegde vrijlating afgewezen. De rechtsextremistische terrorist die ruim tien jaar geleden 77 mensen doodde in Oslo en het eiland Utoya, is volgens de rechtbank nog altijd gevaarlijk.

In juli 2011 liet Breivik eerst een autobom ontploffen in de Noorse hoofdstad Oslo, waarbij acht mensen om het leven kwamen. Daarna schoot hij op het eiland Utoya nog eens 69 mensen dood, voornamelijk tieners op een jongerenkamp van de Noorse Arbeiderspartij.

Breivik werd hiervoor veroordeeld tot de hoogst mogelijke straf van 21 jaar cel, die opnieuw kan worden verlengd zolang hij als een gevaar voor de samenleving wordt beschouwd. Na tien jaar kon hij om vervroegde vrijlating vragen aan de rechter en had dat verzoek ingediend. 

Op de zitting van twee weken geleden bracht de nu 42-jarige Breivik de Hitlergroet en toonde hij racistische teksten. Hij zei dat hij nog dezelfde standpunten heeft als ten tijde van zijn terroristische daden maar dat hij die nu op een vreedzame manier wil bereiken.

"Het risico op geweld is nog altijd aanwezig en net zo groot als toen hij voor het eerst werd veroordeeld", schrijft de rechtbank bij de afwijzing van Breiviks verzoek. Over een jaar kan hij opnieuw een verzoek indienen tot vervoegde vrijlating.

NVWA legt fikse boete op aan online drogist

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een online drogist een boete opgelegd van ruim 73 duizend euro. Het bedrijf verkocht producten waarbij gezondheidsclaims werden gemaakt die wettelijk niet zijn toegestaan. De online drogist bleef de claims bij de producten vermelden, ondanks waarschuwingen, bestuurlijke boetes en herinspecties van de NVWA.

Claims kunnen voorkomen op etiketten van levensmiddelen, maar ook in folders, op websites en op (sociale) media. Claims, inclusief voedings- en gezondheidsclaims, zijn een vrijwillige vorm van voedselinformatie. Vrijwillige voedselinformatie mag nooit misleidend, verwarrend of dubbelzinnig zijn. De NVWA treedt op als etiketten van levensmiddelen onjuiste of verboden claims bevatten over voeding, gezondheid en medische werking.

Het bedrijf kreeg vorig jaar ook al een boete opgelegd vanwege een soortgelijke overtreding. Vier maanden later werd tijdens een nieuwe inspectie opnieuw een dergelijke overtreding geconstateerd. De boete is opgelegd omdat het bedrijf een product op zodanige wijze op de website presenteerde dat voor de consument de suggestie werd gewekt dat het goed is voor de spieren en pezen. Wettelijk gezien is er geen enkele gezondheidsclaim voor dat product toegestaan, dus ook deze niet.

Nadat het bedrijf onder verscherpt toezicht werd gesteld, heeft de NVWA besloten om het bedrijf vanwege herhaalde overtredingen een omzetgerelateerde boete op te leggen van ruim 73 duizend euro.

Amalia-boom siert Koninklijk Tehuis Bronbeek

Een bijzondere dag voor het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen Bronbeek in Arnhem. Een vorige maand op het landgoed geplante eik is vandaag gedoopt tot ‘Catherina-Amalia-boom’. Dat gebeurde niet zoals bij de doop van een schip. Wel kwam er een fles champagne aan te pas. Na een toost werd het restant op de aarde gegoten.

Bronbeek vernoemde de jonge eik naar de kroonprinses vanwege haar 18e verjaardag in december. “De dag waarop zij feitelijk en staatsrechtelijk de eerste plaats in de lijn van troonopvolging heeft ingenomen”, zei Bronbeek-commandant kolonel Karel van Dreumel. “Met de boom brengen we onze waardering en dank tot uitdrukking voor haar bereidheid die zwaarwegende en veelomvattende positie te aanvaarden.”

De vernoeming past in een lange traditie. Op het landgoed staan ook bomen die de namen Wilhelmina, Beatrix en Willem-Alexander dragen.

Oranjegeschiedenis
De vandaag gedoopte eik verbindt een stukje Oranjegeschiedenis met Bronbeek. Het boompje is namelijk een nakomeling van een 300 jaar oude eik op het landgoed van zomerpaleis Belvedere in het Duitse Weimar. Dat bouwde de Hertog van Saxen-Weimar-Eisenach voor zijn vrouw Anna Amalia. Later woonden daar grootvorstin Maria Pavlovna Romanav (de zus van koningin Anna Pavlovna) en prinses Sophie (de zus van koning Willem III).

Voorwaarde
Koning Willem III schonk landgoed Bronbeek in 1859 aan de staat onder voorwaarde dat er een tehuis kwam voor oud-militairen van het koloniale leger. Dat opende in 1863. Het bood huisvesting aan 200 militairen, die door handicap of hoge leeftijd geen actieve dienst meer konden vervullen. In 1970 werd het tehuis opengesteld voor oud-beroepsmilitairen uit alle delen van de Nederlandse krijgsmacht.

(foto: Ministerie van Defensie)
(foto: Ministerie van Defensie)

Vijf jaar cel en tbs geëist voor doodslag op baby door toedienen GHB

Aanvankelijk werd een natuurlijk dood vastgesteld na het overlijden op 3 oktober 2020 van een baby van negen maanden oud in het AMC in Amsterdam. De doodsoorzaak was echter niet duidelijk. Om die te achterhalen en om een eventuele stofwisselingsstoornis uit te sluiten werd de urine van het kindje onderzocht. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de baby een zeer hoge GHB spiegel in haar urine had, dat de GHB bij leven was toegediend en dat dit de dood tot gevolg had. De moeder, die die avond en nacht alleen met het kind thuis was in Almere, werd daarop als verdachte aangemerkt.

In het onderzoek dat volgde zijn vele getuigen en de verdachte zelf gehoord, is forensisch onderzoek uitgevoerd en is de verdachte psychiatrisch onderzocht. De verdachte, de 26-jarige moeder van het kind, bekende in de avond van 1 op 2 oktober twee keer cocaïne te hebben gerookt en gesnoven, drie keer GHB te hebben genomen en twee maal crack te hebben gerookt en drie glazen wijn te hebben gedronken.

De baby was die dag naar het kinderdagverblijf geweest en daarna had ze thuis gewoon gegeten. Om half acht is ze gedoucht en om acht uur kreeg ze de fles. Om half negen was het kind aanspreekbaar en gaan slapen. Om tien uur ’s avonds haalde de moeder haar uit bed maar de baby werd niet wakker en ademde raar. Toen ze de baby om 1.00 uur ’s nachts een fles wilde geven, was de baby slap en ademde niet meer waarop de moeder 112 belde. De hulpdiensten slaagden erin de hartslag terug te brengen en brachten de baby naar het AMC. Door zuurstofgebrek waren de hersenen zo ernstig beschadigd dat de beademing op 3 oktober werd gestaakt en het kind overleed.

De vraag is wat zich precies heeft afgespeeld. De moeder had die avond cocaïne en GHB in huis gehaald, gebruikt en weet niet meer wat er precies is gebeurd. Ze kan niet begrijpen dat er GHB in de urine van haar kind is gekomen. De GHB stond in een flesje hoog op een plank in de keuken, water voor de drinkflesjes voor de baby stonden op het aanrecht. Vast staat echter dat de baby is overleden door een hoge, toxische dosis GHB, dat dit is toegediend tussen half acht en half negen die avond, dat contaminatie is uitgesloten en dat er geen aanwijzing is gevonden voor een andere medische oorzaak. Moeder en kind waren die avond alleen thuis. Het is door het handelen van de moeder dat de GHB in huis was en dat de baby het heeft binnengekregen, ook al is niet precies duidelijk hoe dit is gebeurd.

De moeder kent het gevaar van GHB – het leidt snel tot een overdosis – en heeft deze kans aanvaard. Daarmee kwam de officier van justitie tot bewijs voor de verdenking van voorwaardelijke opzet op de dood van het kind. Ook verweet de officier de moeder het kind in een hulpeloze toestand te hebben gebracht en gelaten. Toen ze ’s avonds om tien uur merkte dat het kind niet normaal reageerde, inschakelde ze geen hulp in. Toen ze eenmaal hulp inschakelde, om één uur ’s nachts, vertelde ze niet dat ze GHB had gebruikt.

Uit het persoonlijkheidsonderzoek komt ernstige verslavingsproblematiek naar voren. Het middelengebruik, dat verband houdt met de traumatische voorgeschiedenis van de verdachte, heeft haar ontwikkeling geremd. Klinische behandeling en langdurige begeleiding zijn nodig. De officier van justitie benadrukte dat een strak kader nodig is voor de verdachte. Tijdens de schorsingen is gebleken dat ze zich niet aan afspraken houdt, steeds weer terugvalt in drugsgebruik en sjoemelt met de urinetesten. Daarom eiste ze de maatregel TBS met voorwaarden. Die voorwaarden houden in opname in een Forensische Verslavingskliniek zolang als nodig, gevolgd door begeleid wonen en een GVM, een gedrag beïnvloedende en vrijheid beperkende maatregel. Daarnaast is een celstraf van vijf jaar op zijn plaats als vergelding voor de doodslag. Hoeveel boosheid en leed dit heeft veroorzaakt werd duidelijk toen de nabestaanden het woord voerden in de rechtszaal. De vordering van de vader voor affectieschade kan geheel worden toegewezen, de beslissing ten aanzien van de vordering voor shockschade laat het OM over aan de rechtbank.

De zaak wordt morgen voortgezet met het pleidooi van de advocaat.

OM in hoger beroep tegen uitspraak man die 21-jarige vrouw door het hoofd schoot

21 Januari werd de man veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf door de Rechtbank Zeeland West-Brabant. Het Openbaar Ministerie had 12 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf en toekenning van een schadevergoeding - van ruim 1 miljoen euro - voor het slachtoffer en haar familie geëist. Het OM is het niet eens met de vrijspraak voor poging doodslag en vindt dat de opgelegde straf niet passend is.

Donderdag 26 augustus 2020 werd de bewoonster ernstig gewond aangetroffen in haar woning door een schotwond in haar hoofd. Ze lag twee maanden in coma maar overleefde het schietincident. Daar hield ze blijvend letsel aan over.

De verdachte verklaarde dat hij bezig was met het schoonmaken van zijn wapen en voordat hij het wapen weg wilde leggen nog een keer wilde controleren of het vuurwapen werkte, waarbij hij vergeten was het magazijn met kogels terug te hebben gestopt in het wapen. Bij het overhalen van de trekker werd de vrouw, bij wie hij inwoonde, in het hoofd geraakt. Per ongeluk, aldus de verdachte. In eerste instantie dacht de hij dat het slachtoffer meteen was overleden. De verdachte vertrok en reed rondjes in zijn auto. Twee uur later kwam hij terug en belde hij alsnog de hulpdiensten.

Merkwaardig gedrag
Volgens het Openbaar Ministerie is het merkwaardig dat de verdachte uit paniek uren weg is gegaan. Bij een dergelijk, ernstig ongeluk, waarbij je per ongeluk iemand neerschiet, zou de logische reactie zijn om eerst 112 te bellen. Daarnaast heeft de verdachte een verleden met huiselijk geweld (waar hij ook voor is veroordeeld) evenals voor wapenbezit. Er is volgens de officier voldoende bewijs voor poging doodslag.

Politie vindt 200.000 euro verstopt in een auto

Tijdens een verkeerscontrole vond de politie vorige week in een verborgen ruimte in een auto 200.000 euro. Naast dit forse geldbedrag zijn in de auto verdovende middelen en andere verdachte zaken aangetroffen. Bij een huiszoeking is ook nog een Rolex ter waarde van 17.000 euro in beslag genomen. Een 31-jarige man uit Amsterdam is aangehouden voor witwassen.

Woensdagmiddag hielden agenten de Amsterdammer staande, omdat hij 103 kilometer per uur reed op een locatie waar maar 70 kilometer per uur is toegestaan. De man rook naar hennep en moest daarom meewerken aan een speekseltest. Daaruit bleek dat hij onder invloed van drugs was.

Verborgen ruimte
Agenten besloten daarom de auto verder te controleren. Al vrij snel werden zakjes met verdovende middelen gevonden. Op het moment dat de politie in de buurt van het middenconsole kwam, werd de verdachte zichtbaar zenuwachtiger. En niet voor niets: in een verborgen ruimte werd een ruime hoeveelheid briefgeld aangetroffen. De bestuurder is meteen aangehouden en het geld en de auto werd in beslag genomen. Tijdens zijn aanhouding bleek de man in het bezit van meerdere telefoons.

Verder onderzoek
Specialisten hebben de auto vervolgens verder onderzocht. In totaal bleek onder het middenconsole, dat mechanisch kon worden geopend, maar liefst 200.000 euro aan contant geld te zijn verborgen. Verder vond de politie nog andere verdachte zaken zoals gps-trackers, een simkaart en een lopersleutel. Naar aanleiding van de vondst is donderdag een woning in Vleuten doorzocht. Daarbij is een Rolex-horloge in beslag genomen ter waarde van 17.000 euro.

In hechtenis
De 31-jarige verdachte is op dinsdag 1 februari heengezonden. Hij blijft verdachte in het onderzoek.

Politie vindt 200.000 euro verstopt in een auto
Politie vindt 200.000 euro verstopt in een auto

Het nutteloze feitje van de dag: 'Mijn geliefde Flevoland'

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Flevoland is nu niet bepaald een provincie met een lange traditie of geschiedenis, maar wist je dat de jongste provincie van ons land wel een officieel volkslied heeft? "De tekst is geschreven door Mak Zeiler en de muziek is van Riemer van der Meulen. Net als bij de vlag en het wapen staat de overwinning op het water centraal in het volkslied. Bij officiële gelegenheden wordt het volkslied gezongen, zoals bij de beëdiging en installatie van nieuwe Provinciale Staten. Net als bij het Wilhelmus is het gebruikelijk om slechts het eerste couplet te zingen, waarvan de laatste twee regels één keer worden herhaald", zo kunnen we lezen op de site van de Flevoland. Na deze toelichting is vast iedereen razend nieuwsgierig:

Blizzard laat Horde en Alliance samenwerken in World of Warcraft

Spelers van World of Warcraft vragen al sinds tijden om 'cross-faction instances', een manier waarop Horde en Alliance samen dungeons, raids en PvP kunnen spelen.

Blizzard heeft tijden geen gehoor gegeven aan die oproep, maar daar komt binnenkort verandering in. Het team werkt inmiddels aan een manier om dit mogelijk te maken. De beoogde release is in patch 9.2.5, dat nog een paar maanden in de toekomst ligt.

Er zitten nog wel een paar beperkingen aan momenteel. Zo moet je gebruik maken van directe uitnodigingen of via Premade Groups in Group Finder. Random Matchmaking (zoals Raid Finder of Random Battlegrounds) wordt niet ondersteund en ook Guilds blijven beperkt tot één factie. Ook worden niet alle instances ondersteund, voornamelijk dungeons en raids waar cross-faction conflict een essentiële rol speelt (zoals Battle of Dazar'alor en Icecrown Citadel).

Toch is het een begin waar over de tijd, zeker met de feedback die Blizzard zal krijgen vanuit de fanbase, verder aan gewerkt gaat worden. Eerst is het nog wachten op patch 9.2: Eternity's End.

FOK! Wat een weer: opnieuw regen, maar minder wind.

winterbanner

Woei woei!

Gisteren stond het weerbeeld in teken van 'Corrie'. De meeste wind kwam uiteindelijk te staan in een strook vanaf Texel tot Zandvoort. IJmuiden, Texel en Terschelling kwamen tot windkracht 9. Korte tijd kwam het zelfs even tot windkracht 10, maar dat was te kort om officieel van een zware storm te spreken. Uiteindelijk kreeg IJmuiden de zwaarste windstoot te verwerken met 110 km/u. Verder lagen de windstoten over het algemeen tussen de 80 en 100 km/u.

In het binnenland was het allemaal iets rustiger. Langs de oostgrens kwam de zwaarste windstoot niet verder dan 54 km/u. In het uiterste noordoosten was 45 km/u het maximum.

Ook de schade lijkt relatief mee te vallen. Er zijn wel diverse meldingen over overlast en schade, maar we hebben wel eens erger meegemaakt. 

Verder was het op veel plaatsen een grijze dag. Ook qua weer sprong het noordoosten er in positieve zin uit. Op veel plaatsen scheen de zon en was het eigenlijk best wel aardig weer. 

Op veel plaatsen regende het ook van tijd tot tijd. Met name in Gelderland waren de hoeveelheden best significant. Op veel plaatsen viel er daar zo'n 10 tot 15 mm. Elders was het allemaal wat minder met hoeveelheden tussen de 5 en 10 mm. In Zeeland viel zelfs nog minder.

Vandaag speelt de zon opnieuw de tweede viool. Het is grotendeels bewolkt en er trekt opnieuw regen over den lande. De minste regen valt langs de kust, terwijl de meeste regen in het binnenland wordt verwacht. Als het even meezit breekt de zon nog even door, uiteraard weer in de bekende gebieden vlakbij zee. Elders acht ik die kans nihil.

De wind neemt weer wat toe uit het westen. Landinwaarts tot kracht 5 en aan zee tot 6 a 7 Bft.

Bij dit alles liggen de temperaturen rond de 8 graden. 

Tot ziens maar weer!  

Mooie lucht in Berlijn (Foto: Vriend van qltel)
Een prachtige lucht in Berlijn. (Foto: Vriend van qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

NFL: Bengals na comeback naar eerste Super Bowl sinds 1988, Rams verslaan Niners

De twee ploegen die op zondag 13 februari gaan strijden om de 56e Super Bowl in de NFL zijn bekend. De Cincinnati Bengals zullen het opnemen tegen de Los Angeles Rams, die in 2018 nog de Super Bowl verloren - de Bengals staan er voor het eerst sinds 1988 weer in.

AFC Championship
De Kansas City Chiefs kregen bezoek van de Cincinnati Bengals, een duel tussen quarterbacks Patrick Mahomes en Joe Burrow. De thuisploeg begon prima, een strakke pass van Mahomes stelde Tyreek Hill in staat de eerste touchdown te scoren. Evan McPherson deed met een field goal wat terug, maar touchdown passes van Mahomes op Travis Kelce en Mecole Hardman brachten de Chiefs naar 21-3.

Vlak voor het einde van de eerste helft stelde Burrow teamgenoot Samaje Perine in staat met een fraaie run een touchdown te scoren, waarna de laatste minuten van het derde kwart helemaal voor de Bengals waren. McPherson trapte vanaf 31 yards raak en in een van de eerstvolgende plays werd een pass van Mahomes onderschept. De Bengals gingen er mee aan de haal, Burrow bediende Ja'Marr Chase voor de touchdown en Trent Taylor voor de 2-point conversion en het stond 21-21.

McPherson was vanaf 52 yards trefzeker om de Bengals halverwege het vierde kwart zelfs op voorsprong te zetten, maar in de slotseconden trok Harrison Butker de stand vanaf 44 yards gelijk: 24-24. In overtime leken de Chiefs op weg naar een score, tot de Bengals de bal wederom onderschepten. Men kwam in field goal range, McPherson mocht vanaf 31 yards aanleggen en hij trapte de ploeg voor het eerst sinds 1988 naar de Super Bowl.

NFC Championship
De Los Angeles Rams werden bezocht door de San Francisco 49ers, waarbij Rams-quarterback Matthew Stafford halverwege het tweede kwart Cooper Kupp bediende voor een eerste touchdown. Deebo Samuel deed met een 44-yard touchdown pass van Jimmy Garoppolo wat moois terug, Robbie Gould trapte de Niners vanaf 38 yards op voorsprong bij rust. In het derde kwart werd de voorsprong voor de bezoekers groter, want Garoppolo bracht George Kittle vanaf 16 yards in stelling: 7-17.

De Rams gaven uiteraard niet op en vroeg in het vierde kwart bereikte Stafford wederom Kupp, dit keer over 11 yards. Kicker Matt Gay mocht halverwege het kwart vanaf 40 yards aanleggen en maakte er 17-17 van, twee minuten voor het einde trapte hij vanaf 30 yards ook raak: 20-17 en na een potje verdedigen mochten de Rams zich op gaan maken voor de Super Bowl.

Zondag 13 februari
00.30 (avond) Super Bowl; Los Angeles Rams - Cincinnati Bengals

Metalband jaagt bezoekers begraafplaats de stuipen op het lijf tijdens fotoshoot

De blackmetalband Doodswens joeg de bezoekers van het oude deel van de Rooms-Katholieke begraafplaats in het Brabantse Bergen op Zoom zondag de stuipen op het lijf.  Gekleed in zwart, geschminkt en met brandende kaarsen had de Eindhovense band de begraafplaats aan de Mastendreef als decor voor een fotoshoot uitgekozen. Dit bleek achteraf niet zo'n handige keuze.

De Hypotheker: nu ook buiten de Randstad steeds minder betaalbare woningen

Ook buiten de Randstad zijn de woningen minder betaalbaar geworden, signaleert De Hypotheker. Dat komt door het zogenoemde waterbedeffect, wat inhoudt dat als in een bepaalde regio de woningprijzen omhoog gaan mensen buiten deze regio op zoek gaan naar een woning en daardoor ook daar de huizenprijzen stijgen.

Een jaar geleden was de huizenmarkt in gebieden buiten de Randstad nog redelijk toegankelijk, zegt de hypotheekadviseur. Ook steeg het gemiddelde hypotheekbedrag in een jaar tijd met ruim 10 procent.

Wetsvoorstel 2G gaat het niet halen

Het plan om niet-gevaccineerden straks te weigeren in bijvoorbeeld de horeca is gedoemd te mislukken. Mogelijk sneuvelt het zogeheten 2G-plan vandaag al in de Tweede Kamer, anders later wel in de Eerste Kamer.

Vandaag is er een stemming in de Tweede Kamer over een motie van SGP en Kamerlid Omtzigt om het omstreden 2G-wetsvoorstel in te trekken.

Regeringspartij ChristenUnie en oppositiepartij GroenLinks sluiten zich vandaag aan bij dit voorstel. Het 2G voorstel houdt in dat alleen nog mensen die zijn gevaccineerd tegen COVID-19 of zijn hersteld na een besmetting met Sars-COV-2 toegang krijgen tot de horeca en evenementen. Het kabinet ziet dit als gereedschap om verspreiding van het coronavirus beter te kunnen tegengaan. Dit plan stuit al maanden op enorme weerstand. 

Laatste reviews en specials
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
special
Random Pics van de Dag #1057
special
Random Pics van de Dag #1056
©FOK.nl e.a.