NFL: Bengals na comeback naar eerste Super Bowl sinds 1988, Rams verslaan Niners

De twee ploegen die op zondag 13 februari gaan strijden om de 56e Super Bowl in de NFL zijn bekend. De Cincinnati Bengals zullen het opnemen tegen de Los Angeles Rams, die in 2018 nog de Super Bowl verloren - de Bengals staan er voor het eerst sinds 1988 weer in.

AFC Championship
De Kansas City Chiefs kregen bezoek van de Cincinnati Bengals, een duel tussen quarterbacks Patrick Mahomes en Joe Burrow. De thuisploeg begon prima, een strakke pass van Mahomes stelde Tyreek Hill in staat de eerste touchdown te scoren. Evan McPherson deed met een field goal wat terug, maar touchdown passes van Mahomes op Travis Kelce en Mecole Hardman brachten de Chiefs naar 21-3.

Vlak voor het einde van de eerste helft stelde Burrow teamgenoot Samaje Perine in staat met een fraaie run een touchdown te scoren, waarna de laatste minuten van het derde kwart helemaal voor de Bengals waren. McPherson trapte vanaf 31 yards raak en in een van de eerstvolgende plays werd een pass van Mahomes onderschept. De Bengals gingen er mee aan de haal, Burrow bediende Ja'Marr Chase voor de touchdown en Trent Taylor voor de 2-point conversion en het stond 21-21.

McPherson was vanaf 52 yards trefzeker om de Bengals halverwege het vierde kwart zelfs op voorsprong te zetten, maar in de slotseconden trok Harrison Butker de stand vanaf 44 yards gelijk: 24-24. In overtime leken de Chiefs op weg naar een score, tot de Bengals de bal wederom onderschepten. Men kwam in field goal range, McPherson mocht vanaf 31 yards aanleggen en hij trapte de ploeg voor het eerst sinds 1988 naar de Super Bowl.

NFC Championship
De Los Angeles Rams werden bezocht door de San Francisco 49ers, waarbij Rams-quarterback Matthew Stafford halverwege het tweede kwart Cooper Kupp bediende voor een eerste touchdown. Deebo Samuel deed met een 44-yard touchdown pass van Jimmy Garoppolo wat moois terug, Robbie Gould trapte de Niners vanaf 38 yards op voorsprong bij rust. In het derde kwart werd de voorsprong voor de bezoekers groter, want Garoppolo bracht George Kittle vanaf 16 yards in stelling: 7-17.

De Rams gaven uiteraard niet op en vroeg in het vierde kwart bereikte Stafford wederom Kupp, dit keer over 11 yards. Kicker Matt Gay mocht halverwege het kwart vanaf 40 yards aanleggen en maakte er 17-17 van, twee minuten voor het einde trapte hij vanaf 30 yards ook raak: 20-17 en na een potje verdedigen mochten de Rams zich op gaan maken voor de Super Bowl.