FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 26 juli 2020

Van den Bergh stunt tegen Anderson op World Matchplay en pakt eerste majortitel

Dimitri Van den Bergh heeft zondagavond verrassend de World Matchplay op zijn naam geschreven. De Belgische debutant was in de finale met 18-10 te sterk voor tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson. 

Aan het begin van de wedstrijd kwamen de heren maar moeilijk op gang. De Schotse veteraan was in de derde leg de eerste die een break wist te plaatsen. Lang mocht hij hier echter niet van genieten, want zijn jonge Belgische tegenstander wist zich de daaropvolgende leg toe te eigenen. Hierna behield deze weer zijn eigen leg, waardoor The Dream Maker de eerste sessie afsloot met een voorsprong van 3-2. 

De partij werd levendiger en werd 5-5. Anderson brak vervolgens met een 130-finish, waarna Van den Bergh antwoorde met een maximale 170-finish. Vervolgens trok De Belg het initiatief naar zich toe. Hij kwam met 9-7 voor en won vanaf 10-8 mede dankzij fraaie finishes van 124 en 132 vijf legs op een rij. Anderson, die in 2018 de World Matchplay won, pakte daarna nog twee legs en zag zijn tegenstander de partij beslissen met dubbel zestien. Het werd 18-10. 

Van den Bergh liet een gemiddelde van 98,31 per drie pijlen noteren, terwijl Anderson daar een gemiddelde van 92,81 tegenover stelde. Ook op de dubbels was de Belg een stuk scherper dan de mondiale nummer acht: 45 tegenover 33,33 procent.

Voor Van den Bergh betekent het zijn eerste titel op een majortoernooi. De nummer 26 van de wereldranglijst stond ook voor het eerst in de finale van een groot dartstoernooi. Twee jaar geleden stond hij al wel in de eindstrijd van de German Darts Masters, waarin hij zijn meerdere moest erkennen in Mensur Suljovic.

De World Matchplay, het grootste dartstoernooi na het WK, verhuisde dit jaar vanwege de coronacrisis eenmalig van Blackpool naar Milton Keynes. Er was geen publiek welkom in de Marshall Arena. Daar werden vorige week ook de Summer Series georganiseerd, het eerste evenement na de hervatting van het darts.

Winnaars en verliezers op slotdag Premier League

Op de laatste speeldag van het Premier League-seizoen 2019/20 hebben Manchester United en Chelsea zich verzekerd van deelname aan de Champions League. Voor Watford en Bournemouth viel, naast het al eerder gedegradeerde Norwich, het doek in de hoogste Engelse voetbalcompetitie.

Leicester moest zondag winnen van Manchester United om deelname aan de Champions League veilig te stellen. Lange tijd bleef het 0-0 maar in de laatste twintig minuten wisten de bezoekers twee keer te scoren. Het eerste doelpunt volgde uit een strafschop na een overtreding op Martial. In de slotseconden verdubbelde Lingard de score. Als troostprijs mag Leicester komend seizoen uitkomen in de Europa League.

Voor Chelsea was een gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers voldoende. In slotfase van de eerste helft opende voormalig Vitesse-speler Mount de score, Giroud maakte even later de 2-0.

Voorafgaand aan de laatste wedstrijd hadden Aston Villa en Watford 34 punten. Bournemouth stond op drie punten minder en had daardoor haar toekomst niet eigen handen. Laatstgenoemde club van de Nederlander Aké boekte een ruime 3-1 overwinning op Everton, echter door het 1-1 gelijkspel van Aston Villa tegen West Ham United maakte die winst geen verschil. Watford verloor met 3-2 uit bij Arsenal.

Overige wedstrijden Premier League
Arsenal - Watford 3-2
Burnley - Brighton & Hove Albion 1-2
Chelsea - Wolverhampton Wanderers 2-0
Crystal Palace - Tottenham Hotspur 1-1
Everton - AFC Bournemouth 1-3
Leicester City - Manchester United 0-2
Manchester City - Norwich City 5-0
Newcastle United - Liverpool 1-3
Southampton - Sheffield United 3-1
West Ham United - Aston Villa 1-1

Bora-Hansgrohe heerst in Sibiu Cycling Tour

Bora-hansgrohe heeft zoals verwacht geheerst in de Sibiu Cycling Tour. In de Roemeense rittenkoers, de eerste wedstrijd sinds de coronabreak, heeft de Duitse ploeg vier van de vijf ritzeges gepakt. Eerder deze week wonnen Gregor Mühlberger en Pascal Ackermann al een zege en vandaag deden beide renners daar nog een zege erbij. Mühlberger pakte de eindwinst in de Sibiu Cycling Tour voor zijn ploeggenoot Patrick Konrad.

Vandaag stonden twee ritten op het programma. In de ochtend stond er een klimtijdrit op het programma en daarin liet Mühlberger zien dat hij duidelijk de sterkste was bergop. In de eerste etappe was de 26-jarige Oostenrijker al de sterkste bergop voor zijn ploeggenoot Konrad, maar in de klimtijdrit won hij maar liefst met meer dan één minuut op de nummer twee Matteo Badilatti. Konrad werd enigszins teleurstellend derde op 1.04 van zijn ploeggenoot.

In de middag moesten de renners nog een vlakke rit afwerken en daarin was Ackermann duidelijk de snelste. De Duitse topsprinter sprintte makkelijk naar zijn tweede zege in de Roemeense rittenkoers en bracht daarmee zijn totaal op twee ritzeges deze Sibiu Cycling Tour. Michael Schwarzmann, ook een renner van Bora-hansgrohe, legde beslag op de tweede plaats.

In het eindklassement werd het ook een-tweetje voor Bora-hansgrohe. Mühlberger won met overmacht het algemeen klassement, voor zijn ploeggenoot Konrad. De Zwitser Badilatti van Israel Start-Up Nation mocht mee op het eindpodium.

Van Vleuten ook in Durango-Durango Emakumeen Saria de beste

Annemiek van Vleuten heeft opnieuw winst gepakt in een Baskische koers. Nadat ze eerder deze week al de winst pakte in Emakumeen Nafarroako Klasikoa en de Clasica Femenina Navarra won ze dit keer in de Durango-Durango Emakumeen Saria. De 37-jarige won met achttien seconden voorsprong op Anna van der Breggen. Elisa Longo Borghini maakte het podium compleet in de Baskische koers.

Zoals in de voorbijgaande koersen maakte Van Vleuten opnieuw het verschil bergop. De Nederlandse wereldkampioene Mitchelton-Scott reed op een van de steile klimmetjes iedereen uit het wiel en kwam vervolgens solo aan de meet.

Van der Breggen was de enigste die nog in de buurt kon komen van Van Vleuten. De Olympisch kampioene had na de top van de laatste klim, met nog drie kilometer te gaan, tien seconden achterstand op de wereldkampioene. Dichter zou Van der Breggen niet komen en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Longo Borghini werd op ruim één minuut derde van Van Vleuten.

Stompé over Van Gerwen: "Niet het gevoel dat hij er alles aan doet"

Het eerste grote darttoernooi na de verplichte coronapauze bracht Michael van Gerwen niet het succes wat hij hoopte. De Nederlandse dartsgrootheid vloog er al in de tweede ronde uit. Co Stompé denk dat Van Gerwen er niet meer alles aan doet om de beste te zijn.

"Momenteel heb ik niet bepaald het gevoel dat hij er alles aan doet om de beste te blijven. Het nieuwe is er voor hem ook een beetje af. Zelf merkte ik ook dat ik in mijn beginjaren tien uur per dag trainde, maar dat ik dat later in mijn carrière minder goed kon opbrengen. Je krijgt met een gezin en andere zaken ook nieuwe prioriteiten, zeker als je je al bewezen hebt", aldus Stompé tegenover AD Sportwereld.

Dartscommentator Jacques Nieuwlaat denkt niet dat Mighty Mike zijn toptijd voorbij is. "Nee hoor, dat valt wel mee. Dit is een incident, misschien heeft hij tijdens de lockdown iets minder getraind dan normaal. Michael kennende grijpt hij deze wedstrijd aan om bij het volgende toernooi keihard terug te slaan. Dan komt de winnaar in hem naar boven. Het is ook niet zo dat hij al een lange periode faalt op het podium."

Nieuwlaat vindt het niet eerlijk om Van Gerwen van nu te vergelijken met die van 2015 en 2016. "In die jaren was hij gewoon exceptioneel. Iedere dartpijl die hij aanraakte, veranderde in goud. Nu behaalt hij zijn normale niveau. Dat is gewoon nog altijd heel goed, maar niet zo verwoestend als in zijn topjaren."

"Destijds was hij gewoon onoverwinnelijk. Tegenstanders gaan dubbels missen tegen je omdat ze weten dat hij genadeloos profiteert van fouten. De fear factor, noemen ze dat. Nu hebben tegenstanders het gevoel: misschien is hij wel te pakken", aldus de dartscommentator.

Stompé voegt daar ook nog aan toe dat de top in het darten ook breder is geworden dan de succesvolste jaren van Van Gerwen. "Jaren geleden was het verschil tussen de subtop en de wereldtop enorm groot. De laatste jaren zijn er veel subtoppers bijgekomen, die steeds meer het niveau van de wereldtop naderen. Dat komt de sport ten goede, het is geen zekerheid meer dat grote namen doorstomen tot de finale. Dat heeft Michael wel bewezen."

Groep uit kroeg gezet, man slaat beveiliger

Een 21-jarige man uit Oirsbeek is zondagnacht even na 01.00 uur aangehouden. Hij zou een beveiliger hebben geslagen nadat hij uit een café gezet was.

De verdachte werd met een aantal andere personen rond 00.55 uur uit een café aan de Stoofweg in Renesse gezet nadat ze de regels die rondom corona gelden hadden overtreden. Zo bleven ze niet aan hun tafel zitten, liepen ze rond en waren aan het zingen en dansen. Ze waren daar eerder al op aangesproken. Uiteindelijk werd aan ze gevraagd de kroeg te verlaten.

Terras
Buiten op het terras begon de 21-jarige verdachte een discussie met de beveiliger. De verdachte zou daarbij de beveiliger hebben geslagen. Daarop is de politie gewaarschuwd. Die hebben de man aangehouden.

De beveiliger heeft aangifte van mishandeling gedaan. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. Uit een ademtest bleek de man behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 730 ug/l.

Verdachten babbeltruc gepakt

De politie heeft zaterdag in Nijmegen vier verdachten aangehouden op verdenking van oplichting.

In de loop van zaterdagavond werd in Maastricht via Burgernet gewaarschuwd voor personen die zich voordeden als zorgmedewerkers / wateropnemers.
Dankzij een oplettende getuige en verder onderzoek kwam de politie het viertal op het spoor. Dit resulteerde vervolgens in de aanhouding van de vier door de politie in Nijmegen.

Het viertal, twee mannen van 32 en 41 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en twee vrouwen van 44 en 47 jaar uit Enschede, wordt vandaag overgebracht naar Limburg waar het politieonderzoek verder opgepakt wordt.
Tot nu toe zijn er drie meldingen ontvangen waar de verdachten hebben toegeslagen en waarvan er in ieder geval op één plaats buit is gemaakt.

Knotsgekke MotoGP-race in Spaanse bloedhitte

De allereerste Grand Prix van Andalusië in de MotoGP heeft voor een behoorlijk slagveld gezorgd. Op het verschroeiend hete circuit van Jerez had vrijwel iedereen het moeilijk met de omstandigheden, wat voor vreemde dingen zorgde.

Net als vorige week vertrok Fabio Quartararo vanaf poleposition met zijn Yamaha, met naast hem de fabrieksmachine van Maverick Viñales en daarnaast de Pramac Ducati van Francesco Bagnaia. Quartararo en Viñales bleven voorop, Valentino Rossi schoof vanaf plek vier door naar drie en de Ducati's van Jack Miller en Bagnaia kwamen er achteraan, met Takaaki Nakagami daar weer achter.

Miguel Oliveira vertrok vanaf plek vijf, de beste positie ooit voor een Portugees, maar na een aanraking met Danilo Petrucci en Brad Binder ging hij onderuit. Al snel opende Viñales de aanval op de leiding van Quartararo, maar de Spanjaard schoot daarbij wat rechtdoor en zag Rossi onderdoor komen. Quartararo reed ondertussen steeds verder weg, Viñales kon Rossi minder en minder goed bijhouden.

Na een kleine tien ronden begonnen de Pramac Ducati's met elkaar te duelleren, waarbij ze ook Viñales het vuur na aan de schenen legden. Het duurde niet lang voor ze er allebei voorbij gingen, waarna ook Franco Morbidelli de in problemen verkerende Viñales te grazen nam. Miller kon niet lang genieten van zijn vierde plek: hij is niet voor niks Jack Miller en dus ging hij helaas stevig het grind in.

Nadat Miller wegviel opende Bagnaia de aanval op Rossi, wat hem de tweede plek opleverde. In het middenveld sneuvelde ook Ducati-fabrieksrijder Danilo Petrucci, terwijl Morbidelli de jacht op Rossi opende. Die pakte hij niet, en negen ronden voor het einde was het zelfs helemaal klaar: zijn Yamaha gaf de geest en de Italiaan zag zijn vierde plek in rook opgaan.

Bagnaia reed ondertussen weg bij de fabrieks-Yamaha's en was hard op weg naar zijn eerste podiumplek...tot zijn Ducati als een malle begon te roken en hij de machine aan de kant moest zetten. Rossi kreeg Viñales weer in zijn nek, waarbij hij een eerste aanval af kon slaan, terwijl Nakagami en Joan Mir zo netjes in de top-5 reden. Viñales bleef aandringen, maar met drie ronden te gaan zat hij nog altijd achter Rossi.

Na een foutje van Rossi in de voorlaatste ronde kon Viñales er éindelijk voorbij, zij het alsnog met moeite, terwijl Quartararo mijlenver voor het duo reed. De Fransman pakte uiteraard overtuigend de winst, Viñales en Rossi completeerden het podium en Nakagami en Mir konden uiterst tevreden zijn met hun vierde en vijfde plek.

'Toptransfer Neres gaat om drie redenen niet door'

David Neres zal ook na de zomerstop bij Ajax spelen. UOL Esporte weet zondag te melden dat de aanvaller ook komend jaar in het shirt van de Amsterdammers wil spelen, mede omdat hij net vader is geworden van een dochter.

Naast de wens van Neres om nog even in Nederland te blijven, zijn er nog twee redenen waarom een transfer niet doorgaat, aldus het Braziliaanse medium.

Neres werd in het verleden regelmatig gelinkt aan een overstap, onder meer naar AC Milan, Paris Saint-Germain en een club uit China. Vandaag de dag lijkt een transfer echter uitgesloten, aangezien Ajax minimaal veertig miljoen euro zou verlangen.

Clubs kunnen door de coronacrisis niet veel spenderen op de transfermarkt, waardoor een transfer van tientallen miljoenen waarschijnlijk niet gaat gebeuren.

Naast de financiële situatie in de voetbalwereld en de wens van Neres om zijn gezin rust te gunnen, speelt ook het blessureleed van de 23-jarige aanvaller mee.

De zevenvoudig Braziliaans international was vanaf begin november namelijk maandenlang uitgeschakeld met een knieblessure. "Dit waren de moeilijkste maanden in mijn carrière als voetballer", zei Neres in mei op de site van Ajax.

"In eerste instantie leek het een heel simpele knieblessure, maar gedurende mijn herstel werd het steeds ingewikkelder en traden er complicaties op."

"Elke keer als ik terugkeerde op het veld kreeg ik een terugslag. Dat maakte mijn herstel ook zo moeilijk", aldus Neres, die al hintte naar een langer verblijf in Amsterdam. "Ik hoop het volgend seizoen weer goed te gaan doen voor het team."

Barcelona moet Ter Stegen mogelijk missen in restant CL

Barcelona kan in augustus tijdens de ontknoping van de Champions League mogelijk niet beschikken over Marc-André ter Stegen, zo meldt AS. De 28-jarige doelman, die door lezers van Marca werd verkozen tot beste speler van Barça dit seizoen, kampt met een slepende knieblessure en moet waarschijnlijk geopereerd worden om van de klachten af te komen.

De vraag is nu vooral of Barcelona en Ter Stegen besluiten om de operatie uit te stellen tot na dit seizoen. Ter Stegen heeft al langere tijd klachten aan de patellapees in zijn knie, een kwetsuur die operatief moet worden verholpen.

De Duitse goalie kan in principe spelen met de blessure, maar loopt dan het risico dat de klachten verergeren. Indien overgegaan wordt tot een operatie, dan zal Ter Stegen een revalidatieperiode van drie tot vier maanden tegemoet gaan.

De blessureperikelen leiden dan ook tot een intern debat bij Barcelona: wat is het beste moment om over te gaan tot operatie? Wat daarbij van belang is, is dat Barcelona over precies twee weken begint aan de hervatting van de Champions League.

De Catalanen ontvangen op 8 augustus in eigen huis Napoli, nadat de heenwedstrijd vijf maanden geleden in Italië in 1-1 eindigde.

Mocht Barcelona doorstoten naar de kwartfinale, dan stuit de ploeg van trainer Quique Sétien op de winnaar van de confrontatie tussen Chelsea en Bayern München.

Er zal Barcelona veel aan gelegen zijn om met Ter Stegen als doelman het miljardenbal te hervatten. Voor de Catalanen eindigde het seizoen in Spanje met de tweede plek in LaLiga in mineur, maar Ter Stegen kende persoonlijk een ijzersterk seizoen.

De ex-keeper van Borussia Mönchengladbach werd door de bezoekers van de website van Marca uitgeroepen tot beste speler van Barcelona, voor Lionel Messi en Riqui Puig.

'Verbied Democratische Partij vanwege racistisch verleden'

Republikeins afgevaardigde Louie Gohmert zou graag zien dat het Huis van Afgevaardigden de Democratische Partij verbiedt en drong er bij de partijleiders op aan de naam van de caucus te veranderen omdat de partij ooit slavernij steunde. Geheel in het huidige beeld van de 'cancel culture' die zo leeft bij het links geriënteerde gedeelte van de bevolking.


Louis Gohmert (Foto: Win McNamee/Getty Images)

"Een groot deel van de geschiedenis van de Democratische Partij zit vol racisme en haat", zo meldde hij, terwijl hij nog even doorging over het tegenwoordige 'normaal' van het massaal neerhalen van standbeelden en historische symbolen.

"Aangezien mensen tegenwoordig eisen dat we ons ontdoen van de entiteiten, symbolen en herinneringen aan de weerzinwekkende aspecten van ons verleden, dan is het tijd voor Democraten om het walgelijke en onverdraagzame verleden van hun partij te erkennen en te overwegen hun partijnaam te veranderen in iets dat niet zo schaamteloos en aanstootgevend verbonden met slavernij, Jim Crow, discriminatie en de Ku Klux Klan is."

Woensdag stemde het Huis van Afgevaardigden in met het verwijderen van vijftien standbeelden uit het Capitool, waaronder de Amerikaanse generaal Robert E. Lee en dertien andere Democraten, aangezien deze aanstootgevend zouden kunnen zijn voor minderheden.

"Om te voorkomen dat onschuldige omstanders door het racistische verleden van de Democratische Partij worden gekwetst, zou ik willen voorstellen dat ze hun naam veranderen", zei Gohmert. "Dat is de norm waaraan zij alle anderen laten vasthouden, dus de naamsverandering moet plaatsvinden."

Gohmert nam in zijn resolutie meer dan een dozijn voorbeelden op van Democraten die de hervorming van de burgerrechten in de weg stonden of racistisch beleid bevorderden.

Deze omvatten onder andere het segregatiebeleid van Woodrow Wilson in 1912, de aanwezigheid van de Ku Klux Klan op de Democratische Nationale Conventie van 1924 en de bekendheid van senator Robert Byrd, die een van de meest racistische wetgevers van het land was.

De Boer krijgt trap na in Amerika: drie redenen voor ontslag

Atlanta United maakte vrijdag bekend 'in onderling overleg' met Frank de Boer uit elkaar te gaan, maar van een vrijwillig vertrek lijkt geen sprake. The Atlanta Journal-Constitution schreef direct over een conflict tussen de spelersgroep en De Boer, journalist Matthew Doyle doet daar op de officiële website van de Major League Soccer nog een schepje bovenop.

Volgens Doyle zijn er drie hoofdoorzaken voor het ontslag van De Boer bij Atlanta. "Verliezend voetbal, waardevermindering van de spelers en een ontevreden spelersgroep", schrijft hij. De Boer won in anderhalf jaar tijd twee prijzen bij Atlanta, maar moest na een reeks van drie nederlagen in het MLS is Back Tournament vertrekken.

"Het tekent de ambitie van Atlanta dat een paar trofeeën niet genoeg zijn om een vernederende, doelloze, drievoudige afgang te overleven", analyseert Doyle het ontslag van De Boer.

"Er waren vraagtekens over hoe serieus de clubs het toernooi zouden nemen. Dit is het antwoord. Dit is de prijs van mislukking", klinkt het hard. "Het einde kwam snel, maar de basis werd gelegd door De Boer zelf", stelt Doyle.

"De manager kwam regelmatig in botsing met de beste spelers van het team, wat Josef Martínez en Leandro González Pirez zelfs openlijk hebben uitgesproken in de media." De conflicten leidden vooral dankzij sterspeler Martínez niet direct tot problemen, weet Doyle.

"Martínez was zó'n winnaar en leider dat hij, zelfs toen de situatie met De Boer uit de hand dreigde te lopen, een van de beste prestaties aller tijden in de competitie neerzette, door zeventien goals te maken in achttien wedstrijden."

Martínez scheurde in maart zijn voorste kruisband af, waardoor Atlanta het sindsdien zonder de 27-jarige spits moest stellen. "Zonder hem werden de problemen alsmaar groter, en De Boer had blijkbaar geen tactisch plan om die op te lossen."

"De coach had daarnaast een hand in het vertrek van diverse spelers: Tito Villalba, door De Boer naar de bank verbannen, González Pirez, Julian Gressel en Darlington Nagbe zijn weggegaan bij Atlanta."

De Boer werd volgens Doyle door Atlanta aangesteld om de talenten van de club door te ontwikkelen, maar slaagde daar niet in. "Hij werd ingehuurd om van Ezequiel Barco, die overkwam van Independiente, een transferobject van acht cijfers te maken, maar dat is niet gebeurd."

"En de vorm van Pity Martínez, in 2018 nog uitgeroepen tot de beste speler in Zuid-Amerika, was onder De Boer nog erger. Hoewel een deel daarvan hen als individu is aan te merken, is voetbal geen individuele sport. Het is de taak van de manager om een succes van het team te maken."

Ook het voetbal dat Atlanta onder De Boer speelde, kon Doyle totaal niet bekoren. "De Boer heeft het team afgebroken in een poging een elftal te creëren dat in zijn geest kon spelen", luidt de spijkerharde conclusie van de journalist.

"In dat proces veranderde Atlanta van de goedspelende, vermakelijke ploeg van zijn voorganger Tata Martino in een ongelukkig stel spelers zonder enige flair."

Bastianini wint saaie Moto2-race Andalusië

De Grand Prix van Andalusië in de Moto2 heeft op het circuit van Jerez niet bepaald veel spanning opgeleverd. Enea Bastianini, de vicewereldkampioen in de Moto3 in 2016, domineerde nagenoeg de hele race en boekte zijn allereerste Moto2-zege.

De lichten gingen op groen met Marco Bezzecchi, Sam Lowes en Bastianini op de eerste rij. Bezzecchi startte goed, maar zag Bastianini langszij komen, Luca Marini, Jorge Navarro en Aron Canet sloten aan vóór de niet lekker gestartte Lowes.

Zoals wel vaker in de Moto2 ontstonden er redelijke gaten: Bastianini kreeg Marini achter zich aan, Bezzecchi en Lowes reden daar elk ietwat eenzaam achteraan. Marini moest zijn aanval al rap staken en de top-4 reed vrij ruim van elkaar richting de finish.

Zo werd een helaas niet al te boeiende race afgesloten met winst voor Bastianini, voor Marini en Bezzecchi, die Lowes niet echt meer in de buurt zag komen. Bo Bendsneyder kwam door valpartijen van anderen wat naar voren en werd kleurloos negentiende.

FOK! Roddels

Hallo en welkom bij het allereerste Roddelblogje!! 

Afgelopen dagen heb ik de eerste roddels voor je verzameld van het Forum. Jij dacht natuurlijk, van, er gebeurt niet zoveel. Nou wat je nu gaat lezen dat zal je verbazen!

In het bekende Dodetopicspel in ONZ is de rust weer een beetje weder gekeerd na de grote rel, waarbij veel woorden tussen users en moderators naar elkaar werden gegooid. Het ging er heftig aan toe. 

SuperwormJim heeft toch besloten om het topic met de minuut-verslaafden weer open te gooien. Want zonder dit topic kunnen users als Jacquelinehasselbaink, Superbadeendje en Zeroku niet meer leven. Het leven zou zinloos zijn geworden.

Nu we het toch over deze reeks hebben. Er komen wat sappige roddels naar buiten. RODDEL 1! Poezeligding schijnt zwanger gemaakt te zijn en niet zomaar door iemand, nee nee nee, door een FOK!ker, een DTS-er. Namelijk ZEROKU! Hoeveel maanden ze al zwanger is en of het echt waar is weten we nog niet. Ook niet of het een jongen of meisje wordt en of hij/zij een FOK!-naam krijgt. Weet jij een leuke naam?

RODDEL 2: Phoenyx en Kree hebben een relatie. Onze tipgever wist het volgende te vermelden: phoenyx en kree hebben stiekem (nou ja, tis best overduidelijk voor iedereen) een relatie en gaan binnenkort samenwonen. Dit is toch wel heel leuk nieuws. Zouden ze hier gaan wonen? KLIK

RODDEL 3: Danny heeft ooit FOK! op zwart gezet. Tipgever: zijn er rellen geweest ja for shure ik kan me nog wel aardig herinneren dat Danny heel fok op zwart zette na een heel topic verhaal met uit de hand gelopen fok meet in Rotterdam. Ik was daar niet bij maar meegelezen. Hoe die begon het was min of meer een SC uit R&P. Ok idee van we doen een meet enzo. En ok ga de users niet noemen die erbij waren. Maargoed dat liep totaal uit de hand ik was er niet bij dus kan ook alleen maar volgen van wat erover gepost werd. Euhm voor zover ik begreep was er ergens in een Rotterdams park fikkie gestoken en een user was zo dronken dat ze over dr nek ging daar (en ja er waren fotos van. Maar die deel ik niet). En toen hebben ze die gewoon achter gelaten daar. Nou in zoverre nog want las het mee, dat ik me zorgen ging maken ook wel ff. Anyway daarna was Danny de discussie zo zat dat hij gewoon heel fok heeft afgesloten op zwart dus min of meer. Danny: Dit zegt mij letterlijk helemaal niets.

RODDEL 4: PoezeligDing heeft een relatie met producer Mike Shinoda. Ze bracht dit nieuws zelf naar buiten. Hoe zij in contact is gekomen met deze bekende producer/rapper/songwriter is nog niet bekend. In de volgende editie hopen we hier meer over bekend te kunnen maken.

RODDEL 5: Even nog wat korte liefdesgeruchten.

Devzero en Jacquelinehasselbaink 

Mrsloveable en Paul


Heb jij nou een goede FOK!roddel? Stuur me dan een DM of PM!



Dominante Moto3-zege Suzuki

Op het Spaanse asfalt van Jerez heeft Tatsuki Suzuki de Grand Prix van Andalusië gewonnen in de Moto3. Honda-coureur Suzuki was dominant, iets wat in de Moto3 an sich al vrij zeldzaam is.

Tatsuki Suzuki vertrok weer vanaf poleposition, zijn Japanse landgenoot Ai Ogura stond ernaast en de Argentijn Gabriel Rodrigo vertrok vanaf plek drie. De eerste ronde zorgde voor de verandering eens niet voor grote wijzigingen: Rodrigo ging voorbij Ogura, maar verder bleef de hele top-8 hetzelfde als het op de grid was.

Met Suzuki op kop en Albert Arenas en Raul Fernandez erachter ging de race door, maar voor Ogure en Jaume Masia eindigde het nog voor de helft: Masia ging onderuit en nam de Japanner mee. Arenas was de volgende: zeven ronden voor het einde ging de Spanjaard stevig onderuit, waarbij hij een flinke rolpartij door het grind maakte.

Suzuki reed ondertussen nog altijd op kop, Rodrigo drong wel keer op keer aan en ook Darryn Binder zat er inmiddels bij - een gevaarlijk duo achter Suzuki. In het groepje erachter ging de jarige Turk Deniz Öncü (17) hard onderuit, voorin opende Binder de aanval op Rodrigo en kwam ook John McPhee zich melden.

In de laatste ronde mengde ook Celestino Vietti zich in de strijd om de podiumplekken, waar Suzuki een klein gaatje sloeg. De Japanner sloot een soevereine race af met de winst, voor McPhee en Vietti, terwijl Alcoba als vierde over de finish kwam - die raakte hij kwijt, want hij was buiten de baan gekomen en pakte zijn long lap-penalty niet, waardoor een tijdstraf van drie seconden en dus een zevende plaats volgde.

Fun met Funda #207 - Omgebouwd zwembad in Gouda

User Jaytje07 stuurde mij een mail met met deze wel heel aparte woning. Aan de Van Itersonlaan 10 in Gouda staat één van de laatste overgebleven overdekte jaren 30 zwembaden van het land: het Spaardersbad. In het Spaardersbad zijn zes bijzondere woningen gerealiseerd die door hun ligging rondom het zwembad alle zes anders zijn. De historie van het gebouw als zwembad komt terug in de namen die aan de woningen zijn gegeven. Deze zijn namelijk vernoemd naar zes verschillende zwemslagen: Schoolslag, Rugslag, Vlinderslag, Borstcrawl, Wisselslag en Vrije slag. Alle appartementen hebben een eigen parkeerplaats. Voor slechts 560.000 euro een hele bijzondere woning dus! 

Een omgebouwd zwembad in Gouda  (Foto: Funda)
Een omgebouwd zwembad in Gouda (Foto: Funda)

Gregorius opnieuw goed voor homerun

Didi Gregorius heeft zijn start bij de Philadelphia Phillies niet gemist. Nadat hij vrijdag al een homerun sloeg bij zijn debuut voor de Phillies, deed de Nederlandse kortestop dat zondag opnieuw tegen de Miami Marlins. De Phillies wonnen met 7-1 van Miami Marlins.

In de tweede inning bij zijn eerste slagbeurt voor Gregorius sloeg de Nederlander direct een homerun. In het vervolg van de wedstrijd kon de Nederlandse kortestop geen indruk maken aan slag, maar zijn teamgenoot Phil Gosselin deed dat wel met twee homeruns te slaan. Uiteindelijk boekte de Phillies een makkelijke 7-1 zege tegen de Miami Marlins.

Daniel Bard heeft na zeven weer eens een wedstrijd in de MLB gegooid. De 35-jarige pitcher kreeg in april 2013 te maken met yips (een tijdelijk verlies van de controle van de fijne motoriek in je onderarm en hand), waarmee hij de controle over de bal verloor. Nadat vorig jaar als coach bij de D-backs merkte dat hij weer de controle kreeg over de ballen besloot de pitcher om zich weer klaar te maken voor een rentree in de MLB, en met succes. Want na zeven jaar, twee maanden en 28 dagen heeft de werper weer een winst achter zijn naam staan. De Colorado Rockies wonnen met 3-2 van de Texas Rangers.

Uitslagen zaterdag:
Chicago Cubs - Milwaukee Brewers 3-8
Boston Red Sox - Baltimore Orioles 2-7
Chicago White Sox - Minnesota Twins 10-3
St.Louis Cardinals - Pittsburgh Pirates 9-1
Tampa Bay Rays - Toronto Blue Jays 4-1
Texas Rangers - Colorado Rockies 2-3
Philadelphia Phillies - Miami Marlins 7-1
Oakland Athletics - Los Angeles Angels 1-4
New York Mets - Atlanta Braves 3-5
Los Angeles Dodgers - San Francisco Giants 4-5
Houston Astros - Seattle Mariners 7-2
Cleveland Indians - Kansas City Royals 2-3
Cincinnati Reds - Detroit Tigers 4-6
Washington Nationals - New York Yankees 9-2
San Diego Padres - Arizona Diamondbacks 5-1

Aegerter wint MotoE-race met flinke knokpartijen

Op het asfalt van het Spaanse Jerez is de tweede race van het seizoen in het elektronische MotoE-kampioenschap verreden. Het werd weer een vrij stevige race, zoals we dat inmiddels na ruim een jaar gewend zijn.

Met Dominique Aegerter, Matteo Ferrari en Lukas Tulovic op de eerste rij ging de race van start, waarbij gelijk een pittig duel om de leiding ontstond. Tulovic zakte flink weg nadat kampioenschapsleider Eric Granado hem naar buiten dwong, Alejandro Medina kwam zich vanaf plek zes melden in de strijd om de eerste plek.

Achter de duellerende Aegerter, Medina en Ferrari streden Mattia Casadei, Jordi Torres en Granado om de vierde plek en ook daar ging het er stevig aan toe. Medina schoof halverwege de race onderuit, Casadei profiteerde en nam de tweede plek in handen, terwijl Aegerter toch een serieus gaatje wist te slaan naar de rest.

Granado kwam op dreef en werkte zich met twee ronden te gaan voorbij Casadei naar plek twee, terwijl Ferrari er achteraan probeerde te komen. Dat ging echter fout: kampioen Ferrari's veel te enthousiaste inhaalpoging op Casadei resulteerde erin dat hij rechtdoor schoot en Granado mee nam naar het asfalt, waar Torres dan weer van profiteerde.

Aegerter's overwinning kwam niet meer in gevaar, Torres pakte een prima tweede plek en Casadei completeerde het podium, voor Alex de Angelis.

FOK! Wat eten we vandaag? #visineenjasje

Elke woensdag en zondag bereiden users in ons subforum Culinesse à  gogo volgens een van tevoren bedacht thema een maaltijd. De algemene spelregels zijn simpel: op de bewuste dag maak je je gerecht en post je in de loop van de dag/avond een foto van je (mis)baksel in het thema-topic van die dag. Aanvullende voorwaarden worden per thema in het thematopic geplaatst. 

Vandaag gaan we creatief doen met een vis in een jasje!  Nou ben ik persoonlijk echt geen visliefhebber; de enige vis die ik lust zijn (verse) kibbeling, vissticks of gerookte zalm. De enige vis in een jasje die ik jullie dus kan aanraden zijn de zelfgemaakte kibbelingen van Nick. Gebruik hiervoor wel verse kabeljauw, want dat is gewoon om te kwijlen zo lekker. Recept in de video! 

Nieuwsgierig geworden naar de thema's die al geweest zijn of nog komen gaan? Hier vind je het overlegtopic. En natuurlijk even vissen: wat is jouw favoriete vis in een jasje?

Geen WK snooker voor Carter, Wilson en Brecel

Dag vijf van het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap snooker kende een hoop slachtoffers van naam. Ali Carter (de nummer twee van de plaatsingslijst), Gary Wilson (de halvefinalist van vorig jaar en nummer drie van de plaatsingslijst) en ook Luca Brecel zal geen opwachting mogen maken in het Crucible Theatre. 

Waar in de eerste twee ronden alleen de lager geplaatste spelers het tegen elkaar opnamen. Deden in de derde ronde ook de hoogst geplaatste spelers aan het kwalificatietoernooi mee. Ali Carter zal voor het eerst sinds 2002 (!) niet op het hoofdtoernooi actief zijn. Hij verloor met 6-3 van Louis Heathcote. Hij kwam direct 4-0 achter, kwam nog terug tot 4-3. Daarna maakte Heathcote, de nummer 88 van de wereld, het karwei af.   

Ook voor Gary Wilson zit het toernooi erop. Hij haalde vorig jaar nog de halve finales op het WK. Hij verloor met 6-5 van Alexander Ursenbacher. Ook Luca Brecel is uitgespeld. Fergal O'Brien zette de Belg op een 5-2 achterstand. Brecel kwam nog terug tot 5-5, maar zag toch dat de Ier het beslissende frame naar zich toe trok. 

Ook Jimmy White kan naar huis. Hij verloor met 6-1 van Robert Milkins en Jimmy Robertson (7) moest het afleggen tegen Ashley Carty met 6-4. Zondag staan de overige partijen in de derde kwalificatieronde op het programma. Maandag en dinsdag zijn de finales van het kwalificatietoernooi. Vrijdag start het hoofdtoernooi. 

Uitslagen WK Snooker - derde kwalificatieronde

Gary Wilson 3v6 Alexander Ursenbacher
Daniel Wells 5v6 Andrew Higginson
Martin O'Donnell 6v4 Mike Dunn
Ben Woollaston 1v6 Elliot Slessor
Noppon Saengkham 6v4 Michael White
Lyu Haotian 2v6 Eden Sharav
Anthony Hamilton 6v3 Sam Craigie
Scott Donaldson 6v3 Jackson Page

Jimmy Robertson 4v6 Ashley Carty
Robert Milkins 6v1 Jimmy White
Matthew Selt 6v3 Allan Taylor
Kurt Maflin 6v5 Joe O'Connor
Luca Brecel 5v6 Fergal O'Brien
Liang Wenbo 6v2 Alfie Burden
Alan McManus 6v3 Wu Yize
Ali Carter 3v6 Louis Heathcote

Programma zondag

Joe Perry v Jamie Clarke
Tian Pengfei v Sunny Akani
Hossein Vafaei v Jordan Brown
Ryan Day v Barry Pinches
Stuart Carrington v Luo Honghao
Tom Ford v Gerard Greene
Mark King v Ken Doherty
Michael Holt v Ian Burns
Graeme Dott v David Grace
Chris Wakelin v Martin Gould
Matthew Stevens v Ian Preece
Ricky Walden v Mark Joyce
Anthony McGill v Jak Jones
Mark Davis v Sam Baird
Lu Ning v Liam Highfield
Thepchaiya Un-Nooh v Dominic Dale

Darter Van den Bergh bereikt finale bij debuut op World Matchplay

Dimitri van den Bergh staat in de eerste grote PDC-finale in zijn loopbaan. De 26-jarige Belg speelde een ijzersterke halve finale op de World Matchplay tegen Glen Durrant en versloeg de Engelsman met 17-15. In de finale treft hij Gary Anderson. 

Nadat Durrant de partij opende met een 151-finish vielen de breaks vielen bij bosjes en ging het duel gelijk op. Pas na tien legs ontstond er een gaatje en dat was er één in Belgisch voordeel. Hij bouwde deze voorsprong uit en bij de derde pauze stond hij 9-6 voor. 

Durrant bewees echter weer een vechter te zijn. Net als in zijn kwartfinale tegen Vincent van der Voort knokte hij zich terug in de wedstrijd en na twee mini-comebacks was het de derde keer scheepsrecht voor de man uit Middlesbrough. Zijn derde serie van drie achtereen gewonnen legs bracht Duzza op 13-13 en daarmee ging een spannende slotfase van het duel in. De Engelsman kon het momentum niet overnemen en zag hoe Van den Bergh de druk die hem opgelegd werd aankon. De taaie Belg bleef stug doorgaan, benutte op 15-15 een breakkans en haalde zijn eerste 'matchpoint' een leg later direct binnen.

Van den Bergh, de nummer 26 van de wereld, staat in zijn eerste majorfinale. Twee jaar geleden stond hij al wel in de eindstrijd van de German Darts Masters (Euro Tour), waarin hij zijn meerdere moest erkennen in Mensur Suljovic.

De World Matchplay, het grootste dartstoernooi na het WK, verhuisde dit jaar vanwege de coronacrisis eenmalig van Blackpool naar Milton Keynes. Er is geen publiek welkom in de Marshall Arena. Daar werden vorige week ook de Summer Series, het eerste evenement na de hervatting van het darts, georganiseerd.

FOK! Wat een weer: binnenlandse buien

Welkom!  

Na een vrij zonnige week alhier was het gisteren een grijze dag. Maar vandaag keren we hier weer terug naar het oude en vertrouwde weer van de afgelopen week. Gelukkig zijn qltel en Monique er dan weer, dan kunnen ze mij weer even aflossen. Anders val ik te veel in herhaling.

De afgelopen nacht heeft het hier en daar fiks geregend en vanmorgen trekt dit allemaal naar het noordoosten toe weg. In het westen klaart het dan op en blijft het verder droog, ik denk al rond koffietijd. In het binnenland gaan achter de regenzone nog wel een paar buien ontstaan. Ik denk echter niet heel erg zwaar en de kans op onweer is daarbij heel erg klein.

De maxima liggen tussen een bescheiden 18 graden aan zee tot ook wel een bescheiden 22 graden in het binnenland. De wind is eerst west, maar draait later naar zuid-zuidwest. Er staat best wel wat wind hoor, kracht 4 tot 6. In de avond zwakt de wind af. 

Maandag valt er een enkele bui en is het iets zachter. Voor de rest van de week zijn de temperaturen onzeker, in het binnenland is 25 graden mogelijk, maar misschien ook niet.   Wel blijft het op een lokale bui na, meest droog.

Fijne zondag!  

Meer weer op FOK!

Mooi weer en geen toeristen (Foto: Scherpschutter)
Geen toeristen op het mooie platteland van Zeeland. (Foto:Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.