FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 5 april 2020

FOK! sportfoto-onderschrift week 14

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van de vorige week is cremo_06 met het volgende onderschrift: "Can't touch this!"

De opgave van deze week:

Vanwege het gebrek aan sport dezer dagen zijn we in de fotoarchieven gedoken en gaan de komende weken foto's uit de oude doos gebruiken. Deze week zien we Paul Haarhuis en Robin Haase, wat is hier gaande? (Pro Shots / Action Images)
Vanwege het gebrek aan sport dezer dagen zijn we in de fotoarchieven gedoken en gaan de komende weken foto's uit de oude doos gebruiken. Deze week zien we Paul Haarhuis en Robin Haase, wat is hier gaande? (Pro Shots / Action Images)

Nieuw: De Daily FOK! Corona

Inmiddels zitten we al een paar weken thuis, krijgen de kinderen zo goed en zo kwaad als het gaat les van hun ouders, slaat de verveling toe en zijn er vele vragen rondom de coronacrisis. De FOK!crew is het thuiswerken gewend, we doen al twintig jaar niet anders. Wij hebben achter de schermen dan ook niet stilgezeten en hebben, voor zolang het duurt, een nieuwe rubriek bedacht. 

We willen elke dag een corona-update plaatsen met leuke foto's, vragen, tips, recepten en ga zo maar door, vanuit de users, jullie dus. Voor deze dagelijkse corona-update willen we weten wat jij doet om de 'intelligente lockdown' een beetje fatsoenlijk door te komen? Of welke leuke buurtinitiatieven er bij jou in de buurt zijn? En wat staat er tijdens de crisis op tafel? Wat zijn nou de beste film- en boekentips in deze tijd?  Wat is de beste app om je kind mee te vermaken? Ook willen we proberen om vragen die jullie hebben over de maatregelen en het virus te beantwoorden. 

Stuur je foto's, tips&tricks, foto's, nieuws, tips en vragen naar het mailadres corona@fok.nl dan komen wij binnenkort met de eerste Daily FOK! Corona bij je terug! 

Mail naar corona@fok.nl!  (Foto: FOK!)
Mail naar corona@fok.nl! (Foto: FOK!)

Grapperhaus: 'Weekend relatief rustig verlopen'

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en Voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls kijken samen terug op een relatief rustig verlopen weekend. Het eerste beeld vanuit de veiligheidsregio’s in Nederland is dat de meeste mensen zich dit weekend goed gehouden hebben aan de oproep om thuis te blijven en alleen naar buiten zijn gegaan voor een frisse neus of als het echt nodig was. Mensen kwamen veelal niet in grote groepen samen en hielden zich aan de 1,5 m afstand.

Zondag drukker dan zaterdag
In heel Nederland was te merken dat het zondag drukker was dan zaterdag. Zondag moest door burgemeesters in enkele gevallen - al dan niet preventief - worden ingegrepen. Zo zijn er in sommige plaatsen skatebanen gesloten, en werden toegangswegen tot bijvoorbeeld het drielandenpunt, stranden en andere recreatiegebieden gesloten. Ook in de grensgebieden bleef het rustig. In midden- en Noord-Nederland waren er vooral terugkerende Nederlanders, alleen in Limburg kwamen enkele mensen vanuit Duitsland naar Nederlandse woonboulevards en tuincentra. Dat heeft niet tot noemenswaardige drukte geleid.

Enkele incidenten
In heel Nederland waren er enkele incidenten waarbij de politie moest optreden. Zo is in Borne, Arnhem en Breda opgetreden door de politie en werden feesten opgebroken. Daarbij is niet alleen gehandhaafd maar zijn in enkele gevallen ook boetes uitgedeeld en mensen aangehouden.

Grapperhaus: “We kijken terug op een weekend met prachtig weer, waarbij mensen duidelijk de lastige keuze hebben gemaakt zoveel mogelijk thuis te blijven. De mensen die wel naar buiten gingen hielden zich aan de regels en hielden goed afstand tot elkaar. Tegen die mensen zeg ik: complimenten, we begrijpen hoe moeilijk het is, maar hou dit vast, ook richting het Paasweekend! Alleen door samen deze lastige keuzes te maken, bestrijden we corona. Over de huisfeesten die opgebroken zijn door de politie kan ik kort zijn; onacceptabel. Terecht dat burgemeesters en politie hard opgetreden hebben.”

Bruls: “Maandagavond sprak het Veiligheidsberaad met minister president Rutte en minister Grapperhaus over de huidige maatregelen. We zijn het er samen over eens dat de maatregelen effect hadden vorige week en dat blijkt ook dit weekend weer. We zien minder mensen en groepen op straat en de bevolking lijkt de maatregelen te steunen. Een enkeling heeft een ‘geheugensteuntje’ nodig, maar daarom handhaven de veiligheidsregio’s ook op de genomen maatregelen. Hopelijk blijft de steun en medewerking van de bevolking zo tot eind april. Want we beseffen allemaal ook heel goed: we vragen nogal wat van onze samenleving, van onze mensen. Maar alleen samen kunnen we dit aan. Dit virus moet gestopt worden en hoe minder mensen ziek worden, hoe minder mensen overlijden en we het virus uiteindelijk helemaal kunnen stoppen."

FOK!Sport discussie van de dag: Hoort sport bij de NPO?

In deze dagen van de coronacrisis is vrijwel alle sport stilgelegd waardoor de redactieleden van FOK!sport zwetend en met klamme handjes achter hun beeldschermen zitten van de afkickverschijnselen. We missen de live sport, maar discussiëren over sport en de hot topics in de sportwereld kan altijd. Daarom gaan we voorlopig regelmatig een discussie van de dag sturen waarbij we nieuwsgierig zijn naar jullie mening.

De publieke omroep moet eens in de zoveel jaar bezuinigen maar de NPO haalt daarnaast ook nog steeds voor veel geld dure uitzendrechten binnen zoals de Eredivisie, het Nederlands Elftal en de Olympische Spelen. Maar hoort dat wel thuis bij de NPO of zouden commerciële zenders dat prima kunnen? Behoort het uitzenden van sport tot de publieke taak of kunnen we dat overlaten aan de commerciële zenders? Of moet de NPO scherper kiezen wat ze wel en niet doen? Kortom, sport op TV, wie gaat en mag het betalen en uitzenden?

FOK!Sport discussie van de dag: Hoort sport bij de NPO? (Pro Shots / Stanley Gontha)
FOK!Sport discussie van de dag: Hoort sport bij de NPO? (Pro Shots / Stanley Gontha)

Grote brand in natuurgebied bij Drentse Alteveer

In het Mensingebos bij buurtschap Alteveer in de gemeente Noordenveld is zondagmiddag een grote natuurbrand uitgebroken. Verschillende brandweerkorpsen uit de regio zijn bezig om de brand te blussen. Door gebrek aan water is de brand moeilijk onder controle te krijgen.

Omdat het gebied moeilijk bereikbaar is zijn speciale voertuigen van de brandweer ingezet. De brandweer krijgt hulp van boeren met tractoren.

Vanwege grote rookontwikkeling heeft de Veiligheidsregio een NL-Alert verstuurd met de oproep om ramen en deuren te sluiten.

Van Avermaet wint virtuele Ronde van Vlaanderen

Greg van Avermaet heeft zondag de virtuele Ronde van Vlaanderen gewonnen. De Belg kwam na 32 kilometer solo over de finish. De wedstrijd was een initiatief van organisator Flanders Classics, Sporza en virtuele fietssimulator Bkool.

Remco Evenepoel en Alberto Bettiol waren de eerste aanvallers van de dag. Het tweetal kreeg gezelschap van Thomas de Gendt en Nicolas Roche.

Op weg naar de Oude Kwaremont waren de Belgen Oliver Naesen en Van Avermaet vooraan aangesloten. Naessen liet er geen gras over groeien en ging direct in de aanval. Naesen wist echter niet solo te blijven en het zestal kwam weer bij elkaar.

De beslissing viel op de Paterberg. Regerend Olympisch kampioen Van Avermaet draaide de gashendel open en niemand kon volgen. Al snel had de renner van CCC tien seconden voorsprong. In de laatste dertien kilometer wist hij deze voorsprong te verdubbelen. In de sprint voor de tweede plaats versloeg Naesen de Ier Roche.

De Ronde 2020 (Bron: Youtube)

Uitslag
1. Greg Van Avermaet (BEL) in 43'17"
2. Oliver Naesen (BEL) op 20"
3. Nicholas Roche (IER) 21"
4. Thomas De Gendt (BEL) 50"
5. Jasper Stuyven (BEL) 1'33"
6. Remco Evenepoel (BEL) 1'42"
7. Tim Wellens (BEL) 2'08"
8. Wout van Aert (BEL) 2'21"
9. Mike Teunissen (NED) 2'38"
10. Zdenek Stybar (CZE) 3'29"
11. Yves Lampaert (BEL) 3'29"
12. Alberto Bettiol (ITA) 3'38"
13. Michael Matthews (AUS) DNF

FOK! nieuwsfoto-onderschrift week 14

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! nieuwsfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van de vorige week is AtheistischFundamentalist met het volgende onderschrift: "Alle evenementen worden afgeblazen"

De opgave van deze week:

Thierry Baudet lijkt het even niet meer te weten tijdens het coronadebat, wat is hier gaande? (Pro Shots / Koen Laureij)
Thierry Baudet lijkt het even niet meer te weten tijdens het coronadebat, wat is hier gaande? (Pro Shots / Koen Laureij)

COVID-19: 1224 nieuwe besmettingen en 115 doden, totaal 17.851 en 1766

Tot en met 4 april 10:00 uur zijn er in Nederland in totaal 17.851 COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM, een toename van 1224 ten opzichte van gisteren. Tot nu toe zijn 6875(+253) van deze gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Sinds de vorige update zijn er 115 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 1766 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2 virus. Onder de personen die zijn overleden zijn 3 patiënten in de leeftijdsgroep 25 tot 50 jaar. Bij al deze personen was er sprake van onderliggend lijden.

Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten is hoger dan het aantal meldingen in de surveillance, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Man bouwt woning om tot bar: 'maatregelen gelden niet voor mij'

In een woning in Lewedorp werd vannacht door agenten de 59-jarige bewoner geverbaliseerd omdat hij de geldende noodverordening in verband met het coronavirus overtrad. De man had acht mensen op bezoek en in de ruimte waar zij waren kon niet de wettelijk toegestane veilige anderhalve meter afstand gehouden worden.

Agenten kwamen bij de woning nadat er klachten waren binnengekomen bij de politie over geluidsoverlast. Zij troffen een groep mensen in de woning in een ruimte die omgebouwd was tot een soort bar. De aanwezigen zijn allemaal gewaarschuwd en naar hun eigen huis gestuurd. Ook werd aangegeven dat de overlast van de harde muziek afgelopen moest zijn. De bewoner van de woning was van mening dat de noodverordening niet voor hem gold en dat hij niets te maken had met de geldende regels.

Enkele uren later kwamen er weer klachten over het adres. De agenten zijn wederom naar de woning gegaan. Nu troffen zij enkel de bewoner aan in het huis, de muziek stond nog altijd heel hard. De man heeft een laatste waarschuwing gekregen voor wat betreft de geluidsoverlast. Met hem is afgesproken dat bij een volgende melding bekeurd gaat worden en dat mogelijk zijn apparatuur in beslag wordt genomen.

Econoom Arnold Heertje (86) overleden

Arnold Heertje is zaterdag op 86-jarige leeftijd overleden. De econoom was vooral bekend van zijn leerboek De kern van de economie en columns in diverse kranten.

Heertje studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1960 promoveerde hij op de prijsvorming in oligopolistische markten. Vier jaar later werd hij op diezelfde universiteit benoemd tot hoogleraar staathuishoudkunde. Deze functie zou hij tot 1999 vervullen. Tussen 1997 en 2006 was hij bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap.

In 1962 publiceerde hij De kern van de economie, een leerboek dat in het middelbaar onderwijs nog steeds wordt gebruikt.

Naast zijn hoogleraarschap aan de Universiteit van Amsterdam schreef hij columns voor Het Parool en NRC Handelsblad. Ook was hij veelvuldig te gast in televisieprogramma’s.

IJscrossers strijden om winst op rotslecht ijs

IJscross, een sport gedomineerd door Red Bull met tegenwoordig een eigen, officieel WK. In maart werd in het Russische Igora een ATSX 500-race gehouden, wat de voorlaatste race van het seizoen moest zijn, maar de grote finale in Moskou werd wegens de coronacrisis afgelast.

Het seizoen zit er dus op, maar we kunnen nog prima even naar de races in Igora kijken. De 500-races zijn één niveau lager dan de grote 1000-races, die tot vorig seizoen bekend stonden als 'Red Bull Crashed Ice', maar er zijn punten te verdienen voor het WK en er doen dan ook wel wat toppers mee.

Helaas waren de Amerikaan Cameron Naasz en de Canadees Kyle Croxall er niet. Zij stonden op gelijke hoogte in het WK en dat bleef ook zo, waardoor Naasz op onderling resultaat voor de vierde keer de wereldtitel kreeg toebedeeld, met zoals gebruikelijk een Croxall - nu Kyle, soms broer Scott - op de tweede plek.

Achter de twee vrienden en kemphanen volgden de Oostenrijkse broers Luca en Marco Dallago, die wél in Igora waren en streden om de winst. Bij de vrouwen ging de Canadese Jacqueline Legere er weer met de titel vandoor, voor de Amerikaanse Amanda Trunzo. Derde werd Anaïs Morand uit Zwitserland, de hoogstgeplaatste vrouw die in Igora aanwezig was.

De race in Rusland was al twee keer uitgesteld wegens warm weer en ook nu was het ijs bijzonder slecht, maar dat mocht de pret niet helemaal drukken. Alles tot de kwartfinales werd afgelast en het ijs zat vol met verfstrepen om de onmogelijke plekken te markeren, waarna er toch geracet kon worden. Er is toch niks te kijken verder, dus geniet!

De hoogtepunten uit Igora

Fun met Funda #191 - Leven in luxe in Dordrecht

Deze prachtige luxe vrijstaande villa in Dordrecht kregen we via de submit aangeleverd. Werkelijk een pareltje om te zien, en alles is aanwezig: van een luxe thuisbioscoop en een barbecue aan het zwembad tot een gezellige thuiskroeg. Voor slechts een slordige anderhalf miljoen euro kan dit stulpje van eigenaar wisselen. Oh, en waar normaal gesproken de inrichting meegenomen wordt door de vorige eigenaar, is volledige overname hier bespreekbaar. Kijken jullie even mee?

Leven in luxe in Dordrecht  (Foto: Funda)
Leven in luxe in Dordrecht (Foto: Funda)

Een gewaarschuwd mens telt voor twee: dertig bekeuringen voor overtreden samenscholingsverbod

Op een crossterrein nabij het treinstation Lage Zwaluwe, aan de Westelijke Parallelweg in Zevenbergschen Hoek, zijn zaterdagavond ongeveer 30 mensen bekeurd voor samenscholen. In verband met de afgekondigde noodverordening met betrekking tot de verspreiding van het coronavirus is het verboden om in groepen bij elkaar te komen en dient men afstand te houden van elkaar.

De mensen uit de betreffende groep waren al eerder gewaarschuwd. Een paar uur voor dit incident hadden agenten en BOA’s van de gemeente Halderberge hen al weggestuurd bij het vliegveld in Bosschenhoofd omdat zij zich niet aan de noodverordening hielden. Toen zijn de regels uitgelegd en gaven de deelnemers te verstaan dat zij de waarschuwing begrepen.

Helaas maakten zij zelf de keuze om zich niet aan de regels te houden, want rond 19.00 uur werden mensen uit diezelfde groep aangetroffen in Zevenbergschen Hoek. Dit keer is door de politie niet meer gewaarschuwd, maar repressief opgetreden en kregen alle mensen die zich niet hielden aan het samenscholingsverbod een bekeuring.

Coronafeestje beëindigd in kleedkamer sportpark

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een coronafeestje beëindigd op Sportpark Veerse Poort in Middelburg. In één van de kleedkamers bevond zich een aantal jongens dat een feestje hield. Alle jongens, elf in totaal, zullen een passende straf krijgen in overleg met het Openbaar Ministerie.

Tijdens hun surveillance zagen agenten een aantal fietsen staan op het sportpark. De politiemedewerkers namen poolshoogte. In verband met de afgekondigde noodverordening vanwege de verspreiding van het coronavirus is het verboden om samen te scholen en dient men afstand te houden van elkaar.

Uit een van de kleedkamers hoorden agenten luide muziek en harde stemmen. De deelnemers aan het feestje zongen o.a. over “quarantaine, quarantaine”, dus het had er alle schijn van dat zij op de hoogte waren van de huidige situatie en de geldende maatregelen. De agenten klopten op de deur van het kleedlokaal en maakten duidelijk wie er voor de deur stond. Meteen ging de muziek uit en verstomden de stemmen. Het bevel werd gegeven om de deur te openen, maar dat bevel werd genegeerd. Ook na meerdere malen vorderen bleef de deur dicht. Een sleutelhouder werd gebeld en uiteindelijk hebben de agenten de deur kunnen openen.

In de kleedkamer bevond zich een elftal jongens tussen de 17 en de 20 jaar oud, afkomstig uit Middelburg. Hen wordt o.a. verweten dat zij willens en wetens de geldende noodverordening hebben overtreden en daarmee dus willens en wetens een risico voor de gezondheid van zichzelf en anderen hebben genomen. De politie gaat in overleg met het Openbaar Ministerie. Een Officier van Justitie zal bepalen welke sanctie passend is voor dit gedrag.

Afbeelding: Politie
Afbeelding: Politie

'We zijn nu 80-jarige, te dikke rokers aan het redden'

Jort Kelder zit tijdens de 'intelligente lock-down' van Nederland lekker in zijn tweede huisje op Terschelling. Kelder ziet slechts één klein gedeelte van de Nederlandse bevolking profiteren van de huidige, geldverslindende, coronamaatregelen.

"We zijn 80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben aan het redden. Dat is statistisch dus wel wat er gaande is. Op een gegeven moment moet er gewoon een belangenafweging komen: hoeveel economische schade is ons het redden van mensen die waarschijnlijk daarna binnen twee jaar waren doodgegaan waard?", aldus Kelder.

Kelder, die voor zijn presentatorwerk eenmaal per week naar Amsterdam trekt, vindt dat Nederland moet blijven nadenken en niet met de hysterische stuip van de regering, bestuurders en medici moet meegaan. "Nederland volledig afsluiten levert op de lange duur niks op. Want ga je dan immuniteit opbouwen, helemaal niks natuurlijk."

Het leven op Terschelling bevalt Kelder overigens prima. "Ik zit alleen in mijn huis in de duinen. Ik geniet daarvan. Ik ben aan het werk en doe van alles. En ik zie niemand. Ik kan hooguit mijn eigen katten aansteken", waarbij Kelder indirect aangeeft dat er nog steeds geen poes in zijn leven aanwezig is.

Van der Poel en co racen op virtueel WK-parcours

Het riedeltje is inmiddels wel bekend: sport ligt stil, dus zoekt iedereen en z'n moeder naar alternatieven. Ook de wielrenners hebben dat en wel via het programma Zwift, waarmee je thuis op de 'rollen' virtueel tegen elkaar kunt fietsen.

Dat gebeurt zondag dan ook volop en om 11.00 uur beginnen we met een ruim 27 kilometer lange race met het team van Alpecin-Fenix. Ongeveer het hele team staat aan de virtuele start, met onder anderen Mathieu van der Poel, Sacha Modolo en een heleboel anderen, de volledige lijst staat hier.

Om 15.30 uur gaat de virtuele Ronde van Vlaanderen van start, met dertien renners. Met onder meer Remco Evenepoel, Greg van Avermaet en Zdenek Stybar staat er flink wat kwaliteit aan de start. 

De Ronde van Zwift vanaf 11.00 uur

De Ronde Lockdown Edition vanaf 15.30 uur

COVID-19: Nederland schiet Caribisch gebied te hulp

Hulpgoederen en apparatuur om coronapatiënten in het Caribisch gebied te behandelen zijn per C-17 transportvliegtuig onderweg naar Sint Maarten. Het toestel vertrok vanmorgen rond 07.00 uur vanaf Vliegbasis Eindhoven nadat het was geladen door Nederlandse militairen. 

Aan boord zijn onder meer een deels mobiel ziekenhuis met 6 Intensive Care-plekken. Ook apparatuur om in het ziekenhuis van Sint Maarten 6 extra Intensive-Care bedden te realiseren zit in de C-17. Die bedden zijn overigens bedoeld voor patiënten van alle eilanden van het Caribische deel van het Koninkrijk. Verder bevat de vliegtuiglading beschermende middelen voor artsen en verplegend personeel, medicijnen voor coronapatiënten en medische apparaten.

Concrete stap in het verder opschalen
Volgens staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaat het met dit transport om een concrete stap in het verder opschalen van de medische zorg voor alle eilanden. “Dit transport naar Sint-Maarten is een concrete stap in het verder opschalen van de medische zorg voor alle eilanden.Er is continu overleg met alle betrokkenen hier in Europees Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Samen werken we keihard om de verspreiding van corona zoveel mogelijk in te dammen en tegelijkertijd zo goed mogelijk voor corona-patiënten te zorgen.”

Meer medisch personeel
De extra medische capaciteit vergt ook meer medisch personeel. Daarover worden afspraken gemaakt met een internationaal bedrijf dat medische personeel uitzendt. Het eerste team van medici en verpleegkundigen komt naar verwachting in de loop van de komende week op Sint-Maarten aan.

RIVM
Nederland neemt de maatregelen op advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dit is van mening dat versterking van de medische capaciteit voor de boven windse eilanden op dit moment het hardste nodig is.

De C-17 is gestationeerd bij de Heavy Airlift Wing Pȧpa in Hongarije. Nederland is 1 van de deelnemende landen aan deze multinationale eenheid. Een Nederlandse militair maakt deel uit van de bemanning die nu op weg is naar Sint Maarten. De overige leden zijn Amerikaans, Noors en Pools.

Afbeelding: Defensie
Afbeelding: Defensie

Rotterdammer gewond na schietincident Hoogeveen

De politie doet onderzoek naar een schietincident dat zaterdagnacht plaatsvond in Hoogeveen. Een 23-jarige inwoner van Rotterdam raakte daarbij in de Adriaan Baasstraat gewond. In de omgeving werd een 36-jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden. Deze verdachte is ingesloten.

Omstanders meldden in de nacht van zaterdag op zondag rond 01:10 uur dat er een man gewond op straat lag en waarschuwden de politie. Ambulancemedewerkers ontfermden zich over de Rotterdammer en brachten hem met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis. De 36-jarige verdachte werd in dezelfde straat aangehouden.

De politie is na het incident een onderzoek gestart om te achterhalen wat de aanleiding is geweest van het schietincident. Onderdeel van het onderzoek was ook een zoeking die nog dezelfde nacht werd gedaan in een woning in de Adriaan Baasstraat.

De politie sluit niet uit dat meer mensen bij het schietincident betrokken zijn geweest en is daarom op zoek naar getuigen die mogelijk eerder die nacht iets opvallends of verdachts hebben gezien of gehoord. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

'Extra aflevering Tiger King volgende week op Netflix'

Jeff Lowe, een van de hoofdpersonen uit de momenteel immens populaire Netflix documentaireserie Tiger King, heeft in een videotweet gericht aan honkballer Justin Turner van de L.A. Dodgers verteld dat Netflix volgende week een extra aflevering zal uitzenden. Volgens Lowe zou er vandaag op het terrein van de dierentuin gefilmd worden.

Tiger King draait om liefhebbers en houders van zogenaamde Big Cats; exotische katachtigen, voornamelijk leeuwen en tijgers, en om Joe Exotic in het bijzonder. 

Netflix heeft nog niet op het gerucht gereageerd.

Ruzie tussen dronken arbeidsmigranten mondt uit in steekpartij

In Tilburg is zaterdagmiddag een man gewond geraakt bij een steekincident. De politie heeft twee verdachten aangehouden. Om 17.15 uur werden politie en ambulance naar een woning in de van Mierisstraat gestuurd. Er zou daar gevochten worden.

Toen agenten voor de deur stonden kwam er een bloedende man naar buiten. Hij bleek meerdere steekwonden te hebben. Ambulancepersoneel ontfermden zich over hem en hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de man geen Nederlands of Engels sprak werd niet duidelijk wat er was voorgevallen.

In de woning troffen de agenten meerdere arbeidsmigranten die onder invloed waren. Ook deze spraken nagenoeg geen Nederlands of Engels. Ook vonden de agenten meerdere bloedsporen in de woning. Uit de karige informatie bleek dat er een ruzie was geweest die was uitgelopen op het steekincident.

Twee van de bewoners werden aangehouden en naar het bureau gebracht. Onderweg werd een van de verdachten onwel en bij het bureau werd de surveillance-eenheid opgewacht door een ambulance. De verdachte is in het ziekenhuis onderzocht. Beide verdachten zijn ingesloten. De recherche gaat de zaak onderzoeken.

3 arrestaties na vluchtpoging waarbij agenten gewond raakten

De politie hield afgelopen nacht om 01:40 uur op de Munnikensteeg in Zwijndrecht de drie inzittenden aan van een personenauto die zich hadden ontrokken aan een controle waarbij ook twee agenten gewond raakten.

Politieagenten hielden op Rijksweg A15 de bestuuurder van een auto staande, nadat was geconstateerd dat hij veel te hard had gereden en meerdere verkeersovertredingen had begaan. Op het moment dat de agenten de bestuurder wilden aanhouden, gaf hij plotseling gas en ging er vandoor. Hierbij raakten twee agenten lichtgewond omdat zij bij het wegrijden van de auto werden geraakt.

De politie achtervolgde de auto en in Zwijdrecht bij de Munninkensteeg kon de bestuurder tot stoppen worden gedwongen. Daarbij maakten agenten gebruik van een Benadering Techniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV). In de auto zaten drie personen die alledrie werden aangehouden.

Twee arrestaties na overval op hotelgasten in Rotterdam

De politie hield zondag 5 april kort na middernacht twee mannen (28 en 35 jaar) aan die verdacht worden van een gewapende overval in een hotel aan de Pieter de Hoochstraat in Rotterdam. Omstreeks 23.30 uur ontving de politie een melding dat in het hotel een overval had plaatsgevonden. Daarbij waren enkele personen die in een kamer verbleven overvallen door twee mannen.

Er werd gedreigd met een wapen en werden enkele persoonlijke eigendommen buitgemaakt. Hierna vertrokken de mannen in een auto. De politie startte direct een onderzoek, waarbij uiteindelijk de twee verdachten konden worden getraceerd en aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Twee gewonden bij steekincident in Rotterdam

Bij een steekincident in een woning aan de Westzeedijk in Rotterdam raakten vanmorgen vroeg een 40-jarige man uit Rijswijk en een 43-jarige Delftenaar gewond. De politie kreeg omstreeks 05.40 uur een melding van een steekincident in de woning. Ter plaatse voor de woning troffen zij het 40-jarige slachtoffer aan. De man had een forse wond aan zijn hand. Hij verklaarde dat hij was gestoken door een man die nog in de woning verbleef.

Dat bleek de 38-jarige bewoner van het pand te zijn, die aldus het slachtoffer, hem en een andere man had gestoken. De derde persoon die in de woning verbleef raakte daarbij ook gewond. Deze man, een 43-jarige Rotterdam had ook enkele steekwonden. De 38-jarige verdachte werd aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, danwel zware mishandeling. De polite stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Politie maakt einde aan houseparty in Breda

Na een melding van geluidsoverlast heeft de politie zaterdagavond in Breda een houseparty beëindigd. Op het feest in de Curaçaostraat, compleet met DJ, geluidsinstallatie en lichtshow, waren tientallen mensen aanwezig, ondanks het feit dat georganiseerde bijeenkomsten strafbaar zijn. Bezoekers van dergelijke bijeenkomsten riskeren een boete van 390 euro (voor personen boven de 16 jaar).

De aanwezigen hielden zich by far niet aan de coronamaatregelen: ze dansten juist heel dicht tegen elkaar aan. De politie die na heel veel moeite een van de organisatoren te spreken kreeg noemt het 'bizar en heel erg dom' dat mensen dit in deze tijd in hun hoofd halen. De organisator gaf volgens de politie aan 'dat hij de evenementenbranche wilde steunen in deze moeilijke tijden'. Zijn gegevens zullen worden doorgegeven aan de gemeente en er zullen consequenties aan verbonden zijn aldus de politie. 

Ondertussen werd een straat verderop een mogelijke coronapatiënt behandeld door ambulancepersoneel.  

Voortvluchtig lid Parkstadbende aangehouden

De politie heeft zaterdagavond de 46-jarige Pascal M. uit Hoensbroek aangehouden. M. maakte deel uit van de zogenaamde Parkstadbende en werd vorig jaar juni veroordeeld tot 54 maanden celstraf.

Pascal M. maakte deel uit van de criminele organisatie die zich bezighield met autodiefstallen, woninginbraken, heling en witwassen. Op 18 juni 2019 werd hij voor deze strafbare feiten door de rechtbank veroordeeld, waarbij het vonnis luidde dat hij een gevangenisstraf van 54 maanden kreeg opgelegd. De man kwam echter niet opdagen en was sindsdien voortvluchtig. Hij wordt overgebracht naar een penitentiaire inrichting waar hij zijn straf mag uitzitten.

Motorrijder overleden na eenzijdig ongeval

Een 28-jarige motorrijder bezweek zaterdagmiddag om 13.35 uur aan de gevolgen van een eenzijdig ongeval dat hem overkwam. De man reed op een gemotoriseerde driewieler over het Weena in de richting van de Diergaardesingel in Rotterdam. Net uit de tunnelbak raakte de bestuurder door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt.

Daarbij viel de bestuurder uit het voertuig en kwam tegen een boom tot stilstand. Deze klap bleek voor de man fataal te zijn. Zijn bijrijder kwam er met zeer lichte verwondngen af. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

FOK! Wat een weer: BBQ-weer

Vandaag schijnt de zon uitbundig. Voor begin april loopt de temperatuur hoog op, de maxima liggen tussen 17°C in het noordelijk kustgebied en lokaal 21°C in het zuiden. Er staat een matige zuidoostenwind. In de avond neemt de wind in het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer toe naar vrij krachtig.

Komende nacht is het helder. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 11°C langs de kust tot 6°C plaatselijk in het oosten. De wind is zuidoost tot oost, zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig.

Ook morgen is het een groot deel van de dag zonnig. De middagtemperatuur ligt tussen 17 °C langs de westkust en 22 °C in het oosten. In de loop van de middag raakt het in het westen bewolkt en tegen het einde van de middag kan het daar af en toe regenen. In de avond trekken de bewolking en de regenzone oostwaarts waarbij de activiteit sterk afneemt. De wind is overwegend matig en komt uit zuid tot zuidwest. In de namiddag en avond draait de wind naar west, het eerst langs de westkust. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Chris Franklin geeft een goed advies in deze tijd...

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.