'We zijn nu 80-jarige, te dikke rokers aan het redden'

Jort Kelder zit tijdens de 'intelligente lock-down' van Nederland lekker in zijn tweede huisje op Terschelling. Kelder ziet slechts één klein gedeelte van de Nederlandse bevolking profiteren van de huidige, geldverslindende, coronamaatregelen.

"We zijn 80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben aan het redden. Dat is statistisch dus wel wat er gaande is. Op een gegeven moment moet er gewoon een belangenafweging komen: hoeveel economische schade is ons het redden van mensen die waarschijnlijk daarna binnen twee jaar waren doodgegaan waard?", aldus Kelder.

Kelder, die voor zijn presentatorwerk eenmaal per week naar Amsterdam trekt, vindt dat Nederland moet blijven nadenken en niet met de hysterische stuip van de regering, bestuurders en medici moet meegaan. "Nederland volledig afsluiten levert op de lange duur niks op. Want ga je dan immuniteit opbouwen, helemaal niks natuurlijk."

Het leven op Terschelling bevalt Kelder overigens prima. "Ik zit alleen in mijn huis in de duinen. Ik geniet daarvan. Ik ben aan het werk en doe van alles. En ik zie niemand. Ik kan hooguit mijn eigen katten aansteken", waarbij Kelder indirect aangeeft dat er nog steeds geen poes in zijn leven aanwezig is.