FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 1 december 2018

Depay mist penalty, subtopper Lille - Lyon onbeslist

In de Franse Ligue 1 is de subtopper tussen Lille en Olympique Lyon geëindigd in een gelijkspel. Het werd 2-2 in Lille, waar Memphis Depay een penalty miste.

Loic Remy en Nicolas Pepe brachten de thuisploeg in rap tempo op 2-0, waarna Lyon het ook nog eens snel moest doen zonder Maxwell Cornet, tegen Manchester City doordeweeks nog de grote man. Met Depay en Kenny Tete in de basis ging het na rust beter voor Lyon, maar kort na de pauze schoot Depay een penalty hoog over.

Zijn revanche liet echter niet lang op zich wachten: de international stuurde Bertrand Traoré op weg naar de 2-1, waardoor Lyon alsnog een achtste goal op rij maakte waar Depay bij was betrokken. Invaller Moussa Dembélé bezorgde Lyon in de slotfase toch nog een punt, waardoor de ploeg inmiddels bijna twee maanden ongeslagen is.

Paris Saint-Germain gaat met 14 zeges uit 14 wedstrijden (42 punten) uiteraard aan de leiding, Montpellier volgt met 29 stuks uit 15 duels. Lyon en Lille hebben er 28 en 27, Saint-Etienne volgt met 26 punten. 

Uitslagen Ligue 1 zaterdag
Saint-Etienne - Nantes 3-0 (vrijdag)
Lille - Olympique Lyon 2-2
Angers - Caen 1-1
Guingamp - OGC Nice 0-0
AS Monaco - Montpellier 1-2
Nimes - Amiens 3-0

Real Madrid met moeite langs Valencia

Real Madrid heeft zich goed hersteld na de nederlaag van vorige week (3-0 tegen Eibar). In het Estadio Santiago Bernabéu wonnen de Koninklijke met 2-0 van Valencia.

Tegen Valencia kwam Real na acht minuten vrij goedkoop op voorsprong. Daniel Wass wilde Dani Carvajals voorzet onderscheppen, maar kopte in eigen goal. Valencia had het daarna moeilijk, maar kwam in de tweede helft beter in het spel. Valencia kreeg dan ook enkele kansen op de gelijkmaker, maar Kevin Gameiro en Santi Mina wisten die niet te benutten.

Zeven minuten voor tijd besliste Lucas Vázquez het duel door de 2-0 te maken uit een tegenaanval. Door de overwinning staat Real nu vijfde met drie punten achterstand op Sevilla. De koploper speelt zondag tegen Alavés, de nummer vier in de stand Ook de nummers twee en drie van de ranglijst, Barcelona en Atlético Madrid, komen zondag in actie.

Uitslagen LaLiga zaterdag
Rayo Vallecano - Eibar 1-0 (vrijdag)
Celta de Vigo - Huesca 2-0

Real Valladolid - Leganés 2-4
Getafe - Espanyol 3-0
Real Madrid - Valencia 2-0

Ronaldo evenaart record uit 1957 na makkelijk zege Juventus

Juventus heeft zonder veel problemen Fiorentina verslagen. De landskampioen en de koploper in de Serie A won eenvoudig met 3-0 in Florence.

In de uitwedstrijd tegen Fiorentina kwam Juventus na een half uur spelen op voorsprong via Rodrigo Betancur na een een een-tweetje met Paulo Dybala. Fiorentina kreeg in de eerste een goede kans op de gelijkmaker, maar Giovanni Simeone raakte de bal niet goed.

Na rust maakte Juve-verdediger Giorgio Chiellini uit een corner de 0-2. Cristiano Ronaldo maakte vanaf de strafschopstip de derde voor Juventus. Daarmee is hij de eerste speler sinds John Charles in 1957/1958 die tien doelpunten maakt in zijn eerste tien wedstrijden in de Serie A.

In de stand gaat Juventus ruim aan kop. De landskampioen van Italië heeft nu een voorsprong van elf punten op eerste achtervolger Napoli. De ploeg uit Napels speelt maandag tegen Atalanta Bergamo.

Overige uitslagen Serie A:
SPAL-Empoli 2-2
Sampdoria-Bologna 4-1

Uitslag sc Heerenveen - Fortuna Sittard

sc Heerenveen heeft de eerste thuiszege van dit Eredivisie-seizoen geboekt. In het Abe Lenstra Stadion won de thuisploeg met 3-1 van Fortuna Sittard.

Vlak voor rust kwam Heerenveen op voorsprong dankzij Daniel Høegh. De Deense aanvoerder van Heerenveen kopte via het hoofd van Fortuna-verdediger Wessel Dammers de 1-0 binnen.

Vlak na rust kwam de thuisploeg op 2-0. Arbër Zeneli werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en benutte vervolgers zelf de penalty. Lang kon Heerenveen niet genieten van de 2-0 voorsprong, want één minuut later had Fortuna alweer de aansluitingstreffer gemaakt via Lazaros Lamprou. De ploeg uit Sittard ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het doelpunt viel een kwartier voor tijd aan de andere kant. Pelle van Amersfoort was de doelpuntenmaker.

Door de zege gaat sc Heerenveen in de stand voorbij Fortuna Sittard en staat het weer in het rechterrijtje van de Eredivisie. Fortuna staat op een voorlopige tiende plaats.

sc Heerenveen

3 - 1

Fortuna Sittard

 43' Höegh
 47' Zeneli(pen)
 79' v.Amersfoort
   48' Lamprou
 
 Gele kaart: Kobayashi, (sc Heerenveen), Ninaj,Pinto, Diemers, (Fortuna Sittard)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 15.626
Arbiter: Kooij
 
Opstelling:   Opstelling:
Hahn
Floranus
Höegh
Pierie
Woudenberg
Kobayashi
v.Amersfoort
Rienstra
v.Bergen (Hornkamp/81)
Vlap (Bruijn/90)
Zeneli (Kongolo/87)
  Koselev
Essers
Ninaj
Dammers
Pinto (Ciss/81)
El Messaoudi (Vidigal/69)
Diemers
Rodríguez
Semedo (Novakovich/75)
Stokkers
Lamprou

Uitslag De Graafschap - PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft op bezoek bij De Graafschap een 0-2 overwinning geboekt. De thuisclub kwam na een kwartier op achterstand en toen een paar minuten later Nieuwpoort met rood van het veld moest was de eigenlijk al gespeeld. Namli bepaalde in de tweede helft de eindstand op 0-2.

De Graafschap

0 - 2

PEC Zwolle

     14' Leemans
 75' Namli
 
 Gele kaart: Bakker, Olijve, El Jebli, Jurjus, (De Graafschap), Lam, Leemans, v.Crooy, (PEC Zwolle)
 Rode kaart: L.Nieuwpoort (18) (De Graafschap),
 
Stadion: De Vijverberg, Doetinchem
Toeschouwers: 12.008
Arbiter: v.d.Kerkhof
 
Opstelling:   Opstelling:
Jurjus
Owusu
S.Nieuwpoort
v.d.Pavert
L.Nieuwpoort
Olijve (Burgzorg/75)
El Jebli
Bakker
Narsingh (Tutuarima/24)
Serrarens
v.Mieghem (Thomassen/67)
  v.d.Hart
v.d.Berg (Flemming/46)
Lam
Bouy
Ehizibue
Dekker
Leemans
Paal
Namli
v.Duinen (Elbers/79) v.Crooy

Uitslag AZ - Willem II

Fran Sol was vanavond opnieuw belangrijk voor zijn ploeg Willem II. In het uitduel tegen AZ maakte de Spaanse spits twee doelpunten en dat was voldoende voor de zege in Alkmaar: 0-2.

Na drie minuten kwam Willem II al op voorsprong. In eerste instantie kreeg Sol de bal niet tegen de netten, nadat hij eerst kopbal op de keeper eindigde en vervolgens de rebound miste. Nadat die opnieuw werd ingebracht was het wel raak voor de Spaanse spits.

AZ ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar enkele kansen voor, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Na een counter van de Tilburgers tikte Sol de voorzet van Donis Avdijaj.

In de tweede helft ging AZ op zoek naar de aansluitingstreffer. Waar de thuisploeg in de eerste helft nog enkele kansen kreeg zat dat er in de tweede helft niet in. Willem II bleef dan ook makkelijk overeind en nam de drie punten mee naar huis.

Sol is door zijn twee doelpunten nu gedeeld topscorer in de eredivisie. De spits van Willem II heeft nu twaalf keer gescoord, evenveel als Luuk de Jong. In de laatste drie wedstrijden wist Sol vijf treffers te maken.

AZ

0 - 2

Willem II

     3' Sol
 30' Sol
 
 Gele kaart: A.Gudmundsson, Koopmeinders, (AZ), Llonch,Heerkens, (Willem II)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: -
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Bizot
Svensson
Hatzidiakos
Koopmeiners
Ouwejan
Midtsjö (Rotariu/ 46)
Til
Maher
A.Gudmundsson (Bergsma/ 65)
Seuntjens (Druijf/46)
Idrissi
  Wellenreuther
Lewis
Heerkens
Meissner
Palacios
Anita
Crowley (özbiliz/90)
Llonch
Dankerlui (Saddiki/73)
Sol (Kristinsson/90 4)
Avdijaj

Ali B vindt serie Mocro Maffia 'niet hard'

'Zoals het nu gemaakt is, vind ik het niet hard', zegt Ali B over de Videoland-serie Mocro Maffia. Het productiehuis van onder anderen Ali B, North Sea Camel, had de rechten voor een verfilming van het gelijknamige boek in handen. Toch zag de rapper mede door 'feedback uit de onderwereld' af van een verfilming, laat hij verder weten.

Ali B doet de uitspraken in een video van het YouTube-kanaal SupergaandeNog voordat de bestseller in oktober 2014 verscheen kocht zijn productiehuis de rechten voor een eventuele verfilming.

'We hebben niet doorgepakt, dat was in mijn geval ook doordat ik veel feedback uit de onderwereld kreeg van "wat gaat daar gebeuren?"', verklaart Ali een van de redenen dat hij een verfilming niet heeft doorgezet.

Op 11 oktober van dit jaar ging de serie Mocro Maffia op Videoland dan toch in première, zonder inmenging van Ali B. Achmed Akkabi ontwikkelde het boek samen met Thijs Römer tot een fictief verhaal. 'Zoals het nu is gemaakt vind ik het niet hard', is Ali duidelijk in zijn oordeel over de serie. 'Het is een absoluut succes, dus het is meer mijn persoonlijke smaak.'

'Als je afwijkt van de waarheid, dan moet je dat zodanig doen dat het aannemelijk is. Dat stoort me er dan een beetje aan', onderbouwt de rapper zijn kritiek op de serie verder.   

Uitslag Vitesse - FC Emmen

Om 18.30 uur begon in de Eredivisie het duel tussen Vitesse en FC Emmen. In de eerste helft was Vitesse duidelijk de betere ploeg en de 1-0 voorsprong bij rust was eigenlijk te weinig. Vlak na rust werd het plots 1-1 en was Vitesse even de draad kwijt. Uiteindelijk kreeg de thuisploeg nog een handvol kansen en vlak voor tijd zelfs een strafschop, maar deze werden niet benut.

Vitesse

1 - 1

FC Emmen

 31' Linssen    51' Cavlan
 
 Gele kaart: Serero, (Vitesse), Bijl, Cavlan, Klok, Chacon, Marinus, (FC Emmen)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 15.821
Arbiter: Mulder
Bijzonderheden: Linssen mist pen.(89)
 
Opstelling:   Opstelling:
Eduardo
Karavajev
Thelander
Doekhi
Büttner
Serero
ödegaard
Bero (Bruns/84)
Beerens (Foor/69)
Darfalou
Linssen
  Scherpen
Klok
Veendorp
Bakker
Siekman
Cavlan
Bannink (Arias/ 85)
Chacon
Bijl
Niemeijer (Marinus/77)
A.Jansen (Slagveer/90 2)

Dubbelslag Noorse langlaufers, jonge Zweedse maakt indruk

Langlaufster Therese Johaug heeft alweer haar tweede World Cup-zege te pakken na haar comeback van een dopingschorsing. In het Finse Ruka domineerde de Noorse vorige week de 10 kilometer klassieke stijl, in Lillehammer was ze voor eigen publiek ook op de beste op de 10 kilometer vrije stijl.

Johaug stond al vroeg aan het vertrek en liet op de diverse tussenpunten constant de snelste tijden noteren. Toch werd het haar nog verrassend moeilijk gemaakt: de pas 21-jarige Zweedse Ebba Andersson, misschien wel hét grootste talent in het langlaufen op het moment, gaf in de eerste helft maar twee seconden toe. Dat liep in de laatste vijf kilometer wel langzaam op, maar Andersson hield zich uitermate goed staande en eindigde op slechts negen seconden van Johaug als tweede.

Een tweede Zweedse, de ervaren Charlotte Kalla, begon eveneens ijzersterk en had halverwege ook maar twee seconden achterstand. Ook de wereldkampioene van 2015 verloor echter wat terrein, waarna ze op 15 seconden van Johaug de derde tijd liet noteren, waarmee ze ook gelijk de laatste was die binnen een halve minuut bleef - er bleven uiteindelijk zelfs maar zes dames binnen een minuut van de winnares.

Update 20.25 uur
De wedstrijd bij de mannen, die over 15 kilometer ging, is gewonnen door Sjur Røthe. De Noor was in het eerste deel wat langzamer dan zijn landgenoot Didrik Tønseth, maar maakte gedurende de wedstrijd steeds meer goed. Na acht kilometer noteerde Røthe de snelste tussentijd van allemaal en dat hield hij vast, hoewel Tønseth geen moment ver weg was: hij was uiteindelijk zes seconden langzamer dan zijn landgenoot. De twee Noren waren wel een klasse apart, want de jonge Rus Denis Spitsov werd op bijna een halve minuut derde, vlak voor Dario Cologna uit Zwitserland.

Een speciale vermelding is er voor de pas 22-jarige Irineu Esteve Altimiras uit Andorra: hij werd op zo'n anderhalve minuut zeer knap 21e, veruit het beste Andorrese resultaat ooit in de World Cup en pas de tweede keer ooit dat iemand uit het land punten pakte - hoewel daarbij gezegd moet worden dat François Soulie in 2007 24e werd in een uitermate zwak bezette wedstrijd in China en dus is de prestatie van Altimiras veel hoger in te schatten.

De uitslagen van de wedstrijden in Lillehammer zijn hier te vinden.

'Ajacieden zijn voor Feyenoord'

Juichen Ajacieden dit weekend voor Feyenoord? Zondag spelen de Rotterdammers in de Eredivisie tegen koploper PSV. Een overwinning van Feyenoord geeft Ajax de mogelijkheid om het gat richting de club uit Eindhoven te dichten.

AT5 ging de straat op om de stemming onder de Ajax-supporters te peilen. Hopen op een overwinning van Feyenoord, dat gaat nog net. Maar het clublied zingen en een Feyenoordsjaal omhangen?  De reacties zijn hilarisch. 

Dode en gewonde bij eenzijdig auto-ongeluk

Zaterdagmiddag is bij een ongeluk op de N61 bij de rotonde Mauritshof in Hoek een man om het leven gekomen. Een passagier raakte gewond. Het ongeluk gebeurde rond 16.25 uur. De auto met daarin het tweetal reed over de rotonde, raakte van de weg en kwam op het lager gelegen fietspad tot stilstand.

De bestuurder overleed ter plaatse. De passagier is naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de mannen en de oorzaak van het ongeval. Rijkswaterstaat leidt het verkeer om via de parallelweg.

Voetballertjes gebruiken eend als voetbal

Voetbalvereniging SV Always Forward in Hoorn had vanmorgen de club VV De Zouaven op visite. Altijd gezellig, een potje voetbal tussen kinderen van circa 9 jaar op zaterdagochtend. Blijkbaar verveelden de bezoekende voetballertjes zich op het terrein van Always Forward en zochten zij wat vertier. Dat vonden ze buiten het terrein van het complex in de vorm van een eend. 

De kinderen gebruikten de eend als voetbal volgens Fred Perrier van de dierenambulance in Hoorn. Het beest heeft de actie van de kinderen moeten bekopen met een 'afhangende vleugel' zo meldt Fred aan de Telegraaf: "Of dat te maken is, is altijd de vraag. Gelukkig krijgen we zulke meldingen nooit binnen. Dit vind ik te zot voor woorden". 

SV Always Forward heeft inmiddels een statement op de website geplaatst waarin het bestuur schrijft: "Het bestuur van SV Always Forward heeft zaterdag kennisgenomen van het incident op het terrein van de club waarbij door een groep kinderen tegen een eend geschopt werd. Het incident heeft buiten het terrein nabij de ingang van Always Forward plaatsgevonden en er waren geen spelers van onze club bij betrokken. Een gewaarschuwde medewerker van Always Forward heeft de dierenambulance gebeld."

Verder laat de club weten dat er wat het bestuur betreft "er op of om een sportcomplex (maar natuurlijk gewoon helemaal nergens) plaats voor dergelijk respectloos en laf gedrag naar dieren toe." Op de website van VV De Zouaven vinden we nog geen statement, maar voorzitter Cees Deen liet aan de Telegraaf weten: "Dit is niet iets wat we willen. We willen altijd fair play, op en buiten het veld. Ik denk alleen dat het buiten het voetbal is gebeurd. Maar we keuren het af. Of ze nu lid zijn van onze club of niet: dit zou geen enkel kind moeten doen.”

 

'Oorlogsgebied' Parijs: 80 gewonden, 180 arrestaties

In Parijs is er weer een nieuwe zaterdag aangebroken en dus gaan we er weer tegenaan. De gele hesjes zijn weer bezig met protesteren en een protest zou natuurlijk geen protest zijn als andermans spullen niet gesloopt worden en men niet rellend door de straten trekt, dus dat gebeurt allemaal wél.

Ruptly is er net als vorige week weer live bij, dus als je zin hebt in een potje rellen voor bij het ontbijt, de brunch of de lunch - of je hebt net als de relschoppers in Parijs gewoon niks beters te doen - kun je gezellig mee komen kijken.

Update 19.30 uur
Het rellen is nog lang niet afgelopen in Parijs. Ruptly heeft intussen een nieuwe livestream, hier te vinden. Verder lezen we van ooggetuigen dat ze zoiets 'in geen 40 jaar gezien hebben' in de straten van de Franse hoofdstad.

Het lijkt erop dat het tuig door de ordetroepen en hulpdiensten van een deel van de straten is geveegd, maar ze zijn verderop gewoon verder aan het rellen. Auto's zijn afgebrand, naar verluidt staan er diverse gebouwen in de fik, bewoners moeten worden geëvacueerd, het is er kortom erg gezellig.

In het 'oorlogsgebied', zoals ooggetuigen het noemen, zijn volgens lokale media zo'n tachtig gewonden gevallen, terwijl al een man of 180 gearresteerd is.

Twee maanden cel na openen bus Pringles

Ene Kathleen McDonagh uit Ierland moet twee maanden brommen. Ze heeft in de lokale supermarkt in Cork een bus Pringles geopend en wordt bestraft wegens het beschadigen van een product - de Pringles van €1,50 konden immers niet meer verkocht worden.

Dat is natuurlijk niet het hele verhaal: McDonagh had namelijk een winkelverbod, omdat ze al regelmatig in de problemen was gekomen wegens diefstal en het beschadigen van producten aldaar. Op de dag van haar misdaad bevond ze zich in de winkel, waarna de beveiliging haar vroeg om de zaak te verlaten.

Dat wilde McDonagh niet en dus opende ze de bus Pringles, 'zodat ze me wel móesten laten betalen'. Een en ander kwam uiteindelijk in de rechtszaal terecht, waar de rechter oordeelde dat ze weliswaar de intentie had om de snacks te betalen, maar dat ze niet in de winkel mocht zijn.

De verdediging van de vrouw vroeg om een milde uitspraak, omdat ze destijds net was getrouwd en enkele maanden zwanger was. Daar was de rechter wegens haar lange lijst eerdere overtredingen niet gevoelig voor: hij gaf McDonagh vier maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk.

Jeugdtrainer over Dumfries: "Onbegrijpelijk dat we hier nooit een scout van Feyenoord hebben gezien"

Lesley Esajas, voormalig jeugdtrainer van Denzel Dumfries, vindt het onbegrijpelijk dat Feyenoord zich nooit voor de back heeft gemeld.

Dumfries maakt een stormachtige ontwikkeling door. Vorig jaar ruilde hij Sparta Rotterdam in voor sc Heerenveen en na een goed seizoen maakte hij de overstap naar PSV. In Eindhoven is hij in de ploeg van trainer Mark van Bommel de vaste rechtsback en zijn debuut in het Nederlands elftal was een logisch vervolg.

Esajas maakte Dumfries mee in zijn tijd bij Barendrecht en raakte al snel onder de indruk. "Je hoort mij niet zeggen dat ik verwacht had dat Denzel nu in Oranje zou spelen. Maar ik zag wel meteen zijn mogelijkheden, snapte niet waarom profclubs dit niet zagen", aldus Esajas in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Punt is: scouts kijken met name naar techniek. Niet naar atletisch vermogen en naar drive. Als je bedenkt dat De Kuip hier even verderop staat, vind ik het onbegrijpelijk dat we hier nooit een scout hebben gezien. Feyenoord heeft echt zitten slapen."

Denzel Dumfries in het Nederlands elftal (Pro Shots / Stanley Gontha)
Denzel Dumfries in het Nederlands elftal (Pro Shots / Stanley Gontha)

Dumfries maakte in de zomer van 2014 als zeventienjarige de overstap van Barendrecht naar Jong Sparta Rotterdam en ontwikkelde zich sterk. Vier jaar later mag hij zich Oranje-international noemen. "Denzel had één eigenschap die velen van zijn leeftijdgenootjes niet hadden: een niet-aflatende inzet'', aldus Esajas. "Alleen dreef hij dat weleens wat te ver door. Hij wilde de voorzet geven en die bal vervolgens ook zelf inkoppen." Daniël, zoon van Esajas en vriend van Dumfries vult aan: "Ik zie Denzel nog over dat veld razen. Dan had-ie de bal opgepikt bij zijn eigen keeper. En daar ging-ie vervolgens met van die grote stappen, in één rechte lijn naar de overkant, rechtstreeks op zijn doel af. Denzel was niet eens super breed, eerder lang. Maar hij was gewoon niet te houden voor tegenstanders. Als een olifant ging hij dwars door ze heen. Boem, boem, boem!"

Dolf Roks, hoofdscout bij Sparta, raakte snel onder de indruk van de leergierigheid van Dumfries. "Alles greep hij aan om beter te worden. Zijn lichaam zwabberde nog, dat moest meer in harmonie komen. Maar daar deed hij dan ook letterlijk alles aan. Er zit geen rem op die jongen. Een ruwe bolster met een leeuwenhart; dat was Denzel. En ik heb niet het idee dat hij al aan zijn plafond zit. Het karakter van Denzel kennende, gaat hij nog grote stappen maken."

Wilder 20kg lichter dan Fury: "Hij gaat knock-out"

Zaterdagnacht, of eigenlijk zondagochtend Nederlandse tijd, staat de wereldtitel in het zwaargewicht bij boksbond WBC op het programma. In het Staples Center in Los Angeles verdedigt Deontay Wilder dan zijn titel tegen de Brit Tyson Fury.

Vrijdagavond stond de weging op het programma en daar bleek Wilder slechts 96,4 kilogram te wegen. Alleen bij zijn profdebuut in 2008 was The Bronze Bomber lichter en het verschil met de 30-jarige Fury is aanzienlijk: The Gypsy King bracht 116 kilogram op de schaal tijdens de weging, waarbij de twee elkaar ook nog even zogenaamd stoer in de ogen keken.

Toch was Wilder zelfverzekerd: "Het wordt mijn belangrijkste, maar niet mijn zwaarste gevecht. Ik heb van mannen gewonnen die veel sterker zijn dan Fury en ik ga hem knock-out slaan", aldus de Amerikaan, die 39 van zijn 40 gevechten op knock-out won. Fury brengt een record van 27-0 in de ring, met daarbij 19 KO's.

Wilder en Fury stappen waarschijnlijk rond een uur of zes Nederlandse tijd de ring in, afhankelijk van de gevechten op de undercard. Daar wordt onder meer gestreden door Jarrett Hurd en Jason Welborn, met als inzet de IBF-, IBO- en WBA-wereldtitels in het superweltergewicht, en zwaargewichten Joe Joyce (6-0, 6 KO's) en Joe Hanks. Op het FOK!forum kun je in dit topic terecht voor meer informatie en om natuurlijk mee te praten.

Man City legt druk bij concurrentie; Leicester passeert Man United

Manchester City heeft zaterdagmiddag tegen Bournemouth zijn twaalfde overwinning geboekt in veertien duels dit seizoen in de Premier League. Leicester versloeg op eigen veld Watford met 2-0.

Manchester City - AFC Bournemouth 3-1
Het elftal van manager Josep Guardiola nam op eigen veld na rust afstand van Bournemouth: 3-1. Door de zege is de voorsprong van de koploper op achtervolger Liverpool opgelopen tot vijf punten, al spelen the Reds zondag nog de stadsderby tegen Everton.

De regerend landskampioen begon zonder vaste waarden als Kyle Walker, David Silva en Sergio Agüero, maar het begin van de ploeg mocht er wezen. Bernardo Silva nam na ruim een kwartier voetballen de 1-0 voor zijn rekening, nadat doelman Asmir Begovic maar half had ingegrepen.

Manchester City wist daarna niet door te pakken en zag Bournemouth in de voorlaatste minuut van de eerste helft zelfs langszij komen. Simon Francis bracht de bal vanaf de rechterkant van het veld in het strafschopgebied van de thuisploeg, waarna Callum Wilson doelman Ederson Moraes kansloos liet met een schitterende kopbal.

Raheem Sterling herstelde de voorsprong van Manchester City twaalf minuten na rust in ere, door attent te reageren op een rebound. De Engels international had vlak daarvoor al kunnen scoren, maar stuitte toen na een bijzonder indrukwekkende solo op de paal. De formatie van Guardiola bleef daarna domineren en gooide de wedstrijd elf minuten voor tijd uiteindelijk definitief in het slot. Na een fraaie combinatie tussen de inmiddels ingevallen David Silva en Leroy Sané bepaalde Ilkay Gündogan de eindstand met een intikker.

Leicester City - Watford 2-0
Leicester City kende voor eigen publiek een absolute droomstart, want de formatie van Claude Puel verschafte zichzelf binnen 23 minuten een riante voorsprong. Jamie Vardy opende na een klein kwartier de score uit een strafschop, waarna James Maddison halverwege de eerste helft op zeer fraaie wijze voor de 2-0 zorgde. De creatieve middenvelder nam een voorzet van Marc Albrighton perfect uit de lucht, waarna hij Adrian Mariappa uitspeelde en besloot met een rake volley.

Bij Watford ontbrak Daryl Janmaat nog altijd vanwege blessureleed en zonder de Nederlander kwamen de Hornets uiteindelijk niet meer in de buurt van een resultaat en eindigden zij uiteindelijk nog met tien man, na een rode kaart voor Étienne Capoue. Leicester City is door de zege opgeklommen naar een zevende plaats in de Premier League en is onder meer Manchester United gepasseerd op de ranglijst.

Uitslagen Premier League zaterdag
Cardiff City - Wolverhampton Wanderers 2-1 (vrijdag)
Crystal Palace - Burnley 2-0
Huddersfield Town - Brighton & Hove Albion 1-2
Leicester City - Watford 2-0
Manchester City - AFC Bournemouth 3-1
Newcastle United - West Ham United 0-3
Southampton - Manchester United 2-2

River Plate weigert finale Copa Libertadores tegen Boca Juniors in Madrid te spelen

River Plate wil niet naar Madrid voor de return in de finale van de Copa Libertadores. De Argentijnse club eist dat de tweede wedstrijd van de Copa Libertadores gewoon in Argentinië wordt gespeeld.

De tweede wedstrijd van de finale van de Copa Libertadores zou eigenlijk vorige week zaterdag gespeeld worden. De spelersbus van Boca Juniors werd op weg naar stadion El Monumental van River Plate echter met allerlei voorwerpen bekogeld. Sommige spelers van Boca Juniors raakte gewond of hadden last van de traangas die werd gespoten door de politie.

Eerst was de bedoeling om de wedstrijd later op zaterdag te spelen, maar dat werd geweigerd door Boca Juniors. Dan was het de bedoeling om de dag erna in te halen, maar opnieuw weigerde Boca Juniors. 

De Zuid-Amerikaanse bond CONMEBOL zocht naar een oplossing en leek die te hebben gevonden door de wedstrijd door te laten gaan in Madrid, maar nu wil River Plate dat de wedstrijd in Argentinië wordt gehouden.

Gnabry held van Bayern, ook Dortmund wint

Davy Klaassen heeft Bayern München geen pijn kunnen doen. Met Werder Bremen verloor hij met 1-2 van Der Rekordmeister. Ook Borussia Dortmund won.

Bayern had al vroeg een overwicht en vertaalde dat na twintig minuten spelen in een doelpunt. Basisspeler Davy Klaassen moest lijdzaam toezien hoe Serge Gnabry zijn doelman Jiri Pavlenka in twee instanties de baas was. Later maakte de vleugelaanvaller ook nog de tweede Beierse treffer tegen zijn oude club.

Werder liet zich ook niet onbetuigd en een doelpunt van Yuya Osako was verdiend te noemen. Hij won het kopduel van Jerome Boateng en verschalkte de wild uitgestormde Manuel Neuer. Even later volgde een nieuwe tegenslag voor Bayern, dat Franck Ribéry met een blessure moest vervangen.

Dat betekende de terugkeer van Kingsley Coman, die na drie maanden weer fit genoeg is om zijn clubkleuren te verdedigen. Met hem in de ploeg was Bayern in de tweede helft de betere en oud-Ajacied Niklas Moisander greep een negatieve hoofdrol. Eerst verwerkte hij een voorzet van Thomas Müller onvoldoende, waardoor Gnabry nogmaals kon scoren, later ontving de Fin zijn tweede gele kaart en benadeelde hij zijn ploeg, die net een schot van Florian Kohfeldt dichtbij de gelijkmaker was, maar die kwam niet.

Borussia Dortmund 2-0 SC Freiburg
Ook de koploper maakte geen fout. Freiburg verdedigde gegroepeerd, maar kon niet voorkomen dat de zwart-gelen er uiteindelijk toch twee keer goed doorheen kwamen. In de eerste helft verdiende Jadon Sancho een strafschop en die werd feilloos binnengewerkt door clubtopscorer Marco Reus.

Freiburg kreeg met een vrije trap van Jerome Gondorf ook een kans, maar hij had pech dat zijn inzet via de onderkant van de lat terug het veld in kwam. Verder had Freiburg aanvallend weinig te vertellen en was het wachten op een tweede treffer. Lukasz Piszczek raakte de paal en ook Axel Witsel en Reus lieten kansen onbenut. Invaller Paco Alcácer pakte uiteindelijk in de slotminuut wel zijn goaltje mee door de bal in een leeg doel te schieten na goed werk van Piszczek.

Dortmund heeft nu een voorsprong van zeven punten op de nummer twee Borussia Mönchengladbach, al heeft die ploeg nog wel een uitwedstrijd tegen RB Leipzig voor de boeg. Bayern München volgt op een achterstand van negen punten als derde. De ploeg van Niko Kovac kan echter nog worden achterhaald door Leipzig en Eintracht Frankfurt, die op zondag in actie komen.

Uitslagen Bundesliga zaterdag
Fortuna Düsseldorf - FSV Mainz 0-1
Hannover 96 - Hertha Berlin 0-2
VfB Stuttgart - FC Augsburg 1-0
Borussia Dortmund - SC Freiburg 2-0
Werder Bremen - Bayern München 1-2
1899 Hoffenheim - Schalke 04 1-1

Henk Veerman kijkt ogen uit bij St. Pauli: "Dat is toch bizar?"

Henk Veerman maakte afgelopen zomer de overstap van sc Heerenveen naar FC St. Pauli. De Duitse cultclub staat bekend om zijn bijzondere supporters.

Politiek speelt een belangrijke rol bij St. Pauli en de piratenvlag met doodshoofd is hun symbool voor de strijd van arm tegen rijk. De Volendammer Veerman houdt zich niet of nauwelijks bezig met de ideeën van de achterban en richt zich op het maken van doelpunten, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad .

"Voordat ik hier tekende, heb ik wel gekeken of ik vreemde standpunten kon vinden", legt Veerman uit in een uitgebreid interview met de krant. "Het is een links bolwerk, maar ik kan daar niet wakker van liggen. Ik heb zelf niet veel met politiek. Het maakt niet uit wie er aan de macht is, het kost de burger altijd te veel geld en ze maken er toch een bende van."

De club uit Hamburg is enorm populair en het Millerntor Stadion zit wekelijks volgepakt met 29.000 supporters. Er is zelfs een wachtlijst van duizenden supporters die hopen op een seizoenkaart. "De sociale activiteiten hier zijn de overtreffende trap van wat andere clubs doen", legt de 25-jarige Veerman uit. "Als iemand een slaapplek nodig heeft, kunnen ze bij het stadion terecht. En ze geven bijvoorbeeld muzieklessen aan vluchtelingen. Maar als speler krijg je van dat soort zaken amper iets mee. Ook omdat wij ver buiten de stad trainen. Het is misschien maar goed ook. Ik ben hier om doelpunten te maken voor de club St. Pauli."

Veerman is vaste basisspeler bij de nummer vier van de 2. Bundesliga en kwam in twaalf wedstrijden tot vijf doelpunten. Hij zegt zich zo weinig mogelijk te bemoeien met randzaken. "Natuurlijk zie ik wel dat er punkers, rockers en dat soort mensen op de tribunes zitten en dat er regelmatig demonstraties rond het stadion zijn. Als je rustig zit te eten en er lopen ineens duizend man voorbij, valt dat wel op. Maar wat moet ik daarvan vinden? Wat de supporters doen, vind ik allemaal prima. Als ze morgen besluiten om allemaal met een rood petje op te gaan zitten, is dat toch ook goed? Maakt mij geen reet uit."

De ruim twee meter lange Veerman geniet vooral van de Duitse voetbalsfeer. "Het is niet normaal dat er elk thuiswedstrijd 29.000 mensen zitten. En allemaal staan ze constant te schreeuwen. Dat kun je niet vergelijken met Nederland", aldus Veerman, die de derby tegen Hamburger SV (0-0) van eind september zijn voorlopige hoogtepunt noemt. "We speelden uit, maar ons stadion zat óók vol met mensen. Via schermen volgden ze de wedstrijd. Op pleinen in de stad precies hetzelfde. Dat is toch bizar?"

Nederland begint goed aan EK handbal

Het Nederlandse handbalteam is het Europees kampioenschap goed begonnen. De vrouwen onder leiding van bondscoach Helle Thomsen versloegen Hongarije met 25-28. Na een wisselvallige eerste helft kwam Oranje in de tweede helft op stoom.

Hongarije, op papier de sterkste tegenstander in groep C, opende de score maar daarna was het drie keer Nederland dat het net vond. De Hongaarse vrouwen namen vervolgens het initiatief in de wedstrijd over, mede vanwege slordigheden bij de aanval aan Nederlandse kant. In de slotfase van de eerste helft kwam Nederland terug tot 11-11.

Na de rust kwam Nederland herboren het veld op en nam voor het eerst sinds het begin van de wedstrijd de leiding. Via meerdere doelpunten van Lois Abbingh en Laura van der Heijden kwam Oranje op een 16-19 voorsprong. Even zakte het spel weer tot het niveau van de eerste helft en kwamen de Hongaren weer op gelijke hoogte. Daarna herpakte men zich weer en liep vijf doelpunten weg. In de slotfase scoorde Hongarije nog drie keer maar de zege kwam voor Nederland niet meer in gevaar.

Na 5 branden eigenaar boerderij opgepakt

Nadat er voor de vijfde keer brand uitgebroken was op de boerderij van Gert S. in Werkhoven, heeft de recherche hem vanmorgen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichtingen. 

De eerste brand vond plaats in de nacht van 24 op 25 oktober. Daarbij raakte de boer zelf gewond. Bij de tweede brand op 27 oktober kwamen enkele dieren om het leven. Ook bij de derde stalbrand op 11 november kwamen een stuk of twintig stieren en dertig koeien om het leven. 

Op 16 november was het weer raak; toen stond er een schuur, behorende bij het woonhuis, in de hens. Deze brand was snel onder controle Net als de brand die afgelopen nacht uitbrak, geheel toevallig nadat geplaatste bewakingscamera's verwijderd werden omdat de kosten te hoog werden en het contract met het beveiligingsbedrijf werd opgezegd. 

 Eerder verklaarde Gert tegenover RTV Utrecht dat hij dacht dat hij slachtoffer was van brandstichtingen omdat hij uit de kast was gekomen.

Driedubbel Duits dubbelsucces, Kindl wint in World Cup rodelen

Na het openingsweekeinde in Innsbruck-Igls is de World Cup rodelen neergestreken in het Canadese Whistler, de hogesnelheidsbaan waar in 2010 om de olympische titels gestreden werd.

Dat leverde vrijdagnacht (Nederlandse tijd) in de dubbels gelijk flink Duits succes op. Toni Eggert - met gebroken been - en Sascha Benecken versloegen hun landgenoten in een bijzonder spannende strijd. Met nog vier teams te gaan was de leiding in handen van Tristan Walker en Justin Snith uit Canada, maar olympisch kampioenen Tobias Wendl en Tobias Arlt doken onder hun tijd door.

Vervolgens was het de beurt aan de Benjamins van het Duitse dubbelrodelen: Robin Geueke en David Gamm. Zij deden het uitstekend en hielden precies één honderdste van een seconde over op Wendl/Arlt. Eggert/Benecken was als volgende duo aan de beurt en was aan de finish 0,019 seconden sneller dan Geueke en Gamm.

Thomas Steu en Lorenz Koller domineerden in Innsbruck en waren in de eerste run nu ook weer een klasse apart, maar de jonge Oostenrijkers maakten een fout en tuimelden van het podium. Ze kwamen op 0,183 seconden over de streep, één duizendste voor Walker/Snith en goed voor de vierde plek, met dus een geheel Duits podium - en allemaal binnen 0,029 seconden - als resultaat.

Mannen
Bij de mannen was er wél Oostenrijks succes. Wereldkampioen Wolfgang Kindl liet zien ook buiten zijn Innsbruck op dreef te zijn door in zowel de eerste als tweede run de snelste tijd neer te zetten. Hij won zo met 0,099 seconden voorsprong op de Duitser Felix Loch, die op de baan van Whistler olympisch goud won.

De derde plek werd flink gevierd, want die was voor Reinhard Egger. De toch al 29-jarige Oostenrijker kwam nog nooit verder dan een paar vierde plekken, maar door de Rus Semen Pavlichenko nu één duizendste van een seconde van zich af te houden pakte hij met plek drie dan eindelijk een podium.

Politie onderzoekt verdachte dood jonge vrouw in Rotterdam

De politie heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie een team van 20 rechercheurs ingezet om de dood van een 29-jarige vrouw uit Rotterdam te onderzoeken. Op vrijdagochtend 30 november werd het slachtoffer onder verdachte omstandigheden aangetroffen in haar woning aan de Luntershoek in Rotterdam-Charlois. Forensische experts onderzoeken dit weekend de woning van het slachtoffer, camerabeelden worden bekeken en rechercheurs doen buurtonderzoek.

De politie kan uw hulp goed gebruiken. Zo wil het onderzoeksteam weten hoe de vrouw haar laatste dagen heeft doorgebracht en met wie ze contact had. De politie komt met name graag in contact met mensen die de laatste dagen iets verdachts hebben gezien in de Luntershoek. Maar ook andere informatie die hen verder kan helpen in het onderzoek, zoals bijvoorbeeld camerabeelden, is zeer welkom.

Politie onderzoekt verdachte dood jonge vrouw in Rotterdam (Politie Rotterdam)
Politie onderzoekt verdachte dood jonge vrouw in Rotterdam (Politie Rotterdam)

Hockeyers verpletteren Maleisië in openingswedstrijd WK

Doelpunten van goalgetters Jeroen Hertzberger en Mirco Pruyser? Check. Een rake sleeppush van kanon Mink van der Weerden, voor het vertrouwen? Check. Nog een goal voor Robbert Kemperman die zijn 200ste interland speelt? Check. Alles wat op het wensenlijstje van Oranje stond – en meer – werd zaterdagmiddag afgevinkt in India. Tegen Maleisië brak Oranje in zijn openingswedstrijd op het WK in India na twaalf minuten de ban en was daarna niet meer te stoppen. Het werd uiteindelijk 7-0. 

Aan beide kanten van het mooie blauwe tapijt spoten de rode vuurpijlen in de twaalfde minuut hysterisch de Indiase lucht van Bhubaneswar in, hét teken dat er gescoord is op het WK in India. Terwijl het geluid van de vuurpijlen het hele stadion door galmden, was het de oudste en meest ervaren speler, Jeroen Hertzberger, die de eerste Nederlandse goal op dit WK vierde. Zijn 102de voor Oranje. Het was dezelfde Hertzberger die vier jaar geleden de laatste Nederlandse goal had gemaakt op het WK, in de verloren finale tegen Australië.

Jeroen Hertzberger liet zien hoe hoog-rendement-hockey eruit ziet
Hertzberger maakte dit jaar onder andere zijn rentree in Oranje, omdat het rendement in de cirkel bij Oranje omhoog moest. Tien minuten later liet de Rotterdammer zien hoe hoog-rendement-hockey er in de cirkel uit ziet, nadat Thierry Brinkman een heerlijke steal maakte in de voorste linie. Hertzberger werd aangespeeld en vond collega-goalgetter Mirco Pruyser, die van dichtbij zijn eerste doelpunt op zijn eerste WK kon aantekenen, 2-0. Dat was allemaal nog in de eerste helft tegen de Maleisische ploeg, die alleen het eerste kwart met een sterke keeper Jumar Subramiam weerstand konden bieden.

Nog voordat Oranje de kleedkamer opzocht in de rust, was het Pruyser die op de kop cirkel met een heerlijk handigheidje Hertzberger de kans gaf zijn tweede goal te maken. Hertzberger profiteerde van dit buitenkansje met een kort backhandje: 3-0. Dit was de droomstart waar Oranje in het hockeygekke Bhubaneswar op hoopte in hun jacht naar de eerste wereldtitel sinds 1998.

Een titel die toen werd behaald door coach Roelant Oltmans, nu sinds kort bondscoach van Maleisië. De vakman uit Oegstgeest – ondertussen dé Azië-expert na avonturen in Pakistan en India – had in de korte periode die hij Maleisië nu coacht, in ieder geval een team geboetseerd dat Oranje goed weerstand kon bieden in de eerste wedstrijd van Oranje op dit WK. De laatste keer dat Maleisië en Nederland elkaar troffen op een WK waren de Nederlandse spelers nog niet geboren. Dat was in 1981, in Bombay in India, toen werd het 3-1 voor Oranje.

Terwijl het stadion steeds meer volliep, deden het Indiase enthousiasme en de witte opblaasbare klappers hun werk. Elke keer als de lokale held Billy Bakker de bal aanraakte, gingen de klappers van links naar rechts. Net zoals dat gebeurde als Oranje aan het combineren sloeg voorbij de middenlijn. Hoe hoger de score, hoe makkelijker Oranje hockeyde en hoe moeilijker Maleisië het had.

Het enige waar je nog op hoopte in de tweede helft was een rake strafcorner voor kanon Mink van der Weerden, om net als Hertzberger en Pruyser de ban al snel te breken, voor de rest van het toernooi. Ook dat lukte met een rake sleepcorner, nadat Pruyser met een harde bal op de lat en Billy Bakker met een bal op de paal al dichtbij de 4-0 waren.

Jubilaris Robbert Kemperman pakte ook zijn treffer mee
Ook jubilaris Robbert Kemperman had een goal verdiend en kreeg die, alsof alles wat moest worden aangevinkt op de Oranje to do-lijst vandaag werd aangetikt. De creatieve middenvelder met rugnummer 14, die op zijn zeventiende al debuteerde bij Oranje, speelde zijn 200ste interland. Hij was in de eerste helft dichtbij een goal, toen hij de bal in één beweging met zijn forehand en backhand omhoog liftte over een Maleisische stick, maar daarna met een harde forehand de keeper raakte. Ook Thierry Brinkman scoorde nog fraai met zijn backhand (6-0), terwijl de kansen zich aaneen regen. Hertzberger maakte in de laatste seconden zijn derde van de Indiase avond. 7-0 was eind goed, al goed voor een fris en aanvallend Oranje, dat terug kan kijken op een perfecte start van dit WK.

Nederland start met een 7-0 zege op Maleisië. (PRO SHOTS/Bert Scheulderman)
Nederland start met een 7-0 zege op Maleisië. (PRO SHOTS/Bert Scheulderman)

Twee Chinese snookeraars lang geschorst voor matchfixing

Twee Chinese snookeraars zijn geschorst voor matchfixing na een langdurig onderzoek. Yu Delu krijgt een schorsing van tien jaar aan de broek. Cao Yupeng krijgt zes jaar, waarvan 3,5 jaar voorwaardelijk. 

De 31-jarige Yu werd in mei van dit jaar al per direct geschorst in afwachting van het onderzoek. Na onderzoeken en hoorzittingen is hij schuldig bevonden aan vijf gevallen van matchfixing in 2,5 jaar tijd. Hij en zijn vrienden zijn er beter van geworden en daarnaast heeft hij tijdens het onderzoek gelogen, niet meegewerkt en ook nog gegokt op snookerwedstrijden, terwijl dat voor spelers verboden is.

Van Yu heeft de onderzoekscommissie vastgesteld dat hij vijf partijen heeft gemanipuleerd, waarbij hij in 2015 begon met een partij in het Indian Open en de Paul Hunter Classic. In 2016 volgde een partij in het Welsh Open en vorig jaar een partij in de European Masters en het Shanghai Open. Van één partij is bekend dat hij daar met gokken circa 90.000 euro heeft gewonnen. Yu heeft uiteindelijk bekend. Er was twaalf jaar schorsing geëist, maar hij kreeg uiteindelijk tien jaar en negen maanden. 

Ook de 28-jarige Cao mocht vanaf mei al niet meer aan de snookertafel verschijnen. Hij stond destijds 38e op de wereldranglijst. Cao heeft in drie gevallen schuld bekend aan matchfixing. Het gaat om partijen op de Welsh Open, Indian Open en het UK championship. Voor iedere gemanipuleerde wedstrijd kreeg hij 5500 euro. Zijn eis was acht jaar schorsing, maar hij krijgt 'slechts' zes jaar, waarvan 3,5 jaar voorwaardelijk. De voorwaardelijkheid zit hem erin dat hij actief gaat meewerken aan het bestrijden van matchfixing in de snookersport. 

De straf van Yu is is zwaarste straf sinds de twaalf jaar schorsing die Stephen Lee in 2003 kreeg toegewezen voor matchfixing. Alle details over de zaken zijn hier te lezen. 

Matchfixing ook in het snooker. (PRO SHOTS/Insidefoto)
Matchfixing ook in het snooker. (PRO SHOTS/Insidefoto)

Tiener Twente kraakt Ajax in vrouwentopper

De vrouwen van FC Twente hebben de Eredivisiekraker tegen Ajax gewonnen. De nummers één en twee van de gelopen drie seizoen namen het op De Toekomst tegen elkaar op en vooral Joëlle Smits was op dreef.

De pas 18-jarige Smits opende de score vijf minuten voor rust namens Twente en daar bleef het lange tijd bij. Pas in de 84e minuut werd er weer gescoord: Vanity Lewerissa tekende voor de gelijkmaker, maar Smits liet het daar niet bij zitten. De tiener was vijf minuten later opnieuw trefzeker en bezorgde Twente dit keer de 1-2 winst tegen de regerend kampioen.

Ajax staat na tien wedstrijden en nu drie opeenvolgende nederlagen op een teleurstellende vijfde plek met vijftien punten, Twente heeft er 21 uit elf wedstrijden. Er is echter vaak baas boven baas, zo ook hier: PSV heeft na elf duels al 28 punten te pakken. De Eindhovense ploeg won op De Herdgang met 6-1 van sc Heerenveen. De bezoekers kwamen nog wel op 0-1 na tien minuten, maar de goal van Nathalie van den Heuvel bleek nutteloos: dankzij onder meer twee treffers van Katja Snoeijs won PSV alsnog met 6-1.

PEC Zwolle gaf een vroege 1-0 voorsprong thuis weg tegen VV Alkmaar, dat uiteindelijk met een 1-2 zege op zak huiswaarts keerde. Achilles'29 won het kelderduel met Excelsior Barendrecht met 1-0.

Vrouw overleden na verkeersongeval

Vrijdagmiddag raakte een 76-jarige vrouw uit Hardenberg bij een verkeersongeval op de rotonde van de Bruchterweg/Witte de Withstraat/Europaweg ernstig gewond. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis waar zij vandaag aan haar verwondingen is overleden meldt de politie.

Een personenauto die werd bestuurd door een 59-jarige vrouw uit Hardenberg reed vrijdag rond 13:30 uur de rotonde op en zag de vrouw, die over het fietspad fietste, vermoedelijk over het hoofd. De verkeersongevallenanalysedienst van de politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.

Dit zijn de Formule 1-coureurs in 2019

Met de bevestiging van Lance Stroll voor Force India zijn alle stoeltjes voor het Formule 1-seizoen in 2019 vergeven. Het leek ons daarom wel handig een overzicht te maken van de wijzigingen.

Allereerst zal de naam Force India in het nieuwe jaar niet meer terugkeren. Het team, dat door een consortium van Lawrence Stroll werd overgenomen, draagt vanaf het nieuwe jaar Racing Point F1. Williams gaat voortaan door het leven als Williams Racing, omdat het contract met Martini afliep. Tot slot wijzigt ook de naam van Scuderia Ferrari een klein beetje. Dat wordt in het nieuwe jaar Scuderia Ferrari Mission Winnow.

In het nieuwe jaar zijn natuurlijk ook veel nieuwe gezichten te zien, maar slechts een handjevol coureurs blijft hun teams trouw. Onder meer Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Max Verstappen en Romain Grosjean blijven hun team trouw. Maar hoe zien de teams er in het nieuwe jaar dan uit? Hieronder volgt een overzicht met hun nummer in het komende seizoen.

Startnummer Coureur Team
44 Lewis Hamilton Mercedes-AMG Petronas Motorsport
77 Valtteri Bottas Mercedes-AMG Petronas Motorsport
5 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari Mission Winnow
16 Charles Leclerc Scuderia Ferrari Mission Winnow
33 Max Verstappen Aston Martin Red Bull Racing
10 Pierre Gasly Aston Martin Red Bull Racing
3 Daniel Ricciardo Renault F1 Team
27 Nico Hülkenberg Renault F1 Team
8 Romain Grosjean Rich Energy Haas F1 Team
20 Kevin Magnussen Rich Energy Haas F1 Team
55 Carlos Sainz jr. McLaren F1 Team
4 Lando Norris McLaren F1 Team
11 Sergio Perez Racing Point F1 Team
18 Lance Stroll Racing Point F1 Team
7 Kimi Räikkönen Alfa Romeo Sauber F1 Team
99 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Sauber F1 Team
26 Daniil Kvyat Red Bull Toro Rosso Honda
T.B.A Alexander Albon Red Bull Toro Rosso Honda
88 Robert Kubica Williams Racing
63 George Russell Williams Racing

NHL: Bäckström en Ovechkin leggen Devils over de knie

De ijshockeyers van de Washington Capitals hebben in de NHL alweer hun zevende opeenvolgende overwinning te pakken. De regerend Stanley Cup-kampioenen waren in de eigen Capital One Arena met 6-3 te sterk voor de New Jersey Devils.

Nicklas Bäckström opende de score in de eerste helft, waarna Tom Wilson na acht seconden in de tweede periode al de 2-0 maakte. Travis Zajac bracht de Devils weer in de buurt, maar in de derde periode tekende Andre Burakovsky voor 3-1.

In de laatste tien minuten ging het vervolgens flink los, te beginnen met de 4-1 van Bäckström. Nico Hischier en Marcus Johansson brachten de Devils toch weer in de wedstrijd, maar Alex Ovechkin maakte de 5-3, waarna The Great Eight Bäckström met zijn tweede assist in staat stelde de hattrick compleet te maken: 6-3.

Uitslagen NHL vrijdag
Florida Panthers - Buffalo Sabres 3-2 OT
Washington Capitals - New Jersey Devils 6-3
Carolina Hurricanes - Anaheim Ducks 1-2 OT
Calgary Flames - Los Angeles Kings 4-1
Colorado Avalanche - St. Louis Blues 2-3 OT

Capitals - Devils (Bron: YouTube)

Politie onderzoekt explosie shishalounge in Rotterdam

De politie onderzoekt een explosie die zaterdagochtend 1 december plaatsvond bij de shishalounge 'Villa Blanca' aan de Schiedamseweg in Rotterdam. Getuigen worden verzocht zich te melden. Omsreeks 05.00 uur kreeg de politie diverse telefoontjes van buurtbewoners die melding maakten van een explosie bij de Shishalounge.

Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat de voorgevel fors was beschadigd en er diverse brokstukken op straat lagen. Enkele buurtbewoners moesten tijdelijk hun huis verlaten, totdat dat bleek dat er geen gevaar meer was. Medewerkers van de Forensische Opsporing en rechercheurs stelden een onderzoek in naar de oorzaak van de explosie. Bij het incident raakte niemand gewond.

Politie onderzoekt explosie shishalounge in Rotterdam (Foto: Politie.nl)
Politie onderzoekt explosie shishalounge in Rotterdam (Foto: Politie.nl)

Veel bieren bevatten bestrijdingsmiddelen

Lust je graag een biertje, ondanks dat alcohol eigenijk niet goed voor je is? Kijk dan wel goed uit welk bier je drinkt. Veel bieren bevatten namelijk meer glyfosaat (dat spul waardoor ook bijen ernstig bedreigd worden worden, een van de bekendste middelen is Roundup van Monsanto) dan wettelijk toegestaan is. Van de 31 onderzochte pilseners bleken er maar liefst 19 vervuild te zijn met het goedje. 

Dit blijkt uit een onderzoek door Eurofins in opdracht van de website AHealthyLife. De bieren met de meeste restanten zijn Budweiser budvar, Swinckels, Bavaria, Schultenbräu en Warsteiner. Als je een veilig biertje wil kun je onder meer kiezen uit Grolsch, Brand, Budels Bio, Hertog Jan of een Texels Skuumkoppe. Wil je het volledige onderzoek lezen, hier kun je het rapport downloaden. 

FOK! sportfoto-onderschrift week 48

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van vorige week is Karstman met het volgende onderschrift: "Fournier neemt "Je kan m'n rug op" opmerking iets te letterlijk."

De opgave van deze week:

Scheidsrechter Pol van Boekel wil iets duidelijk maken, maar wat? (Pro Shots / Thomas Bakker)
Scheidsrechter Pol van Boekel wil iets duidelijk maken, maar wat? (Pro Shots / Thomas Bakker)

Immers geïrriteerd door actie Groenendijk: "Nu is het wel genoeg"

Alfons Groenendijk heeft geprobeerd zijn selectie voor het duel met Ajax op scherp te zetten.

De trainer van ADO Den Haag zag dit seizoen al veel tegendoelpunten voortkomen uit persoonlijke fouten. Om die reden liet hij deze week een compilatie van de tegendoelpunten non-stop afdraaien op de tv-schermen in de spelersruimtes. Lex Immers had er al snel genoeg van.

"Als je op een dag vijftig keer je eigen fout voorbij ziet komen", zegt Immers tegen De Telegraaf , doelend op zijn foute terugspeelbal tegen PSV. ADO verloor dat duel uiteindelijk met 0-7. "Ik was degene die uiteindelijk zei: nu is het wel genoeg. Maar het is wel terecht. Een spelersgroep moet je elke dag weer kunnen prikkelen. Mij prikkelde het wel, ja."

ADO gaat zondagmiddag op bezoek in de Johan Cruijff ArenA en hoopt op een herhaling van vorig seizoen. Doelman Robert Zwinkels bleek in dat duel onpasseerbaar en hoewel de Amsterdammers het betere van het spel hadden, bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel. Op weg naar het duel met Ajax hebben de Hagenaars wel een tegenvaller te verwerken gekregen.

Clubtopscorer Abdenasser El Khayati is een twijfelgeval en komt mogelijk niet aan spelen toe. Groenendijk benadrukte vrijdag dat hij geen risico met de spelmaker zal nemen. "We denken er goed over na. Het is logisch dat we geen risico nemen met hem, we willen hem niet tot de winterstop kwijt zijn", aldus de trainer.

Wilders wil dat Rutte asiel verleent aan Asia Bibi

Geert Wilders heeft schriftelijke vragen gesteld over het verlenen van asiel aan Asia Bibi. Hij wil van de Minister-President weten of hij bereid is om: "het door extreme moslims met de dood bedreigde dappere christelijke meisje Asia Bibi uit Pakistan asiel te verlenen." Zo niet, dan wil hij weten waarom niet.

Mocht Rutte afwijzend antwoorden dan noemt Wilders het een grove schande "dat Rutte de afgelopen jaren honderdduizenden niet-westerse allochtonen - vaak moslims - ons land heeft binnengelaten en vaak asiel heeft verleend waaronder gelukszoekers, terroristen en salafisten, terwijl er voor een dapper christelijk Pakistaans meisje dat niets heeft misdaan maar de dood vreest wegens 'blasfemie' tegen de nepprofeet Mohammed geen plaats zou zijn in Nederland? "

Verder merkt hij in zijn vragen op of het niet zeer gepast zou zijn om al de onterecht ons land binnengelaten gelukszoekers Nederland uit te zetten en een échte vluchteling zoals Asia BiBi wel asiel te verlenen. Wilders wil zijn vragen voor dinsdag 4 december 11:00 uur beantwoord hebben. 

NBA: Conley leidt Grizzlies na dubbele overtime langs Nets

De basketballers van de Memphis Grizzlies hebben hun dertiende zege van het seizoen te pakken in de NBA. Op bezoek bij de Brooklyn Nets werd met 125-131 gewonnen.

De wedstrijd ging volkomen gelijk op: bij rust stond het 58-58 en vijftien seconden voor het einde gooide rookie Jaren Jackson Jr een drietje binnen voor 111-111 na de reguliere speeltijd.

Er was dus overtime nodig, waarin Mike Conley tien seconden voor het einde 117-117 maakte, met een tweede overtime als gevolg. Daarin nam Conley het heft in handen: hij maakte uiteindelijk 19 van de 20 punten van de Grizzlies in overtime en hielp zijn ploeg zo naar de winst.

Uitslagen NBA vrijdag
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 128-95
Charlotte Hornets - Utah Jazz 111- 119
Detroit Pistons - Chicago Bulls 107-88
Philadelphia 76ers - Washington Wizards 123-98
Brooklyn Nets - Memphis Grizzlies 125-131 2OT
Miami Heat - New Orleans Pelicans 106-101
Oklahoma City Thunder - Atlanta Hawks 124-109
San Antonio Spurs - Houston Rockets 105-136
Phoenix Suns - Orlando Magic 85-99
Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 114-103
Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 112-113

Nets - Grizzlies (Bron: YouTube)

Tadic: "Misschien is de nederlaag bij PSV wel ergens goed voor geweest"

Dusan Tadic zal niet wanhopen als PSV zondag de veertiende competitiezege op rij boekt op bezoek bij Feyenoord.

Ajax heeft sinds 23 september een achterstand van vijf punten op de koploper. De Eindhovenaren zijn tot dusver foutloos in de competitie, maar Tadic verwacht dat de ploeg van trainer Mark van Bommel later in het seizoen hoe dan ook punten gaat verspelen. "Het seizoen is lang en geen enkel team heeft ooit 34 wedstrijden gewonnen. We moeten in de buurt blijven."

Vorig seizoen kwam Ajax thuis niet verder dan 0-0 tegen ADO Den Haag, waarna PSV een paar uur later speelde tegen Feyenoord. "Het geeft maar aan dat we alleen naar onszelf moeten kijken en elke wedstrijd gefocust moeten zijn om te winnen. Als PSV punten verliest bij Feyenoord, maar wij zelf niet winnen, heeft dat veel minder waarde", zegt de Servische buitenspeler in gesprek met De Telegraaf .

Tadic speelt dit seizoen een belangrijke rol in de ploeg van Ajax. Na het duel met Bayern München in de Champions League zou hij een lang gesprek hebben gehad met trainer Erik ten Hag. Daarin heeft hij vertelt wat de selectie van Ajax graag anders wilde zien. "We hebben de dingen geanalyseerd die niet goed gingen, maar we zijn op de goede weg en moeten dat volhouden", aldus Tadic. "Je kunt in een seizoen niet alle wedstrijden winnen. Al hebben we dit jaar heel veel goede momenten. Maar misschien is de nederlaag bij PSV wel ergens goed voor geweest."

Afgelopen dinsdag won Ajax nog met 0-2 op bezoek bij AEK Athene. Door de overwinning in Griekenland is Ajax zeker van overwintering in de Champions League. "Maar hebben nog niets tastbaars. In de competitie willen we vol voor het kampioenschap gaan. Alleen is het lastig inlopen als PSV niks morst. PSV heeft ook een fantastisch team en dat maakt het niet makkelijk. Maar we zullen tot het einde blijven vechten."

Denemarken verslaat noorderbuur; Oranje klaar voor eerste wedstrijd op EK handbal

Op het EK handbal voor vrouwen heeft Denemarken met 30-29 gewonnen van Zweden. De Zweedse vrouwen hadden een comfortabele voorsprong van vier punten maar na een spannende tweede helft trok Denemarken aan het langste einde. Het Nederlandse team speelt zaterdag om 15.00 uur de eerste wedstrijd.

In de eerste helft werd door Denemarken en Zweden attractief en snel handbal gespeeld. Zweden nam een voorsprong maar in de tweede helft kwamen de Deense vrouwen terug en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Met nog twee minuten te gaan had Denemarken een punt voorsprong. Door een strafbal vanaf 7 meter werd de stand gelijk. Met nog vijf seconden te gaan bracht Trine Ostergaard Denemarken opnieuw op voorsprong. Een 7-meter worp voor Zweden werd door doelvrouw Sandra Toft gestopt.

De andere wedstrijd in groep A tussen Servië en Polen eindigde in 33-26. In groep B speelden Montenegro en Slovenië hun eerste wedstrijd op dit EK. Met een eindstand van 36-32 ging de winst naar Montenegro.

Zaterdag speelt Nederland om 15.00 uur tegen Hongarije. Bondscoach Helle Thomsen heeft vijftien speelsters gekozen voor de openingswedstrijd. Door slechts vijftien in plaats van de toegestane zestien speelsters te selecteren mag in de overige wedstrijden van de groepsfase nog een extra speelster toegevoegd worden aan de ploeg.

Lynn Knippenborg en debutante Dione Housheer nemen zaterdagmiddag plaats op de tribune. Maura Visser die vrijdagmiddag alsnog toegevoegd is aan het team maakt wel onderdeel uit van de vijftien vrouwen.

De wedstrijd is live te zien op het open kanaal van Ziggo Sport. De voorbeschouwing begint om 14.30 uur en een half uur later klinkt het eerste fluitsignaal voor de wedstrijd tegen de Hongaarse vrouwen.

Bokser Knockout CP Freshmart verdedigt wereldtitel in suf gevecht

Bokser Knockout CP Freshmart heeft met succes zijn WBA-wereldtitel in het minimumgewicht (-47,6kg) verdedigd. De 28-jarige Thai was in het Thaise Chonburi te sterk voor Byron Gallito Rojas uit Nicaragua, die hij in 2016 de wereldtitel afpakte.

De oplettende lezer zal wellicht denken 'Knockout CP Freshmart? Wat een gekke naam!' en dat klopt. De beste man is geboren als Thammanoon Niyomtrong, maar zoals vechtsporters in Thailand dat zo vaak doen veranderde hij zijn naam om zijn sponsor - supermarktketen CP Freshmart - beter te vertegenwoordigen. Bij zijn profdebuut debuut pakte Knockout in 2012 al de WBC-jeugdtitel in het minimumgewicht, die hij vervolgens zeven keer met succes verdedigde.

Een zege op de tot dan toe ongeslagen Carlos Chocorroncito Buitrago uit Nicaragua leverde hem in 2014 de interimtitel bij de WBA op, die hij drie keer met succes verdedigde, waaronder nog eens tegen Buitrago. In juni 2016 stond Knockout dan tegenover wereldkampioen Rojas, die hij op punten versloeg. Sindsdien verdedigde 'Little Pacquiao' zijn wereldtitel vijf keer alvorens Rojas weer op de deur klopte voor een rematch.

Het werd een behoorlijk suf gevecht, waarin de heren vooral op elkaar hingen. Na vijf kansloze ronden begon Knockout wel wat meer tikken uit te delen, maar na twaalf matige ronden vol kopstoten kon ook het Thaise publiek nauwelijks enthousiast juichen. Knockout werd door alle juryleden aangewezen als winnaar en is dus nog altijd ongeslagen: 19-0.

Beelden van het gevecht, met excuses voor de matige kwaliteit (Bron: YouTube)

Pokémon GO Trainer Battles in aantocht

Dus je bent de allerbeste Pokémon-trainer, zoals de wereld nooit eerder heeft gezien? Tot op heden kun je dit gemakkelijk beweren zonder dat je er bewijs voor aan hoeft te leveren. Maar niet voor lang, want de langverwachte PvP-modus komt binnenkort naar Pokémon GO.

De mogelijkheid om het op te nemen tegen andere trainers heeft Niantic de afgelopen dagen op Twitter geteaset. De ontwikkelaar geeft aan dat ze met verschillende leagues gaan werken: Great, Ultra en Master. Great en Ultra hebben een CP-grens van respectievelijk maximaal 1500 en 2500 CP, zodat de Pokémon enigszins aan elkaar gewaagd zijn. De Master League heeft geen CP-limiet en is voor de echte zwaargewichten.

Een belangrijk detail is helaas nog niet bekend, namelijk hoe de battles er precies uit gaan zien. Tot nu toe komt het vechten neer op vooral zo snel mogelijk op het scherm tikken en af en toe vegen om te ontwijken. Iets meer tactiek voor PvP zou niet verkeerd zijn, al is dat wellicht ijdele hoop. We zullen het binnenkort zien.

Vijf slachtoffers na grote vechtpartij bij café

Zaterdagmorgen vroeg raakten zeker vier mensen gewond bij een vechtpartij aan de Raadhuisstraat in Rucphen. Het incident gebeurde rond 01:30 uur. Enkele mannen zochten de confrontatie op met vermoedelijk willekeurige mannen bij het café. Hierbij werd flink geschopt en geslagen. Omstanders wisten te voorkomen dat de gevechten binnen werden voortgezet. Toen de daders er in een auto vandoor gingen, werd één van de slachtoffers ook nog door de auto aangereden.

Hulpverlening
De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Naast diverse politie-eenheden kwamen, vanwege de ernst van de vechtpartij en de toestand van de slachtoffers, ook drie ambulances en een traumahelikopter naar de Raadhuisstraat. Naast vier slachtoffers van de vechtpartij, was er ook sprake van een medisch incident bij een van de aanwezigen. Er werden vijf mensen naar diverse ziekenhuizen in de regio gebracht. Het gaat om vier inwoners (leeftijden 25, 27, 29 en onbekend) uit Rucphen en een man (21) uit Zundert.

Politieonderzoek
De politie is een onderzoek gestart naar de ernstige vechtpartij. Zo zijn al diverse getuigen verhoord. Verder werd in de Laurierberg in Roosendaal de auto in beslag genomen, welke vermoedelijk na de vechtpartij wegreed. Het voertuig was beschadigd en is door een bergingsbedrijf weggetakeld. Rond 11:00 uur is een man (21) uit Roosendaal aangehouden. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Joran v.d. Sloot wil straf in Nederland uitzitten

Joran van der Sloot, die in Peru een celstraf van 28 jaar uitzit voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores, wil de resterende straf in Nederland uitzitten. Hij zou hiervoor gebruik willen maken van een verdrag wat Nederland en Peru hebben gesloten en ook al een verzoek hebben ingediend.

Mocht van der Sloot naar Nederland overgeplaatst worden, dan wordt zijn straf omgezet naar Nederlandse normen. In dit geval zou dat neerkomen op 120 uur schoffelen maximaal 18 jaar celstraf en kans op vervroegde vrijlating, wellicht over 4 jaar al. Het verzoek lijkt echter kansloos, aangezien justitie in Peru een eerder verzoek al afwees.

'Seks in de auto is de toekomst'

Seks in de auto. Velen hebben dit al wel gedaan, weinigen hebben dit gedaan terwijl ze achter het stuur zaten. Toch is dit de toekomst, aldus een onderzoek gedaan aan de Universiteit van Surrey in Engeland. De reden? Nou, mensen zijn vrijwel doorlopend geil én autonome auto's. Die combinatie staat garant voor een geweldige toekomst!

Het onderzoek voorspelt dat met de toename van autonome auto's ook het aantal mensen dat tijdens het rijden besluit de tijd te doden met een flinke neukpartij explosief zal toenemen. Ook zou een toename van al dan niet legale prostitutie die plaatsvindt in rijdende voertuigen voor de hand liggen. Een soort Uber waarbij de chauffeur meteen je hoertje is, zeg maar.

Helaas zullen we nog wel even moeten wachten. De verwachting is dat deze ontwikkeling nog op zich zal laten wachten tot ongeveer 2040.

Sex in de auto is de toekomst! (foto: pxhere)
Ga je mee een stukje rijden? (foto: pxhere)

Drie uit drie voor Nederlandse teamsprinters in World Cup

Op de openingsdag van de World Cup baanwielrennen in Berlijn hebben de Nederlandse mannen op de teamsprint nog maar eens laten zien waarom ze de regerend wereldkampioenen zijn. Ook de derde wedstrijd werd een prooi voor Nederland.

In de finale rekenden Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland overtuigend af met de Britten Ryan Owens, Philip Hindes en Jason Kenny: 42,467 om 42,981 seconden, waarbij slotrijder Hoogland het beslissende gat sloeg. Sam Ligtlee hielp het team in de kwalificaties eerder al naar de eerste plek.

De strijd om plaats drie werd gewonnen door Timo Bichler, Stefan Bötticher en Joachim Eilers. De Duitsers waren een maatje te groot voor de Nederlandse BEAT Cycling Club, met Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos. Die waren een maand geleden bij de vorige World Cup nog goed voor een finaleplek, waarin de Nederlandse selectie te sterk was.

Bij de vrouwen plaatste Kyra Lamberink zich samen met Shanne Braspennincx voor de wedstrijd om het brons. Daarin kwam Lamberink in actie met de teruggekeerde Elis Libtlee, maar winnen lukte net niet: de start van Lamberink was iets trager dan die van de Chinese Lin Junhong, waarna Ligtlee net niet genoeg goed kon maken op Zhong Tianshi: 33,336 tegen 33,395.

De winst was voor het ongenaakbare Russische team van Gazprom-Rusvelo, met veelvoudig wereldkampioenen Daria Shmeleva en Anastasiia Voinova. Na een fenomenale start van Shmeleva maakte Voinova het keurig af tegen Miriam Welte en Emma Hinze uit Duitsland: 32,633 tegen 32,922 seconden.

De ploegenachtervolging leverde bij de vrouwen een prachtige strijd om het goud op. Het Australische kwartet leek lange tijd op weg naar de winst, hoewel Georgia Baker al snel af moest haken. Dat bleek de dames nét teveel energie te kosten: een ruime voorsprong werd weggegeven en in de allerlaatste meters kwamen de Britse dames langszij. Canada klopte Italië in de strijd om brons.

Bij de mannen ging de winst wel naar Australië, maar de finale was een stuk minder spannend: Denemarken werd met zo'n 3,5 seconden geklopt. Canada won de strijd om het brons na een fraai duel met het Britse Huub Wattbike Test Team.

Winkel verkoopt schoenen van $20 voor $600 als reclamestunt

Amerikaanse schoenenwinkelketen Payless, vergelijkbaar met Bristol of Scapino, heeft tijdelijk een 'luxe' winkel geopend en daar hun aanbiedingenassortiment met schoenen van $20 tot $40 te koop aangeboden voor prijzen variërend van $200 tot maar liefst $600. En je mag nul keer raden; de schoenen vlogen als zoete broodjes over de toonbank.

De schoenenwinkel opende een luxe-ogende winkel met de naam 'Palessi' als onderdeel van een reclamecampagne. De beelden zullen worden gebruikt in een nieuwe reclamecampagne.

Overigens hebben de pretentieuze kopers hun geld teruggekregen en mochten de schoenen houden.

Jouw hond is oliedom, net als alle andere honden

Als we Facebook mogen geloven zijn honden zo'n beetje de meest intelligente levensvormen die we kennen. Er zijn zelfs mensen die beweren dat een walvis vele malen intelligenter is dan - bijvoorbeeld - Albert Einstein. Helaas voor de enthousiaste hondenbezitter die denkt dat zijn hond superslim is; honden zijn dom. Zeggen wij niet, zegt onderzoek.

Natuurlijk, de trouwe viervoeter is schattig, lief en gezellig en je allerbeste maatje, maar al dat gedrag is het gevolg van instinctief gedrag. Honden zijn cognitief-fysiek (interactie met en begrip van dingen om hen heen) niet slimmer dan andere dieren zoals wolven, katten, dolfijnen en varkens, die ook al niet zo slim zijn als Facebook doet geloven. Wel zouden honden wat betreft sociaal-cognitief niveau (begrijpen van aanwijzingen van mensen) bovengemiddeld scoren. 

Je kunt dus stellen dat je hond net zo dom is als de kat van de buren, maar wel beter pootjes kan geven op commando. En da's ook leuk, toch?

Hond (foto: pxhere)
Hond (foto: pxhere)

FOK! Wat een weer: regen en wind

Welkom!  

Dat was gisteren best een redelijke dag. Zeker langs de kust was er behoorlijk wat ruimte voor de zon. Sterker nog, het was er zelfs vrij helder. In het binnenland ontstond nog wel enige bewolking. Daar was de zon dus wat minder te zien. Hier in Haarlem was het dus een prachtige herfstdag, en het was ook zeker niet koud. Het kwik liep op veel plaatsen op tot 10 graden.

Ondertussen moeten we onze blik op het westen werpen en daar zien we een héél pakket met bewolking aankomen. Deze wordt meegenomen aan de hand van een diepe depressie boven IJsland. Dit zal ook niet de laatste depressie zijn. De westcirculatie begint na zeer lange afwezigheid zich zowaar eens met onze omgeving te bemoeien. De diverse modellen laten de komende week behoorlijk wat regen zien vallen in ons land. Met de uitzondering van dinsdag. Die dag lijkt heel aardig te verlopen onder invloed van een trekrug.

Concreet betekent dat dus dat die storing ons vandaag al gaat bereiken. De bewolking neemt toe en in de middag gaat het vanuit het zuidwesten regenen. Tegen de avond regent het vrijwel overal. Ik verwacht op veel plaatsen zo'n 10 mm. De wind wakkert ook flink aan en komt eerst uit zuid, maar draait later naar zuidwest. Langs de kust kunnen we windkracht 7 halen, terwijl we in het binnenland ook een goeie 5 scoren. Het kwik loopt op van 8 graden in de middag naar 10 graden in de avond. 

De volgende storing staat voor zondag op het programma, en ook dan kan er weer zo'n 10 mm vallen. De zon zullen we dit weekend dus nauwelijks te zien krijgen, misschien nog heel even in het oosten, maar dat stelt niet veel voor. 

Op maandag vallen er buien. Mogelijk met hagel en onweer. En zo ziet het weer er ineens een stuk dynamischer uit dan dat we dit jaar gewend waren. Geniet ervan!  

Fijn weekend!

Nederland

Wat wolkjes1 (Foto: DJMO)
Het was weer vroeg dag in huize DJMO. Bij zonsopkomst. (Foto:DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Oud-president George H. W. Bush (94) overleden

Oud-president George H.W. Bush is overleden. Hij werd 94 jaar oud. Bush was de 41ste president van de Verenigde Staten van 1988 tot 1993 en de vader van president George W. Bush.

Bush sr. had al langer gezondheidsproblemen. Dit voorjaar kampte hij nog met een bloedinfectie. En in april overleed zijn vrouw Barbara op 92-jarige leeftijd.

De Republikein Bush was vice-president onder Ronald Reagan en volgde hem na twee termijnen op. Was er onder Reagan een grote economische groei, onder Bush draaide de economie matig, een van de redenen dat hij de verkiezingen verloor van Bill Clinton in 1992.

Tijdens zijn presidentschap kwam er een eind aan de Koude Oorlog en de Duitse tweedeling en stortte de Sovjet-Unie in. Maar het grootste succes was wel zijn overwinning van de Golfoorlog in 1991. In 1990 had Irak onder leiding van dictator Saddam Hoessein Koeweit bezet, en een internationale coalitie onder leiding van de VS verjoeg hem weer. Ondanks dat het regime van Hoessein wankelde besloot Bush sr. niet door te stoten naar Bagdad, omdat hij bang was dat Iran hiervan zou profiteren. Zijn zoon George W. Bush maakte later alsnog een einde aan het regime van Saddam Hoessein met de tweede golfoorlog.

Magistrale manoeuvres in Moskou (24)

Het lawaai in het kantoor was geen teken dat er iets was misgegaan. O nee! Het was het gevolg van een van Freds hoogst zeldzame driftbuien. Normaal gesproken was Fred een vriendelijke jongen die graag grappen uithaalde en zelf ook heel goed tegen een grapje kan. Er was echter één klein dingetje dat hem bijna blind van woede kon maken en dat was als iemand in een dreigende situatie meende dat het Fred geen ernst was en probeerde een loopje met hem te nemen. En dat was precies wat Oljev had gedaan.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.