'Oorlogsgebied' Parijs: 80 gewonden, 180 arrestaties

In Parijs is er weer een nieuwe zaterdag aangebroken en dus gaan we er weer tegenaan. De gele hesjes zijn weer bezig met protesteren en een protest zou natuurlijk geen protest zijn als andermans spullen niet gesloopt worden en men niet rellend door de straten trekt, dus dat gebeurt allemaal wél.

Ruptly is er net als vorige week weer live bij, dus als je zin hebt in een potje rellen voor bij het ontbijt, de brunch of de lunch - of je hebt net als de relschoppers in Parijs gewoon niks beters te doen - kun je gezellig mee komen kijken.

Update 19.30 uur
Het rellen is nog lang niet afgelopen in Parijs. Ruptly heeft intussen een nieuwe livestream, hier te vinden. Verder lezen we van ooggetuigen dat ze zoiets 'in geen 40 jaar gezien hebben' in de straten van de Franse hoofdstad.

Het lijkt erop dat het tuig door de ordetroepen en hulpdiensten van een deel van de straten is geveegd, maar ze zijn verderop gewoon verder aan het rellen. Auto's zijn afgebrand, naar verluidt staan er diverse gebouwen in de fik, bewoners moeten worden geëvacueerd, het is er kortom erg gezellig.

In het 'oorlogsgebied', zoals ooggetuigen het noemen, zijn volgens lokale media zo'n tachtig gewonden gevallen, terwijl al een man of 180 gearresteerd is.