FOK! Wat een weer: regen en wind

Stephan (Stephan5)

Welkom!  

Dat was gisteren best een redelijke dag. Zeker langs de kust was er behoorlijk wat ruimte voor de zon. Sterker nog, het was er zelfs vrij helder. In het binnenland ontstond nog wel enige bewolking. Daar was de zon dus wat minder te zien. Hier in Haarlem was het dus een prachtige herfstdag, en het was ook zeker niet koud. Het kwik liep op veel plaatsen op tot 10 graden.

Ondertussen moeten we onze blik op het westen werpen en daar zien we een héél pakket met bewolking aankomen. Deze wordt meegenomen aan de hand van een diepe depressie boven IJsland. Dit zal ook niet de laatste depressie zijn. De westcirculatie begint na zeer lange afwezigheid zich zowaar eens met onze omgeving te bemoeien. De diverse modellen laten de komende week behoorlijk wat regen zien vallen in ons land. Met de uitzondering van dinsdag. Die dag lijkt heel aardig te verlopen onder invloed van een trekrug.

Concreet betekent dat dus dat die storing ons vandaag al gaat bereiken. De bewolking neemt toe en in de middag gaat het vanuit het zuidwesten regenen. Tegen de avond regent het vrijwel overal. Ik verwacht op veel plaatsen zo'n 10 mm. De wind wakkert ook flink aan en komt eerst uit zuid, maar draait later naar zuidwest. Langs de kust kunnen we windkracht 7 halen, terwijl we in het binnenland ook een goeie 5 scoren. Het kwik loopt op van 8 graden in de middag naar 10 graden in de avond. 

De volgende storing staat voor zondag op het programma, en ook dan kan er weer zo'n 10 mm vallen. De zon zullen we dit weekend dus nauwelijks te zien krijgen, misschien nog heel even in het oosten, maar dat stelt niet veel voor. 

Op maandag vallen er buien. Mogelijk met hagel en onweer. En zo ziet het weer er ineens een stuk dynamischer uit dan dat we dit jaar gewend waren. Geniet ervan!  

Fijn weekend!

Nederland

Wat wolkjes1 (Foto: DJMO)
Het was weer vroeg dag in huize DJMO. Bij zonsopkomst. (Foto:DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!