FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 21 augustus 2010

[Upd] Drie gewonden bij schietpartij feest Arnhem

In Arnhem zijn zaterdag bij het Caribische feest Rio aan de Rijn drie mensen neergeschoten. Een man schoot bij het slotfeest op de Markt drie mensen neer. Over hun toestand is nog niets bekend. Dat meldt de Gelderlander.

De man liep met een pistool het publiek in en schoot op een man. Daarna zou hij de twee andere slachtoffers gericht in de buik en in het hoofd hebben geschoten. Het motief van de schutter is onduidelijk. Hij is nog niet aangehouden.

Het publiek stoof in paniek uiteen en rende richting het gemeentehuis. De politie was niet direct bereikbaar om het bericht te bevestigen. Burgemeester Pauline Krikke spreekt van een ontzettend trieste gebeurtenis, ook voor de omstanders, laat een gemeentewoordvoerder weten.

Update 23.58 uur

Burgemeester Pauline Krikke van Arnhem heeft zaterdagavond gezegd dat het schietincident in het centrum van Arnhem het leven heeft gekost van een man.

Vrouw overleden na fietsongeluk Texel

Een 62-jarige vrouw uit Alkmaar die vrijdagmiddag ten val kwam op een fietspad op Texel, is zaterdag in het VU medisch centrum in Amsterdam overleden. Ze liep hersenletsel op en is tijdens een tweede operatie overleden, laat de politie weten.

Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk. De vrouw fietste rond 14.40 uur met haar man over het fietspad van de Randweg bij De Koog. Ze werden ingehaald door vermoedelijk een Duitse jongen op een fiets, die haar mogelijk per ongeluk heeft aangetikt. De vrouw viel vervolgens op het wegdek.

De jongen fietste met zijn vader en een broertje, maar de identiteit van het Duitse drietal is nog onbekend. De politie is op zoek naar het trio, en naar getuigen.

[Upd] Van Gogh in Caïro gestolen

Een buitengewoon waardevol schilderij van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh (1853-1890) is zaterdag op klaarlichte dag uit een museum in Giza, een westelijke voorstad van de Egyptische hoofdstad Caïro, gestolen. De Egyptische minister van Cultuur, Faruq Hosni, heeft dit gezegd. Hij zei dat het schilderij Klaprozen heette. Het gaat vermoedelijk om een schilderij uit 1886 waar een vaas met onder andere bloemen, rode pekanjers, op staan.

De waarde van het kunstwerk is moeilijk te schatten, maar de Egyptische politie meende rond de 40 miljoen euro. Het schilderij is niet lang na de opening door de dief uit de lijst gesneden. De politie heeft personeel ondervraagd en gaat beelden van bewakingscamera's onderzoeken. Het kunstwerk zou al eens eerder zijn ontvreemd uit dit museum, maar weer teruggevonden.

Het museum heet Mahmoud Mohammed Khalil en zijn vrouw-museum en staat in de gegoede wijk Doqqi. Het is gevestigd in een paleisje uit 1911 dat behoorde aan een rijke Egyptische jurist en parlementariër die samen met zijn vrouw Emiline Lock in de eerste helft van de twintigste eeuw een grote kunstcollectie aanlegde. Volgens officiële cijfers staat er voor meer dan 5,5 miljard euro aan kunst in en rond het pand.

Update 23.52 uur

Het schilderij van Vincent van Gogh is teruggevonden. Twee Italiaanse dieven werden enkele uren na de diefstal met het schilderij betrapt op de luchthaven van de Egyptische hoofdstad.

Dat heeft de Egyptische minister van Cultuur Farouk Hosni bekendgemaakt.

Barcelona en Inter winnen Super Cup

FC Barcelona en Internazionale hebben hun eerste prijs van het nieuwe seizoen al te pakken. Barça won de Spaanse Super Cup door met 4-0 te winnen van Sevilla. Daarmee werd de 3-1 nederlaag uit het eerste duel overtuigend weggepoetst. Inter veroverde de Super Cup in Italië door AS Roma in San Siro met 3-1 opzij te zetten.

Bij Barcelona was Lionel Messi de grote man. Nadat Sevilla-verdediger Abdoulay Konko met een eigen doelpunt de score had geopend, liet de Argentijn zich nadrukkelijk gelden. Met doelpunten in de 24e, 43e, en 90e minuut liet hij zien dat de 3-1 nederlaag van vorig week kan worden beschouwd als een schoonheidsfoutje.

Voor Inter betekent de Super Cup na de Champions League, landstitel en Coppa Italia al weer de vierde prijs in korte tijd. In de finale van zaterdag tegen AS Roma kwam Inter door toedoen van John Arne Riise nog wel op achterstand, maar daarna werd overtuigend orde op zaken gesteld. Goran Pandev maakte gelijk, Samuel Eto'o gaf met goals in de 70e en 80e minuut het beslissende zetje.

Barcelona en Inter winnen Super Cup
Barcelona en Inter winnen Super Cup (Foto: Novum)

Kalezic: "Het begint langzamerhand belachelijk te worden"

De Graafschap voelt zich wederom niet juist behandeld in de Eredivisie. Zaterdag schoten de beslissingen van scheidsrechter Richard Liesveld bij de Superboeren in de het verkeerde keelgat.

De ploeg uit Doetinchem verloor met 2-1 van FC Groningen. De Graafschap is van mening dat een onterechte strafschop werd toegewezen en dat Jan-Paul Saeijs onterecht met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Vorige week werd Purrel Fränkel ook al van het veld gestuurd, ook deze keer was de rode kaart zeer twijfelachtig.

"Het begint langzamerhand belachelijk te worden. Die speler van FC Groningen raakte gewoon de bal kwijt en viel daarna zelf op de grond. We mogen dan De Graafschap heten en uit de Jupiler League komen, maar dat mag geen invloed hebben op de arbitrage", aldus een verontwaardigde Darije Kalezic, de coach van de Superboeren, tegenover de pers.

Ook Saeijs was het niet eens met de arbitrale beslissing. "Als er sprake was van een overtreding dan was die buiten het strafschopgebied. Maar ik raakte Matavz niet. Hij viel, omdat hij zelf over de bal maaide. Heel zuur dat wij nu weer met tien man tegen achterstand moesten opboksen. Maar met een beetje geluk hadden we nog de verdiende 2-2 gemaakt ook."

46-jarige Raúl Alcalá Mexicaans kampioen tijdrijden

De 46-jarige Raúl Alcala mag zich Mexicaans kampioen tijdrijden noemen. De rijder is eigenlijk al zestien jaar gestopt met wielrennen, maar keerde in 2008 terug. In de straten van Hermosillo wist hij eerder te finishen dan Ignacio Sarabia.

In 1986 was Alcala de eerste Mexicaan in de historie van de Tour de France die aan de start verscheen. Acht keer maar liefst stond Alcala aan de start in Frankrijk en drie keer eindigde hij bij de eerste tien. Verdere wist hij tweemaal een rit te winnen en mocht hij eenmaal de witte trui meer in zijn koffer naar huis nemen.

Hodgson: "Inter beloofde Kuijt niet te kopen"

Manager Roy Hodgson van Liverpool heeft zaterdag geruchten over een vertrek van Dirk Kuijt naar Internazionale van de hand gewezen. Hodgson voerde eerder deze week een gesprek met Inter-voorzitter Massimo Moratti en die zou daarbij hebben beloofd geen spelers van Liverpool te kopen. '

De trainer werkte in het verleden bij de club uit Milaan en heeft sindsdien een vriendschappelijke band met Moratti.

"Ik heb Moratti woensdag gesproken over het feit dat zij geen spelers van Liverpool gaan kopen. Kuijt behoort daar ook toe", zei Hodgson op de website van de Engelse club. "Ik geloof dat Inter alleen interesse had in twee van onze spelers. Ze gaan die twee echter niet kopen, zo vertelde Moratti. Kuijt is ook niet te koop." Ook de Argentijnse middenvelder Javier Mascherano zou op het verlanglijstje van Inter staan.

Rafael Benitez, de huidige trainer van Internazionale, werkte de afgelopen jaren bij Liverpool. Het is algemeen bekend dat de Spanjaard bijzonder gecharmeerd is van Kuijt. Zaakwaarnemer Rob Jansen van Kuijt verklaarde vrijdag dat de international een aanbod van Inter in beraad heeft.

El Hamdaoui maakt vijftigduizendste Eredivisiegoal

De vijftigduizendste Eredivisiegoal is een feit. Mounir El Hamdaoui maakte de goal zaterdagavond in het duel tussen Ajax en Roda JC. Voor aanvang van de derde speelronde leek het al een bekeken zaak dat de jubileumgoal deze speelronde zou vallen.

Excelsior Rotterdam en NEC startten het weekend al met een doelpuntrijk duel (4-2) en ook de wedstrijden eerder op de avond waren doelpuntrijk.

El Hamdaoui maakte de goal op aangeven van Luis Suárez, die eerder al een doelpunt maakte. De vijftigduizendste goal betekende in Amsterdam de 3-0. Eerder op de avond had El Hamdaoui ook de 1-0 gemaakt. Suárez was maker van de tweede goal.

[Eneco] Van Hummel kan leven met tweede plaats

Kenny van Hummel werd vandaag in de vierde etappe van de Eneco Tour tweede in de massasprint in Roermond. De renner van Skil-Shimano moest alleen zijn meerdere erkennen in Greg Henderson. Zelf was hij ondanks dat hij niet won content met het resultaat.

"Met een tweede plaats in een rit in de Eneco Tour kan ik leven," zei Van Hummel die er afgelopen donderdag niet aan te pas kwam. "Sprinten is keuzes maken, daar heb ik misschien de verkeerde gemaakt. Maar het is ook teamwerk. Ik ben blij dat ik het vandaag voor mijn ploeggenoten die zo hard voor me werken een beetje heb kunnen goed maken."

De winnaar van vandaag Henderson onderstreept dat het teamwerk is en dat zo gewonnen kan worden. "Ik heb Edvald (Boasson Hagen, red.) in de rit door de Vlaamse Ardennen nog tot de voet van de Kwaremont gebracht waar hij demarreerde. Het lukte hem niet de koers naar zijn hand te zetten. Daarop zei hij: nu ga ik voor jou werken."

Uitslag Ajax - Roda JC

Om 20.45 uur begon in de Eredivisie het duel tussen Ajax en Roda JC. Hieronder vind je de uitslag.

AFC Ajax

3 - 0

Roda JC

 34' El Hamdaoui
 52' Suárez
 72' El Hamdaoui
 
 
 Gele kaart: , Hempte, Vormer, Hadouir, (Roda JC)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 47.159
Arbiter: Wegereef
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
v.d.Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita
De Zeeuw
De Jong
Enoh (Ooijer/77)
Suarez
El Hamdaoui (Sulejmani/82)
Emanuelson (Eriksen/77)
  Tyton
Addo
Kah (Horsten/77)
Hempte
Lachambre
Delorge (Sutchuin Djoum/73)
Svärd (Bodor/73)
Janssen
Vormer
Hadouir
Skoubo

Uitslagen Eredivisie (21/08/2010)

Om 19.45 uur begonnen er vandaag twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

 

FC Groningen

2 - 1

De Graafschap

 17' Granqvist(pen)
 32' Enevoldsen
   68' Poepon
 
 Gele kaart: Tadic, (FC Groningen), Poepon, (De Graafschap)
 Rode kaart: , Saeijs (16) (De Graafschap)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 21.000
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Luciano
Kieftenbeld
Ivens
Granqvist
Stenman
Enevoldsen (v.d.Laak/82)
Hiariej
Pedersen
Sparv (Ajilore/77)
Tadic
Matavz (Bacuna/77)
  Waterman
Nalbantoglu
Saeijs
Wormgoor
J.Buijs
Bargas
Meijer
Rose
Jungschläger (Hersi/86)
De Ridder (El Hassnaoui/90)
Poepon

sc Heerenveen

3 - 1

NAC Breda

 26' Dost
 60' Luijcks (e.d.)
 77' Dost
   1' Amoah
 
 Gele kaart: , Kwakman, Luijckx, Fehér, (NAC Breda)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 26.000
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Steppe
Janmaat
Breuer
Jong-a-Pin
El-Akchaoui
Grindheim
Elm (Djuricic/61)
Väyrynen (Svec/86)
Beerens
Dost
Assaidi (Elyounoussi/72)
  Ten Rouwelaar
Fehér
Penders
Loran (Bouwman/72)
Schilder
Gudelj
Luijckx (Gilissen/86)
Kwakman
Leonardo
Amoah
Kolkka (Idabdelhay/86)

'Hulpvraag GHB-verslaafden verdubbeld'

Het aantal mensen dat vanwege een GHB-verslaving in een verslavingskliniek belandt, is verdubbeld. Het waren er het afgelopen jaar driehonderd, zo blijkt volgens RTL Nieuws uit cijfers van het Landelijk Alcohol en Drugsinformatie systeem.

Het krachtige verdovingsmiddel wordt vooral door jongeren gebruikt tijdens het uitgaan. Maar steeds meer dertigers en veertigers zouden naar de verslavende harddrug grijpen, omdat het geen kater zou opleveren en het seksleven zou doen opbloeien. Na een periode van gewenning is het echter erg moeilijk om van de 'partydrug' af te komen.

Het middel is vrij eenvoudig zelf te maken. Uit de Nationale Drug Monitor bleek in mei dat GHB onder de algemene bevolking en scholieren nauwelijks lijkt te worden gebruikt.

Brand legt winkel in de as

Een grote brand heeft zaterdag een winkel in de as gelegd in Bergeijk (Noord-Brabant). Ook een slijterij die naast de getroffen vestiging van de Marskramer staat, heeft veel rook- en waterschade opgelopen. Er zijn geen mensen gewond geraakt door de brand, wel moesten enkele bewoners van aangrenzende panden hun huizen verlaten. De brand was tegen kwart over zeven onder controle, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Een woonhuis boven de slijterij is eveneens getroffen door de brand. Volgens de zegsman zijn er geen alarmerende concentraties schadelijke stoffen gemeten.

Uitslag Australische verkiezingen nog onzeker

Met meer dan 75 procent van de stemmen geteld, is de uitkomst van de Australische verkiezingen nog steeds onzeker. De uiteindelijke percentages stemmen voor de regerende Labor-partij en de conservatieve tegenstrevers zullen zo dicht bij elkaar liggen dat het nog dagen zal duren voor alle stemmen geteld zijn en er een definitieve uitslag bekend kan worden gemaakt. Dat zegt de huidige premier Julia Gillard.

Gillard zei te hopen dat ze de volgende regering mag vormen. Ook Tony Abbott, de conservatieve opponent van Gillard, staat klaar om te regeren. Volgens hem heeft Labor haar meerderheid en haar legitimiteit verloren. Een recordaantal stemmen voor onafhankelijken en de kandidaten van de Groenen zou de definitieve uitkomst kunnen bepalen. De kans is namelijk aanzienlijk dat de grote partijen een overeenkomst moeten sluiten met de kleine partijen om een regering te kunnen vormen. Een dergelijke coalitie zou de eerste zijn in bijna zeventig jaar.

Norman Abjorensen, als politicoloog verbonden aan de Australische Nationale Universiteit, is van mening dat de meest voor de hand liggende uitkomst een instabiele minderheidsregering zal zijn, geleid door Abbott en gesteund door onafhankelijken. Twee onafhankelijken, Rob Oakeshott en Tony Windsor, zeiden al dat ze de partij zullen steunen die de meest stabiele regering kan vormen. De uitslag lag sinds 1961 niet zo dicht bij elkaar.

Titelverdediger Del Potro mist US Open

Titelverdediger Juan Martin del Potro doet eind deze maand niet mee aan de US Open. De 22-jarige Argentijn kan naar eigen zeggen nog niet op topniveau meedoen. Hij liep in mei een blessure op aan zijn rechterpols en kwam daardoor dit seizoen nauwelijks in actie.

Del Potro heeft niet meer gespeeld sinds het Australian Open in januari. De laatste twee weken is hij wel gaan trainen voor Flushing Meadows, waar hij vorig jaar zijn eerste grote titel won door Roger Federer in de finale te verslaan.

Het is de derde keer in de 42-jarige geschiedenis van het grandslamtoernooi dat de titel in het mannentoernooi niet wordt verdedigd. Gisteren werd bekend dat de als eerste geplaatste Serena Williams dit jaar ook niet meedoet, vanwege een voetblessure.

Titelverdediger Del Potro laat US Open schieten
Titelverdediger Del Potro laat US Open schieten (Foto: Novum)

'HRT en Euskadi praten over fusie'

Volgens de Spaanse media onderzoekt Epsilon Euskadi de optie om met Hispania Racing te gaan fuseren. De Spaanse renstal is in de race om het dertiende startbewijs in de Formule 1 te bemachtigen, maar een deal met HRT dat worstelt met de financiën behoort ook tot de opties.

De baas van Euskadi Joan Videlprat zou al enkele gesprekken met HRT gevoerd hebben om de mogelijkheden te verkennen. Dit omdat Euskadi de infrastructuur heeft om mee te doen met de topteams in de Formule 1, maar nog de financiële middelen mist om dit voor elkaar te krijgen. HRT kan ervoor zorgen dat de middelen aangevuld worden, zodat het doel bereikt wordt.

Het nieuws voor HRT volgt op het nieuws dat de renstal gebroken heeft met chassisbouwer Dallara en nu in gesprek is met Toyota over een eventuele samenwerking.

Uitslag Hamburger SV - Schalke 04

Vanavond stond er tijdens de eerste speelronde van de Duitse Bundesliga opnieuw een topper op het programma. Hamburger SV ontving in eigen huis Schalke 04 en won dankzij twee doelpunten van Ruud van Nistelrooy met 2-1.

In de eerste helft wist geen van beide ploegen de score te openen, maar direct na rust sloeg Van Tor toe. Met 46 minuten op de klok leidde de ploeg van Armin Veh. HSV zag in de 80e minuut echter dat de voorsprong ongedaan werd gemaakt. Wederom was het een oud-PSV'er die het doel wist te treffen: Jefferson Farfán.

Van Nistelrooy, die graag weer voor Oranje in aanmerking komt, moet het vertrouwen van Bert van Marwijk weer voor een aanzienlijk deel gewonnen hebben. De Brabander scoorde drie minuten na de gelijkmaker namelijk de beslissende 2-1. De eerste zege van het seizoen was een feit.

Voor Raúl, oud-ploeggenoot van Van Nistelrooy bij Real Madrid, was de eerste wedstrijd van het seizoen wat minder. De spits van Schalke kwam niet tot scoren, werd in de 63e minuut gewisseld en debuteerde in de Bundesliga met een verlies.

Uitslag Vitesse - FC Twente

Vanavond stond om 18.45 uur in de Eredivisie de wedstrijd tussen Vitesse en FC Twente op het programma. Hieronder vind je de uitslag van dat duel.

Vitesse

0 - 3

FC Twente


   58' Janko
 66' De Jong
 90+1' De Jong
 
 Gele kaart: Snijders, Nilsson, (Vitesse), Buysse, (FC Twente)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 12.422
Arbiter: v. Hulten
 
Opstelling:   Opstelling:
Room
v.d.Struijk
Felixdaal
Caldirola
Drost
Pröpper
v.Ginkel
Pluim (Pinarci/86)
Stevanovic (Büttner/75)
Snijders
Nilsson
  Michailov
Tiendalli
Wisgerhof
Douglas
Buysse
Brama
Chadli (Rosales/81)
Janssen
Ruiz
Janko (Bannink/72)
Bajrami (De Jong/46)

Demichelis wil vertrekken bij Bayern

Het lijkt Martin Demichelis beter om zijn club Bayern München te verlaten. Dat liet de Argentijnse verdediger weten aan de Duitse krant Bild. De aanleiding zou een gebrek aan speelminuten zijn.

Demichelis werd voor het duel tegen Wolfsburg door Louis van Gaal gepasseerd. Holger Badstuber kreeg van de Nederlandse oefenmeester een plaats centraal in de verdediging, naast de Belg Daniël Van Buyten. "Een cyclus komt ten einde en het lijkt mij beter voor beide partijen als we onze wegen scheiden. Ik denk niet dat het eerlijk is om bij de club te blijven als alles erop wijst dat een vertrek beter is."

Bayern wil de Argentijnse international echter niet laten gaan, zegt Karl-Heinz Rummenigge, de voorzitter van Bayern. "We zullen vier centrale verdedigers nodig hebben. Dit is het seizoen na het WK en we zijn geadviseerd om rustig te blijven tot januari. Maar dingen kunnen veranderen."

Vitesse rekent op komst Rajkovic en Mellis

Vitesse staat op het punt om zich te versterken met Slobodan Rajkovic en Jacob Mellis. Beide spelers komen zo goed als zeker op huurbasis over van Chelsea en zijn vanavond al aanwezig in de Gelredome bij de competitiewedstrijd tegen FC Twente. Dat liet de Georgische eigenaar Merab Jordania weten in een gesprek met Eredivisie Live.

Ook Ismaïl Aissati, momenteel onder contract bij Ajax, wordt binnenkort in Arnhem verwacht. "Dat moet volgende week rond komen", verklapte Jordania, die baalt dat doelman Piet Velthuizen zo goed als zeker naar Hercules Alicante vertrekt. "Ik heb er alles aan gedaan om hem te houden. Het heeft niets met geld te maken, maar hij wilde gewoon graag naar Spanje."

Voor Rajkovic is de Eredivisie geen onbekend terrein. De 21-jarige Serviër speelde eerder op huurbasis voor PSV en FC Twente. Middenvelder Mellis staat sinds 2009 onder contract bij Chelsea en werd vorig jaar verhuurd aan Southampton.

NASA vraagt hulp bij muziekkeuze

Voor het eerst in de geschiedenis vraagt de National Aeronautics and Space Administration (NASA) de muziekminnende wereldbevolking om hulp. Ze roepen mensen op om de beste wakker-word-muziek te kiezen, zodat astronauten wakker kunnen worden bij goede muziek.

De NASA heeft zelf wel een lijst samengesteld waar mensen uit kunnen kiezen, maar naast de lijst is er ook een vrije keuze. De twee gekozen nummers van de inzendwedstrijd worden gebruikt bij de laatste twee ruimtemissies van de spaceshuttle Discovery.

Wil je kansmaken om er met deze eer vandoor te gaan. Doe dan mee via deze link. Hier alvast een suggestie vanuit de redactie.

Uitslagen Topklasse zaterdagamateurs

Vandaag stond de eerste speelronde van de Topklasse bij de zaterdagamateurs op het programma. De verrassing van de dag was ongetwijfeld de 3-1 overwinning van Harkemase Boys op landskampioen IJsselmeervogels. SC Genemuiden werd na een ruime zege op Flevo Boys Emmeloord de eerste koploper. De eerste goal ooit in de zaterdagafdeling kwam vanmiddag op naam van Lars Offringa. De middenvelder van HHC Hardenberg scoorde al na vijftien seconden. Het bleek niet genoeg voor een zege van zijn ploeg, want er werd met 2-1 verloren van Katwijk.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Barendrecht ARC 0-0
CSV Apeldoorn Capelle 0-1
Excelsior '31 Rijnsburgse Boys 2-2
Harkemase Boys IJsselmeervogels 3-1
Katwijk HHC Hardenberg 2-1
SC Genemuiden Flevo Boys Emmeloord 4-0
Spakenburg FC Lisse 4-2
Sparta Nijkerk Hoek 0-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 SC Genemuiden 1 1 0 0 3 4 - 0
2 Spakenburg 1 1 0 0 3 4 - 2
3 Harkemase Boys 1 1 0 0 3 3 - 1
4 Katwijk 1 1 0 0 3 2 - 1
5 Capelle 1 1 0 0 3 1 - 0
6 Excelsior '31 1 0 1 0 1 2 - 2
7 Rijnsburgse Boys 1 0 1 0 1 2 - 2
8 ARC 1 0 1 0 1 0 - 0
9 Barendrecht 1 0 1 0 1 0 - 0
10 Hoek 1 0 1 0 1 0 - 0
11 Sparta Nijkerk 1 0 1 0 1 0 - 0
12 HHC Hardenberg 1 0 0 1 0 1 - 2
13 CSV Apeldoorn 1 0 0 1 0 0 - 1
14 FC Lisse 1 0 0 1 0 2 - 4
15 IJsselmeervogels 1 0 0 1 0 1 - 3
16 Flevo Boys E. 1 0 0 1 0 0 - 4

Geen arrestatiebevel tegen topman WikiLeaks

De Zweedse openbaar aanklager heeft een arrestatiebevel tegen Julian Assange, de voorman van klokkenluiderswebsite WikiLeaks, zaterdag ingetrokken. Volgens hoofdaanklaagster Eva Finne wordt de 39-jarige Australiër niet langer verdacht van verkrachting.

De openbaar aanklager vaardigde vrijdag laat een arrestatiebevel tegen Assange uit. Hij werd gezocht in verband met twee verkrachtingszaken. Twee vrouwen, rond twintig en dertig jaar, zouden vrijdagavond naar de politie zijn gestapt om hun verhaal te doen. Tegen de een zou Assange vorig weekend in het zuiden van Stockholm seksueel geweld hebben gebruikt, de ander zou dinsdagochtend zijn verkracht in de nabijgelegen stad Enköping.

Assange ontkende de aantijgingen zaterdag direct in een e-mail aan de Zweedse media. Hij was afgelopen week in Zweden om zijn werk te bespreken. Hij is vaker in het land, omdat WikiLeaks draait op computers in een schuilkelder in Solna bij Stockholm. "Waarom deze beschuldigingen nu opduiken, is een interessante vraag", aldus Assange.

Onlangs publiceerde de klokkenluiderspagina tot onvrede van het Amerikaanse ministerie van Defensie tienduizenden pagina's geheime Amerikaanse militaire documenten over de oorlog in Afghanistan.

Rusland doodt brein metroaanslagen Moskou

De man die ervan verdacht wordt de zelfmoordaanslagen in de Moskouse metro mede te hebben georganiseerd, is gedood. Dat zeggen de Russische autoriteiten. Bij de aanslagen in maart kwamen veertig mensen om het leven.

Madomedali Vagabov werd samen met vier anderen gedood tijdens een vuurgevecht met commando's in Dagestan. Dat meldt een woordvoerder van de lokale politie, Vyatsjeslav Gadzjijev. De verdachten werden gedood toen het huis waar ze zich verschansten in brand vloog, aldus Gadzjijev.

Volgens de nationale antiterrorismecommissie was Vagabov de nummer twee van de groep opstandelingen in de Kaukasus-republiek. De nummer één, Dokoe Oemarov, eiste de verantwoordelijkheid op voor de aanslagen die door twee vrouwelijke zelfmoordenaars werden uitgevoerd. Een van de vrouwen was getrouwd met Vagabov.

Rusland voert sinds lange tijd strijd met opstandelingen. Gevechten op grote schaal zijn al een aantal jaren verleden tijd, maar dagelijks vinden nog aanvallen op politie en leger plaats.

Protest automobilisten vanwege privileges

Tientallen Russische automobilisten reden vandaag met blauwe emmers op het dak van hun auto door Moskou. Ze protesteerden zo tegen de blauwe zwaailichten die ambtenaren op hun auto plaatsen zodat ze zich niet aan de verkeersregels hoeven te houden.

Het protest van vandaag was georganiseerd door het zogenoemde Blauwe-emmergenootschap en is de eerste in een serie acties om aandacht van de bevolking te vragen voor een wet die ambtenaren onder meer toestaat aan de verkeerde kant van de weg te rijden. De verkeerspolitie stopte de stoet drie keer, maar daarna mochten ze door.

Voor de automobilisten vertrokken, werd er kefir gedronken, een populair yoghurtdrankje dat door fermentatie een natuurlijk laag alcoholgehalte heeft. Zo protesteren ze tegen een nieuwe wet waaronder geen enkel spoor van alcohol in het bloed mag worden aangetroffen tijdens het rijden. Het drinken van het drankje zou onder de wet leiden tot een verkeersovertreding wegens rijden onder invloed.

Man overleden na val van ladder

Een 46-jarige man is vanmiddag overleden na een val van een ladder in het Overijsselse Genemuiden. Het slachtoffer liep ernstig hoofdletsel op, waaraan hij vrijwel direct is overleden.

De man was rond 12.30 uur met zijn vader bezig met werkzaamheden aan een dakkapel in de Klaas Benninkstraat, toen hij door nog onbekende oorzaak met ladder en al viel. Aan de betrokkenen is slachtofferhulp aangeboden, meldt de politie.

Snelste rood in Bundesliga

Verdediger Youssef Mohamad van FC Köln is vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen Kaiserslautern na welgeteld 87 seconden uit het veld gestuurd. Daarmee heeft hij het record gebroken voor de snelste rode kaart in de Bundesliga.

Dat stond sinds april dit jaar op naam van Andreas Ivanschitz van FSV Mainz 05, die in de uitwedstrijd tegen FC Nürnberg na 188 seconden alweer moest vertrekken.

Mohamad maakte vandaag na amper één minuut een overtreding op een doorgebroken speler waarna de international van Libanon meteen kon gaan douchen.

Ontdek je vieze plekje

Rotterdamse gezinnen zijn gewaarschuwd. Vooral de gezinnen die graag een rondje bos doen. Die lopen het risico om praktiserende homo’s tegen te komen tijdens hun zondagse wandeling. Besnorde mannen met leren broeken, ontbloot bovenlijf en politiepet. Hete kerels die lekker van elkaar genieten in de buitenlucht. Waar dit over gaat? Over een paar weken wordt er in Rotterdam een heus homobos geopend. Compleet met bomen, struiken en open plekken waar het gras twee mannenkontjes hoog is. Dat je het even weet. Gemeente Rotterdam wil in het Kralingse Bos graag iedereen zijn eigen plekje geven. Picknickers en nudisten hebben al een eigen stek en straks wordt ook de bosbehoefte van homo’s bevredigd. De lesbische variant lijkt een kwestie van tijd. Lesbos gaat die heten.

Velthuizen verkiest Spanje boven Vitesse

Piet Velthuizen lijkt toch te gaan vertrekken bij Vitesse. De 23-jarige doelman heeft zijn zinnen gezet op een Spaans avontuur bij Hercules Alicante.

Een sterk verbeterde aanbieding van de nieuwe Vitesse-eigenaar Merab Jordania kon hem niet op andere gedachte brengen. De Arnhemse club is er nagenoeg uit met de Spanjaarden.

In afwachting van de transfer zit Velthuizen vanavond niet bij de selectie voor het duel met FC Twente. "Ik ben pas blij als het helemaal rond is", reageert de keeper in Voetbal International. "Voor je het weet ben je blij terwijl het nog mis kan gaan. Maar het ziet er goed uit. Het is een uitdaging om in Spanje te gaan voetballen, uiteindelijk is dat toch de droom van elke Nederlandse prof?"

Voorlopig neemt Eloy Room de taken van Velthuizen over. De 21-jarige sluitpost stond ook al in de wedstrijd tegen Ajax onder de lat. De verwachting is dat Vitesse nog wel op zoek gaat naar een nieuwe eerste keeper.

Davids nog niet in actie tegen Ipswich Town

Het debuut van Edgar Davids bij Crystal Palace laat nog even op zich wachten. De oud-international komt vandaag nog niet in actie tegen Ipswich Town. Davids werd gisteren bij de Championship-club gepresenteerd als nieuwe aanwinst, maar de oud-speler van onder meer AC Milan, Juventus, Internazionale en Ajax is niet in de selectie opgenomen voor het duel met Ipswich Town.

Davids zal door de Engelsen per wedstrijd worden betaald. De middenvelder kwam sinds zijn afscheid bij Ajax in 2008 niet meer op profniveau uit. Nadat Davids vertrok bij Amsterdammers toonden onder meer Vitesse en Leicester City belangstelling. Maar De Pitbull ging niet in op de aanbiedingen. Davids gaat bij het Londense Crystal Palace met rugnummer twintig spelen.

Ook einde seizoen voor Powell

Na Usain Bolt heeft ook Asafa Powell een punt gezet achter zijn atletiekseizoen. De Jamaicaanse sprinter kampt met een aanhoudende liesblessure en heeft volgens zijn manager inmiddels ook last van de hamstrings en van zijn rug, waardoor rust de beste remedie lijkt te zijn.

Powell meldde zich enkele weken geleden al af voor de wedstrijden in Stockholm, Londen, Parijs en Zürich. Zijn landgenoot Usain Bolt zette al eerder een punt achter het seizoen met een rugblessure. De wereldrecordhouder kon hierdoor niet voluit lopen.

Wii Fit stelt diagnose bij hersenschudding

American Football is een vrij gevaarlijke sport, waar je door ruw spel op moet passen voor hersenschuddingen en dergelijke blessures. Volgens de Washington Post hebben trainers op de Univeristeit van Maryland en de Ohio State University iets gevonden om een diagnose te stellen en de spelers hun hersenen in de gaten te houden: De Wii Fit.

De trainers laten de spelers het Balance Board gebruiken om hun balans te testen. Als een speler een krachtige klap op zijn hoofd krijgt kan hij nog een Wii Fit test doen om te zien of er wat aan zijn balans is veranderd, om zo te ontdekken of deze een hersenschudding gekregen heeft. Met de Vitality Sensor wordt de Wii straks nog beter bij het stellen van een diagnose bij blessures.


Het verliezen van balans kan duiden op een hersenschudding.

Bejaarden op de vuist vanwege parkeerplaats

Twee buurvrouwen van 64 en 70 jaar oud uit Assen zijn met elkaar op de vuist gegaan na een ruzie om een parkeerplaats in de Pelikaanstraat. De politie had een dag eerder nog het geschil tussen de twee vrouwen gesust, maar vrijdagmiddag liep de ruzie uit de hand.

De 70-jarige vrouw zegt dat haar buurvrouw haar heeft geslagen en aan het haar van de vrouw trok. De 64-jarige vrouw, die is aangehouden, heeft dit toegegeven. Zij zegt te zijn getreiterd door haar buurvrouw.

[Eneco] Henderson klopt Van Hummel in massasprint

De vierde etappe van de Eneco Tour is gewonnen door Greg Henderson. De Nieuw-Zeelander bleef in de massaprint Kenny van Hummel en Edvald Boasson Hagen voor.

Vandaag stond met 212 kilometer de langste etappe van de Eneco Tour op het programma. Met Tony Martin in de leiderstrui vertrok de karavaan vanuit het Belgische Sint-Lievens-Houtem richting het Nederlandse Roermond.

Het begin van de etappe verliep onrustig en het regende aanvallen. Met nog ruim 170 kilometer te gaan vertrok er opnieuw een kopgroep, die ditmaal uit de greep van het peloton zou blijven. Deze groep werd geformeerd door Jaroslaw Marycz (Team Saxo Bank), Mikhail Ignatiev (Team Katusha), Adriano Malori (Lampre) en Jérémy Roy (Francaise des Jeux). Klaas Lodewyck en Maciej Paterski zaten er in het begin ook bij, maar lieten zich afzakken naar het peloton.

De vier renners kregen al snel een grote voorsprong, die zelfs uitgroeide tot bijna negen minuten. Er was echter geen gevaar voor leider Martin. Malori was als 102e als best geplaatst op ruim 21 minuten van de leider.

Uiteindelijk gingen er toch ploegen in het peloton rijden om de renners terug te pakken. Door werk van Liquigas, Rabobank en HTC-Columbia werd de voorsprong gestabiliseerd tot 3 minuten op 55 kilometer van de meet.

De voorsprong bleef slinken, en met vijf kilometer te gaan en minder dan een minuut voorsprong sprong Malori weg. De andere drie renners werden bedankt voor het werk en gegrepen door het peloton.

De moedige poging van Malori hield echter geen stand, en hij werd op twee kilometer voor de streep gepakt door het peloton. Een massasprint moest uitmaken wie de zege zou gaan pakken.

Edvald Boasson Hagen ging van ver aan, en leek het te gaan houden. De finish was echter een tiental meters te ver voor de Noor en hij werd dan ook door Greg Henderson en Kenny van Hummel voorbijgesprint. Henderson won nipt van Van Hummel en mocht daarmee de bloemen ontvangen in Roermond. Martin behoudt zijn leiderstrui.

Maaskant: "Kampioen worden en volgend jaar Champions League"

Robert Maaskant beseft dat de ambities van zijn nieuwe werkgever Wisla Krakow veel hoger zijn dan bij NAC Breda. De 41-jarige trainer gaat vol goede moed aan de slag bij de Poolse titelpretendent.

Maaskant vindt de competitie in Polen niet minder dan de Eredivisie. "Het niveau van het Poolse voetbal is heel aardig", zegt de oefenmeester tegen De Telegraaf. Maaskant beseft dat 'een grote club' op korte termijn moet presteren.

"Bij Wisla is maar één doelstelling en dat is kampioen worden en het jaar erna de groepsfase van de Champions League halen. Met minder wordt geen genoegen genomen." De werkgever van Maaskant werd in 2009 voor het laatst kampioen.

Bij Wisla krijgt Maaskant gezelschap van Stan Valckx, die technisch directeur wordt bij de Polen. Maaskant kijkt met voldoening terug op zijn periode bij NAC. "Ik zal NAC absoluut gaan missen. Ik ben hier met heel veel plezier trainer geweest."

Räikkönen acht rentree in F1 onwaarschijnlijk

Kimi Räikkönen keert waarschijnlijk niet meer terug in de Formule 1. De Finse autocoureur, drie jaar geleden wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport, liet dat vandaag weten in de Franse krant L'Equipe. "Je weet het nooit, maar ik zal waarschijnlijk nooit terugkeren in de Formule 1."

De Fin reed de afgelopen jaren voor Ferrari. Dit jaar doet hij in een Citroën mee aan het WK rally. "Formule 1 is iets wat ik jaren heb gedaan. Ik heb een wereldtitel veroverd, maar tijden zijn veranderd. Ik doe nu aan rallyrijden en er zijn nog veel meer dingen in het leven behalve Formule 1."

Liefde letterlijk verlammend voor man

Matt Frerking uit het Amerikaanse Portland kan beter nooit meer met zijn vrouw knuffelen. Telkens wanneer de 39-jarige neurowetenschapper gevoelens van genegenheid ervaart, raakt hij een korte tijd verlamd. Zelfs als hij andere mensen een romantisch onderonsje ziet hebben, kan hij geen kant meer op.

Frerking lijdt aan een zeer zeldzame aandoening die een combinatie is van narcolepsie en kataplexie, een verslapping van de spieren. Als hij liefde ervaart of ziet, krijgt hij een acute aanval en is een tijdje verlamd. Zo kan hij zelfs zijn vrouw, met wie hij al dertien jaar is getrouwd, niet omarmen. Ook verjaardagen zijn uit den boze, zeker omdat hij meerdere aanvallen per dag kan krijgen.

"Publiekelijk elkaars hand vasthouden is het enige dat we nog kunnen, en dat voor slechts enkele seconden", vertelt Frerking. "Een arm om haar heen slaan kan alleen als we zitten en het weinig uitmaakt als ik voorover val. Ik moet het echter niet te vaak doen."

Gelukkig heeft ieder nadeel ook zijn voordeel. De beste man hoeft nooit samen met zijn vrouw een romantische komedie te kijken. Een trailer hiervan tijdens de reclame is al genoeg voor een aanval. Frerking zegt dat hij wel probeert dit af te wenden door te denken aan wetenschappelijk onderzoek.

Seks op de stoep blijkt dure grap

Een lawaaiig liefdesspel op de stoep van de Lustenauerstraße in het Oostenrijkse Linz is een paartje duur komen te staan. Buurtbewoners hadden last van het harde geluid en belden de politie. Agenten gaven het koppel een boete van 360 euro.

De politie trof het paar in het heetst van de daad aan. De jongeman lag op dat moment bovenop zijn vriendin. Het 18-jarige meisje reageerde woedend op de komst van de politie en vloog een twee meter lange agent aan. Die arresteerde de jongedame. De tiener bracht een paar uur in een cel door. Seks op de stoep is in Oostenrijk verboden. Jurist Alexander Niederwimmer: "Geslachtsverkeer op een openbare straat gaat in tegen de fatsoensnormen." De vrouw kreeg ook nog een boete van 218 euro vanwege haar agressieve gedrag.

Fietser dood na botsing met melkwagen

Een 82-jarige fietser is gisterochtend op de Oude Waag in het Gelderse Beesd om het leven gekomen, nadat hij werd aangereden door een melkwagen.

De bejaarde uit Beusichem viel vermoedelijk op het moment dat de melkwagen hem voorbij reed. De aanhanger reed toen over hem heen. Er rukte nog een traumahelikopter uit, maar dat was tevergeefs. De man stierf op de plek van het ongeluk aan zijn verwondingen.

Oranje dak is weer zwart

De eigenaar van een villa aan de Ripperdastraat in Enschede heeft zijn oranje dak weer zwart laten verven. De gemeente vond de feloranje kleur onacceptabel en droeg de huizenbezitter op om zijn dak in de oorspronkelijke staat terug te brengen.

De villa kwam al eerder in het nieuws. Tijdens de homoweek 'Enschede opent Roze' in juni had de eigenaar zijn dak roze geverfd. Ook dat viel bij de gemeente niet in goede aarde. De villabezitter werd toen al opgedragen om zijn dak zwart te maken. De eigenaar vertikte dat eerst, want na die waarschuwing, liet hij het dak oranje verven.

Bondscoach Oekraïne neemt ontslag

Miron Markevich is opgestapt als bondscoach van Oekraïne. De 59-jarige oefenmeester is het niet eens met een beslissing van de bond om zijn voormalige werkgever Metalist Kharkiv te bestraffen. De club zou de wedstrijd tegen Karpaty Lviv in 2008 gemanipuleerd hebben. Markevich was destijds trainer van Metalist.

De Oekraïense voetbalbond heeft een aantal spelers van Metalist Kharkiv geschorst. Markevich werd niet gestraft, maar verloor wel het vertrouwen in zijn werkgever. "De club is in diskrediet gebracht door de bond en ik wil niet werken voor een organisatie die het voetbal vernietigd", zei hij op de website van Metalist.

De laatste interland waar Markevich op de bank zat was de oefenwedstrijd tegen Nederland, die anderhalve week geleden in 1-1 eindigde. Oekraine is als mede-organisator rechtstreeks geplaatst voor het EK in 2012.

Waterpolosters verspelen zege

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben hun tweede duel tijdens het vierlandentoernooi in Portugalete gelijkgespeeld. De olympisch kampioen speelde met 12-12 gelijk tegen Italië.

Nederland stond na drie periodes nog met 11-6 voor maar verspeelde die ruime voorsprong. Iefke van Belkom was met vier doelpunten topscorer bij Oranje.

Nederland won gisteren de eerste wedstrijd met 14-6 van Hongarije.

Liverpool verhuurt Aquilani aan Juventus

Alberto Aquilani vertrekt op uitleenbasis naar Juventus. De Italianen nemen de middenvelder voor een jaar over van Liverpool. Aquilani moet maandag nog wel medisch gekeurd worden, meldt Liverpool.

De 26-jarige Aquilani speelde in zijn eerste seizoen bij Liverpool slechts achttien competitieduels, mede door blessures. In de meeste wedstrijden kwam hij als invaller in het veld. De Italiaan werd vorig jaar zomer overgenomen van AS Roma, waar hij zijn jeugdopleiding genoot.

Juventus neemt daarnaast Milos Krasic over van CSKA Moskou. Voor de 25-jarige Krasic, die een vierjarig contract tekent, betaalt de Oude Dame ongeveer vijftien miljoen euro. Daarmee lopen de uitgaven van Juventus dit seizoen op tot boven de vijftig miljoen euro. Alleen Manchester City (121 miljoen) en Real Madrid (tachtig miljoen) besteedden meer.

Dimensions

Die overstroming in Pakistan...hoe groot is dat gebied nou precies? Ja, zoveel vierkante kilometer maar dat is zo abstract. Mocht je (net als ik) wat moeite hebben met dat soort dingen dan heeft de BBC een leuke website voor je.

Op een kaartje laten ze zien hoe groot die overstroming zou zijn als je hem over je eigen woonplaats heen zou leggen. Of hoe groot de Chinese muur is. Of hoe lang iets diep is.

Dat kan allemaal, gewoon je postcode of woonplaats invoeren en de website laat het zien.

Krokodil blijkt drijvend stuk hout

Stranden bij het Engelse kanaal zijn opnieuw opengegaan. De druk bezochte plekken aan zee waren dichtgegaan, nadat er een grote krokodil was gespot. Het beest bleek echter een drijvend stuk hout te zijn.

Het alarm was afgegeven door Franse autoriteiten, nadat mensen een grote krokodil hadden zien zwemmen tussen zeilbootjes in Boulogne-sur-Mer. De Fransen hadden onmiddellijk hun Britse collega's gewaarschuwd om te melden dat het gevaarlijke dier koers had gezet naar de Britse kust.

Politie en brandweerlieden joegen daarop de vakantiegangers van het strand af en gaven waarschuwingen in zowel het Engels als het Frans. Medewerkers van een lokale dierentuin waren ingezet om de krok op te sporen. Nadat het drijvende stuk hout werd gevonden werd het alarm ingetrokken. Eerder deze week was er ook een alarm, omdat er een haai was gespot. Dat bleek later een dolfijn te zijn.

Jongens dreigen meisje in brand te steken

Twee knapen van dertien en zeventien jaar oud zijn in het Brabantse Bavel opgepakt, nadat ze dreigden de haren van een tienjarig meisje in brand te steken.

Het kind bevond zich samen met een vriendinnetje in de speeltuin waar ze ruzie kregen met de jongens. Eén van de meisjes werd vervolgens door de jongens in het nauw gedreven. Een jongen hield een brandende aansteker tegen haar gezicht gedrukt. Het kind wist te ontsnappen en riep de hulp van haar ouders in. De vader en moeder wilden de jongens terechtwijzen, maar dat werd door hen niet in dank afgenomen. De jongens haalden hun riemen uit de broek en dreigden hiermee te slaan. De politie heeft de twee gewelddadige knapen opgepakt.

Vandenbergh verruilt FC Utrecht voor Eupen

Kevin Vandenbergh verruilt FC Utrecht per direct voor de Belgische Eersteklasser Eupen. De 27-jarige aanvaller tekent een contract voor twee jaar bij de club, die afgelopen seizoen naar de hoogste afdeling promoveerde.

In 2007 verruilde Vandenbergh AA Gent, waar hij veelvuldig scoorde, voor FC Utrecht. Bij de Utrechters scoorde hij in zijn eerste seizoen tweemaal in dertien duels. Het seizoen daarop verhuurde Utrecht hem aan Germinal Beerschot. Afgelopen seizoen scoorde de Belg één goal in negen duels.

Meisje (17) in eigen woning aangerand

Een tienermeisje uit Best is gisteravond in haar eigen huis aangerand door een man die haar had achtervolgd. De 17-jarige wachtte op het station in haar woonplaats op de bus toen een automobilist haar een lift aanbood.

Het meisje ging daar niet op in en ging vervolgens te voet naar huis. Toen de tiener haar huis binnenliep bleek dat ze was achtervolgd door de man die haar eerder een lift had aangeboden. De man ging mee naar binnen en randde haar daar aan. De politie heeft een signalement verspreid van de dader.

Het gaat om een man van circa 45 jaar oud met grijs haar en blauwe ogen. Zijn lengte wordt geschat op 1.80 meter. Gisteravond was hij gekleed in een blauwe blouse en een blauwe jeans met een fototoestel dat gekoppeld was aan zijn riem. Hij verplaatste zich in een rode auto met een kofferbak. De politie roept getuigen op om zich te melden bij de recherche in Valkenswaard via nummer 0900-8844.

Huiszoeking in panden organisatie Loveparade

Justitie in Duitsland heeft de kantoren van de organisator van de dramatisch verlopen Loveparade doorzocht. De huiszoekingen hadden afgelopen week plaats, onder meer in panden in Berlijn, Duisburg, Essen en Keulen. Dat meldde het tijdschrift Der Spiegel zaterdag op basis van justitie.

De kantoren van de fitnessketen van organisator Rainer Schaller zijn doorzocht, evenals de panden van twee beveiligingsbedrijven. Wat tijdens de in totaal zes huiszoekingen is aangetroffen werd door justitie niet gemeld. De rechter besloot op 9 augustus al tot een huiszoeking in de panden van Schaller, om meer te weten te komen over de structuur van zijn organisatie.

De paniek bij de Loveparade kostte in juli 21 mensen het leven. Meer dan vijfhonderd mensen raakten gewond, van wie er ruim 280 in een ziekenhuis werden opgenomen.

Mollema niet op tijd fit voor WK

Bauke Mollema is niet op tijd fit voor het WK wielrennen op de weg in Australië. De 23-jarige renner meldde zich af bij bondscoach Leo van Vliet omdat hij nog last heeft van de naweeën van een sleutelbeenbreuk, die hij in de Ronde van Polen opliep. Dat maakt zijn ploeg Rabobank vandaag bekend.

De knoop is doorgehakt na overleg tussen Van Vliet en Rabobank, dat aangeeft dat het herstel van Mollema redelijk volgens plan verloopt. "Ik kan nu wel trainen, maar van een goede voorbereiding op het WK is geen enkele sprake", laat Mollema weten, die nog wel last ondervindt. De klimmer komt dit najaar waarschijnlijk nog wel in actie.

Eerder had ook Robert Gesink zich al afgemeld bij de bondscoach. Het WK past niet in de voorbereiding van de nummer zes van de afgelopen Tour de France. Pieter Weening, die ook een sleutelbeenbreuk opliep in de Ronde van Polen, is eveneens niet beschikbaar.

Ruiz blijft "misschien wel" bij Twente

Bryan Ruiz lijkt zich neer te leggen bij een langer verblijf bij FC Twente. De spits zag een transfer naar Sevilla vooralsnog mislukken.

"Misschien blijf ik wel gewoon bij FC Twente", aldus Ruiz. Zijn trainer Michel Preud'homme liet zich in De Telegraaf in soortgelijke bewoordingen uit. "Ik heb begrepen dat we op de goede weg zijn om Bryan te behouden."

Sevilla heeft Ruiz op het oog als vervanger van Luis Fabiano, maar de spits is nog steeds niet verkocht. Olympique Marseille zag af van het aantrekken van de Braziliaan.

De zaakwaarnemer van Ruiz, Walter Mortelmans, liet daarop weten dat zijn cliënt bij Twente zou blijven. "De optie die overblijft is dat Bryan tot de winter speelt voor FC Twente. Dat zal hij vol overgave doen." Ruiz kwam vorig jaar over van AA Gent en maakte 24 doelpunten in 34 Eredivisiewedstrijden. Dit seizoen staat de teller nog op nul.

Schijt aan het strand - vakantiecolumn

De Duitse abortuswetgeving is streng, maar staat acute afdrijving toe als de ongeboren vrucht over gevoel voor humor blijkt te beschikken.
Toch moet je  als Duitser over een behoorlijke dosis humor beschikken als je jezelf veroordeelt tot een vakantie in Nederland. Nederland; dat parkeerterrein aan de Noordzee, waar je met de nek wordt aangekeken als je je uitdrukt in umlauten en derde naamvallen.

Man bewaart dode moeder in rugzak

De Japanse zoektocht naar mensen boven de honderd heeft opnieuw tot een schokkende ontdekking geleid. In Tokio vonden de autoriteiten het stoffelijk overschot van een vrouw die 104 jaar oud zou zijn, maar al ruim negen jaar is overleden. De plek waar ze de vrouw vonden, was echter ronduit bizar: de vrouw zat dubbelgevouwen in de rugzak van haar zoon.

De zoon zei dat hij de begrafenis niet kon betalen. Lokale autoriteiten hadden de vrouw na het bereiken van de honderdjarige leeftijd 150.000 yen (1380 euro) geschonken. Zulke giften worden echter regelmatig aan familieleden gegeven. De politie is een onderzoek begonnen naar de zoon voor het toebrengen van schade aan een menselijk lichaam en het illegaal opstrijken van pensioengelden.

Japan doet onderzoek naar de ongeveer 40.000 honderdplussers in het land, nadat een man uit Tokio al dertig jaar dood bleek te zijn. Bijna tweehonderd honderdplussers lijken tot nu toe verdwenen te zijn. De Japanse autoriteiten vrezen dat de nabestaanden nog wel pensioengeld en andere sociale voorzieningen opstrijken.

Cunego tekent voor twee jaar bij Lampre-ISD

Damiano Cunego heeft een einde gemaakt aan de speculaties en een nieuw contract getekend bij Lampre. De Italiaanse klimmer tekende een contract tot het einde van 2012 bij de formatie, die verder gaat als Lampre-ISD. Dat maakte Lampre vandaag bekend.

De 28-jarige Cunego werd de afgelopen weken met diverse ploegen in verband gebracht. Zo zouden ook Astana, Liquigas en Geox naar de diensten van de Italiaan hebben gehengeld. Cunego, die onder de indruk zegt te zijn van het nieuwe project, koerst al sinds 2005 voor Lampre.

Seizoen voor Rooijakkers voorbij

Het wielerseizoen voor Piet Rooijakkers zit er op. De Skil-Shimano-renner kwam deze week in de GP Zottegem ten val en brak hierbij een sleutelbeen. Gevreesd werd voor verdere schade en uit nader onderzoek is gebleken dat hij een scheurtje in zijn bekken op heeft gelopen.

Rooijakkers ligt op dit moment in een ziekenhuis in Veldhoven en heeft daar te horen gekregen dat hij minimaal drie weken rust moet houden. Daarna mag hij het bekken weer voorzichtig gaan belasten. De verwachting is dat de Skil-renner over acht weken weer op de fiets mag zitten. Hierdoor lijkt het seizoen voor de 29-jarige voortijdig ten einde te zijn gekomen.

Opstelten informeert koningin over formatie

Informateur Ivo Opstelten heeft zaterdag op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag koningin Beatrix bijgepraat over het verloop van de formatie. Dat heeft zijn woordvoerder zaterdag laten weten.

Sinds twee weken praten CDA, VVD en PVV over de vorming van een minderheidskabinet van CDA en VVD, met gedoogsteun van de PVV van Geert Wilders.

In het CDA roeren zich tegenstanders van onderhandelingen met de PVV. Binnen de VVD hoopt men dat het CDA het regeerakkoord dat op tafel komt te liggen op de inhoud beoordeelt, zei VVD'er Patrick van Schie zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed. Van Schie is directeur van de Teldersstichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD.

Dat er in zijn partij irritatie zou bestaan over de weerstand binnen het CDA noemde Van Schie grote woorden. ''Er wordt vooral gehoopt dat bij het CDA het verstand zal zegevieren, niet de emotie.'' Bezwaren tegen de PVV had het CDA voor de verkiezingen naar voren moeten brengen, vindt van Schie.

[F3 Euro] Uitslag Race 1 Zandvoort

Edoardo Mortara heeft de eerste race van de Formule 3 Euroseries op het circuit van Zandvoort op zijn naam geschreven. De Italiaan bleef in Nederland Valtteri Bottas en Marco Wittmann voor.

Kampioenschapsleider Mortara vertrok van poleposition en reed in de beginfase van de race snel weg bij het veld. Bottas sloot aan op plaats twee, nadat hij bij de start teamgenoot Wittmann verschalkt had. Laatstgenoemde keek wel enkele malen bij Bottas, maar een aanval op de tweede plaats kwam er niet.

Achter het leidende drietal vond op ruime afstand het gevecht om de vierde stek plaats. Alexander Sims wist deze vast te houden, ondanks dat zijn bolide bij de start geraakt werd door Laurens Vanthoor en hierdoor met schade rondreed. Roberto Merhi werd vijfde, voor Carlos Muñoz, Vanthoor die bij de botsing met Sims spinde en Antonio Felix da Costa die morgen in de tweede race van poleposition mag vertrekken.

Uitslag Race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 Edoardo Mortara Signature-Plus 29:38.034
2 Valtteri Bottas ART Grand Prix +0.995
3 Marco Wittmann Signature-Plus +1.406
4 Alexander Sims ART Grand Prix +16.474
5 Roberto Merhi Mücke Motorsport +16.829
6 Carlos Munoz Mücke Motorsport +18.033
7 Laurens Vanthoor Signature-Plus +18.615
8 Antonio Felix da Costa Motopark Academy +19.325
9 Christopher Zanella Motopark Academy +23.818
10 Jim Pla ART Grand Prix +29.223
11 Mika Mäki Motopark Academy +29.617
12 Matias Laine Motopark Academy +30.661
13 Nicolas Marroc Prema Powerteam +31.065
DNF Daniel Juncadella Prema Powerteam +8 Ronden

Bouma niet naar Salzburg, wacht op PSV

Wilfred Bouma ziet af van een overgang naar Red Bull Salzburg, zo meldt De Telegraaf. Salzburg-coach Huub Stevens wilde Bouma graag naar Oostenrijk halen, maar de 32-jarige verdediger ziet dat toch niet zitten. Bouma traint al enige tijd mee bij PSV en hoopt in Eindhoven een verbintenis in de wacht te slepen.

Bij een eventueel vertrek van Carlos Salcido krijgt de Brabander een aanbieding van zijn oude club. Bouma begon zijn loopbaan in het seizoen 1994/1995 bij PSV en werd in 1996 voor twee jaar verhuurd aan MVV en later aan Fortuna Sittard.

In 1999 keerde Bouma terug bij PSV. Hij vertrok in 2005 voor een Engels avontuur naar Aston Villa.

Man achter Wikileaks gezocht voor verkrachting

Twee vrouwen uit Zweden hebben Julian Assange, de grote man achter de website Wikileaks, beschuldigd van verkrachting. De twee vrouwen, beiden tussen de twintig en dertig jaar, zijn naar de politie gestapt.

Assange zou tegen één van de vrouwen vorig weekend in Stockholm seksueel geweld hebben gebruikt. De andere vrouw zou dinsdagochtend zijn verkracht in het nabij Stockholm gelegen Enköping. Volgens het Openbaar Ministerie in Stockholm zijn de verklaringen afdoende aanleiding voor een opsporingsbevel.

Het is niet bekend waar Assange zich bevindt. Wikileaks draait op computers in een schuilkelder in Solna, vlakbij Stockholm. De site kwam de laatste tijd regelmatig in het nieuws na het publiceren van oorlogsdocumenten over Afghanistan.

Ferrari haalt uit naar Lauda

Ferrari heeft op haar eigen site hard uitgehaald naar Niki Lauda. De Oostenrijker zei dat het uitvaardigen van teamorders in Duitsland "indruist tegen alle regels. Ferrari kreeg al een boete en zal ongetwijfeld nog een draai om de oren krijgen van de World Motor Sport Council."

Ferrari slaat in een column op haar site nu hard terug. Het stuk draagt de titel The Horse Whisperer - Moralists with short memories en veegt de vloer aan met de Oostenrijker die zelf in het verleden tussen 1974 en 1977 voor het Italiaanse team reed. In die periode pakte hij twee wereldtitels en kreeg hij van de teamleiding de voorkeur boven teamgenoten Clay Regazzoni en Carlos Reutemann.

"Na de gebeurtenissen in Hockenheim golfde een vlaag van hypocrisie door de paddock. Vele deskundigen vonden het nodig hun zegje te doen. Ook in Oostenrijk is iemand opgestaan," zo begint het stuk van Ferrari. "Deze uitlatingen komen van iemand die, sinds hij stopte met racen, nooit te beroerd was links en rechts zijn mening te laten klinken. Niet zelden gebeurde het dat hij zijn woorden moest inslikken omdat de wind van richting veranderde."

"Dit keer heeft onze goede, oude Niki de kans laten lopen eens een keer zijn mond te houden. We zijn nog niet vergeten dat hij in zijn tijd bij Ferrari op zijn wenken werd bediend waar het de verhoudingen met zijn teamgenoot betrof..."

"Buiten dat, waar was al zijn morele moede tijdens de vele meer of minder hypocriete acties die de laatste jaren in onze sport voorvielen? Wat betreft de zitting van de WMSC kan slechts de tijd voor opheldering zorgen en 8 september kennen we de uitkomst. In deze situaties is het slechts gepast het hoogste orgaan binnen de autosportbond te respecteren en vertrouwen."

Oranje gunt Dominicaanse Republiek dit keer geen set

De volleybalsters van Oranje hebben in Tokio uitstekend gepresteerd door tijdens de voorlaatste poulewedstrijd van de World Grand Prix de Dominicaanse Republiek met 3-0 te verslaan: 25-10, 25-22, 25-20.

Nederland domineerde op alle fronten en scoorde met name door de sterke service en een goed geplaatst blok. Bondscoach Avital Selinger stuurde de basisploeg bestaande uit Manon Flier, Laura Dijkema, Caroline Wensink, Francien Huurman, Chaine Staelens, Maret Grothues en Janneke van Tienen het veld in. En hij wisselde nauwelijks. Na de 3-2 overwinning op de Dominicaanse Republiek, afgelopen maandag in Macau, was Nederland nu een stuk beter op dreef en kregen de vrouwen uit het Caribisch gebied geen enkele kans op setwinst.

"Ik ben blij met deze wedstrijd," sprak Avital Selinger na afloop. "De sleutel tot dit succes was de vastberadenheid die de meiden toonden na de teleurstelling van gisteren tegen Italië."

Morgen speelt Nederland om 10.00 uur Nederlandse tijd de laatste Grand Prix-wedstrijd tegen Japan, dat inmiddels is geplaatst voor de finaleronde. Wanneer dit duel wordt gewonnen, is Oranje zeker van de zevende plaats tussen deze twaalf toplanden. "We zijn vastbesloten om die zevende plaats vast te houden," zegt aanvoerster Manon Flier. "Het was heel prettig dat we vandaag veel beter speelden dan gisteren. Ik ben trots op deze ploeg."

Meisje van 14 al drie keer bezwangerd door baas

In Canada loopt momenteel een rechtszaak tegen een 35-jarige ex-baas van een restaurant. Hij zal waarschijnlijk een poosje achter de tralies moeten wegens seksuele uitbuiting van een veertienjarig meisje. De man uit Calgary heeft de oud-medewerkster van zijn eetgelegenheid al drie keer zwanger gemaakt.

Volgens een verklaring begon de relatie tussen de man en het meisje in januari 2007 vriendschappelijk. Drie maanden later hadden de twee voor het eerst seks met elkaar, en deden dit elke week in zijn huis. In hetzelfde jaar raakte het meisje twee keer zwanger. De eerste keer pleegde ze abortus, de tweede zwangerschap eindigde in een miskraam.

Na de abortus werd het meisje depressief en deed meerdere zelfmoordpogingen. Zo sneed ze haar polsen door en nam een overdosis Ibuprofen. Na een ziekenhuisopname raakte ze aan de drugs, liep weg van huis en stopte met school. Ze kreeg ruzie met haar moeder en de politie deed zelfs onderzoek naar haar.

Alle narigheid eindigde toen het kind voor de derde keer zwanger raakte. Alles ging goed, dus ze besloot het kind te houden. In juni 2008 werd haar vriend en werkgever echter opgepakt maar weer vrijgelaten op voorwaarde dat hij het contact met het meisje zou verbreken. De man schond het vertrouwen toen hij zijn vriendinnetje in het ziekenhuis opzocht op de dag dat hun kind werd geboren.

De hoofdaanklager eist nu dat de dader voor negen maanden de cel in moet. Zijn advocaat vindt die straf veel te hoog, en vindt dat drie maanden meer dan genoeg is. De rechter is echter van mening dat kindermisbruik een halsmisdaad is, waar minimaal vier jaar cel voor staat.

"Ik ben bewust van het feit dat deze jonge vrouw schijnbaar heeft ingestemd met alle activiteiten", aldus de rechter. "Maar ik heb instructies gekregen van de rechter boven mij, dat haar toestemming niet relevant is in de gegeven omstandigheden. Ze is niet in staat om toestemming te verlenen."

Topklasse opent met remise FC Oss en De Treffers

De Topklasse is gisteren officieel begonnen. Het uit de Jupiler League gedegradeerde FC Oss speelde op eigen veld tegen De Treffers. Dit duel uit de zondagafdeling van de Topklasse eindigde in een spectaculair 3-3 gelijkspel.

Na een uur spelen wist Koen Garritsen De Treffers op voorsprong te zetten. De ex-prof is daarmee de eerste doelpuntenmaker in de Topklasse ooit. Na rust kwam FC Oss via Jean Black rap op gelijke hoogte, maar Orin de Waard schoot De Treffers naar 1-2. Met twee goals in twee minuten boog FC Oss de score weer om. De goals kwamen van invaller Wesley van Leeuwen en spelmaker Emrullah Güvenç. Drie minuten voor het eindsignaal maakte Orin de Waard echter zijn tweede goal van de avond.

Zo eindigde het spektakelstuk in 3-3, maar niet voordat Serdal Güvenç van FC Oss met zijn tweede gele kaart het veld had verlaten. Hij had dus de twijfelachtige eer de eerste rode kaart in de Topklasse te ontvangen. Het duel werd op vrijdagavond gespeeld omdat De Treffers hier geen problemen mee had. FC Oss heeft alle tegenstanders verzocht om op vrijdag te spelen en zal dit meestal ook doen. Slechts enkele tegenstanders willen dit niet.

Tioté verruilt FC Twente voor Newcastle

Cheick Tioté vertrekt naar Newcastle United. De Engelse club heeft met FC Twente en met de speler een akkoord bereikt.

Tioté had in Enschede nog een contract tot medio 2012. Bij Newcastle moet hij overigens nog wel medisch worden gekeurd. Daarnaast zal hij nog ongeveer een week moeten wachten tot alle papierwerk is geregeld. Het is nog onbekend voor hoelang hij een contract zal tekenen en wat de transfersom bedraagt.

Sowieso zal Tioté vanavond, als FC Twente tegen Vitesse speelt, niet meer in actie komen.

Vrouw ontdekt dode zoon tijdens begrafenis broer

Een Franse vrouw heeft woensdag een zeer schokkende ontdekking gedaan. Terwijl zij net haar broer had begraven op een begraafplaats in Rijsel, viel haar oog op een tijdelijke, houten grafsteen. Het bleek het graf van haar zoon te zijn, die bleek te zijn overleden zonder dat zijn ouders waren ingelicht.

Het graf bleek te liggen op een deel dat is gereserveerd voor arme overledenen, op het gedenkteken stond de tekst 'Olivier Langlet, 1968-2010'. "Binnen een paar seconden begon iedereen te schreeuwen", vertelde de vader gisteren aan een Franse krant. "De moeder viel flauw. Ze komt hier om haar broer te begraven, en vindt haar kind in een graf iets verderop. Zoiets verzin je niet."

De gemeente heeft de dood van hun zoon inmiddels bevestigd. Hij is op 5 juli een natuurlijke dood gestorven. Zijn moeder had onlangs nog geprobeerd contact met hem op te nemen vanwege de begrafenis van zijn oom, maar ze dacht dat Olivier geen contact meer wilde naar aanleiding van een ruzie.

"Iemand heeft zijn werk niet goed gedaan", vindt moeder Josiane Vermeersch. "Ik eis een verklaring." Het wil er bij haar niet in dat in deze moderne tijd niemand de familie heeft kunnen inlichten.

Het gebeurt overigens wel vaker dat een lichaam wordt begraven terwijl er niet direct een contactpersoon is gevonden. De Franse wet schrijft namelijk voor dat de begrafenis binnen zes dagen moet hebben plaatsgevonden.

Aangespoelde grienden terug in zee

Dertien aangespoelde grienden zijn zaterdag door vrijwilligers van het strand in het noorden van Nieuw-Zeeland gered en een kilometer verderop weer uitgezet. Dat meldden de dierenbeschermers zaterdag.

De walvisachtige dieren spoelden in de nacht van donderdag op vrijdag aan. Ruim veertig grienden kwamen daardoor om het leven. Vrijwilligers besloten de overlevende dieren wegens het slechte weer in een nabijgelegen, rustige baai uit te zetten, zodat de kans dat ze opnieuw aanspoelen kleiner is.

Het komt vaker voor dat er groepen grienden aanspoelen, ook op Karikari Strand. In december stierven meer dan honderd grienden nadat ze waren aangespoeld op het zuidereiland.

Zvonoreva verslaat Clijsters in Montreal

Kim Clijsters heeft het hoofd moeten buigen voor Vera Zvonareva in de kwartfinale van het WTA-toernooi in Montreal. De Russische nummer acht van de plaatsingslijst was met 2-6, 6-3, 6-2 te sterk voor de Belgische, die als vijfde was geplaatst. Clijsters kreeg last van haar linkerheup.

Clijsters kreeg in de tweede set last van haar heup, waarna Zvonoreva negen games op rij won. "Ik hou niet van opgeven", was Clijsters duidelijk na haar partij. "Ik kon de ballen nog terugslaan, dus daarom ging ik door." De Belgische titelverdedigster in New York verwacht niet dat de US Open in gevaar komt. "Ik twijfel er niet aan dat ik mee kan doen."

Dertig Belgen laten zich jaarlijks ombouwen

Gemiddeld zo'n dertig Belgen ondergaan jaarlijks een geslachtsoperatie. In 68 procent van de gevallen laat een man zich ombouwen tot vrouw, in 32 procent vindt een ingreep in omgekeerde richting plaats.

De Vlaamse krant Het Belang van Limburg heeft dat zaterdag gemeld. Ze baseert zich op cijfers die de Belgische overheid sinds 1993 bijhoudt. In die ruim zeventien jaar veranderden 507 Belgen door een operatie van geslacht.

Het aantal geslachtsoperaties is niet elk jaar even hoog. In 2008 deed zich een piek voor van 74. Dat kwam door een wetswijziging: wie een geslachtsverandering wilde, hoefde niet langer naar de rechter te stappen. Een bezoekje aan de burgerlijke stand was voortaan voldoende.

Dat veel meer mannen dan vrouwen zich laten ombouwen, is volgens de Belgische overheidsinstelling die het aantal geslachtsveranderingen registreert ook in andere landen het geval. Een wetenschappelijke verklaring is er niet.

Meisje (13) sterft tijdens besnijdenis

Egyptes hoogste aanklager, Abdul Meguid, heeft donderdag een arrestatiebevel uitgevaardigd voor dokter Fathiya Ahmad. Doordat hij slecht werk leverde tijdens de illegale besnijdenis van een dertienjarig meisje, is zij om het leven gekomen.

Hoewel Egypte vrouwenbesnijdenis twee jaar geleden verbood, wordt dit barbaarse ritueel nog immer uitgevoerd, zij het illegaal. De dood van Nermeen Al Hadad heeft voor veel opschudding gezorgd in het Noord-Afrikaanse land.

Het dertienjarige meisje werd eerder deze week besneden door Ahmad, een arts. Wat er misging is helaas niet bekend, maar het kind heeft de ingreep niet overleefd. De ouders van het meisje, woonachtig in de provincie Menufya in de Nijldelta, hebben haar hierna zonder toestemming begraven om zo de sporen uit te wissen.

"De zaak kwam aan het licht na een telefoontje naar de kinderbescherming", heeft de Egyptische minister van Gezin en Bevolking verklaard. "Haar familie heeft haar begraven zonder vergunning of overlijdensakte om de misdaad te verbergen."

Maaskant verruilt NAC per direct voor Wisla Kraków

Trainer Robert Maaskant verruilt onmiddellijk NAC Breda voor het Poolse Wisla Kraków. Hij zal vanavond niet meer op de bank zitten, als NAC de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen speelt.

Wisla Kraków is één van de belangrijkste clubs uit Polen. De ploeg uit Krakau werd in de afgelopen tien jaar liefst zes keer landskampioen, de helft van het totaal aantal van twaalf kampioenschappen dat de club in zijn bestaan behaalde. Afgelopen seizoen werd de ploeg tweede in de Ekstraklasse, de Poolse eredivisie.

Robert Maaskant, die een contract voor twee jaar tekent in Krakau, ziet de overstap dan ook als een sportieve verbetering. Vanochtend kwam Maaskant tot overeenstemming met de Wisla Kraków Sportowa Spólka Akcyjna, zoals de club volledig heet.

Technisch directeur Jeffrey van As heeft ingestemd met de contractontbinding, waarvoor NAC een afkoopsom ontvangt. "Het is voor Robert een sportieve verbetering zoals ook omschreven is in zijn contract", zegt Van As. Hij gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor NAC. Tot die tijd nemen John Karelse, Gert Aandewiel en Arno van Zwam de honeurs waar.

Bij de overgang heeft Stan Valckx, de nieuwe technisch directeur van Wisla een belangrijke rol gespeeld. Stan Valckx gaat namelijk ook per heden naar de Poolse club. Hij tekent een contract in Krakau een contract voor twee jaar.

Robert Maaskant (41 jaar) was twee jaar hoofdtrainer bij NAC Breda. Hij tekende in het voorjaar een contract dat hem voor nog eens drie jaar zou verbinden aan NAC. In het eerste jaar, 2008/2009, eindigde NAC als achtste in de eredivisie en won vervolgens de play-offs. Aan het begin van 2009/2010 volgende een prachtig Europees avontuur, dat eindigde bij de Spaanse subtopper Villarreal. Het afgelopen seizoen eindigde NAC op de tiende plaats, nadat NAC vrijwel het hele seizoen in het linkerrijtje had gebivakkeerd. De club miste op één punt de play-offs.

Topman OM wil nationale politie

Er moet één nieuwe Nederlandse politieorganisatie komen. Dat stelt topman Harm Brouwer van het Openbaar Ministerie (OM) in een opiniestuk dat NRC Handelsblad zaterdag publiceerde.

Brouwer vindt dat de opsporing wordt gehinderd door de versnippering van de diverse regionale korpsen, 'terwijl de complexiteit en schaal van criminaliteit vragen om schaalvergroting en integraliteit. Het huidige stelsel van 26 politiekorpsen vergt te veel tijd voor overleg, afstemming en besluitvorming.'

Brouwer wil daarom dat er één politieconcern wordt gevormd, 'bestaande uit landelijke voorzieningen en maximaal tien regionale eenheden, onderverdeeld in districten'.

'Rechters buigen zich over bekentenis Joran'

Drie Peruaanse rechters buigen zich sinds vrijdag over de bekentenis van Joran van der Sloot die verdacht wordt van de moord op de 21-jarige Stephany Flores eind mei. Zijn advocaat claimt dat bij zijn verhoor geen officiële vertaler was en dat het niet duidelijk was dat zijn toenmalige raadsvrouw, een officiële advocate was.

Verwacht wordt dat de rechters binnen een week een beslissing nemen, meldt CNN. Van der Sloot vindt dat zijn bekentenis niet rechtmatig verkregen is. In juli klaagde hij de advocaat Luz Marina Romero Chinchay aan. Volgens Van der Sloot was de advocate hem opgedrongen omdat zij een relatie had met een politieman, stelt zijn huidige advocaat Maximo Altez Navarro. Romero ontkent dit. Ook zou zijn laptop onrechtmatig onderzocht zijn.

Een rechter in de Peruaanse hoofdstad Lima oordeelde in juni dat de bekentenis van Van der Sloot rechtmatig was verkregen. Van der Sloot zit nu vast in de zwaarbeveiligde Miguel Castro Castro gevangenis in Lima. Hem hangt een celstaf van tussen de 15 en 35 jaar boven het hoofd, als hij wordt veroordeeld voor de beroving en moord op Flores.

Bandjar tekent contract bij RKC

RKC Waalwijk heeft zich verzekerd van de diensten van verdediger Sigourney Bandjar (26). De in Suriname geboren oud-speler van Excelsior tekent in Waalwijk, mits hij de medische keuring goed doorloopt, een contract tot de zomer van 2011. Voordat zijn contract deze zomer afliep, speelde hij liefst zes seizoenen voor de Kralingers.

"Sigourney is een speler met ervaring in zowel de Eerste- als de Eredivisie. Hij is inzetbaar op de rechtsbackpositie, die bij ons nog onderbezet was", laat directeur voetbalzaken Mohammed Allach optekenen. "Wij zijn blij dat wij ons hebben kunnen versterken met een kwalitatief goede speler.

Gűndoğan weg bij RBC Roosendaal

Umut Gűndoğan heeft met RBC Roosendaal overeenstemming bereikt over een ontbinding van zijn doorlopende contract in Roosendaal. De 20-jarige aanvallende middenvelder had de clubleiding daarom verzocht aangezien hij voor zichzelf weinig perspectief meer zag binnen de selectie van RBC Roosendaal.

Gűndoğan kwam vorig jaar transfervrij over van het Turkse Genclerbirligi waar hij twee seizoenen onder contract had gestaan en tekende in Roosendaal voor een seizoen met een optie voor een tweede seizoen. Deze optie werd in het voorjaar door RBC Roosendaal gelicht.

Genclerbirligi leende Gűndoğan destijds een half jaar uit aan het Turkse Fethiyespor. Daarvoor stond de voormalig Belgisch jeugdinternational kort onder contract bij MVV. De Belg van Turkse komaf genoot zijn opleiding bij RSC Anderlecht en RWD Molenbeek uit België.

[Upd] Politie schiet man dood in Nijmegen

In Nijmegen heeft de politie op de Neerbosscheweg naast het Bastionhotel een man doodgeschoten. Dat heeft de politie bevestigd.

Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

Omwonenden hebben schoten gehoord. De politie is massaal uitgerukt en heeft de locatie afgezet met grote schermen. De traumahelikopter en een aantal ambulances zijn aanwezig om ondersteuning te verlenen.

Update 18.32 uur

Het gaat om een man die de Lidl in Hatert zou hebben overvallen. Hij stapte in een auto en werd achtervolgd door de politie. Toen de man uitstapte bij het Bastionhotel werd hij aangevallen door een politiehond. De man stak de politiehond dood, waarna de agenten hem doodschoten.

Update 19.00 uur

Nadat de man uitgestapt was uit zijn vluchtwagen, is de auto weer doorgereden. De politie is nu dus op zoek naar mogelijke handlangers van de doodgeschoten man. De politie heeft hiertoe een helikopter ingezet die boven het Goffertpark vliegt om zodoende te kunnen helpen zoeken.

Update 23.48 uur

De overvaller zou geen handlangers hebben gehad, meldt Omroep Gelderland.

Update 9.30 uur

Eerder meldden ooggetuigen dat de man de hond zou hebben doodgestoken. De hond werd gewond naar een dierenarts gebracht, maar heeft het overleefd. Dat meldde het Openbaar Ministerie zaterdagochtend.

Pastoor: "De wet van Cruijff"

Coach Alex Pastoor zag zijn team Excelsior gisteren na een matige eerste helft met 4-2 van N.E.C. Nijmegen winnen. Bij rust stond Excelsior op Woudestein nog met 0-1 achter, maar na rust gingen de remmen los bij de Rotterdammers.

"We waren alleen maar aan het verdedigen en waren de bal heel snel weer kwijt", aldus Pastoor tegen NOS Studio Sport. "Daarna ging de wet van Cruijff op. Als je zelf de bal hebt, hoef je niet te verdedigen. Dat hebben we in de tweede helft gezien", vervolgde Pastoor.

Excelsior verloor de eerste competitiewedstrijd met 3-0 bij De Graafschap, maar won daarna thuis met 3-2 van Feyenoord. "We zitten in een proces waar we van moeten leren. Voor rust was het zoals tegen De Graafschap na rust zoals tegen Feyenoord. Dat moeten we herkennen en erkennen."

Wisman: "Een ware martelgang"

Henk Wisman zag zijn ploeg Almere City FC tot zijn afgrijzen met maar liefst 12-1 verliezen van Sparta Rotterdam in de Jupiler League. "Een ware martelgang", aldus Wisman tegen het ANP. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt."

De coach zocht naar een verklaring. "Dit kan het gevolg zijn als je met een jonge en onervaren ploeg speelt. Voskamp heeft vorig seizoen zijn klasse al bewezen. Voor mij is Sparta favoriet nummer één."

Almere City begon vorige week nog goed aan het nieuwe seizoen. De Almeerders wonnen in eigen huis met 3-1 van RBC Roosendaal.

Ook Nadal uitgeschakeld in Cincinnati

In navolging van Andy Murray en Novak Djokovic is ook Rafael Nadal uitgeschakeld in de kwartfinales van de Cincinnati Masters. De nummer één van de wereld moest zijn meerdere erkennen in de Cyprioot Marcos Baghdatis: 6-4 4-6 6-4. Baghdatis voorkwam daarmee een clash in de halve finale tussen Nadal en Roger Federer.

Ruim een week voor de start van de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar, worstelt de Spanjaard met zijn vorm. "Mijn spel kan absoluut beter", beaamde hij in Cincinnati. "Ik moet me aanzienlijk verbeteren om kans te maken in New York. Ik heb nog een week om hard te trainen, ik zal vooral meer vertrouwen in mijn backhand moeten krijgen."

Nadal werd de afgelopen twee jaar in de halve finales uitgeschakeld tijdens de US Open. De Spanjaard won het grandslamtoernooi op Flushing Meadows nog nooit. Zijn Zwitserse rivaal Federer, vijfvoudig winnaar in New York, bereikte wel de halve finales in Cincinnati door de Rus Nikolai Davidenko in twee sets te verslaan (6-4 7-5).

Aardbeving Los Angeles kan snel komen

De dreiging van een grote aardbeving in de omgeving van het Amerikaanse Los Angeles is groter dan altijd gedacht. De kans op een grote aardschok in dit gebied werd eerder nog geschat op eens in de 250 tot vierhonderd jaar, maar onderzoek van de universiteiten van Californië en Arizona heeft uitgewezen dat dit gemiddeld eens in de 45 tot 144 jaar voorkomt.

De laatste grote aardbeving (tussen de 6,5 en 7,9 op de schaal van Richter) in het gebied dateert uit 1857. Aangezien dit 153 jaar geleden is, geloven de onderzoekers dat een aardbeving elk moment kan gebeuren. "De studie heeft uitgewezen dat de bevingen in de laatste zevenhonderd jaar korter op elkaar volgden dan gedacht. Beleidsmakers en inwoners van het gebied moeten voorbereid zijn", waarschuwden de onderzoekers.

Iran opent eerste kerncentrale

Iran is zaterdag in Bushehr begonnen met het opstarten van de eerste kerncentrale van het land. Technici brachten brandstof voor de centrale vanuit een opslagplaats naar de reactor. Dat meldden Iraanse en Russische bronnen.

De opening van de kerncentrale is een mijlpaal voor Iran. In Bushehr werd in 1974 al de eerste steen gelegd voor de kerncentrale. Iran wil al jaren nucleaire energie opwekken, voor vreedzame doeleinden. Het Westen vreest echter dat Iran in het geniep werkt aan een kernbom.

De centrale is gebouwd door Rusland. Moskou levert ook de brandstof.

Peter R. de Vries op borgtocht vrij

Peter R. de Vries is zaterdagochtend lokale tijd door een Australische rechter in Perth op borgtocht vrijgelaten. De misdaadverslaggever had 24 uur vastgezeten in een cel en moet dinsdag weer voor de rechter verschijnen. Tot die tijd mag hij een moordverdachte, die De Vries opspoorde, niet benaderen en ook niet in de wijk komen waar de man woont.

Een collega van De Vries, die eveneens vastzat, is ook vrijgelaten en heeft een boete van 200 Australische dollar gekregen (140 euro). Zij hoeft niet meer terecht te staan. De twee werden vrijdag in Perth, aan de westkust van Australië, opgepakt toen zij in contact probeerden te komen met de moordverdachte, die verantwoordelijk zou zijn voor de moord op de 23-jarige Mariska Mast in het Centraal-Amerikaanse land Honduras.

De misdaadverslaggever noemt de aanhoudingen 'absurd en niet passen binnen de rechtsgang van een westers land'. De Vries zegt dat hij de verdachte niet bedreigd, beledigd of aangeraakt heeft. Ook zou hij niet in het huis van de man zijn geweest. Hij wilde naar eigen zeggen vragen stellen en hem een briefje overhandigen. De moordverdachte had de politie gebeld, die De Vries en zijn medewerker sommeerde weg te gaan. Toen zij dit niet deden, werden de twee ingerekend.

Zeilmeisje Laura begint aan zeiltocht

Laura Dekker begint zaterdagochtend in de Porugese havenstad Portimão aan haar solozeiltocht rond de wereld. De 14-jarige Dekker wil de jongste zijn die rond de wereld vaart. Eerdere berichten dat zij als minderjarige volgens de Portugese wet niet alleen mag zeilen, worden nu door de havenautoriteiten weersproken.

Wanneer Dekker zaterdag precies vertrekt wil een woordvoerder van het mediabedrijf, dat de rechten voor de zeiltocht in handen heeft, niet zeggen. Voor haar vertrek zal er een korte ceremonie zijn. Haar eerste stop na Portimão zijn de Canarische eilanden of Madeira. Dit hangt af van de windrichting.

Hordes journalisten en cameraploegen hopen een glimp op te vangen van het vertrek van het zeilmeisje. Vrijdagavond voerde Dekker de laatste tests uit op haar 11,5 meter lange boot Guppy. De zee leek vlak voor haar vertrek kalm. Vorige maand hief de rechter het toezicht van Bureau Jeugdzorg op, waardoor zij vrij baan kreeg voor haar solozeiltocht.

In juni moest de 16-jarige Amerikaanse zeilster Abby Sunderland gered worden in de Indische Oceaan toen zij ook probeerde de wereld rond te varen. Haar Australische leeftijdsgenootje Jessica Watson voltooide eerder dit jaar in 210 dagen dagen een zeiltocht rond de wereld. Watson bleef echter haar reis op zee. Dekker zal daarentegen aanleggen bij verschillende havens en mogelijk naar Nederland terugkeren voor school.

'Tweede CDA-Kamerlid tegen coalitie'

Niet één, maar twee CDA-Kamerleden zijn om principiële redenen tegen een coalitie van de partij met VVD met gedoogsteun van de PVV. Dat zegt een zeer goed ingevoerde bron die met het Kamerlid heeft gesproken, meldt Trouw zaterdag. De krant berichtte vrijdag nog over één dissident. Fractieleider Maxime Verhagen ontkende dit.

De Kamerleden hebben volgens de krant hun standpunt binnen de fractie kenbaar gemaakt. Als de twee CDA'ers hun verzet doorzetten, heeft een coalitie met de VVD met gedoogsteun van de PVV geen meerderheid in de Tweede Kamer. Wie de Kamerleden zijn, is niet bekend.

Een kleine minderheid van de CDA-leden steunt samenwerking met de PVV bij de vorming van een kabinet, meldt het AD zaterdag. Uit een enquête van de krant blijkt dat 48 procent van de leden achter de samenwerking staat. Als een gelijk percentage leden op het partijcongres voor een regeerakkoord stemt, vormt dit een minderheid.

De stemming op het partijcongres wordt zwaar meegewogen bij een beslissing of het CDA instemt met een onderhandelingsakkoord, maar is niet doorslaggevend. Een op de tien CDA'ers laat weten zijn lidmaatschap op te zeggen bij een verbond met de partij van Wilders.

Verhagen onderhandelt onder leiding van informateur Ivo Opstelten al twee weken met VVD en PVV. De onderhandelingen zouden op koers liggen. Het verzet binnen het CDA tegen deze coalitie nam de afgelopen tijd toe.

Scholes: "Ik wou dat ik naar het WK was gegaan"

Manchester United-middenvelder Paul Scholes had gehoopt dat hij meer tijd had gekregen om te beslissen of hij mee zou gaan naar het WK of niet. Uiteindelijk is de routinier van The Red Devils niet meegegaan.

De 35-jarige speler werd enkele uren voordat de voorselectie van het WK werd aangekondigd door algemeen manager Franco Baldini gevraagd. Aanvankelijk ging de ervaren speler in op het aanbod, maar al snel besloot hij af te zien van de reis naar Zuid-Afrika.

In het BBC-programma Football Focus verklaarde Scholes dat hij enigszins spijt had van het afhaken. Hij had voor het eerst sinds 2004 weer in actie kunnen komen voor de nationale ploeg van Engeland.

"Ik wou dat ik wel was gegaan. Het voelde zwaar toen ik merkte dat ik de verkeerde beslissing had genomen. Ik kreeg maar een paar uur om te beslissen, dus er was haast bij. Het WK is echter het grootste toernooi waarin je kunt spelen. Ik had een beetje een gevoel van spijt, maar dat heeft nu geen zin meer. Het is achter de rug."

Venezolaanse drugsbaron gepakt in Colombia

De Colombiaanse politie heeft een belangrijke Venezolaanse drugsbaron gearresteerd. Dat heeft de politie vrijdag gezegd. De verdachte drugshandelaar, Walid Makled Garcia, werd donderdag ingerekend in de stad Cucuta, nabij de grens met Venezuela.

Makled zou een fortuin hebben vergaard door een verbond te sluiten met FARC-rebellen. Door deze samenwerking wisten beide partijen maandelijks 'tien ton drugs naar Europa en de Verenigde Staten te smokkelen', aldus de Colombiaanse politie.

De drugsbaron werd gezocht in New York en wordt uitgezet naar de VS. Ook Venezuela is van plan een verzoek tot uitzetting in te dienen.

Tweede dag Sail rustig en zonnig verlopen

Bezoekers hebben op de zonnige tweede dag van Sail kunnen genieten van verschillende bootactiviteiten. In totaal kwamen vrijdag 19.00 uur 130.000 bezoekers op het scheepvaartevenement in Amsterdam af. De dag verliep rustig, meldt een woordvoerder van de organisatie. Net als de eerste, werd ook de tweede dag feestelijk afgesloten met een vuurwerkspektakel boven het IJ.

De hoogtepunten van de dag waren de diverse optochten die 's middags door de grachten trokken. De Pieremachocheltocht, een bonte stoet van creatieve vaartuigen, slingerde vanaf 13.00 uur door de Amsterdamse grachten. De stoet werd aangevoerd door een blusboot van de Amsterdamse brandweer.

De traditionele Crew Parade, waaraan ongeveer duizend bemanningsleden van de tall ships meededen, trok later op de middag van de Kattenburgerstraat naar de Nieuwmarkt. Burgemeester Van der Laan reikte na de parade prijzen uit aan de winnaars van de North Sea Tall Ships Regatta die voorafgaand aan Sail plaatsvond.

Het evenement ging donderdag van start met een Sail-In Parade die van IJmuiden over het Noordzeekanaal naar Amsterdam voerde. De stoet van zo'n vijftig tall ships en honderden andere bijzondere schepen trok circa driehonderdduizend belangstellenden.

Sail is het grootste publieksevenement van Nederland en een van de grootste maritieme evenementen ter wereld. Het festijn wordt sinds 1975 om de vijf jaar georganiseerd. In 2005 trok het evenement 1,8 miljoen bezoekers.

Sail 2010, dat tot en met maandag duurt, zal naar verwachting zo'n anderhalf miljoen bezoekers trekken. Vijf jaar geleden duurde het evenement een dag langer.

Lang leve de lijger!

Heeft u het al gehoord? In een dierentuin in Taiwan zijn onlangs enkele lijgers geboren. Leuke beesten die lijgers, kunnen héél groot worden. De lijger is een kruising tussen een mannetjesleeuw en een vrouwtjestijger. Jammer dat we dit soort nieuws niet vaker tegenkomen. Helaas is het kruisen van leeuwen en tijgers in Taiwan verboden; het zal dus niet al te vaak meer voorkomen. Originele naam ook: de lijger. Zo bestaat er ook de teeuw. Een kruising tussen een mannetjestijger en een vrouwtjesleeuw.

S. Williams niet naar US Open

Serena Williams heeft vrijdag afgezegd voor de US Open. Het laatste grandslamtoernooi van het jaar komt voor de nummer één van de wereld te kort na een operatie aan haar rechtervoet. De drievoudig winnares van het toernooi in New York speelde sinds begin juli geen wedstrijd meer nadat ze in glas was gestapt in een restaurant.

Williams noemde haar afmelding 'een van de meest verwoestende momenten in mijn carrière'. "Met veel frustratie en droefheid moet ik me afmelden voor de US Open. Mijn artsen hebben me geadviseerd niet te spelen zodat mijn voet kan genezen."

Vorig jaar verloor Williams in de halve finale op Flushing Meadows van de latere winnares Kim Clijsters. Toen kwam ze op matchpunt achter door een voetfout en kreeg ze een waarschuwing omdat ze de lijnrechter die die fout had geconstateerd uitschold waardoor ze de wedstrijd verloor.

US Open komt te vroeg voor Serena Williams
US Open komt te vroeg voor Serena Williams (Foto: Novum)

Voskamp: "Dit gaat nergens over"

Johan Voskamp maakte gisteren een droomdebuut voor Sparta Rotterdam. De aanvaller werd pas donderdag vastgelegd, maar mocht in de wedstrijd tegen Almere City FC gelijk in de basis beginnen. Voor zijn nieuwe ploeg scoorde hij meteen achtmaal, voordat de spits een publiekswissel kreeg.

"Ik houd niet zo van pijn, maar ik geloof dat iemand me nu in mijn arm moet knijpen. Anders geloof ik niet dat dit is gebeurd. Dit gaat helemaal nergens over," zei Voskamp die in het verleden als speler van Excelsior in een oefenwedstrijd tegen een amateurclub ook al eens acht keer het net had gevonden.

Voskamp scoorde vorig seizoen 22 maal voor Helmond Sport en leek gisteren in de thuiswedstrijd van zijn nieuwe club Almere hard op weg om het record van Feyenoorder Henk Schouten uit 1956 te breken, maar trainer Jan Everse wisselde de aanvaller voortijdig. "Ik heb daar niet over nagedacht en was er helemaal niet mee bezig. Ik lig er ook niet wakker van. Ik vond die publiekswissel juist geweldig."

Dat Sparta nu als dé titelfavoriet in de Jupiler League wordt gezien is volgens Voskamp nog te vroeg. "Dit was geen graadmeter. Kijk maar naar de moeizame zege die we maandag op Go Ahead Eagles boekten. Maar voor het publiek is dit wel erg leuk. Zij hebben het vorig seizoen met de degradatie naar de Jupiler League zwaar gehad."

Microsoft onderzoekt lek Halo: Reach

Een groep game-hackers is het gelukt om Halo: Reach een maand voor de release van 14 september te downloaden.

Halo: Reach was pas geleden op Marketplace gezet zodat game-reviewers hem konden downloaden. De groep was door de Microsofts beveiliging heen gebroken en kon de game gewoon downloaden. Maar ze zeggen de game niet te zullen verspreiden.

"So after alot of .xex cracking etc.. Me and my team finally did it, we got Halo: Reach! This is not released for public, and we are not really planning on releasing either."

Microsoft vertelde IGN dat ze het lek grondig zullen onderzoeken, maar verdere details wilden ze niet delen. Bungie heeft nog niets officieels naar buiten gebracht, maar moderators op het forum hebben al een waarschuwing geplaatst, waarin ze iedereen gebieden geen spoilers te posten en ze adviseren niet op game-fora te komen totdat de game uit is gekomen.

"Posting to Discuss, Request, or Link To information or campaign spoilers from illegitimately obtained sources -- including illegitimately obtained copies of Halo: Reach -- before the game is officially released will be considered a leak and will be treated as such."

"The moderation team is doing their best, but if you want to stay 100% spoiler free, our best advice is to 'go dark' by staying off all internet gaming forums until you have played through the game!"

 

Lahm ontkent vete tussen hem en Ballack

Phillip Lahm heeft nog eens benadrukt dat er tussen hem en collega-international Michael Ballack absoluut geen probleem is ontstaan of zal ontstaan.

Diverse media beweerden dat Lahm en Ballack in een persoonlijke vete verwikkeld zouden raken om het aanvoerderschap binnen de nationale ploeg van Duitsland. Beide heren hebben de aanvoerdersband al eens gedragen.

Door een blessure moest Ballack, de vaste aanvoerder, het WK laten schieten. Duitsland bleef tot aan de halve finales in het toernooi onder het aanvoerderschap van Lahm. Volgens sommige speculaties binnen de media wil de verdediger van Bayern München nu geen afstand meer doen van de aanvoerdersband.

De linksback geeft echter te kennen dat hij hier geen punt van zal maken. "Voor mij is er absoluut geen probleem. Niemand van ons tweeën heeft iets ernstigs gezegd. De volgende keer als ik Michael zie, wordt het net als vanouds", aldus Lahm tegenover Eurosport.

Begin september zal bondscoach Joachim Löw duidelijk maken wie de Duitsers in de race naar Euro 2012 zal aanvoeren.

Zanger pleegt zelfmoord na optreden Pukkelpop

Charles Haddon, de zanger van de Britse band Ou Est Le Swimming Pool, heeft vrijdag na een optreden op het Belgische popfestival Pukkelpop zelfmoord gepleegd. De zanger zou van een mast gesprongen zijn op de parkeerplaats voor artiesten, zo meldden media in België vrijdagavond.

Ou Est Le Swimming Pool gaf in de namiddag een concert tijdens het festival in Hasselt. Pukkelpop trekt traditioneel veel bezoekers uit Nederland, aangezien Hasselt niet ver van de grens ligt.

De band bracht tot nu toe drie singles uit en de debuutsingle Dance The Way I Feel werd vorig jaar een hit in het alternatieve muziekcircuit. De uitgave van het debuutalbum Christ died for our Synths staat gepland voor 22 oktober.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.