Voskamp: "Dit gaat nergens over"

Johan Voskamp maakte gisteren een droomdebuut voor Sparta Rotterdam. De aanvaller werd pas donderdag vastgelegd, maar mocht in de wedstrijd tegen Almere City FC gelijk in de basis beginnen. Voor zijn nieuwe ploeg scoorde hij meteen achtmaal, voordat de spits een publiekswissel kreeg.

"Ik houd niet zo van pijn, maar ik geloof dat iemand me nu in mijn arm moet knijpen. Anders geloof ik niet dat dit is gebeurd. Dit gaat helemaal nergens over," zei Voskamp die in het verleden als speler van Excelsior in een oefenwedstrijd tegen een amateurclub ook al eens acht keer het net had gevonden.

Voskamp scoorde vorig seizoen 22 maal voor Helmond Sport en leek gisteren in de thuiswedstrijd van zijn nieuwe club Almere hard op weg om het record van Feyenoorder Henk Schouten uit 1956 te breken, maar trainer Jan Everse wisselde de aanvaller voortijdig. "Ik heb daar niet over nagedacht en was er helemaal niet mee bezig. Ik lig er ook niet wakker van. Ik vond die publiekswissel juist geweldig."

Dat Sparta nu als dé titelfavoriet in de Jupiler League wordt gezien is volgens Voskamp nog te vroeg. "Dit was geen graadmeter. Kijk maar naar de moeizame zege die we maandag op Go Ahead Eagles boekten. Maar voor het publiek is dit wel erg leuk. Zij hebben het vorig seizoen met de degradatie naar de Jupiler League zwaar gehad."