Vrouw ontdekt dode zoon tijdens begrafenis broer

Een Franse vrouw heeft woensdag een zeer schokkende ontdekking gedaan. Terwijl zij net haar broer had begraven op een begraafplaats in Rijsel, viel haar oog op een tijdelijke, houten grafsteen. Het bleek het graf van haar zoon te zijn, die bleek te zijn overleden zonder dat zijn ouders waren ingelicht.

Het graf bleek te liggen op een deel dat is gereserveerd voor arme overledenen, op het gedenkteken stond de tekst 'Olivier Langlet, 1968-2010'. "Binnen een paar seconden begon iedereen te schreeuwen", vertelde de vader gisteren aan een Franse krant. "De moeder viel flauw. Ze komt hier om haar broer te begraven, en vindt haar kind in een graf iets verderop. Zoiets verzin je niet."

De gemeente heeft de dood van hun zoon inmiddels bevestigd. Hij is op 5 juli een natuurlijke dood gestorven. Zijn moeder had onlangs nog geprobeerd contact met hem op te nemen vanwege de begrafenis van zijn oom, maar ze dacht dat Olivier geen contact meer wilde naar aanleiding van een ruzie.

"Iemand heeft zijn werk niet goed gedaan", vindt moeder Josiane Vermeersch. "Ik eis een verklaring." Het wil er bij haar niet in dat in deze moderne tijd niemand de familie heeft kunnen inlichten.

Het gebeurt overigens wel vaker dat een lichaam wordt begraven terwijl er niet direct een contactpersoon is gevonden. De Franse wet schrijft namelijk voor dat de begrafenis binnen zes dagen moet hebben plaatsgevonden.