Oranje gunt Dominicaanse Republiek dit keer geen set

De volleybalsters van Oranje hebben in Tokio uitstekend gepresteerd door tijdens de voorlaatste poulewedstrijd van de World Grand Prix de Dominicaanse Republiek met 3-0 te verslaan: 25-10, 25-22, 25-20.

Nederland domineerde op alle fronten en scoorde met name door de sterke service en een goed geplaatst blok. Bondscoach Avital Selinger stuurde de basisploeg bestaande uit Manon Flier, Laura Dijkema, Caroline Wensink, Francien Huurman, Chaine Staelens, Maret Grothues en Janneke van Tienen het veld in. En hij wisselde nauwelijks. Na de 3-2 overwinning op de Dominicaanse Republiek, afgelopen maandag in Macau, was Nederland nu een stuk beter op dreef en kregen de vrouwen uit het Caribisch gebied geen enkele kans op setwinst.

"Ik ben blij met deze wedstrijd," sprak Avital Selinger na afloop. "De sleutel tot dit succes was de vastberadenheid die de meiden toonden na de teleurstelling van gisteren tegen Italië."

Morgen speelt Nederland om 10.00 uur Nederlandse tijd de laatste Grand Prix-wedstrijd tegen Japan, dat inmiddels is geplaatst voor de finaleronde. Wanneer dit duel wordt gewonnen, is Oranje zeker van de zevende plaats tussen deze twaalf toplanden. "We zijn vastbesloten om die zevende plaats vast te houden," zegt aanvoerster Manon Flier. "Het was heel prettig dat we vandaag veel beter speelden dan gisteren. Ik ben trots op deze ploeg."