FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 24 maart 2009

Italië reguleert hotelclassificatie

In Italie is een wetsvoorstel aangenomen dat de classificatie van hotels in sterren moet reguleren. Sterren worden normaal gesproken toegekend door Mobil. Vanwege de vele onterechte claims op sterren overal is in Italië besloten dit bij wet te reguleren. Op deze manier moet de kwaliteit van Italiaanse hotels en restaurants gewaarborgd worden. Een mooi voorbeeld van dergelijke onterechte claims is Dubai met 7-sterren hotels. Er bestaat geen officiële definitie van een 7-sterren hotel.

Bijzonder is dat de classificatievoorwaarden van de Italiaanse overheid in tegenstelling tot de classificatie van Mobil bijzonder weinig tekst bevatten. Het gaat echt om basisvoorwaarden om een ster te mogen hebben. Zo gaat het om het hebben van een lift, frequentie van schoonmaak en kamergrootte.

Eerder is iets dergelijks gebeurd voor de Italiaanse wijnen. Een hoop slechte Italiaanse wijn kreeg het label "premium Italian wine". Om te voorkomen dat dit schade zou toebrengen aan de Italiaanse wijnindustrie zijn hier overheidsregels voor gekomen. 

 Met  dank aan KapiteinGasthof voor de herschreven submit.

Jongen dood na naspelen Fear Factor

Een dertienjarige jongen uit de Bulgaarse stad Kozloduy heeft zich in een klap onsterfelijk gemaakt bij zijn vriendjes. Hijzelf overleefde het naspelen van het tv-programma Fear Factor echter niet. De jongen verhing zich namelijk aan het klimrek.

Naar aanleiding van de tv-show 'Fear Factor', vroeger bij ons gepresenteerd door Fabienne de Vries, dacht de knul dat hij het wel beter kon. Voor de ogen van zijn vriendjes klom de jongen op een klimrek en maakte zijn nek met behulp van een kettingslot vast aan het rek.

De sleutel had hij op de grond gegooid met de bedoeling deze op te pakken en zo zichzelf te bevrijden. Pas toen zijn kameraadjes vermoedden dat het niet helemaal goed ging, had de knaap zichzelf al opgehangen.


Enkele fragmenten uit 'onze' Fear Factor

Thuisdorp van kerstman te koop

Ook Finland heeft last van de financiële crisis. Finse media meldden vandaag dat het land nu zelfs het thuisdorp van de kerstman moet verkopen.

Het Dorp van de kerstman (Joulupukin Pajakylä in het Fins) is een van de grootste toeristische trekpleisters van Finland. Het complex bij de stad Rovaniemi trekt jaarlijks ongeveer een half miljoen bezoekers.

In het themapark zijn allerlei kerstspullen te koop. Ook kan men op de foto met de kerstman, of post versturen met een stempel van de kerstman.

Vrouw jat neptieten

Een dertigjarige vrouw wilde graag een paar nieuwe borsten. Omdat ze er geen geld voor had, besloot ze op een sluwe manier toch een paar siliconen te versieren. Door middel van een valse identiteit wist ze een paar neptieten voor noppes te scoren.

Onder een valse naam opende de Californische Yvonne Pampellonne vorig jaar september een nieuwe bankrekening. Met de bijbehorende credtcard ging ze op weg naar de Pacific Center For Plastic Surgery om een borstvergroting en een liposuctie te bestellen. Nadat de operatie succesvol was verlopen, bleken zowel Yvonne als de implantaten van de aardbodem weggevaagd.

Helaas voor de vrouw wist het personeel de oplichtster uit een fotoalbum van de politie te plukken. De dienders wisten de vrouw te traceren en op te pakken. De vrouw staat nu voor negenduizend euro in het krijt bij de kliniek.

'Obama ligt in bed met Wall Street'

De Amerikaanse president Barack Obama krijgt steeds meer kritiek van invloedrijke Amerikaanse columnisten en commentatoren, die normaliter grote Obama-fans zijn, dat hij in één bed zou liggen met Wall Street. Eerder werd president Bush al verweten veel ex-bankiers in zijn inner circle te hebben.

Obama's minister van Financiën Timothy Geither was voormalig president van de New York-afdeling van de Federal Reserve (de Fed) en Larry Summers, voorzitter van de nationale economische raad van president Obama, zou goede vrienden zijn met de top van de Amerikaanse bank Citigroup. Ook Robert Rubin, voormalig minister van Financiën en economisch adviseur van Obama, was enige tijd topman bij Citigroup.

Door deze verwevenheid met Wall Street, zo is de kritiek, blijft Obama nog steeds terugschrikken voor de meer onorthodoxe oplossingen die uiteindelijk goed zijn voor de Amerikaanse economie, maar op korte termijn slecht voor de bankrekeningen van de bankiers. De meest in het oog springende 'onorthodoxe' oplossing zou volgens economen en financiële experts de (tijdelijke) nationalisatie zijn van Amerikaanse banken.

Ook volgens de complottheoriën-scene is Obama één en al Wall Street

Vrouw jat alleen tijdens zwangerschap

Voor de rechtbank van Den Haag moest gisteren een 35-jarige vrouw verschijnen. De vrouw had namelijk vorig jaar enkele spullen gestolen uit een winkel. Volgens haar meegereisde 41-jarige broer uit Monster had zij daar echter een goede reden voor. "Ze pikt als ze zwanger is", verklaarde broerlief.

De vrouw nam vorig jaar januari uit een doehetzelfzaak in Wateringen een digitale detector en een zogeheten trailertester mee zonder deze af te rekenen. De rechter vroeg de vrouw waarom ze dit had verzwegen bij de politie. "Toen wist ik nog niet dat ik zwanger was", luidde het antwoord.

De broer ontkende bij hoog en laag ook maar iets met de diefstal te maken te hebben. Uit camerabeelden blijkt echter dat de beste man liegt dat hij zwart ziet. Hij stond er juist met zijn neus bovenop.

Toen broer en zus bij de kassa werden tegengehouden, deelde de man een portie klappen uit. Zelf liep hij een flinke trap in zijn rug op, waar hij naar eigen zeggen nog steeds last van heeft. Ook zusterlief deed mee, zij deelde enkele rake klappen uit met haar tas.

Chicago rekent op Obama voor OS 2016

Chicago rekent op de steun van de Amerikaanse president Barack Obama voor de kandidatuur van de Olympische Spelen in 2016.

In oktober zal in Kopenhagen besloten worden welke stad de Olympische Spelen krijgt toegewezen. Chicago hoopt dat Obama daarbij aanwezig is. "Als er geen grote ramp tussenkomt, ga ik er vanuit dat hij er bij is", aldus Patrick Ryan dinsdag namens het organisatiecomité van Chicago.

Eerder speelden Tony Blair (Londen 2012) en Vladimir Poetin (Sotchi 2014) een belangrijke rol in de toewijzing. "Het is een groot voordeel dat president Obama een sportliefhebber is. Wat ik tot nu toe van IOC-leden over hem heb gehoord, is zeer positief", aldus Ryan. Bijkomend voordeel is dat Obama voor zijn verhuizing naar Washington dit jaar woonachtig was in Chicago.

Maastrichtenaar sjoemelt met gokkast in Best

In het Brabantse Best is gisteravond een 20-jarige Maastrichtenaar opgepakt op verdenking van het manipuleren van een gokkast. De man was samen met een 23-jarige plaatsgenoot in een café. Het tweetal gedroeg zich verdacht in de buurt van de automaat, die niet lang daarna geld uitkeerde.

Later vond de kroegbaas apparatuur waarmee de automaat vermoedelijk gemanipuleerd is. Verder is er een acculader gevonden in de auto van de mannen die past op het apparaat. De twee werden meegenomen voor onderzoek. De 23-jarige man is vrijgelaten omdat hij niks met de zaak te maken bleek te hebben.

Met dank aan john6 voor de submit.

Verdachten mishandeling Vrankrijk gepakt

De mishandeling, vorig jaar september, van kraker 'Yoghurt' in de Amsterdamse Spuistraat, krijgt een onverwacht vervolg: drie verdachten zijn gisteren van hun bed gelicht.

De arrestatie werd officieel pas vandaag bekend gemaakt; op krakerssites werd dezelfde dag al gesproken over 'vier aanhoudingen'. Een van de verdachten zou na zes uur weer zijn vrijgelaten.

Kraker 'Yoghurt' werd vorig jaar voor de deur van krakersbolwerk Vrankrijk door meerdere personen half dood geslagen met ijzeren staven. Ook zijn vriend werd mishandeld. De daders zouden deel uitmaken van 'de bargroep' van Vrankrijk.
Mishandeling

Geruime tijd later, twee maanden geleden, ging burgemeester Cohen over tot maatregelen. De bar werd gesloten. Volgens Cohen hadden de bewoners van Vrankrijk en exploitanten van de bar het politieonderzoek naar de mishandeling gehinderd. Pas nadat alle gasten de bar hadden verlaten en de zaak was opgeruimd, kreeg de politie in september toegang tot de bar.

Verdachten mishandeling Vrankrijk gepakt  (foto: DAG)

Explosieven Opruimingsdienst bij Avans Breda

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft een deel van de omgeving van de Avans Hogeschool in Breda afgezet vanwege kleine vaatjes met de explosieve stof picrinezuur die in een chemicaliënopslag achter de school zijn gevonden. Alle mensen die nog in de school aanwezig waren zijn weggestuurd, evenals de mensen in het naastgelegen studentensportcentrum.

De EOD onderzoekt hoe zij de stof, die in vloeibare toestand niet gevaarlijk is, kan opruimen. De stof is echter in droge toestand aangetroffen en kan dan explosief zijn. Normaal wordt de stof in de school gebruikt voor onderwijsdoeleinden, maar het kan ook als explosief worden gebruikt.

Zie ook het topic over dit onderwerp op het forum.

Väyrynen pas in 2010 weer terug

SC Heerenveen kan pas in 2010 weer een beroep doen op Mika Väyrynen. De middenvelder moet geopereerd worden aan de kruisband van zijn rechterknie en is zes tot acht maanden uitgeschakeld.

Väyrynen raakte eind januari geblesseerd in het duel tegen Ajax. Aanvankelijk werd gedacht dat de Fin enkele weken was uitgeschakeld met een gekneusde knie, maar de blessure blijkt nu toch ernstiger te zijn.

Väyrynen keerde dit seizoen terug bij Heerenveen na drie seizoenen voor PSV te hebben gespeeld. De 42-voudig international speelde dit seizoen tot aan zijn blessure zeventien wedstrijden. Voor zijn overgang naar PSV kwam Väyrynen ook al 3,5 seizoen uit voor sc Heerenveen.

Politie heeft signalement verdachte steekpartij

De politie heeft een signalement opgesteld van de man die ervan wordt verdachte dat hij vandaag de 69-jarige overblijfkracht op een schoolplein in Amsterdam-Zuid heeft doodgestoken.

Het gaat om een man met een getinte huidskleur en donker kort krullend haar. Hij droeg donkere kleding. De verdachte zou zijn weggevlucht in de richting van De Lairessestraat. De politie heeft camerabeelden van de scholen en de omliggende straten veilig gesteld, liet ze eerder al weten. Ze benadrukt nogmaals dat de schoolkinderen niet in gevaar zijn geweest.

Met dank aan KlapMongeaul voor de submit.

'Kwart Nederlanders heeft slaapproblemen'

Een kwart van de Nederlanders heeft slaapproblemen. De Nederlandse vereniging voor slaaponderzoek (NSWO) heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Het gros van de mensen met een slaapstoornis heeft al langer dan een jaar last van de problemen, zo blijkt uit het onderzoek van het NSWO. Het gaat vaak om vrouwen, ouderen en zieken.

Ongeveer een derde van de mensen met slaapproblemen gebruikt een slaapmiddel. Benzodiazepines zijn het meest gebruikt. Volgens het Centrum voor Slaap- en Waakstoornissen van het Haagse ziekenhuis MCH helpt langdurig gebruik (langer dan twee weken) van de middelen niet tegen slapeloosheid. Vaak is gedragstherapie een beter geneesmiddel, zegt het centrum.

Als mensen de slaapmiddelen te lang gebruiken, kunnen ze ontwenningsverschijnselen krijgen die erger zijn dan de oorspronkelijke klachten. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om trillen, duizeligheid en een onrustig gevoel. Bovendien neemt het effect af van de middelen. Daarbij lopen gebruikers grotere kans op ongelukken in het verkeer of slechtere prestaties op het werk.

De benzodiazepines gaan in Nederland met miljoenen over de toonbank. Ze worden per januari van dit jaar in principe niet meer vergoed via de ziektekostenverzekering. Volgens de NSWO is ongeveer een kwart van de gebruikers van slaapmiddelen het eens met het besluit van de overheid om de slaapmiddelen niet langer te vergoeden.

Kwart Nederlanders heeft slaapproblemen  (foto: DAG)

Sociale partners: we komen niet alleen luisteren

De vakbonden en werkgevers zijn vanavond niet uitsluitend naar het Catshuis gekomen om de crisisplannen van de coalitie aan te horen. De sociale partners gaven voorafgaand aan hun gesprek met een kabinetsdelegatie nadrukkelijk aan dat ze eigen wensenlijstjes meenemen.

"Ik kom hier om zaken te doen”, zei FNV-voorzitter Agnes Jongerius bij aankomst in het Catshuis. Jongerius verzet zich tegen een verhoging van de AOW-leeftijd. Verder vraagt ze ruimte voor pensioenfondsen om orde op zaken te stellen en wil ze jeugdwerkloosheid zo veel mogelijk voorkomen.
Ook MKB-voorzitter Loek Hermans en voorman Bernard Wientjes van VNO-NCW zeiden dat ze langskomen om te onderhandelen en eigen punten op tafel willen leggen. Wientjes sprak de hoop uit dat dinsdagavond een 'nationaal akkoord' gesloten kan worden.

 


Sociale partners: we komen niet alleen luisteren  (foto: DAG)

[Update] DLC Fallout 3 voorlopig uitgesteld

[update 20.39] Bethesda heeft bekend gemaakt dat de DLC momenteel van Xbox Live verwijderd wordt. De vele bugs hebben ervoor gezorgd dat het de developer leek om er nog wat aan te werken en de content dan spoedig opnieuw uit te brengen.

We are continuing to look into the issues people are experiencing with The Pitt for Xbox 360. As of now it looks like the file for the English version on Xbox Live was somehow corrupted. We are currently working with Microsoft to remove the existing file off of Live to prevent any further downloads. Our plan is to replace it with a new file as soon as possible. We hope to have another update for you shortly.

Oorspronkelijke bericht
Vandaag is het volgende deel van de Fallout 3 DLC uitgekomen, genaamd The Pitt. Veel mensen keken hier naar uit, maar zullen teleurgesteld zijn als ze merken dat The Pitt nog overloopt van de bugs. Nu al zijn er talloze klachten over haperende graphics, verdwenen textures, regenboogkleuren op vijanden en complete freezes. Misschien nog even wachten met downloaden dus.

'Arbeidspartij stemt in met coalitie Israël'

De Arbeidspartij treedt toe tot de nieuwe regering van Israël. De sociaaldemocratische partij stemde vanavond in met regeringsdeelname, meldden Israëlische media.

De coalitie komt onder leiding te staan van Benjamin Netanyahu, leider van de rechtse partij Likud.

De Arbeidspartij was tot op het bot verdeeld over deelname aan een regeringscoalitie met twee ultrarechtse partijen, Yisrael Beitenu en Shas. Maar iets meer dan de helft van de stemgerechtigde partijleden ging akkoord met de coalitie.


'Arbeidspartij stemt in met coalitie Israël'  (foto: DAG)

FOK!kers: AZ wordt kampioen

Met nog 18 punten te verdelen wordt het toch nog spannend voor AZ en FC Twente. Bij drie keer verlies voor AZ en drie keer winst voor FC Twente worden de kaarten alsnog geschud. Toch denkt 70 procent van de FOK!kers dat AZ kampioen wordt. Dat blijkt uit de uitslag van de poll die op de frontpage van FOK! werd geplaatst.

Twaalf procent dicht Ajax nog wel een kansje toe. Elf procent denkt dat FC Twente kampioen wordt. En 6,4 procent van de FOK!kers weet het zeker: Heerenveen wordt landskampioen. Op papier maken alle vier clubs kans op de titel. Maar AZ staat wel erg riant bovenaan met 70 punten. Twente komt op 61, Ajax op 58. Heerenveen (54 punten) moet als ze kampioen willen worden alle wedstrijden winnen. De drie andere clubs moeten dan alles verliezen of minstens een paar keer gelijkspelen. User Vader_aardvarken is alvast aan het feestvieren: "Heerenveen gaat gewoon dik winnen, kneus! Watch maar af."

Internet-oplichtster voor de rechtbank

Van 2004 tot 2007 heeft Dorien H. uit Roermond tientallen bedrijven en particulieren opgelicht. Het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond stelt dat de vrouw op bijna industriële schaal gehandeld heeft.

Op websites als Marktplaats werden door H. concerttickets of toegangskaarten voor pretparken aangeboden. Deze werden door haar echter nooit geleverd. Daarnaast bestelde de vrouw voor duizenden euro's aan kleding en andere zaken bij postorderbedrijven. Deze bestellingen betaalde zij nooit. Bij deze praktijken gebruikte ze diverse valse namen en vervalste werkgeversverklaringen.

Dorien H. moet zich morgen voor de Roermondse rechtbank verantwoorden voor haar daden. Tientallen gedupeerden eisen hun geld terug.

Reclame verleidt jongens tot snacken

Jongens gaan meer snoepen en snacken tijdens het televisiekijken als ze ondertussen reclames voor lekkere dingen zien. Meisjes zijn minder beïnvloedbaar, mogelijk omdat zij al vanaf jonge leeftijd rekening houden met de slanke lijn.

Dat heeft het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit in Nijmegen vandaag bekendgemaakt. Volgens hoogleraar opvoedings- en gedragsproblemen Rutger Engels is voor het eerst ter wereld het snack- en snoepgedrag van kinderen tijdens het tv-kijken onderzocht.

Engels noemt de bevindingen belangrijk voor de huidige discussie over snoepreclames op kindertelevisie. Hij heeft de uitkomsten van het onderzoek onder de aandacht van de Reclame Code Commissie gebracht.Reclame verleidt jongens tot snacken (foto: DAG)

[NHL] Flames op dreef

De Calgary Flames hebben hun thuiswedstrijd tegen de Detroit Red Wings gewonnen. Mede dankzij de matig keepende Chris Osgood pakten zij in de eerste twee perioden een 3-0 voorsprong die ze in het vervolg niet meer uit handen gaven.

Chris Osgood werd halverwege de tweede periode van het ijs gehaald nadat hij drie goals had doorgelaten. Dion Phaneuf scoorde uit een vrij eenvoudig schot vanaf de blauwe lijn. Verder scoorden Jamie Lundmark met een schot van de zijkant dat slechts half gekeerd werd door Osgood en scoorde Mike Camalleri door van achter het doel de puck tegen de achterkant van Osgood's been aan te tikken. De overige twee goals werden door Curtis Glencross en Craig Conroy gemaakt, maar toen had Ty Conklin de plaats van Osgood al ingenomen. Voor Detroit scoorden Pavel Datsyuk, Johan Frantzen en Jiri Hudler. Flames-goalie Mike Kiprusoff maakte 30 reddingen.

De Flames zijn de laatste tijd goed op dreef. "We willen nu blijven winnen en proberen alsnog de divisie-titel te pakken voor meer thuisvoordeel in de play-offs," liet center Conroy weten. Cammalleri verklaarde de overwinning als volgt: "We speelden aggressief in de buurt van het net en kregen daardoor een aantal mooie rebounds."

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Calgary FlamesDetroit Red Wings5-3
Florida PanthersCarolina Hurricanes2-3 (OT)
Philadelphia FlyersNew Jersey Devils4-2

Japan opnieuw winnaar WBC

Japan is net als in 2006 de winnaar geworden van de World Baseball Classic. Het klopte in de finale Zuid-Korea met 5-3.

De beslissing van pas in de tiende inning. Na de reguliere negen innings was de stand 3-3. Werper Daisuke Matsuzaka werd net als in 2006 uitgeroepen tot meest waardevolle speler. De Japanner kwam in de finale niet in actie, maar de pitcher van Boston Red Sox sleepte afgelopen zondag in de halve finales tegen de Verenigde Staten zijn derde overwinning van dit toernooi in de wacht. In totaal heeft Matsuzaka nu zes World Baseball Classic-zeges achter zijn naam en geen enkele nederlaag.

Italië in rep en roer over niet selecteren Cassano

Tot verbazing van velen heeft de bondscoach van Italië, Marcello Lippi, Sampdoria-aanvaller Antonio Cassano niet opgeroepen voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Montenegro en Ierland. De flamboyante aanvaller presteert al weken prima, maar wordt genegeerd door Lippi.

"Ik wil alleen praten over de spelers die ik geselecteerd heb", was het duidelijk commentaar van Lippi, die vandaag vragen over Cassano weigerde te beantwoorden. "Ik hoef geen reden te geven voor mijn beslissing en dat is niet uit arrogantie."

Cassano speelde in zijn loopbaan voor onder meer AS Roma en Real Madrid. De voetbalkwaliteiten van de in Bari geboren aanvaller staan buiten kijf, maar met de discipline neemt Cassano het meestal niet zo nauw. Bij Sampdoria gedraagt de aanvaller zich echter de laatste tijd, waardoor hij de sympathie van de Italiaanse media heeft weten te veroveren.

Coalitie wil bijna 6 miljard investeren in economie

De regeringscoalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie wil bijna 6 miljard investeren in de economie om zo de recessie te bestrijden. Bronnen rond het coalitieoverleg verwachten dat er onder meer geld op tafel komt voor de afschaffing van de vliegtaks, voor een sloopregeling voor bestelauto's, voor de aanpak van jeugdwerkloosheid, voor weg- en waterbouwprojecten, voor duurzame energie en voor isolatie van woningen en gebouwen.

De vliegtaks verdwijnt waarschijnlijk in het definitieve plan van de coalitie onder het kopje 'herstructurering van de kosten Schiphol'. Het afschaffen van de belasting kan gezien worden als een investering van 300 miljoen omdat de overheid dat bedrag de komende twee jaar misloopt. De reisbranche berekende onlangs dat de afschaffing de Nederlandse economie 1,3 miljard euro oplevert.

Coalitie wil bijna 6 miljard investeren in economie  (foto: ANP)

Macedonië-doelman Milosevski niet tegen Oranje

Doelman Petar Milosevski heeft zich bij de Macedonische bondscoach Srecko Katanec afgemeld voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland van volgende week woensdag. Milosevski heeft teveel last van een knieblessure. Jane Nikolovski vervangt hem.

Bondscoach Katanec is absoluut niet gelukkig met het wegvallen van Milosevski, die met zestig interlands achter zijn naam een van de meest ervaren spelers is aan Macedonische kant. Nikolovski heeft slechts 23 caps verzameld en speelde bovendien bijna twee jaar geen interland.

Macedonië is de huidige nummer vier van Groep 9, waarin Nederland aan de leiding gaat. Uit drie duels verzamelde het gezelschap van Katanec slechts drie punten. Een nederlaag tegen Nederland betekent zo goed als zeker uitschakeling voor Macedonië.

Luhukay wordt trainer FC Augsburg

Vanaf volgend seizoen is Jos Luhukay de nieuwe trainer van FC Augsburg. De Limburger is bij de club uit de Duitse Tweede Bundesliga de opvolger van Holger Fach, die ondanks zijn doorlopende contract aan het eind van dit seizoen moet vertrekken.

Luhukay zat zonder club nadat hij aan het begin van het seizoen werd ontslagen als trainer bij Borussia Mönchengladbach. Luhukay slaagde er vorig seizoen nog in om met Borussia Mönchengladbach promotie af te dwingen.

Bruyneel rekent toch op Armstrong in Giro

De ploegleider van Astana, Johan Bruyneel, heeft goede hoop dat Lance Armstrong op 9 mei gewoon aan de start staat van de Giro d'Italia.

"Dat sluit ik zeker niet uit, ik denk dat het prima mogelijk is", aldus de Belg. Gisteren brak Armstrong bij een val in de Ronde van Castillië en Leon zijn sleutelbeen. Volgens Bruyneel is het een "mooie breuk zonder complicaties".

Voor de Tour de France, die op 4 juli begint, voorziet Bruyneel helemaal geen problemen. "Een sleutelbeenbreuk in maart zegt niets over je prestaties in juli", aldus de Belg.

Armstrong vliegt vandaag van Spanje naar de Verenigde Staten, waar hij mogelijk nog dezelfde dag wordt geopereerd.

Opgeroepen King weer terug bij Spurs

Het oproepen van Tottenham Hotspur-verdediger Ledley King door bondscoach Fabio Capello voor de wedstrijden van Engeland tegen Slowakije en Oekraïne deed een hoop stof opwaaien in Engeland. Spurs-manager Harry Redknapp vond het onverantwoord dat King was geselecteerd, terwijl hij door een zware knieblessure niet kan trainen.

De situatie kreeg vandaag een aparte wending toen bekend werd dat King weer zou terugkeren naar zijn club Tottenham Hotspur. De Engelse voetbalbond FA heeft het nieuws omtrent de 28-jarige verdediger inmiddels bevestigd. "Ledley King is teruggekeerd naar Tottenham Hotspur om daar gedurende de interlandbreak verder te werken aan zijn herstel. Dit is een gevolg van een discussie en de afwegingen door de medische staf van zowel zijn club als de nationale ploeg", aldus een statement van de FA.

"Beide partijen zijn het erover eens dat het voor de speler het beste is om zijn individuele trainingsprogramma bij zijn club voort te zetten. Hij zal daarom geen rol meer spelen in de voorbereiding van Engeland op de oefenwedstrijd tegen Slowakije en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne."

UEFA geeft NEC voorwaardelijke straf en boete

NEC moet een boete van 50.000 euro betalen voor de ongeregeldheden tijdens de UEFA Cup-wedstrijd tegen Hamburger SV op 18 februari jl. Bovendien hebben de Nijmegenaren een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek met een proeftijd van drie jaar opgelegd gekregen.

Tijdens de wedstrijd tegen HSV werd de Sloveense scheidsrechter Darko Ceferin in de 61e minuut geraakt door een aansteker, die was gegooid door een supporter van NEC. Hierop besloot de tuchtcommissie van de UEFA de Nijmeegse club een straf op te leggen.

NEC verloor het duel in Nijmegen met 0-3 en ging in de return in Duitsland met 1-0 onderuit, waardoor het UEFA Cup-avontuur voor de ploeg van Mario Been eindigde.

Duitse politie wil verbod op killergames

Na de verschrikkelijke schietpartij op de Duitse ‬Albertville school zaten veel mensen met vragen, waarvan de belangrijkste natuurlijk was: 'Waarom?'. Ondanks dat bekend is dat de jongen depressief was en onder behandeling stond bij een psychiater werd ook bekend dat de jongen de populaire shooter Counter Strike op zijn computer had staan. Dit laatste is nu reden voor het hoofd van de Duits politie om tot een verbod op gewelddadige games op te roepen.

Volgens Heini Schmitt is uit het verleden bekend dat mensen die in staat zijn tot zulke ernstige en verschrikkelijke misdaden een "verslaving" hebben aan gewelddadige games en dat de schietpartijen veel overeenkomsten vertonen met het virtuele geweld. Ondanks dat er niet bewezen kan worden dat games echt de oorzaak zijn van deze misdaden vindt Schmitt dat er ook niet bewezen kan worden dat games er helemaal niets mee te maken hebben. Daarom vindt Schmitt dat het verbannen van gewelddadige games geen slechte stap zou zijn. Ze vindt de actie van Duitse retailer Galeria Kaufhof om helemaal te stoppen met de verkoop van gewelddadige games dan ook een goed begin.

Voor meer gamesnieuws kun je terecht op FOK!games.

'Robben op Liverpool-radar'

Met het verlengen van zijn contract durft Liverpool-trainer Rafael Benitez weer aan de lange termijn te denken. Deze zomer mag de Spanjaard volgens Engelse media een kleine veertig miljoen euro uitgeven. Prioriteit nummer één: Arjen Robben.

Volgens zowel AS als Marca wil Benitez de Nederlandse aanvaller terug naar de Premier League brengen. Robben speelde eerder al voor Chelsea en verdiende daar een transfer naar Real Madrid, zijn huidige werkgever.

Benitez zou in Robben, dit seizoen uitblinker bij Real Madrid, een welkome aanvulling zien op zijn huidige spelersgroep. Albert Riera doet de laatste weken zijn plicht door wat doelpunten mee te pikken, maar volgens de Spaanse kranten moet hij het afleggen tegen de snelheid en het raffinement van Robben.

De kans dat De Koninklijke zijn aanvaller laat gaan lijkt niet groot. Met een nieuwe president op komst is het laatste wat hij zal ambiëren zijn sterspeler verkopen. Het bedrag dat Liverpool voor hem over zou hebben, 23 miljoen euro, zal de technische leiding van de Madrilenen evenmin doen laten schrikken.

Moreno hoopt tegen NAC weer te kunnen spelen

Hector Moreno maakte voor de winterstop samen met ploeggenoot Niklas Moisander veel indruk in de verdediging van AZ. Een gebroken middenvoetsbeentje gooide echter roet in het eten voor de 21-jarige Mexicaan.

Moreno verscheen sinds 13 december niet meer binnen de lijnen vanwege die blessure, maar is nu zo goed als fit en hoopt binnenkort weer te kunnen voetballen. "De breuk in mijn voet is geheeld, nu moet ik alleen lichamelijk nog honderd procent fit worden", zegt de verdediger op het digitale thuis van AZ. "Ik hoop volgende week weer wat met de groep mee te trainen. Dat is lang geleden, dus ik heb er veel zin in."

"Het is de eerste keer dat ik zo zwaar geblesseerd ben geraakt", aldus de jonge Mexicaan. "Ik ben in korte tijd een stuk volwassener geworden. Ik besef dat ik vanaf nu meer zal genieten van het voetbal. Zelf hoop ik stiekem mijn rentree te maken in de uitwedstrijd tegen NAC Breda, maar die komt misschien nog te vroeg. Anders lijkt het me mooi om er tegen Vitesse weer bij te zijn."

De Bakker onderuit, Middelkoop wel door

Thiemo de Bakker is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het Challengertoernooi in het Italiaanse Barletta.

Tegen de als eerste geplaatste Tsjech Ivo Minar kon hij geen moment aanspraak maken op de overwinning. Na iets meer dan dan een uur was het 6-4 en 6-3 voor de Tsjech.

De 20-jarige De Bakker haalde vorige week nog de finale in Caltanissetta, daarin was Jesse Huta Galung toen te sterk.

Matwé Middelkoop behaalde wel de tweede ronde al hoefde hij daar weinig voor te doen. Nadat hij met 1-0 in de eerste set voorstond, gaf zijn Deense tegenstander Kristian Pless op. Eerder vandaag behaalde Nick van der Meer al de tweede ronde in Barletta, terwijl Jesse Huta Galung in zijn partij moest opgeven.

UEFA tevreden over Polen en Oekraïne

De UEFA is tevreden over de vorderingen van de werkzaamheden in Oekraïne en Polen. In 2012 organiseren die twee landen samen het Europees kampioenschap voetbal.

De afgelopen tijd was er geregeld kritiek op de voortgang van de voorbereidingen. Maar daar is nu geen reden meer voor", zei Gerhard Mayer-Vorfelder vanmiddag namens de UEFA. "We hebben positieve berichten gekregen. De bouw van de stadions loopt in beide landen."

Michel Platini, de voorzitter van de UEFA, reist komende maand zelf naar Oekraïne en Polen om te kijken hoe het met de voorbereidingen staat.

Zeldzame zwarte zeehond in Pieterburen

In de zeehondencrèche in Pieterburen is opnieuw een zwarte zeehond binnengebracht. Het beestje is gevonden op Terschelling en heeft de naam Black Beauty meegekregen. Het beest is een paar weken oud en heeft last van een longontsteking. Volgens de creche zijn zwarte zeehonden zeer zeldzaam. Pas twee keer eerder werd in Pieterburen een zwarte zeehond opgevangen.


Zeldzame zwarte zeehond in Pieterburen  (foto: DAG)

Cohen reageert vol ongeloof op steekincident

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam heeft vandaag vol ongeloof gereageerd op de dood van een overblijfkracht op het schoolplein van drie basisscholen in Amsterdam-Zuid. "Het is verschrikkelijk dat zoiets in onze stad gebeurt."

Volgens de burgemeester moet eerst goed worden gekeken naar de toedracht van het incident. "Zeker als je hoort dat het een oudere man is die zich inzet voor kinderen op school. Daarbij heeft een aantal kinderen het waarschijnlijk ook zien gebeuren. Toen ik dat hoorde, trok het bloed uit mijn gezicht weg."

Cohen heeft inmiddels contact gehad met de scholen en het stadsdeel. Hij heeft afgesproken dat hij op korte termijn een bezoek brengt aan de onderwijsinstellingen.

Cohen reageert vol ongeloof op steekincident  (foto: ANP)

Adebayor ondanks blessure opgeroepen voor Togo

Arsenal-aanvaller Emmanuel Adebayor is ondanks een blessure toch toegevoegd aan de nationale selectie van zijn vaderland Togo. De aanvaller heeft last van een hamstringkwetsuur.

Zijn club Arsenal zei onlangs dat Adebayor nog een week niet in actie zou kunnen komen vanwege zijn hamstringproblemen. De aanvaller is desondanks toch naar Togo gevlogen. Het is nog niet bekend of bondscoach Jean Thissen hem zaterdag zal laten spelen in de wedstrijd tegen Kameroen. Waarschijnlijk komt Adebayor alleen maar naar Togo om het moraal van zijn landgenoten wat op te krikken.

Geen ernstige blessure voor Stam

FC Twente-verdediger Ronnie Stam heeft aan de wedstrijd tegen FC Groningen van afgelopen weekend geen ernstige blessure overgehouden, zo meldt TC/Tubantia. De vrees bestond dat de rechtsback een spierscheuring had opgelopen.

Stam heeft inmiddels een echo ondergaan om de ernst van de situatie te bepalen. Uit dit onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een spierscheuring. Het is nog niet duidelijk of de verdediger in de wedstrijd tegen NEC weer van de partij is.

Aanvaller Marko Arnautovic moest afgelopen zondag ook uitvallen in het duel met Groningen. De kwetsuur van de jonge Oostenrijker is echter niet ernstig. Arnautovic heeft zich gewoon gemeld bij de nationale ploeg van Oostenrijk.

'Bankenplan berooft belastingbetaler VS'

Joseph Stiglitz, Amerikaanse econoom en nobelprijswinnaar, heeft zich dinsdag tegenover persbureau Reuters extreem kritisch uitgelaten over het bankenplan van Amerikaans minister van Financien Timothy Geithner. Volgens hem wordt de Amerikaanse belastingbetaler in feite beroofd door het plan om voor 1 biljoen dollar aan giftige kredieten op te kopen van banken.

Stiglitz: "De Amerikaanse overheid gebruikt in feite de belastingbetaler als garantie voor het potentiële verlies op de giftige kredieten, terwijl de mogelijke winst naar private partijen gaat. Het is overduidelijk dat dit riekt naar het beroven van het Amerikaanse volk."

Zelfs wanneer banken op deze manier worden verlost van de giftige kredieten is het maar de vraag of het gaat werken in verband met de slechte economische vooruitzichten aldus Stiglitz. Volgens hem leidt het bankenplan uiteindelijk tot belastingverhogingen, wat negatief uit kan pakken op de economie.

Ook maakte Stiglitz een pleidooi om de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt te vervangen: "De wereldeconomie baseren op één munteenheid waarvan de kracht afhankelijk is van vertrouwen in de eigen economie is geen goede basis voor een globaal economisch systeem. We staan aan het begin van de afbraak van de dollar als wereldreservemunt."

Volgens Stiglitz moet het zogeheten Special Drawing Right (SDR) van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt vervangen. De SDR is een mandje valuta momenteel bestaande uit de Amerikaanse dollar (44%), de euro (34%), de Japanse yen (11%) en de Britse pond (11%). Deze 'superwereldreservemunteenheid' moet de nieuwe basis worden voor de globale economie, aldus Stiglitz.

'Amerikaanse dollar vervangen door SDR als wereldreservemunt'

Opdam: "Oranje is geen gesloten boek"

Barry Opdam blijft nog altijd hoop houden op een uitverkiezing voor het Nederlands elftal. De voormalig speler van AZ, die tegenwoordig bij Red Bull Salzburg onder contract staat, beleefde in 2005 zijn debuut, maar kwam niet verder dan acht interlands.

Er bestaat dus een mogelijkheid dat Opdam niet meer voor Oranje in aanmerking zal komen. De speler heeft daar echter een andere visie op. "Ondanks mijn laatste interland op 1 maart 2006 is Oranje geen gesloten boek," liet de verdediger op OnsOranje.nl weten. "Dat mag het namelijk nooit zijn, zolang je fysiek nog voor je land kunt uitkomen. Ik snap ook niet dat iemand voor het Nederlands elftal wil bedanken. Het Oranje-tenue dragen is de allergrootste eer."

Toch blijft Opdam ook een realist. "Ik maak nu een hele goede periode door bij Red Bull Salzburg, maar heb zelfkennis genoeg om te weten dat Bert van Marwijk niet naar Oostenrijk komt om een 33-jarige Opdam te selecteren."

Leipheimer wint tijdrit Castilla y Léon

Levi Leipheimer heeft de tijdrit in de Castilla y Léon op zijn naam geschreven. De Amerikaan was in de straten van Palencia over 28 kilometer de snelste. Zijn ploeggenoot bij Astana, Alberto Contador, pakte de tweede plaats en David Zabriskie werd derde.

Stef Clement mocht zich dinsdag de beste Nederlander noemen. Hij gaf 49 seconden toe op Leipheimer. Denis Menchov werd uiteindelijk vijfde met een achterstand van 55 seconden.

Leipheimer mag zich overigens ook de nieuwe leider in het algemeen klassement noemen. De Spaanse etappekoers gaat morgen verder met een rit over 156 kilometer en gaat van Sahagún naar Estación Inv. De San Isiro.

Briatore en Dennis dreigen met boycot

Ron Dennis en Flavio Briatore, eigenaren van respectievelijk McLaren en Renault, dreigen de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen te boycotten. Het duo wil geld van Bernie Ecclestone zien, maar zal voorlopig niets ontvangen.

Dennis en Briatore zijn de enige twee teambazen die de zogenaamde Concorde Overeenkomst niet hebben getekend. In dit document is vastgelegd hoe de sportieve en financiële voorwaarden voor de Formule 1 zijn geregeld. Het tweetal zou recht hebben op extra geld, maar krijgt dit pas als zij de betreffende overeenkomst getekend hebben.

Toch lijkt het dreigement Ecclestone nauwelijks te raken. ""Als ze een revolver op mijn hoofd zetten moeten ze ook de trekker overhalen. Anders kan dat voor hen weleens vervelende consequenties hebben. Voor hetzelfde geld bestel ik het vliegtuig met alle bolides aan boord gewoon af. Dat scheelt me heel wat centen."

Viertal spelers weg bij AGOVV

Voor Timothy Cathalina, Johan Pater, Gijs Cales en Joey Snijders is er na dit seizoen geen toekomst meer bij AGOVV Apeldoorn. De contracten van de vier spelers met de Apeldoornse club worden niet verlengd, zo bericht De Stentor.

Daarentegen mag Ramon Leeuwin wel blijven. De middenvelder bereikte dinsdag een mondeling akkoord met AGOVV over een tweejarig contract. Ook met doelman Daan Huiskamp, Jaime Bruinier en Arno Splinter wil trainer John van den Brom door. Over de toekomst van Joost Terol en Hans van de Haar kon Van den Brom nog niets zeggen.

De op amateurbasis spelende spelers Denis Mahmudov, Arjan van Norel, Ché Jenner, Peter Veeneman en Clayton Karsari mogen op zoek naar een nieuwe club. Jeroen Van den Broeck, Henk Baum, Dimitri Iakovlevski en Jeremy Bokila mogen wel blijven.

Tim Schafer, de adventure

Tim Schafer van Double Fine, bekend van Psychonauts en het aankomende Brutal Legend, is de host van de Game Developer Conference Award. Maar hij heeft het niet makkelijk: voor een grootste uitreiking heb je goede grappen nodig. 22 grappen om precies te zijn! Nu hebben de mensen van Double Fine een kleine adventure in elkaar gedraaid waarin je Tim moet helpen een goede verzameling grappen te vinden. Kan jij de rubberen kip vinden? Klik hier om de game te spelen.Komodovaraan doodt visser in Indonesië

Een Indonesische visser is op het oostelijke eiland Rinca door een komodovaraan aan stukken gescheurd. Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

Samen met vrienden hield de man een pauze op het eiland. Het slachtoffer was in de rimboe op zoek naar fruit toen een komodovaraan zijn hiel greep. Van de aanval zelf waren geen ooggetuigen, de komodovaraan was weg toen de vrienden van de man op zijn geschreeuw afkwamen. Volgens een woordvoerder van de politie is de visser op weg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Rinca is van de weinige plaatsen waar de enorme prehistorische hagedissen nog voorkomen. Een komodovaraan kan een lengte van 3 meter bereiken en weegt ongeveer 140 kilo. Een beet van de hagedis is dodelijk door giftige bacteriën in zijn speeksel.

Komodovaraan doodt visser in Indonesië  (foto: DAG)

BNN heeft 300.000 leden binnen

Jongerenomroep BNN heeft vandaag de 300.000 leden bereikt. Dat maakten BNN'ers Coen Swijnenberg en Sander Lantinga vanmiddag bekend in de Coen en Sandershow op 3FM.

De omroep wilde dit aantal bereiken voor 1 april, zodat het vanaf volgende week als A-omroep verder kan gaan. A-omroepen krijgen het meeste geld van de overheid en mogen de meeste programma's maken. Voorheen was BNN een B-omroep, waarmee ze minder subsidie en zendtijd hadden.

De medewerkers van BNN kregen het nieuws vanmiddag te horen tijdens een speciale lunch. 3FM-dj Coen Swijnenberg maakte er een filmpje van:

Wildpoeper en naaktdanser opgepakt

Het rustige Veluwedorpje Heerde is afgelopen weekend opgeschrikt door een tweetal bloteriken. Op één dag werden twee 19-jarige jongens opgepakt, een was aan het wildpoepen, de ander besloot naakt te gaan dansen in een kroeg.

De naaktdanser moet hiervoor een boete van ongeveer vijftig euro betalen, de officier van justitie moet de boete nog vaststellen. De jongen die buiten een bruine trui aan het breien was moest een boete van 90 euro betalen, hetzelfde bedrag als wildplassen.

Soa-spreekuur populair bij Brabanders en Zeeuwen

De speciale soa-spreekuren van de acht GGD'en in Noord-Brabant en Zeeland zetten de stijgende lijn van 2008 door in het eerste kwartaal van 2009. In de eerste drie maanden van dit jaar bezochten 2500 mensen het speciale spreekuur.

Dat is 12 procent meer dan in hetzelfde kwartaal in 2008. Bijna de helft van de bezoekers is jonger dan 25 jaar. Dat heeft hoofd infectieziekten van GGD Hart van Brabant Jos van de Sande vandaag gezegd.

Ook vorig jaar was er veel belangstelling voor het soa-spreekuur in Noord-Brabant en Zeeland. Toen steeg het aantal bezoekers al met 27 procent naar in totaal 9000 bezoekers.

Volgens Van de Sande is de stijging niet alleen te danken aan de extra soa-spreekuren. "We merken ook een toegenomen bereidheid om zich te laten onderzoeken na een onveilige vrijpartij. Bij ongeveer 13 procent van de bezoekers aan het spreekuur wordt een soa geconstateerd", aldus Van de Sande.

Formule voor perfecte penalty ontdekt

Professoren van de Universiteit van Liverpool hebben ontdekt hoe de perfecte penalty genomen moet worden. De onderzoekers hebben hiervoor uren aan videomateriaal bestudeerd en kwamen met eigenschappen waar een strafschop aan moet voldoen wil deze 'perfect' zijn.

De aanloop van de penalty moet bestaan uit vijf of zes passen, zodat de bal met minimaal 104 kilometer per uur wordt geschoten. Ook moet de speler de bal onder een hoek van 20 tot 30 graden naderen. De bal moet in de linker of rechter bovenhoek van het doel, een halve meter onder de lat worden geschoten. Voldoet een penalty aan deze eigenschappen, dan is het vrijwel zeker een goal.

Onderzoeksleider Tim Cable geeft uitleg: "Natuurlijk zijn er ontzettend veel elementen die bepalen of een penalty wel of niet benut wordt. Maar iedere strafschop die voldoet aan de hierboven genoemde punten is gegarandeerd een treffer."

DAF ziet Europese truckmarkt krimpen

De Europese markt voor zware vrachtwagens krimpt dit jaar flink ten opzichte van vorig jaar. Dat is althans de verwachting van DAF Trucks. Eind 2008 nam de vraag al sterk af, zo blijkt uit de cijfers die het bedrijf vandaag bij de Kamer van Koophandel heeft gedeponeerd.

Vorig jaar zijn in de Europese Unie 330.000 zware trucks geregistreerd, een daling van twee procent. DAF rekent erop dat er dit jaar tussen de 200.000 en 240.000 van deze trucks geregistreerd worden. Dit vanwege de snel verslechterende marktomstandigheden sinds september.

Het marktaandeel van DAF bedroeg vorig jaar 14,1 procent, tegenover 13,9 procent in het jaar daarvoor. DAF rekent dit jaar op een verdere groei van het marktaandeel, ondanks de verwachte krimp van de markt.

[upd]Man doodgestoken bij school in Amsterdam

Een nog onbekende man is vanmiddag doodgestoken nabij een school in Amsterdam-Zuid. Volgens de politie gaat het om een volwassen persoon. Het steekincident had plaats rond half een aan de Willem Witsenstraat.

Aan deze straat zitten drie basisscholen bij elkaar. Een politiewoordvoerder kon niet zeggen of het slachtoffer op het schoolplein is neergestoken of op de straat ervoor. De politie heeft nog niemand aangehouden. De toedracht is nog onduidelijk.

Update: 15:44

Het slachtoffer zou mogelijk een overblijfwacht zijn van één van de scholen. Toen de steekpartij begon waren veel kinderen buiten aan het spelen, zij hebben het hele incident zien gebeuren. Ouders hebben via een e-mail van de school te horen gekregen dat er een vreselijk incident was gebeurd op de school, maar dat de veiligheid van de kinderen geen moment in gevaar is geweest.

Het stoffelijk overschot van het slachtoffer lag tot half drie onder een wit laken. Inmiddels heeft de politie het lichaam afgedekt met een blauwe tent. De politie is nu volop bezig met een onderzoek naar de toedracht van de steekpartij.

Met dank aan SheikYerbouti voor de submit.

Formule voor perfecte penalty ontdekt

Britse sportprofessoren hebben de formule voor 'de perfecte strafschop' achterhaald. Onderzoekers van de universiteit van Liverpool analyseerden uren videomateriaal van binnengeschoten penalty's en kwamen uiteindelijk met een serie voorwaarden waaraan een strafschop moet voldoen om 'perfect' te zijn.

Het begint natuurlijk allemaal met de aanloop. Die moet bestaan uit vijf tot zes stappen, waardoor de bal met de juiste snelheid, minimaal 104 kilometer per uur, geraakt kan worden. De speler dient de bal te benaderen onder een hoek van minimaal 20 en maximaal 30 graden. Om de kans van slagen zo groot mogelijk te laten zijn moet de bal een halve meter onder de lat en naast de doelpaal worden geplaatst.

Volgens onderzoeksleider Tim Cable staat een strafschop die voldoet aan bovenstaande factoren garant voor een doelpunt. "Natuurlijk zijn er ontzettend veel elementen die bepalen of een penalty wel of niet benut wordt. Maar iedere strafschop die voldoet aan de hierboven genoemde punten is gegarandeerd een treffer."

Moeilijke keuzen bij operatie foetus

Het wordt tijd om beter na te denken over de gevolgen van operaties op kinderen in de baarmoeder. Dat blijkt uit het rapport Zorg voor het ongeboren kind van de Gezondheidsraad, dat gisteren werd aangeboden aan staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS.

Het aantal mogelijkheden om ernstig zieke kinderen al tijdens de zwangerschap te behandelen, neemt toe. Maar doordat veel behandelingen nog experimenteel zijn, komen ouders voor steeds moeilijker keuzen te staan. Bij operaties die nog zo weinig zijn uitgevoerd, is niet altijd duidelijk wat de overlevingskansen zijn of de kans dat het kind gehandicapt raakt.

'Soms is het voor ouders heel erg moeilijk om te kiezen', zegt gynaecoloog Dick Oepkes van het LUMC in Leiden, waar vrijwel alle operaties op foetussen worden uitgevoerd. Zo opereert het LUMC jaarlijks 50 eeneiige tweelingen bij wie de bloedvaten in de placenta aan elkaar vastgegroeid zitten.

'Als dat lukt, kunnen ze volkomen gezond worden', vertelt Oepkes. 'Maar soms gaat de operatie ten koste van één kindje. En soms overlijden ze zelfs allebei. Als je niets doet, worden ze te vroeg geboren. De kans op handicaps is dan 30 procent. Veel mensen kiezen daarom toch voor behandelen.'

Een meer experimentele behandeling is die van kindjes met vocht in de borstkas. Met een naald wordt via de buik van de moeder geopereerd. 'Als je niets doet, gaan die kinderen dood', zegt Oepkes. 'Als je wel opereert, komt het meestal goed. Dat lijkt mooi, maar dat vocht kan dus óók komen doordat het kind een syndroom heeft. De kans daarop is 5 tot 10 procent. Dan wordt zo'n kindje alsnog ernstig gehandicapt geboren, terwijl die ouders het dan misschien niet hadden willen houden.'

In Nederland krijgen jaarlijks zo'n 200 foetussen therapie. Daarvan overleven er 120. Oepkes: 'Tot nu toe opereren we vooral als mensen met de rug tegen de muur staan. Dus als het kind zeker overlijdt of zeer ernstig gehandicapt raakt zonder behandeling. In de VS zie je dat nu al verschuiven. Daar opereren ze kinderen met open ruggetjes in de baarmoeder. De handicap kan daardoor minder zwaar worden dan normaal. Maar het kind kan door de behandeling ook overlijden.'

Probleem is ook dat gynaecologen soms te laat doorverwijzen. 'Ze onderschatten het of zijn onvoldoende op de hoogte van de ontwikkelingen. Daardoor komen ouders laat en moeten ze soms in één dag een keuze maken. Er zijn ook gynaecologen die denken: dat wordt toch niks. En als de zwangere er dan niet om vraagt, verwijzen ze niet door. Terwijl ze soms een gezond kind had kunnen hebben.'

Soms weigert een moeder zelf de behandeling, waardoor het kind onherstelbare schade oploopt. De Gezondheidsraad stelt daarom dat moet worden nagedacht over dwang, bij therapieën zonder ernstig risico voor de vrouw zelf. In bepaalde gevallen is het aanvaardbaar dat artsen indringend op vrouwen inpraten om behandeling te ondergaan, vindt de raad.

Zoon verft megapenis op dak ouders

Andy en Clare McInnes waren dolgelukkig met het nieuwe dak op hun ruim 1 miljoen euro kostende stulpje. Zoon Rory, die net een documentaire over satellietfoto's op Google Earth had gezien, vond het dak echter maar saai en besloot het dak dan maar te pimpen. Gewapend met een emmer witte verf klom hij het dak op, binnen een half uur schilderde hij een megapenis op het dak.

Eén jaar lang was de 18-jarige Rory de enige die van de enorme grap genoot. Het kunstwerk kwam pas aan het licht toen een helikopterpiloot laag over de villa vloog en foto's ervan naar The Sun stuurde. The Sun nam contact op met de onwetende vader van Rory, deze dacht dat het om een vroege 1 aprilgrap ging. Een gesprek met zijn zoon zorgde er voor dat Rory al snel alles opbiechtte. Rory mag, wanneer hij terug komt van zijn reis naar Brazilië, zijn 'geintje' van het dak verwijderen. Dat Rory niet de nieuwe Michelangelo is, is hier te zien.

Met dank aan Missy_Angelina, mouthman, Rucebo, JohnOnline en jantjezoepenman voor de submit.

Schalke 04 zwijgt over situatie Rutten

Schalke 04 weigert voorlopig in te gaan op de geruchten rondom Fred Rutten. Dit maakte Peter Peters, directeur van de ploeg uit Duitsland, dinsdag bekend.

"We geven nergens commentaar op en gaan in alle rust verder werken. We laten ons niet van buitenaf tot iets dwingen," aldus Peters in een reactie.

Er gaan steeds meer geruchten dat de dagen van Rutten, als trainer van Schalke 04, zijn geteld. Deze stroom nam dinsdag nog meer toe, nadat bekend werd dat de directie een gesprek met de oefenmeester had gepland. Peters: "Dat is routine, want dat doen we altijd na iedere wedstrijd in de Bundesliga."

Stekelenburg: "Situatie bij Ajax doet me wat"

Maarten Stekelenburg heeft zich dinsdag met het Nederlands elftal in Noordwijk gemeld. De keeper van Ajax hoopt de situatie bij Ajax de komende dagen even achter zich te kunnen laten.

"Ik ben blij dat ik nu hier ben. Weer lekker aan de bak, want de toestand bij de club doet je wel wat," liet Stekelenburg in een reactie weten. Voorafgaand aan het UEFA Cup-duel tegen Olympique Marseille, dat in Frankrijk werd gespeeld, werd de goalie tot tweede keus gedegradeerd.

"Daar zit je natuurlijk niet op wachten," ging Stekelenburg verder. "Dat is niet iets wat je verwacht aan het begin van het seizoen. Ik moet nu keihard werken, maar de situatie beïnvloedt mij wel."

Stekelenburg maakte zich overigens niet druk om het feit dat bondscoach Bert van Marwijk even met Edwin van der Sar had gebeld. "Dat doet me niets. Ik vind dat meer dan logisch, Henk Timmer was toen geblesseerd en ik was ziek."

De keeper van Manchester United ging uiteindelijk niet in op het aanbod van Van Marwijk. De bondscoach had graag gezien dat Van der Sar zich wederom beschikbaar zou stellen voor Oranje.

'Banken zijn gestoord'

Banken die niet zelf beseffen dat ze nu af moeten zien van bonussen 'hebben geen gezond verstand' en 'zijn een beetje helemaal gek geworden'. Dat stelde hoogleraar economie Sweder van Wijnbergen maandagavond in het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen.

Van Wijnbergen: "Iedereen met gezond verstand had beseft dat het niet erg geloofwaardig is om topmanagers van een bedrijf dat door de overheid van het faillissement is gered, een beloning te geven voor geweldig resultaat."

De voormalig secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken verwijt de betreffende bankmanagers bovendien een extreme ongevoeligheid voor wat er leeft in de samenleving: "Banken denken blijkbaar niet zoals normale mensen denken."

Grand Slam Tennis met Wii MotionPlus

Electronic Arts komt later dit jaar met hun eerste tennisgame volledig ontwikkeld voor de Nintendo Wii: Grand Slam Tennis. De game heeft licht gekarikaturiseerde tennissers en tennissters uit de echte wereld. Grand Slam Tennis is bovendien de enige tennisgame met de officiële licentie voor een van de meeste prestigieuze toernooien ter wereld: Wimbledon.

In de zomer komt Grand Slam Tennis uit in combinatie met Wii MotionPlus. De game gaat dan over de toonbank voor €59,99 terwijl de game zonder Wii MotionPlus voor €49,99 verkocht gaat worden. Wii MotionPlus is in combinatie met de game dus maar tien euro. Los zal het duurder zijn, maar het is in ieder geval een aardige indicatie van de kosten.Heitinga niet tegen Schotland

John Heitinga zal niet deelnemen aan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland. De medische staf van het Nederlands elftal zal deze week bekijken of de verdediger van Atlético Madrid tegen Macedonië wel kan spelen.

Heitinga liep dit weekend, tijdens het duel tegen Real Mallorca, een blessure aan zijn hoofd op. De Nederlandse voetbalbond liet maandag al weten dat de speler zich later in Noordwijk zou melden. Nu zal hij het duel met de Schotten dus aan zich voorbij laten gaan.

Bondscoach Bert van Marwijk roept voorlopig nog geen vervanger voor Heitinga op.

Sutil wil niet meer achteraan starten

Adrian Sutil denkt niet dat Force India dit weekend, tijdens de Grand Prix van Australië, in het middenveld te vinden zal zijn. De Duitse coureur van Force India hoopt wel dat hij dit jaar afscheid kan nemen van de laatste startrij.

"Onze prestaties zijn nog niet zo goed dat we direct tot de middenmoot zullen behoren," aldus Sutil, die in zijn carrière als Formule 1-coureur slechts één punt wist te pakken. Dit deed hij door in 2007 op Fuji als achtste te finishen. "Ik hoop in ieder geval niet meer van de laatste startrij te hoeven starten. Ik verwacht meer van dit seizoen."

"Voor komend weekend hoop ik op een race zonder problemen," ging de Duitser verder. "Ik wil minimaal de finish halen. Verder zullen we wel zien waar we in de kwalificatie terecht komen, daarna kan ik pas meer zeggen over mijn doel voor de race."

Downloadbare Game Boy game voor de Nintendo DSi?

Zondag organiseerde Nintendo een Club Nintendo evenement in de Verenigde Staten. Op dat evenement vertelde een Nintendo vertegenwoordiger dat er downloadbare Game Boy games zullen verschijnen op DSiWare. Dit zou betekenen dat we net als op de Virtual Console oude games kunnen herspelen.

In de eerste instantie zal het gaan om games die Nintendo zelf heeft uitgebracht op de Game Boy, maar later zullen games van andere developers volgen. Morgen houdt Nintendo een presentatie op de GDC, wellicht dat we dan meer horen over dit idee.Binnenkort alle Game Boys in één?

De Jeugd van Tegenwoordig naar Rock Werchter

De Jeugd van Tegenwoordig staat deze zomer op het Belgische muziekfestival Rock Werchter. Ook Black Eyed Peas, Boys Noize, Rodrigo Y Gabriela, Eagles of Death Metal, Whites Lies, Yeah Yeah Yeahs, Regina Spektor, The Script en Expatriate prijken op het affiche. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

Eerder werd al bekendgemaakt dat onder meer Nine Inch Nails, Kaiser Chiefs, Lily Allen, Lady Gaga, Röyksopp, Metallica, The Prodigy, Placebo, The Killers, Coldplay, Oasis, Kings of Leon, Bloc Party, Franz Ferdinand, Limp Bizkit, Amy Macdonald en Nick Cave and The Bad Seeds komen optreden.

Rock Werchter vindt plaats van donderdag 2 tot en met zondag 5 juli. Inmiddels zijn meer dan 70.000 kaarten verkocht. De dagkaarten voor vrijdag 3 juli zijn al uitverkocht.

Hoer trapt deur in en biedt seks aan

Een 26-jarige prostituee uit de Amerikaanse stad Lincolnton was niet blij met een rustige avond en besloot haar klanten zelf op te gaan zoeken. De hoer trapte de deur van een appartement in om de drie mannelijke bewoners seks aan te bieden voor tien dollar.

Het meisje van de nacht was al vaker bij de mannen geweest, maar deze keer was ze niet uitgenodigd. De heren waren ook niet gediend van haar bezoek en besloten de politie te bellen. Die namen haar mee naar het bureau. Ohja, we hebben ook een foto van de hoer.

Cocaïne gebruikt op Binnenhof

Een viertal werknemers van de Tweede Kamer is vorige maand geschorst, na vermeend cocaïnegebruik. Eén van hen heeft inmiddels bekend.

Een woordvoerder van de Kamer meldt dat er in de plenaire zaal geen drugs gebruikt zijn. De woordvoerder, die niet wil zeggen wat voor werk de verdachten verrichtten, zegt verder dat er geen politici bij betrokken zijn en de verdachten niet in een politieke ruimte geweest zijn.

Drie van de vier medewerkers zijn na een onderzoek van ruim twee weken weer aan het werk gegaan. Hoewel zij ontkenden drugs gebruikt te hebben op het werk, bekende één van hen wel het in bezit hebben van drugs.

De vierde werknemer zit nog thuis in afwachting van 'arbeidsrechtelijke maatregelen'. Hij bekende cocaïne gebruikt te hebben op het Binnenhof.

Oostenrijkse: Ik baarde zoon van JFK

De 87-jarige Oostenrijkse Lisa Lanett beweert een kind te hebben gebaard van de Amerikaanse oud-president John F. Kennedy. Dat meldt de Franse krant Le Figaro vandaag.

Lisa was naar eigen zeggen 21 jaar toen ze zwanger werd van Kennedy. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden Kennedy en Lanett volgens de hoogbejaarde vrouw een twee jaar durende relatie. Ze zouden elkaar hebben leren kennen in de stad Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona.

De Oostenrijkse kan haar verhaal niet bewijzen. Alleen een DNA-test, waarin het genetisch materiaal van haar zoon Anthony Bohler vergeleken wordt met dat van Caroline Kennedy, een latere dochter van de president, kan bevestigen of de vrouw de waarheid spreekt. De Kennedy-familie weigert echter medewerking aan DNA-onderzoek, waardoor de waarheid niet boven tafel zal komen.

'Fräser kan jeugdtrainer bij PSV worden'

Henk Fräser zal mogelijk als jeugdtrainer gaan werken bij PSV. De voormalig verdediger praat vrijdag met de Eindhovenaren over een functie bij de club, zo meldt het AD.

Wanneer Fräser ingaat op het aanbod van PSV, komt hij Wiljan Vloet weer tegen. Vloet, tegenwoordig hoofd jeugdopleiding in Eindhoven, en Fräser werkten in het verleden al eens samen bij ADO Den Haag.

Fräser is momenteel trainer van de beloften van ADO Den Haag en assistent bij de hoofdmacht van de club. Jong ADO De Haag maakt een goede kans op de titel in de reserve eerste divisie. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft de ploeg van Fräser een voorsprong van drie punten.

Dekker ziet Gesink in top tien Tour eindigen

Erik Dekker denkt dat Robert Gesink zich komende zomer bij de beste tien renners van de Tour de France kan scharen. Dit heeft de ploegleider van Rabobank in een interview met Sportweek laten weten.

Toch is een goed klassement in La Grande Boucle, volgens Dekker, niet vergelijkbaar met de zevende plaats die Gesink afgelopen zomer in de Vuelta a España behaalde. "De hectiek in de Tour is anders, je hebt met de beste renners van de beste ploegen van de wereld te maken. Die rijden niet allemaal tegelijk in de Giro of de Vuelta. Ze zijn stuk voor stuk meer dan honderd procent gemotiveerd. Daar kun je ontzettend veel moreel van krijgen of je kunt er druk of spanning door voelen."

Dekker is overigens erg blij met de aanstelling van Leo van Vliet, die als bondscoach van de Nederlandse wielerploeg gaat fungeren. "Het is alleen maar handig dat Leo niks met Rabobank te maken heeft. Het gaat er namelijk niet om wat het is, maar wat mensen er van kunnen denken. Leo is een gezellige, nuchtere vent, kan goed organiseren en communiceren, hij zit nog in het hedendaagse wielrennen, heeft hart voor de wielersport en voor de renners."

Kosten superlicentie volgend jaar omlaag

De FIA heeft in overleg met de Grand Prix Drivers' Association besloten de kosten voor een superlicentie in 2010 te verlagen. Volgens de autosportfederatie is dit in lijn met alle besparingen die het laatste jaar in de Formule 1 zijn bewerkstelligd.

Het bereikte akkoord moet nog voorgelegd worden aan de World Motor Sport Council die er mee in moet stemmen. Er is niet bekendgemaakt met hoeveel procent de prijzen gaan dalen. "Een verlaagde prijs weerspiegelt de grote kostenbesparingen waarmee de sport vanaf volgend seizoen te maken krijgt," aldus een verklaring van de FIA.

Vorig jaar stegen de kosten voor een superlicentie explosief. Dit leidde tot veel onrust onder de coureurs die de licenties te duur vonden. Vorige maand gaf FIA-president Max Mosley nog aan dat de kosten voor een superlicentie niet extreem hoog waren, maar daar komt hij nu dus op terug.

FC Den Bosch geeft El Idrissi vast contract

FC Den Bosch en Abid El Idrissi zijn een contract overeengekomen, waardoor de spits tot medio 2010 aan de Brabantse club verbonden blijft. De ploeg heeft tevens een optie van nog eens twee seizoenen, tot medio 2012.

El Idrissi is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Den Bosch en maakt sinds vorig seizoen als amateur-speler deel uit van de A-selectie. Dit seizoen speelde hij 24 wedstrijden waarin hij driemaal scoorde. In totaal heeft hij 31 wedstrijden en vier goals op zijn naam staan.

Fred van der Hoorn, manager voetbalzaken van de Bossche club, is erg content met deze ontwikkeling. "Abid is een hardwerkende en balvaste spits, die dit contract heeft verdiend door zijn goede ontwikkeling."

[SF] Michelin nieuwe bandenleverancier

Het bandenmerk Michelin zal de komende twee seizoenen de auto's in de Superleague Formula van rubber voorzien. Het Franse merk heeft een lange traditie in auto-motorsport en voegt nu hier de vorig jaar geïntroduceerde race klasse aan toe.

In de Superleague Formula racen de coureur voor hun favoriete voetbalteam. Namens Nederland deed toen Yelmer Buurman mee voor PSV Eindhoven. De andere Nederlandse coureur, Robert Doornbos, kwam uit voor AC Milan en eindigde net achter Buurman als derde in het eindklassement. Winnaar werd toen Beijing Guoan FC.

Superleague Formula Competitie-directeur Robin Webb is te spreken over de overeenkomst met Michelin. "We zijn blij met de samenwerking met Michelin voor de komende twee seizoenen. De bandenfabrikant heeft een uitstekende reputatie in de motorsporten en staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Met de komst van het merk zal onze raceklasse aantrekkelijker worden. Voor ons was het dan ook belangrijk om in juni een race te organiseren op Magny-Cours wat dicht bij het hoofdkantoor van Michelin ligt."

Vervolg aangekondigd voor A Vampyre Story

Goed nieuws voor de adventurefans, ontwikkelaar Autumn Moon heeft het vervolg aangekondigd voor de game A Vampyre Story. In het tweede volgen we de belevenissen van Frederick die op zoek is naar vampier Mona. Ditmaal is ze gevangen genomen door Dr. Riga Mortus en opgesloten in zijn geheime lab in Draxsylvania. Eenmaal bevrijd zullen ze samen door locaties trekken als Dr. Legume’s Home for the Sanity Challenged, Executioner’s Practice Grounds en een kroeg vol chagrijnige sportfans die bijna door hun bier heen zijn.DLC Resident Evil 5 Japan verzet naar 9 april

Capcom heeft verklaard dat Japan de downloadable content voor Resident Evil 5 later gaat zien dan gepland. De content zou deze week uitkomen, maar is nu verzet naar 9 april. Het is niet bekend of dit ook geldt voor de Amerikaanse en Europese content.

De DLC, genaamd Versus gaat in Japan slechts $2.60 kosten (160 punten). De prijs in de States en Europa zal hoger liggen.


Nieuwe Force India heeft gebrek aan downforce

Zowel Giancarlo Fisichella als Adrian Sutil hebben aangegeven dat de nieuwe Force India VJM02 kampt met een gebrek aan downforce. Wel vinden beide coureurs de nieuwe Formule 1-bolide veel beter dan de auto van vorig jaar.

"De auto zit mechanisch goed in elkaar en is ook constant. We hebben alleen meer neerwaartse druk nodig en daarvoor moeten we nog aan de aerodynamica werken," aldus Fisichella die precies uitlegt dat er aan de nieuwe bolide schort.

Ook Sutil is te spreken over de nieuwe auto die op 1 maart werd gepresenteerd. Ik heb een goede indruk gekregen en de auto is beter gebalanceerd dan vorig jaar. Er wordt nu hard gewerkt om de problemen met de neerwaartse druk op te lossen." De Duitser gaf ook aan dat de samenwerking met McLaren veel op zal leveren. "Het is een kampioenschapsteam, dus ik maak me totaal geen zorgen."

Japanners erg tevreden over Xbox 360

In de meest recente uitgave van Famitsu zijn de resultaten van een kleine enquête te aanschouwen. Op zich geen wereldschokkend nieuws, maar als je een kleine analyse loslaat op de resultaten valt wel één klein dingetje op.

De aan de enquête deelnemende Japanners werd gevraagd hoe tevreden ze zijn over hun console of handheld. Voor de antwoorden werd een vijfpuntsschaal gebruikt variërend van 'erg ontevreden' tot 'erg tevreden'.

Wanneer wordt gekeken naar de resultaten is te zien dat de console waar de Japanners in de enquête het meest tevreden mee zijn (23,8% van de bezitters) de Xbox 360 is. Veelgenoemde redenen voor die tevredenheid zijn volgens Famitsu sterke online mogelijkheden en een groot scala aan buitenlandse titels.

Over de PS3 waren de Japanners wat minder tevreden (16,6% koos voor 'erg tevreden') en de belangrijkste reden die daarvoor werd gegeven is volgens Famitsu dat het apparaat te duur is.

Verder gaf 19,1% aan erg tevreden te zijn met hun Nintendo DS, 17,1% met hun PSP en 8,2% met hun Wii, waarbij een veel voorkomend antwoord bij de Wii volgens Famitsu was "Ik heb er geen één" .

Al met al zijn de Japanners dus best tevreden met de Xbox 360, maar blijkt dit vooralsnog niet uit de verkoopcijfers.Het staat er echt!

Cholera-epidemie Zimbabwe zwakt af

De cholera-epidemie die Zimbabwe al maanden teistert, lijkt over het hoogtepunt heen. Afgelopen week werden volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) iets meer dan tweeduizend mensen ziek. Op het toppunt in februari kregen ruim achtduizend mensen per week cholera.

Ook het aantal Zimbabwanen dat sterft aan de ziekte is afgenomen. In januari kwamen zes op de honderd patiënten om het leven. Vorige week stierven iets meer dan 2 procent van de choleralijders. Volgens de WHO is dat percentage nog steeds wel hoog.

Sinds de uitbraak van de cholera-epidemie in augustus zijn meer dan 90.000 Zimbabwanen besmet geraakt. Meer dan vierduizend mensen stierven.

Cholera wordt overgebracht via besmet water. Door overgeven en heftige diarree overlijden patiënten aan uitdroging. De ziekte heeft zich ook al verspreid over de buurlanden Botswana, Zuid-Afrika, Zambia en Mozambique.

  (foto: ANP)

[IndyCar] Doornbos zesde op tweede testdag

Will Power heeft maandag bij de tweede en laatste testdag van de IndyCars op Barber Motorsports Park de snelste tijd gereden. De Australiër kwam tot een tijd van 1.09.455 en bleef daarmee de concurrentie ruim voor. Robert Doornbos kwam tot 1.10.022 en een zesde plaats.

Power rijdt bij het team van Penske in de plaats van Helio Castroneves die momenteel terecht staat wegens belastingontduiking. De Australiër valt daarom in voor de voormalig Indy 500-winnaar en gaat waarschijnlijk de seizoensopener in St. Peterburg op 5 april ook rijden.

Ik ben bezig met de voorbereidingen alsof ik het gehele seizoen zal racen. De rechtszaak is iets dat buiten mij om gaat. Ik doe mijn best en ik sta er als de situatie mij daar toe noodzaakt," aldus Power die weet dat hij zijn stoeltje aan Castroneves af moet staan als hij weer terug is. Op Barber Motorsports Park eindigde de Australiër de dag voor Dario Franchitti en Ryan Briscoe.

Doorbos reed zondag nog naar de tweede tijd, gisteren werd hij zesde. "Het was een goede testdag voor ons", aldus Doornbos die net achter zijn Newman/Haas/Lanigan-teamgenoot Graham Rahal eindigde. "Doordat we een paar grote veranderingen aan de auto hebben aangebracht, begonnen we de dag iets later. We waren namelijk nog niet helemaal klaar met het aanpassen van de wagen toen de testdag begon. Doordat de veranderingen aan de wagen zo groot waren, voelde ik me vandaag geen moment echt op mijn gemak in de auto. Ik ging ook niet sneller dan gisteren, dus we zijn ons maar op andere dingen gaan richten. Over het geheel genomen was wel een goede test voor ons. We hebben erg veel geleerd."

Van der Meer door, Huta Galung geeft op

Nick van der Meer heeft de tweede ronde van de challenger van Barletta gehaald. De 24-jarige qualifier was in twee sets te sterk voor de Fransman Alexandre Sidorenko: 6-3 en 6-3.

Van der Meer was vooral beter op de belangrijke punten. Waar Sidorenko zeven breakpoints nodig had om er een te benutten, verzilverde Van der Meer vier van de vijf. Op basis van de wereldranglijst is dit een knappe prestatie van de nummer 646 van de wereld: Sidorenko stond bij aanvang van dit toernooi 480 plaatsen hoger.

Jesse Huta Galung heeft de eerste ronde niet overleefd. Bij een 5-2 stand in het voordeel van de Spanjaard Daniel Munoz-De La Nava moest de hoogstgeplaatste Nederlander opgeven, vermoedelijk wegens ziekte.

Later vandaag komen ook de andere twee Nederlanders ook in actie. Eerst zal Matwé Middelkoop tegen de Deen Kristian Pless spelen. Vervolgens moet Thiemo de Bakker het opnemen tegen de als tweede geplaatste Tsjech Ivo Minar.

Bioshock 2 heet gewoon nog "Sea of Dreams"

Na het duidelijke verhaal van vorige week over het niet hebben van een subtitel, komen we hier volledig van terug. In een interview met Eurogamer heeft 2K Games aangegeven dat het hele 'geen subtitel'-verhaal nergens op slaat en dat Bioshock 2 gewoon netjes 'Sea of Dreams' als toevoeging gaat hebben. Een hele geruststelling natuurlijk voor alle mensen die er slechte nachten aan overhielden.

Voor de rest had 2K Games niet veel meer te melden dan dat het spel zeven jaar na het origineel speelt, je rondrent als een Big Daddy en dat de grote slechterik Big Sister is. Ook werd kort nog even bevestigd dat er een multiplayer aanwezig zal zijn.

Een gelijktijdige release voor zowel Playstation 3, Xbox 360 en PC staat gepland voor later dit jaar.Scareware in opmars

Populaire en verkeerd gespelde zoektermen leiden vaak naar nepsites met boodschappen die schreeuwen dat je pc geïnfecteerd is. Diezelfde sites bieden natuurlijk de oplossing voor je zieke pc; koop nu onze antivirussoftware! Software waar je fors voor moet betalen maar die vervolgens helemaal niets voor je doet.

Volgens onderzoek levert Scareware criminelen zo’n tienduizend dollar per dag op. Het rapport van de Anti-Phishing Working Group vond dat er in december 2008 bijna tienduizend nep-antivirusprogramma’s in omloop waren, een toename van ruim 200 procent ten opzichte van januari 2008. De criminelen gebruiken zoekmachineoptimalisatie om hun lokpagina’s met populaire zoektermen hoog in de lijst van zoekresultaten te krijgen.

Zeer doeltreffend

Scareware blijkt zeer doeltreffend. IT beveiligingsbedrijf Finjan wist toegang te krijgen tot een webgebaseerd systeem van een groep ’scareware’-oplichters waarmee ze hun zoekmachinecampagnes beheerden. Over een periode van zestien dagen werden meer dan 1,8 miljoen mensen naar scarewaresites geleid. Zeven tot twaalf procent installeerde de nep-antivirussoftware en bijna twee procent betaalde 50 dollar voor de software. Dat is maar liefst 1,6 miljoen dollar.


Scareware in opmars  (foto: DAG)

Omstreden Chambers naar Uden

Dwain Chambers neemt op 27 juni deel aan de MONDO Keien Meeting, die in het Brabantse Uden wordt gehouden. De Brit, die in het verleden twee jaar werd geschorst wegens dopinggebruik, zal op de 100 meter aan de start verschijnen.

Aan het begin van deze maand kroonde Chambers zichzelf tot Europees kampioen indoor door op de 60 meter het Europees record te verbeteren. De Brit klokte een tijd van 6,46 seconden.

Daarnaast bestaat er een mogelijkheid dat Chambers weer een schorsing aan zijn broek krijgt. De International Association of Athletics Federations (IAAF) is namelijk een onderzoek naar de atleet gestart, die in zijn biografie beschrijft welke middelen hij heeft gebruikt. Juristen zijn op dit moment aan het nagaan of Chambers opnieuw geschorst kan worden, vanwege het in diskrediet brengen van de sport.

Schaars wil langer bij AZ blijven

AZ hoeft zich vooralsnog geen zorgen te maken over een mogelijk vertrek van Stijn Schaars. De middenvelder heeft het prima naar zijn zin bij de Alkmaarse formatie en is zelfs voornemens zijn huidige contract te verlengen.

"Ik ben intern met AZ al bezig om met elkaar te verlengen," aldus een tevreden Schaars. "De Champions League is mooi en sluit goed aan bij mijn ambities. Bovendien heb ik veel te danken aan AZ. Ik denk niet dat ik naar een club ga waar ik 80 procent kans maak niet te spelen. Ik heb al genoeg toegekeken."

Schaars denkt overigens niet dat het aanstaande kampioenschap voor AZ tot een leegloop van spelers zal gaan leiden. "Misschien hebben wij net als het Ajax van Louis van Gaal ook wel spelers die een grote carrière krijgen, maar dat weet je alleen achteraf. We hebben een bepaalde lichting die elkaar raakt. We hebben veel tegen en met elkaar gespeeld met België en Nederland en zo."

De middenvelder liet ook nog weten dat de fans van AZ behoorlijk kritisch zijn geworden. "Het publiek is zo verwend geraakt. We hebben in de Eredivisie 25, 26 wedstrijden niet verloren. We werden uitgefloten na de 0-0 tegen Feyenoord. Het verwachtingspatroon ligt heel hoog en is veranderd."

'PSV houdt Vennegoor in de gaten'

De Telegraaf meldt dat PSV Celtic-spits Jan Vennegoor of Hesselink op het oog heeft. De 30-jarige spits speelt de laatste tijd weinig bij de Schotse topclub en werd bovendien buiten de selectie van het Nederlands elftal gelaten door bondscoach Bert van Marwijk.

Lange Jan heeft bij Celtic een aflopend contract. De verbintenis bevat een optie voor nog een seizoen, maar door de minder rooskleurige situatie van Vennegoor of Hesselink in Schotland is het momenteel niet waarschijnlijk dat deze optie gelicht gaat worden.

PSV nam Vennegoor of Hesselink in de zomer van 2001 over van FC Twente. In Eindhoven zou de lange spits vijf seizoenen actief zijn. Bij een recent bezoek aan zijn oude club zou Vennegoor of Hesselink aan de Eindhovense clubleiding hebben laten weten dat hij na zijn periode bij Celtic wil terugkeren naar Nederland.

Vennegoor of Hesselink is niet de eerste oud-speler van PSV die door de Eindhovenaren wordt gepolst voor een terugkeer. De Eindhovense ploeg ving onlangs bot bij middenvelder Mark van Bommel, maar had meer succes bij verdediger André Ooijer.

Operatie Armstrong op korte termijn

De verwachting is dat Lance Armstrong vanavond al aan zijn gebroken sleutelbeen geopereerd zal worden. De Amerikaan, die in dienst van Astana rijdt, ging gisteren in de rittenkoers Castilla y Léon onderuit.

Het is overigens pas de tweede keer dat Armstrong tegen het asfalt ging. De ploegleiding van Astana heeft laten weten dat het een mooie breuk is. De herstelperiode zal ongeveer vier tot zes weken in beslag nemen.

De Amerikaan vliegt in de ochtend terug naar Amerika om in alle rust te herstellen.

DVD: Street Fighter

Het is alweer bijna 14 jaar geleden dat Street Fighter in de bioscoop verscheen. In Scheveningen was net een nieuwe bioscoop open gegaan, genaamd Movie World (tegenwoordig Pathé Scheveningen). Als twaalf jarig jongetje werd ik toen voor de keus gesteld door beschermende ouders; of naar The Brady Bunch Movie of naar Street Fighter waar de kaartjes al voor gekocht waren. Zou ik voor de eerste kiezen dan kreeg ik mijn geld terug en kreeg ik het geld voor de andere film. Als twaalf jarige is de keuze dan snel gemaakt. Het werd Street Fighter en ik en mijn vrienden vonden het geweldig. Binnenkort komt er een nieuwe Street Fighter uit, dit keer gericht op slechts één van de karakters uit het spel. Ook is er recentelijk een nieuw deel van het spel zelf verschenen. Het is dus niet heel gek dat de film opnieuw uitgebracht wordt op dvd. Kan de film tippen aan de nostalgische herinneringen of hadden de critici destijds toch gelijk?


Cech beste speler van Tsjechië

Petr Cech is in Tsjechië uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar. Het is voor de doelman van Chelsea de tweede keer dat hij deze titel krijgt. In 2005 was hij namelijk ook al de beste van zijn land.

Cech wist in deze verkiezing Pavel Nedved en Tomas Ujfalusi, die respectievelijk tweede en derde werden, achter zich te houden. Karel Jarolim, oefenmeester van landskampioen Slavia Praag, werd in Tsjechië uitgeroepen tot Trainer van het Jaar.

Ouders redden kind door orgaandonatie

Twee ouders hebben bewezen dat ze alles over hebben voor hun zieke dochter. De vader heeft een stuk van zijn lever afgestaan en de moeder heeft een van haar nieren aan hun dochter gedoneerd.

Bij zeven maanden bleek hun inmiddels vijfjarige dochter Jasmine Mirza een leverziekte te hebben. Vader Sohrab Mirza wilde niet dat zijn dochter op een lange wachtlijst kwam kwam om in aanmerking te komen voor een leverdonatie. Hij besloot toen om een deel van zijn eigen lever af te staan en sindsdien ging het weer goed met Jasmine.

Een jaar geleden bleek dat de nieren van Jasmine erg verslechterden, waarschijnlijk door haar medicatie. De vader wilde opnieuw zijn dochter helpen door een van zijn nieren te doneren, maar zijn nieren bleken niet geschikt te zijn. De nieren van moeder Cathie bleken echter wel geschikt te zijn.

De hele procedure speelde zich af in twee ziekenhuizen. In het Guy's Hospital in Londen werd door middel van een langdurige operatie bij de moeder de nier verwijderd en vervolgens door Londen naar het St Thomas Hospital gebracht. Daar werd de nier bij Jasmine getransplanteerd met een tien uur durende operatie.

Volgens de ouders is dit het allemaal waard geweest. Hun dochter kan nu namelijk weer een normaal leven leiden. Het enige wat nu nog duidt op de ziekte van hun dochter, is de sondevoeding.

Online vrienden maken gaat snel, ze verliezen ook

Vrienden maken gaat online sneller dan in het echt. Daarbij maakt het geen verschil of mensen die online communiceren elkaar via een webcam kunnen zien of niet. Dat is opmerkelijk, zegt communicatiewetenschapster Marjolijn Antheunis (Universiteit van Amsterdam, Onderzoekscentrum Jeugd en Media). Want de meeste wetenschappers menen dat het juist wél veel uitmaakt of je iemand ziet.

Allerlei onderzoek laat zien dat aantrekkelijke mensen altijd aardiger worden gevonden. Geldt dat voor het maken van vrienden dan niet?

Antheunis, die volgende week donderdag promoveert op onderzoek naar het effect van online communicatie op het vormen van vriendschappen: "Ik heb het niet gevonden. Waarschijnlijk maakt het wel uit als iemand een partner zoekt, maar daar ging mijn onderzoek niet over."

Mensen die elkaar voor het eerst ontmoeten via het chatprogramma MSN of de netwerksite Hyves, voelen minder schroom elkaar vragen te stellen en iets over zichzelf te vertellen. Zo komen ze sneller meer dingen van elkaar te weten dan mensen die elkaar de eerste keer face to face ontmoeten. Want die zijn veel terughoudender in hun vragen en antwoorden.

"Online komen mensen sneller tot de kern", zegt Antheunis. "Dat betekent ook dat ze sneller selecteren. Hoe meer mensen wat betreft belangstelling en hobby's op elkaar lijken, des te groter de kans dat ze vrienden worden. Andersom wordt het contact sneller verbroken wanneer zulke gedeelde interessen ontbreken."

Dat online vrienden vinden sneller en beter gaat, betekent niet dat virtuele vrienden net zoveel waard zijn als echte. Reguliere vriendschappen en vriendschappen die online zijn begonnen en 'in het echt' zijn voortgezet, zijn een langer leven beschoren dan virtuele.

Antheunis: "Puur virtuele vriendschappen, die er trouwens maar heel weinig zijn, hebben een lagere kwaliteit dan echte. Ze worden makkelijker afgebroken of verwaarloosd. Online voelen mensen zich vrijer om te doen wat ze voelen, en spelen fatsoensnormen een kleinere rol."

Ouders wier kinderen veel msn'en of vaak op Hyves zitten, hoeven zich geen zorgen te maken, zegt ze. "Die kinderen zien de meeste van hun vrienden ook in het echt."

Online vrienden maken gaat snel, ze verliezen ook  (foto: DAG)

Van der Vaart niet blij met Ramos

Rafael van der Vaart beleeft momenteel niet zijn beste periode bij Real Madrid. De aanvallende middenvelder kwam in de laatste acht duels tot het schamele aantal van 34 speelminuten, waarvan hij er 27 in actie kwam in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool.

Op het moment dat Van der Vaart inviel, stond Real Madrid echter al op een kansloze 3-0 achterstand. Desondanks heeft de international van het Nederlands elftal een vrij goed gevoel aan die minuten overgehouden. "Opvallend is dat ik na die invalbeurt veel complimenten heb gekregen", zegt Van der Vaart in een gesprek met De Telegraaf.

"Voor mij was het ook gewoon weer een grote wedstrijd en die vind ik heerlijk. In zo'n fysiek duel moet je ook begrijpen dat je in balbezit juist slim tussen de linies in moet spelen en alleen bij balverlies het gevecht moet aangaan, bikkelen. Dat ik vervolgens de competitiewedstrijd daarna niet speelde, was redelijk teleurstellend. Maar goed, het is duidelijk dat ik het grootste slachtoffer ben van het vertrek van Bernd Schuster en de komst van Juande Ramos. Hij ziet het kennelijk niet in me zitten, klaar."

Van der Vaart heeft van Ramos nooit te horen gekregen waarom hij niet speelt. Zelf om een gesprek vragen ziet de middenvelder niet zitten. "Als ik het gevoel had dat het wat zou uithalen, zou ik met Ramos gaan praten. Maar het lijkt me zinloos. Hij kan dagelijks mijn kwaliteiten zien."

Van Persie denkt niet aan vertrek bij Arsenal

Robin van Persie denkt absoluut niet aan een vertrek bij Arsenal. De oud-Feyenoorder zegt prijzen te willen gaan winnen met de Londense club.

De 25-jarige Nederlandse international speelt een uitstekend seizoen bij Arsenal. "Maar dat maakt mij niet helemaal blij. Ik wil iets winnen, dat lijkt me een gezonde ambitie", zegt hij in The Sun.

"Mijn doel om kwalificatie voor de Champions League af te dwingen is niet het enige. We moeten die cup ook winnen en ik denk dat het kan. Ik heb altijd gezegd dat ik iemand ben die niet snel opgeeft."

Over zijn toekomst bij Arsenal zegt Van Persie: "Ik heb een contract tot de zomer van 2011 en dat zal ik respecteren. Meer kan ik niet zeggen over mijn toekomst."

Fortuna houdt schuld van 2,3 miljoen

Of Fortuna nu gaat fuseren met Roda JC danwel alleen verder gaat, de club blijft voor 2,3 miljoen euro bij de gemeente Sittard-Geleen in het krijt staan.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders (B&W) maandagavond duidelijk gemaakt tijdens een besloten gemeenteraadsvergadering over de perikelen rond Fortuna Sittard.

Die vordering staat uit omdat de gemeente jaren geleden een bankgarantie afgaf voor de noodlijdende club en de banken die garantie hebben aangesproken. "Dat geld moet terug", zei verantwoordelijk wethouder Ruud Guyt kort en bondig.

Fransen klagen Geert Wilders aan

De Franse mensenrechtenorganisatie (ADDH) zal politicus Geert Wilders voor de rechter dagen wegens het aanzetten tot haat tegen moslims. De aanklacht is gebaseerd op een toespraak die Wilders vorig jaar september in New York hield. 'Parijs is omcirkeld door een ring van moslimwijken. Veel wijken in Frankrijk zijn no-goareas voor vrouwen zonder hoofddoek,' was één van zijn uitspraken.

Verder noemde hij de rellen in de voorsteden van Parijs (2005) een 'moslim-intifada', advocaat Yassine Bouzrou kwam na onderzoek tot de conclusie dat de uitlatingen van Wilders strafbaar zijn. 'Wilders zei in die toespraak ook dat één op de drie Franse moslims voorstander is van zelfmoordaanslagen. Daarmee suggereert hij dat één op de drie Franse moslims een potentiële terrorist is. Waar haalt hij het allemaal vandaan? Hoe komt hij erbij? Wilders doet ernstige beschuldigingen die nergens op zijn gebaseerd', stelt Bouzrou.

Bouzrou is van mening dat Geert Wilders gevaarlijke uitspraken doet over iets waar hij geen verstand van heeft. Het zijn volgens hem geen politieke ideeën, maar beledigingen en vooroordelen. Als Wilders schuldig bevonden wordt, kan hij worden veroordeeld tot één jaar cel.


Ze zijn gek

'Sociale onrust en oorlog door crisis'

Dominique Strauss-Kahn, directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), kwam afgelopen maandag met harde waarschuwingen over de gevolgen van de financiële crisis. Volgens hem zit de wereld in een ernstige economische crisis en er kan geen herstel plaatsvinden totdat het financiële stelsel weer gezond is gemaakt.

"Deze crisis zal miljoenen mensen werkeloos en arm maken, en kan de oorzaak worden voor grote sociale onrust en zelfs oorlog" zo vertelde Strauss-Kahn op een bijeenkomst van de International Labour Organisation van de Verenigde Naties.

Het IMF voorziet een wereldwijde economische krimp van 0,5 tot 1 procent, iets wat al 50 jaar niet meer is voorgekomen. Westerse landen zullen het sterkst krimpen sinds de Tweede Wereldoorlog, met gemiddeld 3 procent.

IMF-directeur Dominique Strauss-Kahn

Jan Smit en Bløf naar ZAND

Jan Smit, Bløf, Acda en De Munnik, VanVelzen en de 3J's staan op zaterdag 22 augustus op de tweede editie van het muziekfestival ZAND op het strand van Almere. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

Naast genieten van optredens kunnen bezoekers ook deelnemen aan 'de grootste barbecue van Nederland' met plaats voor 10.000 liefhebbers.

Vorig jaar bezochten 35.000 mensen de eerste editie van het popfestival in Almere. Het evenement was daarmee uitverkocht.

Kaarten voor het festival gaan zaterdag 28 maart in de verkoop.

Jan Smit naar ZAND  (foto: ANP)

Froukje de Both breekt kuitbeen

Door een val op het ijs heeft tv-presentatrice Froukje de Both zaterdag haar kuitbeen gebroken. Dat gebeurde tijdens een vriendschappelijke ijshockeywedstrijd tussen medewerkers van RTL en SBS.

Dat bevestigde een woordvoerder van RTL dinsdag naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. Froukje was de enige vrouw die aan de wedstrijd deelnam. Vrij snel na het startsignaal ging ze achter de puck aan, maar kwam door een rare draai ten val en brak uiteindelijk haar kuitbeen.

Ze werd direct van het veld gehaald. "Aanvankelijk dachten we nog dat er sprake was van een kneuzing. Voor de zekerheid is ze toch maar even naar het ziekenhuis gebracht en daar bleek haar kuitbeen gebroken", aldus de woordvoerder. Omdat Froukje aan het eind van de week al loopgips krijgt, kunnen de opnames van haar programma De TV Makelaar gewoon doorgaan.

Froukje de Both  (foto: ANP)

CD: Putumayo presents India

India is op het moment helemaal 'hot', na het grote succes van de film Slumdog Millionair. Op dit succes hoopt Putumayo een beetje mee te kunnen drijven met de uitgave van deze cd: Putumayo presents India. Zoals we van het label gewend zijn, is ook dit weer een verzamel-cd, waarop we van Bollywoodmuziek via akoestische folk naar relaxte loungemuziek laveren. Divers en kleurrijk, zoals de cover al doet vermoeden.

[Update]Online co-op in Ninja Gaiden Sigma 2 met trailer

Afgelopen week werd door een uitgelekte scan van het blad Famitsu aangekondigd dat Tecmo en Team Ninja bezig zijn met een versie van Ninja Gaiden II op de Playstation 3. De game verscheen in 2008 exclusief voor de Xbox 360 maar is deze exclusiviteit nu verloren. Op de GDC zijn een aantal zeer interessante details over deze "poort" bekend geworden.

Ninja Gaiden Sigma 2 zal namelijk niet zo maar een poort zijn. Het zal veel nieuwe toevoegingen bevatten. Zo zullen er meerdere karakters beschikbaar zijn om mee te spelen. Grootste toevoeging aan de game is de online co-op. Het wordt dus mogelijk om met meerdere personen online de game samen te spelen.

[Update]
Er is zojuist ook een trailer verschenen. Deze kun je hier bekijken.Straks met z'n tweeën te spelen!p

Duitsland wil een verbod op "killergames"

Na de verschrikkelijke schietpartij op de Duitse ‬Albertville school zaten veel mensen met vragen waarvan de belangrijkste natuurlijk was waarom. Ondanks dat bekend is dat de jongen depressief was en onder behandeling stond bij een psychiater werd ook bekend dat de jongen de populaire shooter Counter Strike op zijn computer had staan. Dit laatste is nu reden voor de Duitste politie bond om tot een verbod op gewelddadige games op te roepen.

Volgens Heini Schmitt is het in het verleden bekend dat mensen die in staat zijn tot zulke ernstige en verschrikkelijke misdaden een "verslaving" hebben ten opzichte van gewelddadige games en dat de schietpartijen veel overeenkomsten vertonen met het virtuele geweld.

It is known that in every situation in which a violent rampage has occurred, the perpetrator has had a remarked addiction to so-called killergames. The manner of the deed is astonishingly similar to virtual examples.

Ondanks dat er niet bewezen kan worden dat games echt de oorzaak zijn van deze misdaden vindt Schmitt dat er ook niet bewezen kan worden dat games er helemaal niets mee te maken hebben. Daarom vindt Schmitt dat het verbannen van gewelddadige games geen slechte stap zou zijn. Ze vindt de actie van Duitse retailer Galeria Kaufhof om helemaal te stoppen met de verkoop van gewelddadige games dan ook een goed begin.

Man bekent poging tot 'verwarmingsmoord' op moeder

Een Britse man heeft maandag bekend dat hij heeft geprobeerd zijn bejaarde moeder te vermoorden door de centrale verwarming laag te zetten, in de hoop dat zij dood zou gaan.

Stephen Office deed dat nadat zijn moeder Margaret van de trap was gevallen. De man van 48 vond zijn moeder van 74 gewond onder aan de trap in het huis in North Shields in Noordoost-Engeland waar zij samen woonden.

In plaats van een ambulance te roepen zette hij de verwarming laag en liet haar alleen. Zij werd later alsnog gevonden en naar een ziekenhuis gebracht, waar zij op 20 december 2007 overleed aan hoofdletsel.

De strafmaat wordt over vier weken bekendgemaakt. De rechter in Newcastle upon Tyne zei tegen Office dat hij een "significante gevangenisstraf" kan verwachten.

Platini: "Ajax wint nooit meer CL"

Michel Platini, voorzitter van de UEFA, gelooft niet in een nieuwe Europese suprematie van Ajax. Dat zegt Johan Derksen maandagavond in Voetbal International.

Ajax won in 1995 de Champions League voor het laatst en volgens de Franse oud-international en preses van de UEFA blijft het daarbij. "Het idee van Johan Cruijff om de 6+5 regeling in te voeren is goed om clubs een eigen gezicht te geven, maar het is onmogelijk vanwege de Europese wetgeving", aldus Platini. "Ajax kan nooit meer de Champions League winnen."

Sinds enkele jaren hopen de kleinere competities op de regel aangaande het aantal buitenlanders in de basisopstelling. Met die regel hoopt het Nederlands voetbal enkele stappen in te lopen op grote voetballanden als Engeland, Italië en Spanje.

Dokter spelen in Imagine Family Doctor

Een van de spellen die deze week uitkomt is het DS spel Imagine Family Doctor. Als net afgestudeerde dokter kom je aan in een nieuwe stad en begin je een eigen praktijk. Als een jonge energieke vrouw moet je oefenen om mensen beter te maken. Luister naar de symptomen, oefen examens en geef medicatie-voorschriften.

Je begint met een paar patienten en je kunt nieuwe patienten vergaren door de juiste diagnoses te stellen en te trainen met oudere dokters.

TV: Geboren Leiders

Elke zichzelf respecterende omroep probeert vandaag de dag mee te surfen op het succes van collega-omroepen. Als een programma als Wie is de Mol? bij de publieke zenders goed loopt, dan komen bij andere omroepen meteen de ambities om soortgelijke programma's te maken. Dit gebeurt dus niet alleen bij de commerciële omroepen. De AVRO is al jaren maker van De Mol, de NCRV gaat nu de strijd aan met dit succesvolle programma. Hun strijdmiddel? Geboren Leiders. Zou het boven de rest uitstijgen of is het weer één van vele?


Hotelprijzen dalen wereldwijd met 12 procent

De gemiddelde prijs van een hotelkamer is in 2008 wereldwijd gedaald met 12 procent. Dat blijkt uit cijfers die Hotels.com, een netwerk dat wereldwijd hotelaccommodaties aanbiedt, vandaag bekendmaakte.

De hardste klappen vielen in Noord-Amerika, waar de prijzen in het vierde kwartaal van 2008 gemiddeld met 12 procent daalden. In Europa betaalden gasten voor een hotelkamer gemiddeld tien procent minder dan in diezelfde periode over 2007. In Azië bleven de prijzen redelijk constant: daar daalden ze gemiddeld met slechts twee procent.

Volgens Hotels.com zagen de meeste hoteliers zich gedwongen de prijzen omlaag te doen om in deze tijden van recessie toch genoeg klanten te blijven trekken. In het derde kwartaal van 2008 beperkte het kelderen van de kamerprijzen zich nog tot Noord-Amerika.

De prijzenindex van het netwerk baseert zich op de prijzen die 68.000 bezoekers in 12.500 hotels over de gehele wereld betaalden.

(foto: ANP)

Treinstoring tot eind maart

De optimisten van de NS meldden gisteren dat de treinstoring, veroorzaakt door een goederentrein die ontspoorde tussen Woerden en Utrecht, binnen een paar uur zou zijn opgelost. Dat bleek een onderschatting van het probleem, want in de loop van de dag veranderde dat naar een onbekend tijdstip. Vandaag werd bekend dat er vermoedelijk tot 31 maart herstelwerkzaamheden aan het spoor zullen plaatsvinden door Prorail.

Tussen Woerden en Utrecht rijdt nu slechts één stoptrein per uur en reizigers worden geadviseerd om te rijden via Schiphol of Breukelen. Zoals verwacht heeft de NS vanochtend geen extra lange treinen ingezet op deze trajecten, waardoor de reizigers als sardientjes in een blik in de trein gepropt zaten. Daarnaast rijden er bussen en kan de extra reistijd oplopen tot een uur.

Minderjarige aangeklaagd om moord Noord-Ierse agent

De politie van Noord-Ierland heeft een jongen van zeventien in staat van beschuldiging gesteld wegens de moord op agent Stephen Carroll (48) eerder deze maand. Dit heeft een politiewoordvoerster gisteren (plaatselijke tijd) in Belfast bekendgemaakt. Hij moet vandaag voor de rechter verschijnen, aldus de BBC.

De eerste politieke moord op een agent in Noord-Ierland in jaren, evenals een dodelijke aanslag op twee Britse militairen, had tot bezorgdheid geleid om de toekomst van het vredesproces in de Britse provincie.

De jongen is behalve voor moord in staat van beschuldiging gesteld wegens illegaal wapenbezit en lidmaatschap van de verboden katholieke terreurorganisatie Continuity IRA.


Minderjarige aangeklaagd om moord Noord-Ierse agent  (foto: DAG)

David Letterman getrouwd

Talkshowhost David Letterman is van de week stiekem getrouwd met zijn vriendin Regina Lasko. Dat heeft hij volgens het showbizzblad People gisteren bekendgemaakt in zijn uitzending. Hun vijfjarige zoontje Henry was aanwezig bij de ceremonie.

De 61-jarige presentator van de populaire Late Night Show bekende dat hij nooit had verwacht dat hij nog een keer in het huwelijksbootje zou durven te stappen. "Ik heb dit besluit 23 jaar voor me uitgeschoven", vertelde hij openhartig. Het is de tweede keer dat Letterman zijn jawoord gaf. Zijn eerste huwelijk eindigde in 1978.

Steeds meer Europeanen genezen van kanker

Steeds meer mensen in Europa genezen van kanker. Zij overleven niet alleen de eerste vijf jaar nadat ze 'schoon' zijn verklaard, maar hebben zelfs een levensverwachting die gelijk is aan die van iemand die geen kanker heeft gehad.

Dat blijkt uit een onderzoek van Italiaanse wetenschappers dat vandaag is gepubliceerd in het vakblad European Journal of Cancer. De wetenschappers vergeleken de overlevingskansen van kankerpatiënten in 23 Europese landen over twee periodes, 1988-1990 en 1997-1999. De kans dat iemand met longkanker volledig geneest, bleek gestegen van 6 tot 8 procent. Bij maagkanker was dat percentage ook toegenomen, van 15 naar 18. Bij darmkanker steeg de overlevingskans van 42 tot 49 procent.

Volgens de artsen wijzen de cijfers op flinke vooruitgang in de behandeling van kanker. Over het algemeen geneest in IJsland het grootste deel van de mannen van kanker (47 procent) en in Polen het kleinste (21 procent). In Nederland geneest bijna 36 procent van de mannen van kanker; voor vrouwen is dat bijna 53 procent. De meeste vrouwen genezen van kanker in Frankrijk en Finland (59 procent), de minste in Polen (38 procent).

Doodstraf op z'n retour in VS

De Verenigde Staten lijken zich geleidelijk af te keren van de doodstraf. Dat stelt Amnesty International in het jaarrapport over de doodstraf dat vandaag verschijnt. In de VS werd de doodstraf vorig jaar 37 maal voltrokken, het laagste aantal sinds 1995. Bovendien is het aantal veroordelingen in de loop der jaren gestaag afgenomen. De Amerikaanse staat New Mexico haalde vorige week een streep door de doodstraf. "Twintig jaar geleden was er geen discussie over afschaffing, nu durven politici er weer over te spreken", zei de Amerikaanse Amnesty-onderzoeker Rob Freer. "De publieke opinie lijkt zich tegen de doodstraf te keren."

Het afgelopen jaar werden vier gevangen uit de dodencel vrijgelaten omdat ze onschuldig bleken te zijn. "Mensen trekken daardoor de zorgvuldigheid in twijfel. Ze zien dat er fouten gemaakt worden", aldus Freer. De meeste executies (18) werden uitgevoerd in Texas.

Met het afnemen van het aantal terechtstellingen in de VS sluit dat land zich volgens Amnesty aan bij een wereldwijze trend. "De landen die de doodstraf blijven uitvoeren, raken meer geïsoleerd", stelt Freer. Amnesty concludeert optimistisch dat de wereld een stapje dichter bij volledige afschaffing van de doodstraf is gekomen.

Dat neemt niet weg dat het aantal geregistreerde executies in de wereld in 2008 bijna twee keer zo hoog was als het jaar daarvoor. Dat komt voornamelijk doordat er meer cijfers uit China kwamen. Na Azië vinden de meeste executies plaats in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, met ruim 500 gevallen. In Iran kwamen veel terdoodveroordeelden aan hun einde door steniging en ophanging. In Saudi-Arabië gebeurt dat doorgaans door openbare onthoofding. "Er zou in de 21e eeuw geen plaats meer moeten zijn voor onthoofding, elektrocutie, ophanging, de dodelijke injectie, het vuurpeloton en steniging”, zei Irene Khan, secretaris-generaal van Amnesty.

 


Doodstraf op z'n retour in VS  (foto: DAG)

'AIG-top geeft 30 miljoen aan bonussen terug'

De top van het Amerikaanse verzekeringsbedrijf AIG heeft ingestemd met het teruggeven van zo'n 30 miljoen dollar aan bonussen. Dat meldde de krant The New York Times gisteravond. Vijftien van de twintig hoogste topmanagers binnen het bedrijf zien af van hun omstreden bonussen.

Openbaar aanklager Andrew Cuomo van de staat New York verwacht dat in totaal de helft van de 165 miljoen dollar (121 miljoen euro) die bij het bedrijf aan bonussen zijn uitgekeerd, terugkomt. In de Verenigde Staten heerst grote verontwaardiging over het geld, omdat het concern met staatssteun overeind wordt gehouden.

AIG  (foto: ANP)

'SNS Reaal schikt woekerpolissen'

De bankverzekeraar SNS Reaal gaat zijn polishouders compenseren voor te veel betaalde kosten bij beleggingsverzekeringen, de zogenoemde woekerpolissen. Dat meldt dagblad De Telegraaf vandaag op basis van bronnen.

SNS Reaal zou volgens De Telegraaf hierover een schikking hebben bereikt met de stichtingen Verliespolis en Woekerpolis Claim, die duizenden gedupeerden vertegenwoordigen. De vergoeding aan klanten zou rond de 400 miljoen euro liggen.

Volgens de krant maakt SNS Reaal de regeling vanochtend bekend. Eerder troffen Delta Lloyd, ING en Fortis ASR schikkingen. Het is nog wachten op schikkingen met Aegon, Eureko en wat kleinere verzekeraars.

Philips experimenteert met vibrerende jas

Een game ervaring met Force Feedback lijkt in deze generatie bijna vanzelfsprekend. Philips heeft begrepen dat de consument graag meer dan alleen de handen laat vibreren voor een intensere game- of filmervaring. Philips testte haar eerste 'Force Feedback jas' in de World Haptics Conference in Salt Lake City.

De jas werkt door middel van 64 individueel werkende actuatoren, die in 16 groepen met elkaar communiceren. Elke cluster van 4 actuatoren heeft een eigen processor die de intensiteit berekent. Het vest zal een Force Feedback-ervaring geven aan de borst en de armen van de drager.
Philips geeft een voorbeeld van de werking aan Tomshardware:

"We want people to feel Bruce Lee’s anxiety about whether he will get out alive, causing a shiver to go up the viewer’s spine and creating the feeling of tension in the limbs."

Deze experimentele jas zal voorlopig niet op de markt verschijnen. Philips laat weten dat ze zich voor de jas zich voornamelijk zullen richten op de passieve entertainment markt. Dit vest zal dus gebruikt kunnen worden voor films, maar (nog?) niet bij interactief vermaak zoals bij games.

Philips meldt geen plannen te hebben een bijpassende broek te maken.

Coalitie neemt belangrijkste hobbel

De onderhandelaars van de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie naderen overeenstemming over de belangrijkste hobbel in de gesprekken over de noodzakelijke crisismaatregelen.

Volgens ingewijden zijn de partijen het maandagavond vrijwel eens geworden over de omvang van de bezuinigingen in 2011, het laatste jaar van deze kabinetsperiode. Harde voorwaarde voor de bezuinigingen is wel dat de economie dan voldoende aangetrokken moet zijn. Naar verluidt gaat het om een bedrag van zo'n 5 miljard euro.

De onderhandelaars zitten sinds maandagochtend tien uur bijeen in het Catshuis.

Multiplayer van Noby Noby Boy in teaser

Onlangs hadden we bericht over de multiplayer van Noby Noby Boy. Deze vreemde game, waarvan je de bedoeling hier kunt lezen, kent nog geen multiplayer optie, maar daar moet binnenkort dus verandering in gaan komen. Wanneer de offline multiplayer te downloaden zal zijn en of er kosten aan verbonden zijn, is nog niet bekend. Wel hebben we een debuut teaser voor jullie van deze multiplayer.

Mijn zwarte gat

Aan de ene kant was het best verfrissend, twee weken afgesloten te zijn van de boze buitenwereld. Even geen mentaal geretardeerde kerkelijk leiders, verkeerd geschoolde massamoordenaars, duikelende Uruguayanen, gapende bierdrinkers, berouwvolle Oostenrijkse vaders of ander uitschot der mensheid. Maar de medaille had ook een keerzijde. En niet zomaar één. Nee, het was er eentje om u tegen te zeggen. Ik bleef namelijk veertien hele dagen verstoken van ‘onze’ volkssport nummer één, schaatsen. ‘U!’ Twee weken zonder Mart en Ria, ik wens het mijn ergste vijand nog niet toe.

Berlusconi verdient fors minder

Hij is nog steeds veruit de rijkste politicus van Italië, maar premier Silvio Berlusconi heeft wel een fors inkomensverlies moeten incasseren. De rechtse politicus gaf voor 2007 een inkomen op van ruim 14 miljoen euro, terwijl hij een jaar eerder nog rond 139 miljoen euro aan inkomsten had.

Dat meldden Italiaanse media gisteren. De achteruitgang zou niets met de actuele financiële crisis te maken hebben. Voor de politicus en mediamagnaat was 2006 gewoon een uitstekend jaar met onder meer fantastische resultaten voor zijn Spaanse zender Telecinco en de productiemaatschappij Endemol.

De op een na rijkste Italiaanse politicus is minister Giulio Tremonti van Economische Zaken. Hij gaf aan dat hij 4,5 miljoen euro verdiende.

Hartoperatie Robin Williams geslaagd

De hartoperatie van de Amerikaanse komiek en acteur Robin Williams is geslaagd. Dat heeft zijn woordvoerder gisteren laten weten aan showbizzblad People. De ingreep vond plaats op vrijdag de 13e in een ziekenhuis in Cleveland, maar dat werd nu pas bekendgemaakt.

"De operatie verliep extreem goed en we verwachten dat Williams snel zal herstellen", aldus de verklaring van zijn management. De acteur en komiek lag drieënhalf uur onder het mes, waarbij hij onder andere nieuwe hartkleppen kreeg. Volgens zijn artsen kan Williams na zijn herstel alles weer doen. "Een paar uur na de operatie was hij ons al aan het entertainen en maakte hij ons aan het lachen", zei een van de chirurgen die hem behandelde.

De 57-jarige komiek kreeg eind februari plotseling last van benauwdheid. Alle geplande optredens van zijn theatertournee langs tachtig Amerikaanse steden werden uitgesteld.

Williams werd vooral bekend door zijn acteerwerk in films als Good Morning Vietnam, Dead Poets Society en Good Will Hunting. Hij is later dit jaar te zien in de rol van president Theodore Roosevelt in de film Night at the Museum.

[Gerucht] Verdwijnende mensen in Mass Effect 2?

Mass Effect was een groot succes, en uiteraard zit de hele gamecommunity te wachten op informatie over het volgende deel. De Amerikaanse Internetwinkel Amazon heeft al een beschrijving van Mass Effect 2 staan die mogelijk wat weg geeft over het plot.

"The second chapter in the Mass Effect trilogy takes you to the darkest reaches of space, where you must uncover the mystery behind the disappearance of humans across many worlds. Prepare yourself for a suicide mission to save mankind. Travel the galaxy to assemble a team of soldiers and combat specialists, and launch an all-out assault on the heart of enemy territory."Door verdwijning ernstige mensloosheid in Mass Effect 2?

Instabiele blokkentorens in screenshot Boom Blox: Dash Party

In 2008 lanceerde Electronic Arts in samenwerking met Steven Spielberg de game Boom Blox. De game verkocht niet bijzonder goed maar werd erg gewaardeerd door veel gamers. Inmiddels wordt er druk gewerkt aan Boom Blox: Bash Party; het vervolg op Boom Blox. De game zal meer dan 400 levels bevatten, waaronder levels onder water en in de ruimte. Bovendien kent Boom Blox: Dash Party wederom een multiplayeroptie. Vandaag hebben we een aantal nieuwe screenshots voor jullie.


Alonso wil kampioen worden

Renault-coureur Fernando Alonso heeft dit jaar één doel en dat is zijn derde wereldtitel bij de coureurs gaan pakken. De Spanjaard zegt dat er dit jaar een einde komt aan de dominantie van de teams van Ferrari en McLaren.

"We zijn het seizoen vorig jaar erg sterk geëindigd en het doel voor dit jaar is om voor de titel te vechten", aldus Alonso, die in 2005 en 2006 met Renault de titel pakte en vorig seizoen in Singapore en Japan won. "We hebben dit jaar alleen heel veel nieuwe regels, waardoor niemand echt weet wat er in Melbourne gaat gebeuren. Tijdens de tests leken alle teams heel dicht bij elkaar te zitten, dus we zullen ongetwijfeld een interessant gevecht te zien krijgen."

"De pikorde zal dit jaar waarschijnlijk wel anders zijn dan de afgelopen jaren. We zijn eraan gewend geraakt dat McLaren en Ferrari domineren, maar ik denk dat we komend seizoen veel verschillende auto's zullen zien winnen door de nieuwe regels. Hopelijk kan Renault zich ook mengen in dat gevecht".

Hoofdingenieur Pat Symonds stelt dat de nieuwe auto ondanks de problemen eerder deze winter voor de overwinning kan gaan. "Ik geloof dat we een auto hebben die goed genoeg is om voor de overwinning te kunnen gaan. Tel de kwaliteiten van onze coureurs en het team daarbij op en ik denk dat we een erg sterk begin van het seizoen kunnen hebben."

Nu nóg mooier dingen kapot schieten met CryEngine 3

Crytek heeft ons een nieuwe engine beloofd. De CryEngine 3 zal draaien op DirectX 9/10 en is uitermate geschikt voor de Playstation 3 en de Xbox 360. Ook zal deze Engine gebruikt kunnen worden op de volgende generatie consoles.

Om te pronken met de kracht van de nieuwe engine heeft Crytek een trailer losgelaten. In de trailer kun je beelden zien van zowel de Xbox360 als de Playstation 3. Crytek zegt erbij dat het filmpje is bedoeld als techdemo en dat de getoonde beelden dus niet duiden op een nieuw project.

Aanschouw en bewonder:

[MotoGP] Vrijdagtrainingen mogelijk geschrapt

In het jaar 2010 worden voor de MotoGP de vrijdagtrainingen mogelijk geschrapt, zo heeft Dorna-baas Carmelo Ezpeleta bekend gemaakt. Het niet rijden op de vrijdag is bedoeld om kosten te gaan besparen in de motorsport.

Internationale motorsportfederatie FIM heeft al besloten om dit jaar voor de MotoGP het aantal trainingen op de vrijdag te reduceren tot één. Dorna wil nu een stap verder gaan en zal met de teams tijdens de tests in Jerez overleggen over verdere maatregelen om de kosten te gaan drukken.

"Tijdens de testsessie in Jerez zullen we bij elkaar komen om een beslissing te nemen over de regels voor 2010", aldus Ezpeleta in La Gazzetta dello Sport. "We zullen ongetwijfeld een streep zetten door de vrijdag. Verder zullen we waarschijnlijk geen reservemotoren meer toestaan en kijken we naar de mogelijkheid om de levensduur van een motor te verlengen tot drie races."

F1-circuit Melbourne aangepast

De organisatie van de Grand Prix in Australië heeft bekend gemaakt dat het bocht twaalf op het circuit van Melbourne heeft aangepast. Vorig jaar verliet Timo Glock hier de baan en hij hield aan het uitstapje een polsblessure over.

Bocht twaalf is nu platter gemaakt en ook zijn het kunstgras en de kerbstones er uitgebreid. Glock ging op Albert Park in de betreffende bocht te wijd en zag zijn bolide gelanceerd worden. Om dit te voorkomen is naast bocht twaalf ook bocht zes op eenzelfde manier aangepast.

Disco Kid, King Hippo en meer in Punch-Out!! trailer

Op de NES verscheen een boksgame getiteld Punch-Out!! waar zelfs Mike Tyson z'n naam aan durfde te verbinden. Na al die jaren komt Punch-Out!! binnenkort naar de Nintendo Wii. Eergisteren hadden we een hoop nieuwe informatie over de game, en vandaag doen we daar een trailer bij. We zien welke tegenstanders we allemaal knock-out mogen slaan in de ring. Zo komt Von Kaiser met zijn prachtige snor om de hoek kijken en kunnen we genieten van de spetterende moves van Disco Kid.

Huis Dutroux wordt gesloopt

De gemeenteraad van het Zuid-Belgische Charleroi heeft maandagavond voor de onteigening van het huis van kindermoordenaar Marc Dutroux in Marcinelle gestemd. De Belgische stad wil na onteigening het huis slopen.

Op de plek moet een herdenkingsmonument komen. In het huis in de Avenue de Philippeville werden onder meer de omgekomen meisjes Julie en Mélissa opgesloten.

Jean-Denis Lejeune, de vader van Julie, is volledig gekant tegen het project. Hij wil dat het huis bewaard blijft om te tonen hoe de meisjes werden opgesloten. Dutroux werd in 1996 gearresteerd en later veroordeeld tot levenslang.

Het huis van Dutroux wordt vervangen door een herdenkingsmonument.  (foto: ANP)

[F3 Euro] Waldschmidt en Van Dam testen goed

Henki Waldschmidt en Carlo van Dam hebben tijdens de eerste testdagen van de Formule 3 Euroseries dit seizoen naar behoren gepresteerd. Waldschmidt kwam op de eerste testdag in Estoril tot een derde tijd en werd op dag twee achtste. Van Dam eindigde als dertiende.

"Ik ben tevreden over de progressie die het team deze winter geboekt heeft", aldus Waldschmidt die dit jaar wederom voor SG Formula zal rijden. "Het is nog te vroeg om te juichen, maar in vergelijking met vorig jaar hebben we al best wat tijdwinst gevonden. Vorig jaar startte ik het seizoen met een nieuw team en zonder ervaring, maar nu kunnen we gericht verder bouwen op de fundering die we in 2008 hebben gelegd. Hoewel je tijdens een test de tijden nog niet echt met elkaar kunt vergelijken, voel ik wel dat we op de juiste weg zitten!"

Van Dam stapte in bij het nieuwe Kolles & Heinz Union-team en was tevreden met de eerste indrukken. "Kolles & Heinz Union is een nieuw team en de test in Portugal was ons debuut. We hebben erg veel geleerd tijdens deze test, maar we deden zeker nog niet mee om de snelste tijden. In de laatste sessie, op donderdagmiddag, verkleinden we het gat met de kop tot een seconde en eindigde ik met een 1.33.428 als dertiende van de in totaal 26 auto's. We hebben, dat is duidelijk, nog veel werk te verrichten. Maar het goede nieuws is dat we in Portugal konden concluderen dat we ook nog veel uit onze auto moeten kunnen halen, want er valt nog van alles te verbeteren. Het team maakt in ieder geval een plezierige indruk op me, de eerste kennismaking was goed."

Laatste reviews en specials
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
special
Random Pics van de Dag #1057
special
Random Pics van de Dag #1056
©FOK.nl e.a.