Fransen klagen Geert Wilders aan

De Franse mensenrechtenorganisatie (ADDH) zal politicus Geert Wilders voor de rechter dagen wegens het aanzetten tot haat tegen moslims. De aanklacht is gebaseerd op een toespraak die Wilders vorig jaar september in New York hield. 'Parijs is omcirkeld door een ring van moslimwijken. Veel wijken in Frankrijk zijn no-goareas voor vrouwen zonder hoofddoek,' was één van zijn uitspraken.

Verder noemde hij de rellen in de voorsteden van Parijs (2005) een 'moslim-intifada', advocaat Yassine Bouzrou kwam na onderzoek tot de conclusie dat de uitlatingen van Wilders strafbaar zijn. 'Wilders zei in die toespraak ook dat één op de drie Franse moslims voorstander is van zelfmoordaanslagen. Daarmee suggereert hij dat één op de drie Franse moslims een potentiële terrorist is. Waar haalt hij het allemaal vandaan? Hoe komt hij erbij? Wilders doet ernstige beschuldigingen die nergens op zijn gebaseerd', stelt Bouzrou.

Bouzrou is van mening dat Geert Wilders gevaarlijke uitspraken doet over iets waar hij geen verstand van heeft. Het zijn volgens hem geen politieke ideeën, maar beledigingen en vooroordelen. Als Wilders schuldig bevonden wordt, kan hij worden veroordeeld tot één jaar cel.


Ze zijn gek