Gemeente Den Haag gaat ADO niet redden

Stefan (sportfreak)
De gemeenteraad van Den Haag wil niet langer geld steken in ADO Den Haag. De club kampt met een miljoenenschuld.

De coalitiepartijen VVD en PvdA, samen goed voor een meerderheid in de raad hebben het helemaal gehad met de armlastige voetbalclub. De gemeente weigert een lening van 6,8 miljoen euro kwijt te schelden. We hebben ons als gemeente de afgelopen zeven jaar ingezet voor een nieuw stadion en kantoren die ADO extra inkomsten opleveren. Het moet niet zo zijn dat ADO elke keer als het misgaat bij de gemeente aan kan kloppen voor geld. Een club die betaald voetbal speelt moet zichzelf kunnen bedruipen," aldus PvdA-raadslid Gerard Verspuij.

VVD raadslid Rob van de Laar heeft dezelfde mening:"Dit is een signaal aan de club en aan de investeerders. Er zijn nog constructies mogelijk, maar dan moet er hard gewerkt worden door de betrokken partijen", aldus Van de Laar. Beide partijen willen niet dat de club failliet gaat. "Dat zou zonde zijn, maar het houdt wel een keer op. De club moet zelf sponsors en financiers kunnen vinden."

ADO heeft op korte termijn bijna zeven miljoen euro nodig om het seizoen uit te kunnen spelen. Er wordt nog wel overleg gevoerd met externe financiers, maar ook daar moet snel zaken mee worden gedaan. Eigenlijk had er voor 1 februari financiële duidelijkheid moeten zijn, maar de onderhandelingen geven de club nog wat uitstel. Als ADO failliet gaat, verliest het de KNVB-licentie.